JW Marriott Cannes – luksushotell på Den franske riviera

inneholder annonselenker

JW Marriott Cannes

Ønsker du å bo langs stranden i fasjonable Cannes? Les vår omtale av JW Marriott Cannes for å finne ut om dette er hotellet for deg.

Cannes er selve perlen på den franske rivieraen og byen er nok først og fremst kjent for sin verdenskjente filmfestival. Hvert eneste år tiltrekker denne festivalen seg mange av verdens mest berømte filmstjerner og kjendiser og setter Cannes på hodet. Dette har utvilsomt bidratt til å forme Cannes som en glamorøs og kostbar high-end destinasjon.

Marriott hotellet i Cannes

Byen har en rekke råflotte luksushoteller, med ikoniske Carlton Cannes som det mest kjente av de. De rimeligste rommene på Carlton koster derimot over 15 000 kr natten. Så de fleste som besøker Cannes ser seg gjerne om etter et rimeligere alternativ.

Lobby Marriott Cannes

Vårt valg falt på JW Marriott Cannes, som ligger like ved siden av super eksklusive Carlton. Til tross for at Marriott også er et eksklusivt femstjerners hotell, så er rommene her noe rimeligere enn hos naboen.

Lobbyen-pa-Marriott-Hotel-i-Cannes

Når det er sagt så er rommene på JW Marriott på ingen måte rimelige, særlig ikke i høysesongen midt på sommeren. Vi besøkte hotellet i tidlig mai og måtte betale cirka 5000 kr per natt for et deluxe-rom med delvis utsikt mot sjøen.

 

SJEKK PRIS & BESTILL HER

 

Fantastisk beliggenhet langs Promenade de la Croisette

Beliggenheten til JW Marriott Cannes er derimot uslåelig. Her bor du rett ved den verdenskjente strandpromenaden la Croisette hvor luksusbutikker, restauranter og fornemme hoteller ligger som perler på en snor. Bystranden Croisette Beach ligger dessuten rett nedenfor hotellet.

Hotell langs stranden i Cannes - JW Marriot

Marriott har for øvrig ikke et eget område på stranden, så hvis du ønsker å nyte strandlivet i Cannes så må du gå inn på en av de mange strandklubbene langs stranden å leie deg en solseng. 

Stranden i Cannes

Like nedenfor hotellet finner du også flere koselige restauranter som serverer alt fra sjømat til pizza. Et perfekt sted for en god lunsj, eller bare å slappe av med noe godt i glasset.

 

Deluxe-rom med delvis sjøutsikt

JW Marriott i Cannes tilbyr et stort utvalg av rom, alt fra standardrom til luksussuiter. Under mitt opphold valgte jeg et deluxe-rom med delvis utsikt til sjøen. Prisen for rommet lå rett under 5000 kr per natt, inkludert frokost.

Hotellrom-med-delvis-havutsikt-hos-JW-Marriott-Hotel-i-Cannes

Til tross for at det var beskrevet som «delvis» sjøutsikt, må jeg si at jeg ble positivt overrasket over akkurat utsikten. Fra vinduet i hjørnet har du godt utsyn mot strandpromenaden La Croisette, stranden og sjøen.

Utsikt fra hotellrom JW Marriott Cannes

Selv om rominnredningen kan virke litt gammeldags for oss nordmenn, som er vant til nordisk stil og lys eik, hadde det en særegen sjarm som utvilsomt forsterket den franske riviera-følelsen. Det store filmportrettet på veggen var en klar påminnelse om Cannes’ stolte filmhistorie, og bidro således til opplevelsen.

Hotellomtale-av-JW-Marriott-Hotel-i-Cannes

Det mest attraktive med rommet var den lekre sittegruppen ved vinduet. Med en vakker utsikt til pulserende La Croisette og det blå havet, var det en ideelle plass for å slappe av med en kopp kaffe om morgenen eller en drink på kvelden.

Badet var også lyst og fint innredet med marmorlignende detaljer på veggene og svarte baderomsfliser. Personlig ville ha foretrukket en separat dusj fremfor det kombinerte badekar-dusj oppsettet, men det finnes sikkert de som liker å ta seg et bad også.

Badet-hos-JW-Marriott-Cannes

Det var et godt utvalg av såper og shampoo i dusjen, og håndkrem og sett med hygieneartikler som bomullspinner ved vasken. Jeg er ingen stor fan av vanlige såpestykker, så jeg hadde foretrukket dispensersåpe også her, men det er nok en smakssak.  

