Hotell vi anbefaler i Tromsø

inneholder annonselenker

hotell tromsø

Tromsø er den ubestridte hovedstaden i Nord-Norge, og meget populær destinasjon for både nordmenn og utlendinger.

 

10 anbefalte hotell i Tromsø

Tromsø er som nevnt en populær ferieby og har derfor et godt utvalg av hotell i alle prisklasser. Her får du en guide til de beste hotellene, samt noen tips om hva du bør oppleve når du besøker Nordens Paris.

annonselenker

Clarion Hotel The Edge – 4 stjerner

beste hotell i tromsø - Clarion Hotel The EdgeThe Edge ble åpnet så sent som i 2014, men ble raskt et av Tromsøs mest populære hotell. Beliggenheten er perfekt for de som vil ta pulsen på Nordens Paris. Det flotte bygget ligger på havna, rett ved der hurtigbåtene og Hurtigruta legger til kai.

Mange av hotellets 290 rom og suiter vender mot Tromsøysundet, med utsikt til Ishavskatedralen på fastlandssiden. Er det nordlys eller midnattssol i Tromsø, vil du sannsynligvis kunne se det fra hotellrommet.

Hotellet har en meget god restaurant med kapasitet til mange gjester. På toppen av The Edge har du en byens eneste ”skybar”. Her finner du også en takterrasse som har flott utsikt mot sentrum, havna og den vakre naturen som omgir Tromsø. Hvis du vil trimme under oppholdet har du tilgang til treningssenter som ligger et halvt minutt bortenfor hotellinngangen.

The Edge er Tromsøs største konferansehotell, og hyppig brukt når firmaer og organisasjoner arrangerer sammenkomstene sine i byen. Det er tre store konferansesaler her, hver med kapasitet til omtrent 250 personer. I tillegg er det ytterligere 3 store grupperom, og 10 små grupperom på konferanse- og møtesenteret til hotellet.

 

BESTILL ROM HER

Radisson Blu Hotel – 4 stjerner

anbefalt hotell i tromsø - Radisson Blu HotelRadisson Blu er i samme klasse som The Edge, og ligger også like bortenfor på havna. Bygningen er ikke like ny som The Edge, men hele hotellet ble relativt nylig pusset opp. Her også vil du få flott utsikt over Tromsøysundet, båtene på havna, fjellene i bakgrunnen, og bylivet, alt ettersom hvilken retning rommet ditt vender mot, og hvilken etasje du bor på.

Det er 269 rom og suiter på hotellet, inklusive familierom som har rikelig med plass. Innredningen er typisk skandinavisk design, det vil si lyst, moderne og stilrent. Dersom det lar seg gjøre bør du forsøke å få et rom så høyt oppe som mulig i de 10 etasjene. Da får du sannsynligvis en av de beste utsiktene i byen.

Hotellet har to spisesteder, henholdsvis en á la carte-restaurant som serverer mange lokale spesialiteter, og et pizzeria. Det er også en hyggelig bar her, en kaffebar, forretningssenter og møterom. Hotellets eget treningssenter med badstue er kanskje det fineste stedet å pleie kroppen i Tromsø. Det ligger i øverste etasje, med en helt unik utsikt, både fra treningslokalet og fra badstuen.

 

BESTILL ROM HER

Scandic Ishavshotel – 3,5 stjerner

Scandic Ishavshotel tromsøIshavshotellet er enda et av de flotte overnattingsstedene som ligger rett ved havna i Tromsø, sammen med blant annet Radisson Blu og The Edge. Det er en smule mindre fjongt enn disse to, men tar igjen på flere andre områder. Det er for eksempel litt mer plass på rommene, og Scandic-hotellet kan også skryte av å ha fått frokostbufféen kåret til byens beste i en årrekke.

Du kan velge blant 214 rom og suiter på Ishavshotellet, inkludert familierom med køyesenger for de yngste. Hotellet har ellers en egen frokost- og lunsjrestaurant, en á la carte-restaurant, bar med lounge, snackbar, forretningssenter, møterom, samt flere konferansesaler. Den største salen har plass til inntil 500 personer. Det er ikke eget treningssenter her, men hotellets gjester kan trene gratis på et helsestudio som ligger rett i nærheten.

