Oslo

inneholder annonselenker

operahuset i oslo

Som Norges hovedstad skulle man tro at Oslo var en stor turistby, men slik er det dessverre ikke. Sammenligner man med andre, europeiske hovedsteder, så er faktisk Oslo en av de minst besøkte. Mange vil også mene at det finnes andre byer i Norge som er langt vakrere og mer turistvennlige. Faktumet er uansett at Oslo er en svært interessant by, som kan by på alt fra varierte restauranter og utesteder til spennende museer og severdigheter.

Med nærmere 650 000 innbyggere er Oslo landets desidert største by. Det er først og fremst på sommertid at turistene kommer, og det er da byen viser seg fra sin beste side med alle sine grøntområder og fredelige parker. Frognerparken er dessuten ansett som den mest besøkte turistattraksjonen i hele landet, med over en million besøkende i året.

 

Anbefalte hotell i Oslo

 

3 gode hotellvalg i Oslo sentrum

Grand Hotel

Ærverdige Grand Hotel i Oslo er nok et kjent navn for de aller fleste nordmenn. Dette femstjerners hotellet med sentral beliggenhet langs Karl Johansgate er nok et av de mest kjente hotellene i Norge.

Rommene har høy standard og hotellet har en gjennomgående fantastisk atmosfære. I tillegg til to restauranter med meget god mat, har hotellet også eget spa med full service, helsestudio og takterrasse.

Ønsker du å bo å staselig når du er i Oslo bør du absolutt vurdere å booke et rom på Grand Hotel.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Thon Hotel Rosenkrantz

Dette hotellet har en sentral plassering med kort  vei til det aller meste. Kjent for fantastisk god frokost og gjennomgående veldig god service.

Fine rom og høy standard. Et av de hotellene med best tilbakemeldinger fra gjester i Oslo.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Thon Hotel Terminus

Skal du på konsert i Oslo Spektrum? Da er dette hotellet for deg, beliggende bare 200 meter unna konsertarenaen.

God standard og gjennomgående gode tilbakemeldinger gjør Thon Hotel Termnius et godt hotellvalg til alle som besøker Oslo.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

1o populære aktiviteter i Oslo

 

Reise til Oslo

Å reise til Oslo er sjeldent noe problem uansett hvor i landet man befinner seg. Landets hovedflyplass Gardermoen ligger en halvtimes tur med flytoget fra sentrum av byen, og det går daglige flygninger fra de fleste storbyer (og mindre byer) i Norge. En av årsakene til at Oslo er en av de minst besøkte hovedstedene i Europa, er prisnivået. Mange utlendinger vil oppfatte byen som svært dyr, spesielt når det kommer til bespisning og drikke.

Faktum er dog at Oslo ikke er spesielt mye dyrere å ferdes i, så lenge man vet hvor man går. Det gjelder for øvrig for nordmenn, som er vante med et høyt prisnivå. Parkering, leiligheter og øl på Aker Brygge er uansett dyrt i Oslo, men da får man igjen hva man betaler for – den sentrale beliggenheten. De seneste årene har Oslo merket en økning i voldskriminaliteten, og man ser stadig ran på åpen gate. For turister anses det uansett som trygt å ferdes i hovedstaden så lenge man tar forhåndsregler på kveldstid.

 

Hoteller og restauranter i Oslo

Overnatting i Oslo vil oppleves som noe dyrere enn i andre, norske byer, men forskjellen er nødvendigvis ikke vesentlig stor. Det finnes svært mange hoteller i sentrumsområdet, og standarden er generelt god. God beliggenhet koster også i Oslo mer enn de mer usentrale hotellene, men det er sjeldent noe problem å finne ledig rom til en overkommelig penge.

Oslo er landets største innvandrerby, noe som har ført til inntog av svært mange internasjonale spisesteder. Her finner du alt fra luksuriøse restauranter med eksklusive menyer, til de enkleste sushi-restaurantene eller tyrkiske kebab-sjappene. Kort fortalt så har Oslo det meste man kan tenke seg av mat, og ikke minst flere titalls fast food-kjeder.

 

Severdigheter i Oslo

Oslo er en spennende by for den som liker kultur og historie. Byen har mange interessante museer, og moderne kunstverk som tiltrekker seg mange turister hvert eneste år.

 

Vigelandsparken

vigelandsparken-osloMed sine mange statuer og monumenter tiltrekker Vigelandsparken seg over én million turister hvert eneste år. I parken står nærmere 200 skulpturer av den berømte kunstneren Gustav Vigeland (1869-1943) utstilt. Den ligger i tilknytning til det offentlige parkanlegget Frognerparken, og på sommerstid vil man se både lokalbefolkning og turister kose seg i det som er byens første fredede grøntområde.

Akershus festning

Akershus Fortress at night, Oslo, NorwayFestningen midt i sentrum av Oslo er byens mest historiske severdighet, og ble ferdigstilt tidlig på 1300-tallet. Det har vært en viktig festning for landets hovedstad, og har spilt en rolle gjennom flere kriger og beleiringer. I dag kan man bli med på guidede turer på slottsanlegget der man får lære mye om festningens viktige rolle opp gjennom årene.

Tusenfryd

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Tusenfryd er hele Norges fornøyelsespark! Den ligger en liten kjøretur sør for Oslo, og byr på alt fra omfattende berg- og dalbaner til de mest populære barneattraksjonene. Parken er populær blant familier, men også for voksne som elsker å utfordre G-kreftene. Parken har åpent fra våren til høsten.

Museer i Oslo

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Oslo er en fullverdig by for museumsgangere, med museer i alle sjangre. Begynn besøket med en tur på Vikingskiphuset, der du finner verdens best bevarte vikingskip utstilt. Ta turen videre til Norsk Folkemuseum på Bygdøy, som er et stort friluftsmuseum med svært mange historiske bygninger. På Naturhistorisk museum kan du se fossiler og arkeologiske funn, mens Framuseet huser verdens sterkeste og mest berømte treskip.

Nasjonalgalleriet

nasjonalgalleriet-osloKunstinteresserte anbefales en tur innom landets nasjonale gallerisamling. Her finner man både malerier og skulpturer fra kjente kunstnere, og museet er blant annet hjem for mange av Edvard Munchs største mesterverk.

Operahuset

operahuset i osloDet gigantiske (og svindyre) Opera-anlegget i Bjørvika like ved sentralbanestasjonen i Oslo har blitt en severdighet både for nordmenn og utenlandske turister. Det er et unikt byggverk som kan nytes på mange måter fra utsiden, men for den komplette opplevelsen anbefaler vi også et besøk på en av forestillingene i Operahuset.

Det kongelige slott

slottet osloDet kongelige slott i Oslo er bosted for kongen og dronningen samt at det blir brukt til en rekke høytidelige tilstelninger. Byggingen av slottet ble påbegynt i 1824 og slottet stod ferdigstilt i 1849. Det var tiltenkt Karl III Johan, men ble ikke fullført før Oscar 1 satt ved makten. Slottet er vakkert beliggende i enden av Karl Johan på Bellevuehøyden. Slottet voktes av Hans Majestets Kongens Garde og det er vel verd å få med seg vaktavløsningen som skjer hver dag klokken 13.30.