Minibaren var godt utstyrt, men hadde skyhøye priser – noe som sånn sett er en vanlig utfordring på mange hoteller. På den positive siden tilbød hotellet to gratis flasker vann daglig, en fin liten gest som ble høyt verdsatt.

 

5 stjerners hotell med 1-stjerners renhold

Selv om JW Marriott er et nydelig femstjerners hotell på mange måter, må jeg være så ærlig å si at rengjøringen av rommet var langt under forventning. Til tross for den luksuriøse atmosfæren og fasilitetene på hotellet, stod rengjøringen til kun én stjerne.

Ved ankomst la jeg merke til flere lange hårstrå på teppet, mens det på baderomsgulvet lå strødd med ymse andre hår. Ikke akkurat det synet man ønsker å bli møtt av når man nettopp har sjekket inn på et rom!

Darlig-renhold-hos-JW-Marriott-hotell-i-Cannes

Normalt sett har jeg ikke for vane å klage, men i dette tilfellet syntes jeg det var på sin plass. Jeg tok derfor kontakt med resepsjonen og forklarte de situasjonen. De beklaget og forsikret meg om at de aldri hadde opplevd lignende problemer tidligere, og at de skulle fikse det umiddelbart.

Reisefølget gikk så ut for å spise middag, og når vi kom tilbake ble jeg ganske overasket over at det ikke var gjort noen ting på rommet. Dette til tross for lovnader fra resepsjonen om at det skulle utbedres umiddelbart.

 

Fruktfat på døren

Noen dager senere mottok jeg et nydelig fat med frukt på døren, muligens et forsøk for å gjøre det godt igjen? Selv om dette var en fin gest, skulle jeg likevel ha foretrukket at rommet mitt ble skikkelig rengjort i utgangspunktet. Hårene jeg hadde påpekt i min klage lå fortsatt innvevd i teppet og ble aldri fjernet av personalet. Når man betaler 5000 kr per natt for et hotellrom, forventer man rett og slett en langt høyere standard.

Som et lite eksempel så bodde jeg noen uker senere på Clarion Hotel the Hub i Oslo, og forskjellen var som natt og dag. Rommet der var så utrolig godt rengjort at man skulle trodd det aldri hadde bodd noen der tidligere.

Nå kan det hende at jeg bare var veldig uheldig, men jeg syntes like vel det er skuffende at det ikke blir skikkelig utbedret når man får lovnader om at dette skal gjøres.

 

Konklusjon

Først og frem syntes jeg JW Marriott Hotel i Cannes har en fantastisk beliggenhet langs promenaden la Croisette, med stranden rett utenfor døren. Lobbyen er imponerende og utstråler en eksklusiv og passende «vibe» for glamorøse Cannes.

Marriott Hotell Cannes

Rommet jeg bodde i var romslig og pent, og til tross for å være oppført som delvis sjøutsikt, overrasket utsikten positivt. Skal du først bo eksklusivt i Cannes vil jeg virkelig anbefale å velge et rom med sjøutsikt.

Interiøret kan nok virke litt datert for noen med nordiske øyne. Jeg syntes like vel det var klassisk og pent innredet. Uten at akkurat den biten var noe wow-opplevelse i seg selv. 

Utsikt-fra-hotellrommet-mot-stranden-pa-Marriott-hotell-i-Cannes

Dessverre var rengjøringen en skuffelse som nevnt tidligere. Det er også overraskende at de tar seg friheten til å kreve ekstra 10 euro per dag for internett. Slike ekstrautgifter har med årene blitt utenkelig på norske hoteller.

Videre var prisene i minibaren og hotellbaren generelt astronomiske, men dette må vel også forventes i en by som Cannes, hvor prisnivået er høyt.

Marriott Cannes

Samlet sett tilbyr JW Marriott i Cannes en fin, men om enn litt overpriset opplevelse. For de som er villig til å betale for beliggenheten og atmosfæren, vil hotellet sannsynligvis tilfredsstille.

Imidlertid bør du være forberedt på ekstra kostnader og kanskje justere forventningene litt når det kommer til visse detaljer. 

Alt i alt hadde jeg en fin opplevelse på JW Marriot Cannes, og kan sånn sett anbefale hotellet. Det er nok like vel mulig å få en bedre opplevelse og mer valuta for pengene på andre hoteller i byen.

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Cannes her