Scandic Ishavshotel bør definitivt være med i vurderingen dersom du er på jakt etter et familievennlig overnattingssted i Tromsø, eller firmaet skal på tur sammen.

 

BESTILL ROM HER

Clarion Collection Hotel Aurora – 3,5 stjerner

Clarion Collection Hotel Aurora - flott hotell i tromsøI tillegg til The Edge har Clarion-kjeden to andre gode hotell i Tromsø. Hotel Aurora er det største av de to andre, med totalt 121 rom i ulike størrelser. Standarden på Aurora er ikke like bra som på The Edge, men prisene er som regel en del lavere.

Bygningen er på fem etasjer, og du får dermed ikke like flott utsikt, selv om også dette hotellet ligger i havneområdet i Tromsø sentrum. Det som gjør at Aurora kan anbefales på det varmeste er at her får du helt suveren service. Hotellet er meget familievennlig, og prisen inkluderer ikke bare frokost, men også et snackmåltid og kveldsmat. Kveldsmaten kan godt kalles middag, da det serveres varme retter, supper og salater.

På dette hotellet har du et enkelt treningsstudio, samt et velværesenter. Senteret inkluderer badstue, og utendørs boblebad der du kan nyte nordlys på vinterkveldene, eller midnattssolen i sommerhalvåret. Hotel Aurora har også møterom og konferansesenter med plass til inntil 160 deltakere.

 

BESTILL ROM HER

Clarion Collection Hotel With – 3,5 stjerner

Clarion Collection Hotel With - hotell ved havna i tromsøHotel With i Clarion-kjeden ligger på havna og rett over gaten fra Hotel Aurora, og dermed også midt i hjertet av Tromsø. Både bygningen og interiøret har et maritimt preg, inspirert av byens lange tradisjoner innen sjøfart og fiske. Navnet på hotellet er hentet fra en lokal legende, damskipsføreren Hans Rudolf With som var sentral i byens utvikling på slutten av 1800-tallet.

Hotellet har 76 rom med god plass, innredede i klassisk skandinavisk stil. Det er en hyggelig restaurant her, hvor både frokost, et snackmåltid og kveldsmat serveres, og som er inkludert i prisen. I lobbyen finner du en liten bar med lounge. Du har tilgang til treningssenter og velværesenter på Hotel With, samt enkle løsninger for de som trenger møterom.

 

BESTILL ROM HER

Quality Hotel Saga – 3,5 stjerner

quality hotel saga tromsøHotel Saga ligger på Richard Withs plass, med Tromsø Domkirke og statuen av Roald Amundsen som nærmeste nabo. Hurtigrutekaia er 150 meter unna, og i motsatt retning har du Storgata, hovedgata i Tromsø, omtrent like langt unna.

Her kan du velge blant 67 rom som har moderne innredning, og de fleste med god nok plass. Ellers ble hotellet nylig utvidet med eget konferansesenter, ny restaurant med bar og lounge, samt ny resepsjon. Det er 7 konferansesaler her i ulike størrelser, der det største har plass til cirka 200 deltakere. I tillegg har hotellet egen aviskiosk i tilknytning til resepsjonen.

Du får neppe den flotteste utsikten på Hotel Saga, med mindre du får rom i en av de øverste av de seks etasjene. Du bor imidlertid svært sentralt i sentrum, og servicen er gjennomgående god på dette hotellet. Det er også vanligvis ganske konkurransedyktige priser å få på Hotel Saga.

 

BESTILL ROM HER

Thon Polar Hotel – 3 stjerner

Thon Polar Hotel tromsøEt hotell i Thon-kjeden er som regel alltid et sikkerstikk om du vil bo relativt enkelt og sentralt, motta god service, uten å måtte betale for mye. Polar Hotel er således et godt valg når du besøker Tromsø. Hotellet ligger i Grønnegata i sentrum, noen kvartaler fra havna, og parallelt med hovedgaten Storgata.

