Kristiansand

inneholder annonselenker

kristiansand

Kristiansand er en av Norges mest populære turistdestinasjoner, men dette skyldes ikke bare Kaptein Sabeltann og Dyreparken. En storbyferie til denne byen vil nemlig også bringe med seg noen spennende overraskelser. Bli med til Sørlandets hovedstad!

Den deilige sommerbyen Kristiansand er også et kjent sted for kunst og kultur. Med målrettet satsing vant da også byen Norges Kulturkommune i 2007. Kristiansand har en av landet eldste, og største, kunstforeninger og kan skilte med blant annet det flotte Kristiansand Kunsthall.

Båtlivet er en annen, viktig del av Kristiansands kulturliv. Den populære Fiskebrygga, som før i tiden var et fiskemottak, er i dag et av byens mest populære områder. Her ligger en rekke restauranter og området yrer av liv og musikk om sommeren.

Anbefalte hotell i Kristiansand

Som besøkende til Kristiansand vil vi enten bo sentralt nær sjøen, eller i idylliske naturomgivelser. Kvadraturen utgjør størstedelen av byens bybebyggelse og her er vi et steinkast unna både sjøen, utelivet, kulturtilbud og handlemuligheter.

Er vi på familieferie finner vi mange, flotte tilbud rundt byen. Utvalget av fritidsboliger, både hytter og hus, er stort og det finnes flere familievennlige hoteller ved sjøen. Spesielt populært blant barna er overnatting i Dyreparken. Her kan vi bo i Abra havn, eller i selveste Kardemomme by!

 

Her er tre gode hotell i Kristiansand

Radisson Blu Caledonien Hotel

Dette 4-stjerner Radisson hotellet midt i hjertet av Kristiansand er uten tvil et av de beste hotellene i byen. Hotellet har en flott beliggenhet med adresse Vestre Standgate 7 i Kvadraturen.

Hotellet har 205 moderne rom, med gjennomgående høy standard og de er også kjent for sine gode service. Dette er ikke blant de billigste hotellene i Kristiansand, men absolutt blant de beste.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Thon Hotel Parken

Med adresse Kirkegata 15 ligger dette Thon-hotellet midt i smørøyet av Kristiansand.

Rommene er moderne og fine, med upåklagelig rengjøring og service. Et veldig godt hotellvalg for de som ønsker å bo midt i sentrum.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Dyreparken Hotell

Er Dyreparken i Kristiansand med Kaptein Sabeltann og alt som følger med det store målet for familieferien? Da bør dere ta en nærmere titt på Dyreparken Hotell.

Dette hotellet ligger 10 km utenfor Kristiansand, men det ligger til gjengjeld bare 1 minutt til fots unna Dyreparken. Hotellet i seg selv har 3.5 stjerner og er moderne og fint innredet.

Et perfekt hotell for de som planlegger å besøke Dyreparken.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Slik reiser du til Kristiansand

Vi kan fly til Kristiansands flyplass Kjevik fra mange steder i Norge. Hele 10 avganger daglig går til Oslo, men det går også direkte ruter til Stavanger, Bergen og Trondheim. Kjevik ligger cirka 16 kilometer fra Kristiansand sentrum og strekningen betjenes av både flybuss og lokale busser.

 

By og natur i ett

Med sin naturskjønne beliggenhet ut mot Skagerak, er Kristiansand en by hvor det urbane går i ett med naturen. Byen er et glimrende utgangspunkt for opplevelser både på og ved sjøen, men Kristiansand har også mye å tilby i landskapet innenfor kysten.

Kristiansholm festning i kristiansand

Områder som Baneheia og Ravnedalen er populære for utendørsaktiviteter, men oversees ofte av sommerturistene. I den magiske Ravnedalen arrangeres konserter og forestillinger og her finner vi en unik samling av både kjente og ukjente planter og trær.

 

Et paradis for barna

Kristiansand og omegn er et paradis for barna. Det finnes en enorm mengde morsomme og spennende aktiviteter både inne og ute. Vi kan dra ut å besøke den flotte Odderøya, eller kanskje ta en tur med den eksotiske Setesdalsbanen?

tiger i dyreparken i kristiansand

Alle barn vil dessuten til den kjente Dyreparken, og dette er et sted også voksne trives godt. Parken er Norges mest besøkte friluftsområde etter Holmenkollen, men hovedattraksjonen er ikke lenger et dyr, snarere en viss sjørøverkaptein.

