Dette er 10 av de beste spahotellene i Norge

inneholder annonselenker

Spa hotell

Leter du etter det perfekte hotellet for en uforglemmelig spaopplevelse? Her har vi plukket ut 10 av de beste spahotellene i Norge.

Det er ikke nødvendig å reise utenlands for å nyte luksus og velvære. Norge har flere nydelige spahoteller spredt utover landet som alle tilbyr spabehandlinger i ypperste klasse.

I denne artikkelen har vi plukket ut ti spahotell som vi mener er blant landets beste.

 

Britannia Hotel – Trondheim

Britannia Hotel Trondheim.- et av norges aller beste spahotell

Britannia Hotel i Trondheim er et historisk og eksklusivt femstjerners hotell som har vært en viktig del av byens kulturarv siden 1800-tallet. Hotellet har nylig gjennomgått en omfattende renovering og er et yndet reisemål for både norske og internasjonale gjester. 

Britannia spa Trondheim

Spaavdelingen på Britannia Hotel i Trondheim er en av de beste i Norge og fremstår som en innbydende og luksuriøs oase inne på det fasjonable hotellet. Bor du på hotellet har du gratis tilgang, men det er også mulig å booke en time uten å bo her.

Britannia spahotell Trondheim

Spaet er imponerende godt utstyrt, med et romslig svømmebasseng, et nydelig boblebad med stjernehimmel, flere badstuer, kaldtvannsbasseng og avslapningsstoler. De tilbyr også et vidt spekter av spabehandlinger, tilpasset både menn og kvinner.

Beste spa Norge

Standarden og servicenivået er skyhøyt og flere hakk over det man finner på spahotell i andre norske byer. Britannia Hotel i Trondheim er rett og slett et av landets aller beste hoteller med en spa-avdeling som matcher.

 

BESTILL ROM HER

 

The Well – Kolbotn

Norges beste spa hotell

The Well er et av de mest imponerende spakompleksene i Norge og ligger i naturskjønne omgivelser på Kolbotn, en kort kjøretur fra Oslo. Dette moderne og elegante anlegget er kjent for sin avslappende atmosfære og førsteklasses fasiliteter med et stort og varierte behandlingstilbud.

Banja-badstue på The Well spa

Spaet dekker et område på hele 10 500 kvadratmeter og er med det et av Norges største spaanlegg. Her finner du over 15 forskjellige badstuer og dampbad, flere innendørs og utendørs bassenger, samt et stort utvalg av massasje- og skjønnhetsbehandlinger.

Art deco dusj på The Well spa

Et av høydepunktene ved The Well er deres unike badstuekonsept, som lar deg utforske en rekke tematiske badstuer og dampbad inspirert av ulike tradisjoner fra hele verden. For eksempel kan du oppleve den autentiske finske badstuen, et tyrkisk hammam, banja, eller tropisk sauna for å nevne noen. 

Varmt kildebad hos the well spa

Utvalget av badebassenger er også imponerende. Det store Wellness-bassenget på 11×32 meter har en behagelig temperatur på 32 grader og er utstyr med massasjedyser og boblesenger. Her er også en kaldkulp, et varmt kildebad og et nydelig utendørs japansk onsen med vakker utsikt over tretoppene. 

The Well spa

Det er viktig å merke seg at The Well er et voksen-spa, og aldersgrensen er 18 år. Det praktiseres også det som The Well omtaler som «Naturlig nakenhet» i spaet. Det betyr at man kan velge om man vil bade naken, eller om man ønsker å bruke badetøy.

Hotellrom på spahotell The Well

Hotellrommene på The Well er store og komfortable og kjempelekkert innredet. På badet får man en smak av spaopplevelsen med fossefalldusjer og velværeartikler fra The Well. Bestiller du et hotellrom så er tilgang til spaet inkludert i prisen.

 

BESTILL ROM HER

 

Farris Bad – Larvik

Farris bad spahotell Larvik

Farris Bad er et av Norges mest eksklusive og unike spahoteller, og det ligger idyllisk til ved sjøkanten i den sjarmerende kystbyen Larvik. Bare en kort spasertur fra sentrum, og med panoramautsikt over Skagerrak, finner du denne oasen av velvære.

Farris Bad

Med et areal på 2 500 kvadratmeter, finner du et bredt utvalg av behandlinger og fasiliteter i spaet hos Farris Bad. Her kan du nyte alt fra mineralrike bassenger og dampbad, til isbad og finske badstuer.

Farris Bad spa

Det som virkelig skiller Farris Bad fra andre spahoteller er det naturlige kildevannet som strømmer opp fra en underjordisk kilde 55 meter under hotellet. Dette mineralrike vannet gir næring og helsemessige fordeler for både kropp og hud.

Farris Bad tilbyr flere behandlinger som tar i bruk dette unike vannet, inkludert massasjer, ansiktsbehandlinger og kroppsinnpakninger.

Farris Bad anbefalt spahotell i Norge

Hotellrommene på Farris Bad er stilfulle og designet med en moderne skandinavisk stil. Vi anbefaler å booke et rom med sjøutsikt og balkong for den ekstra lille prikken over i’en. 