De 131 rommene har en moderne og fargerik innredning, uten å være for luksuriøse. Her er det enkelt, men rent og trivelig. Merk deg at de aller billigste standardrommene ikke byr på så veldig god plass, og du bør vurdere å oppgradere dersom du har med barn.

Hotellet har en enkel spisesal der frokost serveres, men er tilknyttet en Egon-restaurant som ligger i samme bygning. Det er også konferanselokaler her, møterom, samt et kurant treningssenter. Prismessig er dette hotellet blant de bedre, dersom det å bo sentralt er viktig.

 

BESTILL ROM HER

Comfort Hotel Xpress Tromsø – 3 stjerner

billig hotell i tromsøHotel Xpress i Comfort-kjeden ligger like bortenfor Thon-hotellet i Grønnegata, og dermed så godt som midt i sentrum av Tromsø. Dette er kjedens rimeligste alternativ, og et hotell som passer for de som mest av alt bare trenger et trygt og godt sted å sove. Hotellet er relativt nytt (bygget i 2014), og rommene er derfor i god stand.

Her er det 192 rom å velge blant. De minste standardrommene er små men praktiske, mens de største har plass til familier som reiser med et par barn. Hotellet har ellers en grei bar med lounge, kaffebar og snackbar.

På Comfort Hotel Xpress i Tromsø bor du helt greit, du får god service, og du betaler en rompris som er betydelig lavere enn hos mange av konkurrentene. Her er det fullt mulig å få et rom til godt under 1000 kroner natten, såfremt du ikke booker når alle andre skal reise til Tromsø på samme tid.

 

BESTILL ROM HER

Enter City Hotel – 3 stjerner

leilighetshotell i TromsøEnter City er et leilighetshotell i Tromsø sentrum. Adressen er Grønnegata, og bygningen ligger vegg-i-vegg med Thon Polar Hotel. Å bo på et leilighetshotell er ofte en grei løsning, spesielt om du skal være lenge på besøk i byen.

Komplekset byr på 46 leiligheter i ulike størrelser. De største leilighetene er på inntil 50 kvadratmeter, mens de minste er på rundt 15 kvadratmeter. De store leilighetene har en separat stue, med sofa og spisebord, og alle har et enkelt men velutstyrt kjøkken. Det er i tillegg en grei restaurant i leilighetshotellet, der det også serveres frokost. De som trenger å vaske klær mens de er i Tromsø kan bruke hotellets eget vaskerom. Leilighetene holder en god standard, og hele komplekset ble oppusset så sent som i 2017.

Prisen for de minste leilighetene er så absolutt konkurransedyktige sett i forhold til hotellene i byen. De største leilighetene kan koste det dobbelte av de enkleste, men også disse vil kunne konkurrere på pris dersom du for eksempel reiser med familie og trenger plass til flere enn to personer.

 

BESTILL ROM HER

Bed and Waffles – 2,5 stjerner

Bed and Waffles - hjemmekoselig hotell i tromsøHvis du vil bo litt hjemmekoselig når du er i Tromsø, og synes at vafler passer utmerket til frokost, er dette gjestehuset noe for deg. Huset ligger omtrent 500 meter fra Storgata, og cirka 850 meter fra havna der Hurtigruta legger til kai. Dette tilsvarer henholdsvis cirka 5 og 7 minutter til fots.

På Bed and Waffles kan du velge mellom 6 rom i ulike størrelser, og du må dele baderom med de andre gjestene. Noen av rommene har eget te-kjøkken, og alle rom har eget kjøleskap.

Som navnet tilsier serveres det vafler her til frokost, og måltidet inntar du på rommet ditt. Servicen beskrives som upåklagelig. Du får låne eller leie sportsutstyr av innehaveren dersom du vil utforske Tromsøs flotte omgivelser.

Det blir naturligvis fort fullt på Bed and Waffles, og du må som regel booke flere uker i forveien dersom du vil bo her.

 

BESTILL ROM HER