 

Iskrem og øl

Iskrem og øl hører sommeren til og i Kristiansand produserer de begge deler. Her ligger nemlig det store Christianssands bryggeri som ble etablert i 1859. Bryggeriets mange produkter lages alle på kildevann fra Christian IVs kilde.

På iskrem fronten kan byen skilte med det tradisjonsrike firmaet Hennig-Olsen. Selve fabrikken ble etablert i 1960, men Sven Hennig-Olsen lagde iskrem her allerede fra 1924. Han startet i det små med å lage iskrem på bakrommet i kiosken har drev!

 

Kristiansand er som skapt for camping

Kristiansand har virkelig flotte campingplasser hvor vi kan slå opp telt, parkere vogn elle bobil. Her lokker deilige sandstrender og et herlig utendørsliv. Barna kan løpe og leke fritt og grillduftene svever konstant over telttakene.

Enkelte campingplasser tilbyr også små hytter til utleie. Dette er et godt alternativ for de som ikke vil dra på så mye i bilen, eller som kommer med tog eller fly. Campingplasser er dessuten et eldorado for barn, her finner de lett lekekamerater og skaper minner for livet.

 

Utendørsaktiviteter for alle

På Sørlandet vil både barn og voksne finne et rikelig tilbud utendørsaktiviteter. For eksempel klatring har blitt veldig populært og Kristiansand har muligheter for både nybegynnere og viderekomne. Undersøk steder som Odderøya, Ravnedalen, Sødal og Storheia.

reise til kristiansand

På sjøen kan vi prøve oss på kajakkpadling og vindsurfing, eller bare plaske rundt som det passer seg. Insisterer vi på utfordringer kan vi prøve oss på tømmerrenna i Vennesla, eller hva med Sørlandets største klatrepark Høyt og Lavt? For de som trenger enda mer adrenalin anbefaler vi rafting i Evje eller i Mandalselva.

 

Båt og fiske

Båt og fiske er Sørlandet slik vi vil ha det og i Kristiansand og omegn finnes det mange muligheter. Har vi ikke egen båt kan vi bli med på sightseeing i skjærgården. Her kan vi ta inn de sjarmerende uthavnene i ro og mak, besøke badestrender og vennlige gjestehavner.

ting å gjøre i kristiansand

Vil vi fiske er det bare å agne med det samme. Sjøen utenfor Kristiansand er full av torsk, makrell, sei og andre godbiter. Regionen har også en rekke utleiehytter som egner seg perfekt for fiskere. Husk også de fiskerike innsjøene og elvene i Agder!

 

Severdigheter og attraksjoner i Kristiansand

Hva skal vi med syden når vi har Sørlandet? I alle fall sommerstid er det få steder som kan måle seg med vår egen sørlandskyst. Kristiansand tar vel i mot sine gjester og ligger midt i smørøyet, omgitt av regionens små og store perler. Her følger noen gode tips for en perfekt storbyferie i Kristiansand.

 

Kristiansand Kunsthall

Kristiansand KunsthallMidt i byen ligger dette flotte galleriet. Her arrangeres utstillinger på løpende bånd og vi møter både nasjonale og internasjonale kunstnere. Dette er det perfekte stedet å bli forundret, fascinert, overrasket og kanskje litt provosert. Hovedsaken er at vi føler oss inkludert og utfordret. Programmet til Kristiansand Kunsthall vil i fremtiden fokusere på det lokale. Dette som en reaksjon på den nye sammenslåingen av kommuner og fylker i Norge. Møt kunstnere som utforsker hva som skjer med oss når det lokale forsvinner til fordel for storsamfunnet.

Kristiansand Museum

Kristiansand museumDette er et fantastisk friluftsmuseum som ligger rett utenfor byen langs E18 retning Oslo. Anlegget består blant annet av gamle trebygninger som ble flyttet hit fra Kristiansand sentrum, samt gårdstun og en gammel skolestue. Her vil både barn og voksne like seg og på varme dager kan vi sitte ute og spise vafler og drikke kaffe. Hver dag i sommerferien arrangeres aktiviteter for barn og de kan også hilse på stedets sauer og hester. Husk også museets julemarked den 29. november.

Kilden

kilden kristiansandKilden er Kristiansands flotte kulturhus. Her foregår det teater, konserter, opera og mer, programmet er fullt av spennende og interessante begivenheter. Kilden er et hus for alt og alle, store og små vil her finne et stort antall forestillinger og arrangementer å glede seg over. På programmet står musikk i alle genre, visesang og poesi, ballet og barneteater. Kilden får besøk av både internasjonale storheter og lokale kunstnere. Riksteateret kommer innom og folkemusikk fyller lokalene. Ikke dra fra Kristiansand uten å ha besøkt dette levende huset.

