Manchester

inneholder annonselenker

Den sentralliggende, britiske byen Manchester behøver neppe noen nærmere introduksjon for de fleste nordmenn. Den er først og fremst kjent for sitt verdensberømte fotballag Manchester United, men i senere tid har nok et storlag fra byen vokst frem i Manchester City. Det er nok først og fremst for en fotballtur at nordmenn reiser hit, men som en storby kan Manchester by på alt fra kulturelle severdigheter til typiske turistattraksjoner som museer, shopping, ærverdige bygninger og klassiske britiske puber.

Med knappe 500 000 innbyggere i bysentrum kan Manchester på mange måter sammenlignes med Oslo, men tar man med forstedene så stiger innbyggertallet til 2.55 millioner. Byen har en variert struktur, med moderne arkitektur og et yrende folkeliv i sentrum, mens den også har noen «gamlebyer» med rolige gågater. Nesten en million turister besøker Manchester hvert eneste år, og da vil vi anta at ganske så mange av dem har tenkt seg en tur innom Old Trafford eller Etihad Stadium.

 

Anbefalte hotell i Manchester

 

3 sikre hotellvalg i Manchester

The Lowry Hotel

The Lowry er et nydelig 5 stjerners hotell i sentrum av Manchester. Hotellet har romslige og fine rom med høy standard og meget hyggelig personale.

Hotellet har egen bar og restaurant, eget spa og treningssenter. Gjennomgående meget gode tilbakemeldinger fra norske gjester. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Hotel Gotham

Hotel Gotham er et eksklusivt og fasjonabelt femstjerners hotell i hjertet av Manchester. Hotellet har høy standard, men en natt her trenger like vel ikke koste skjorta.

Hotel Gotha, har fin og sentral beliggenhet, unik design, strålende service, meget gode fasiliteter, bra mat og en tøff takterrasse med egen bar. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Holiday Inn Manchester City Centre

Et rimeligere alternativ enn de to andre anbefalingene våre, men dette er like vel et meget bra hotell. Hotellet har sentral plassering midt i hjertet av Manchester med kort vei til det meste.

T-bane stopp ikke langt fra hotellet med kort vei til Old Trafford. Hotellet får meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester og er et sikkert hotellvalg i Manchester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære aktiviteter i Manchester

Reise til Manchester

Selv om Manchester i luftlinje ikke befinner seg langt unna, så går det få fly hit fra Norge. Det går noen direkteavganger fra Bergen og Oslo, men det er også vanlig å fly til London for å ta tog derfra, eller å fly til Amsterdam for så å fly videre fra Amsterdam til Manchester. Dette fordi direkteflyene ofte er dyre og ikke går så ofte.

Myntenheten i Storbritannia er som kjent britiske pund og du vil generelt oppleve at prisnivået i byen er lavere enn for eksempel hovedstaden London, men det svinger veldig både hva overnatting, shopping og bespisning angår. Du reiser som regel trygt som turist i Manchester, og tar man vanlige forhåndsregler vil du neppe oppleve problemer. Det er trygt å drikke vannet fra springen, men det smaker kanskje ikke like godt som i Norge.

 

Hoteller og restauranter i Manchester

Overnatting i Manchester er sjeldent noe problem, men dersom man vil ha et billig rom kan man måtte være ute i god tid. De helgene det er hjemmekamper i byen kan det være større kamp om hotellene, spesielt dersom du ønsker å bo sentralt. Det er som regel beliggenheten som avgjør prisen, og standarden er som regel helt grei dersom du går for et av de billigere sentrumshotellene.

Det britiske kjøkken har ikke gjort mye for å bidra med gastronomisk mat, foruten om den velkjente «English breakfast». I Manchester finnes det derfor dårlig med muligheter for å spise lokal mat, men du skal ikke gå sulten av den grunn. Restaurantene er inspirerte av kjøkken fra alle verdens knirker og knoker, og kan tilby alt fra asiatisk til italiensk. Spesielt finner man mye kinesisk og indisk her, samt en del restauranter som holder særdeles høy kvalitet.

 

Severdigheter i Manchester

Foruten om byens to fotballag har Manchester mer å by på enn som så. Vi skal se nærmere på alt fra moderne kjøpesentre til ærverdige katedraler, i en by som kombinerer det moderne med det gammeldagse på en helt perfekt måte.

 

Shopping i Manchester

shopping-manchesterReiser man til Manchester, så kommer man garantert til å shoppe! Da anbefaler vi at man drar til kjøpesenterene Arndale og Affleck’s Palace, som er moderne handlehus med både fasjonable butikker og moteriktige klesbutikker. Her finner du et rikt utvalg av forskjellige butikker, alt fra dyre merkebutikker til rimeligere alternativer. Prisnivået er generelt sett billigere enn i Norge, særlig på klær og sko.

Katedralen i Manchester

manchester-katedralIngen storbytur uten å beskue den lokale katedralen. Manchester-katedralen ble reiset så langt tilbake som på tidlig 1200-tall, og har en gotisk stil. Den ærverdige bygningen tar seg svært godt ut der den ligger mellom moderne høybygg, og man kan selv ta turen til topps i kirketårnet for å nyte en av de bedre utsiktspunktene i byen.

Old Trafford

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Er det en attraksjon som er et selvskrevent besøk når man reiser til Manchester, så er det Old Trafford. Det er stadionanlegget til byens fremste fotballag, Manchester United. Om man ikke får oppleve en fotballkamp på dette berømte anlegget (noe som sterkt anbefales), så kan man ta en guidet tur gjennom anlegget. Her får man vite mer om klubbens historie, se flere effekter fra klubbens største stjerner gjennom tidene, samt en guidet tur innom garderoben til hjemmelaget.

Manchester-museet og jødisk museum

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Museet i Manchester inneholder svært få elementer fra byen selv, men har over 8 millioner effekter fra alle verdens kontinenter! Her kan du se alt fra viktige dokumenter til fossiler og dinosaurer – som den nesten komplette utstillingen av en T-Rex! Ta også turen innom det jødiske museet i Manchester, som gir deg en svært detaljert fortelling på hvordan det jødiske samfunnet har opplevd Manchester de siste århundrene.

Imperial War Museum

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Historieinteresserte bør sette av tid til et besøk på krigsmuseet. Den moderne utstillingen tar deg med på en reise gjennom de siste verdenskrigene, og gir et svært realistisk innblikk på følgene en slik omfattende krig kan ha. Med gratis inngang er det ikke noe å lure på!

Ethihad stadion

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Som nevnt har Manchester to lag i Premier League og Manchester City spiller sine hjemmekamper på Etihad stadion. Stadionet er vel verd et besøk for den fotballinteresserte, enten man har biletter til en kamp eller ei. I likhet med på Old Trafford kan du også her kan du bli med på guidet tur på stadion.