Fiskebrygga

Fiskebrygga i kristiansandEn gang et livlig fiskemottak, i dag en møteplass og fiskemarked i Kristiansand sentrum. Her er det herlig å bare spasere rundt, kjenne lukten av sjøen og se på båtene som ligger ved kai eller legger ut mot den vakre skjærgården. Vi kan fortsatt kjøpe fisk og sjømat på Fiskebrygga. Varene kan beskues i tanker før handelen blir avgjort, enten det er skjell, reker eller fisk vi vil ha. Her på brygga er det ekstra livlig på tirsdagene, med levende musikk og en fantastisk atmosfære. Prøv også en av restaurantene i området.

Skjærgården

skjærgården utenfor kristiansandEn båttur rundt i skjærgården ved Kristiansand er en billedskjønn opplevelse. Her ligger uthavnene med sine små brygger og hvitmalte trehus. Det hele er som et vakkert postkort, man må nesten oppleve det selv for å tro det er sant. Det arrangeres båtturer i skjærgården, så vi behøver ikke fortvile om vi ikke selv har båt. Med barn bør vi benytte oss av den populære badebåten, fra den kan vi hoppe av på den øya vi vil, og bli plukket opp igjen på ettermiddagen. Prøv også rutebåten M/B Øya og få en fantastisk tur gjennom den berømte perlen Blindleia.

Posebyen

posebyen kristiansandPosebyen er på en måte Kristiansands gamleby. Den er en del av Kvadraturen, men består av et stort antall lave pittoreske trehus. Her er det deilig å rusle i gatene og gjerne stikke innom en av de mange kaféne og restaurantene. Utelivet er også friskt i Posebyen. Smak på byens eget øl, eller ta en mer avansert cocktail på det populære utestedet Bakgården. På varme sommerkvelder er det perfekt å spise utendørs i Kristiansand. Byen har en stor variasjon spisesteder med menyer som vil tilfredsstille de aller fleste.

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i KristiansandHar vi med barna til Kristiansand, kommer vi ikke utenom byens berømte dyrepark. Og godt er det, for denne parken er en like stor opplevelse for de voksne! Her er det så mange inntrykk og aktiviteter at det kan lønne seg å sette av minst to dager. Alle barn vil møte Kaptein Sabeltann, han har jo blitt Sørlandets store kultpersonlighet. En kveldsforestilling med den barske kapteinen er feriens helt klare høydepunkt. Egners koselige Kardemomme by er også en fantastisk opplevelse for både barn og voksne. Vi har jo alle vokst opp med røverne, tante Sofie, politimester Bastian og alle de andre.

Bystranda

bystranda kristiansandVi behøver slettes ikke legge ut på tur for å kunne nyte badelivet i Kristiansand. Midt i byen ligger den flotte bystranda, med palmetrær og det hele! Er det litt for kjølig i vannet kan vi hoppe i bassenget som alltid holder komfortable 25 grader celsius. Stranden har myk og deilig, hvit sand og ovenfor ligger et flott gressområde. Bystranda har også en rampe for bevegelseshemmede, samt strandvolleyball-baner og en flott lekeplass for de små. Her kan vi ta med mat og drikke og lett tilbringe hele dagen.

Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirkeDenne flotte kirken er bygd i ny-gotisk stil og stod ferdig i 1885. Vi finner den på by torget og kirken er setet for biskopen av Agder og Telemark. Domkirken ble tegnet av arkitekt Henrik Thrap-Meyer og er en av landets største kirker. Vi kan besøke Kristiansand domkirke hele året, men må være oppmerksomme på at den kan være stengt for omvisninger ved spesielle anledninger. Kirken tilbyr også gratis orgelkonserter som er en virkelig flott opplevelse. Se kirkens program for detaljer.

Ravnedalen naturpark

Ravnedalen naturparkEn kort sykkeltur, eller behagelig fottur, fra Kristiansand sentrum tar oss til den flotte Ravnedalen. Dette er en skjult perle som absolutt bør besøkes. Dalen har mange gamle trær og en nærmest magisk atmosfære. Dessuten skryter de av å servere Norges beste hamburgere! Det lokale serveringsstedet, Café Generalen, serverer dessuten retter som er basert på over 100 år gamle oppskrifter, så her skulle vi ikke gå sultne. Dalen har en flott utescene hvor det arrangeres konserter med både lokale og internasjonale artister gjennom hele sommeren.