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Union – Geiranger

Hotel Union spa hotell

Hotel Union er et av Norges mest spektakulære spahoteller, vakkert beliggende i den verdensberømte Geirangerfjorden. Omringet av majestetiske fjell og frodige daler, finner du dette historiske hotellet som tilbyr en unik kombinasjon av norsk natur og avslapning.

Innendørs badebasseng på Hotel Union i Geiranger

Spaet på Hotel Union er en deilig kombinasjon naturskjønnhet og ro, hvor du kan nyte et bredt spekter av behandlinger og fasiliteter. Her finner du alt fra innendørs og utendørs bassenger, boblebad, badstuer, dampbad og japanske varmebad til avslappende stillesoner.

Hotel Union Spa

Et av høydepunktene ved Hotel Union Spa er det unike utendørsbassenget, som gir deg muligheten til å bade i varmt vann mens du nyter den storslåtte utsikten over Geirangerfjorden og de omkringliggende fjellene.

spabehandling på hotel union i geiranger

I tillegg tilbyr spaet også signaturbehandlinger som er inspirert av norsk natur og lokale tradisjoner. Disse behandlingene inkluderer kroppsmassasje, ansiktsrens, forskjellige skrubbehandlinger og aromamassasje. 

 

BESTILL ROM HER

 

The Thief – Oslo

The Thief spahotell Oslo

The Thief er et stilfullt og moderne boutiquehotell som ligger på den eksklusive og pulserende Tjuvholmen. Her bor du i et et av Oslos mest fasjonable og moderne områder, på det som utvilsomt er et av hovedstadens mest trendy hoteller. 

Spaavdelingen på The Thief, kjent som Thief Spa, er et av hotellets absolutte høydepunkter. Her kan du ikle deg badekåpen på hotellrommet og så ta heisen direkte ned i spaavdelingen, enkelt og diskret.

Thief Spa

Thief Spa strekker seg over 800 kvadratmeter og tilbyr flere typer spabehandlinger som inkluderer ansiktsbehandlinger, kroppsbehandlinger og massasje.

I tillegg til behandlingene, har spaet et lekkert innendørs svømmebasseng, finsk badstue, dampbadstue og «sensor sky» dusjer. Her er også en egen spa-bar, et tilhørende treningsstudio og en egen butikk som selger spaprodukter.

Boblebad Thief Spa

Spa avdeling på The Thief er tilgjengelig både for hotellets gjester og for andre besøkende som ønsker å benytte seg av spaets fasiliteter og behandlinger. For besøkende som ikke bor på hotellet er det mulig å kjøpe 90-minutters spaentrè eller et fast medlemskap som strekker seg over 12 måneder.

 

BESTILL ROM HER

 

Støtvig Hotel – Larkollen

Spahotellet Støtvig

Støtvig Hotel er et nydelig spahotell som ligger idyllisk til ved bredden av Oslofjorden i Larkollen, en kort kjøretur fra Moss. Hotellet er omgitt av vakker natur og tilbyr en avslappende atmosfære, perfekt for å koble av fra hverdagens stress og mas. 

Spaavdelingen på hotellet strekker seg over 1000 kvadratmeter og er designet for velvære, avslapning og rekreasjon. Som Støtvig Hotel selv sier det, spaet ikke luksus, men nødvendig velbehag! 

Støtvig Spa tilbyr et variert utvalg av fasiliteter, inkludert innendørs og utendørs boblebad, saltbadstue, isbad, dampbad, kneippbasseng, sanarium, tørrbadstue, opplevelsesdusjer og bøttedusjer. Her er det med andre ord mange fasiliteter å velge mellom.

Støtvig Hotel Spa

De har også et stort og deilig oppvarmet svømmebasseng som har en innendørs og en utendørsdel. Her kan du begynne å bade inne og så svømme ut gjennom veggen til den delen av bassenget som er utendørs. 

Spaavdelingen er åpen både for hotellets gjester og dagspa-gjester. Det tilbys ulike priser for dagspass, månedskort og årskort, samt spesielle priser for honnør og barn. Ønsker du å kombinere et spa-besøk med en lunsj så finnes det egne pakker for dette.

 

BESTILL ROM HER

 

Solstrand Hotel og Bad – Osøyro

Solstrand Hotel og Bad

Solstrand Hotel og Bad ble etablert i 1896 av Norges første statsminister Christian Michelsen. Hotellet ligger i det majestetiske landskapet ved Bjørnafjorden, bare 30 km fra Bergen sentrum. Siden 1929 har Schau-Larsen-familien drevet hotellet med stor hengivenhet overfor både stedet og gjestene. Kjerneverdiene bærekraft og langsiktighet preger hotellets drift, og alle gjester blir tatt hjertelig imot.

Skandinaviske badetradisjoner er i fokus på Solstrand Bad, hvor gjestene kan nyte en storslått utsikt til fjorden og Kvinnheradsalpene mens de svømmer i både innendørs- og utendørsbassenger. Du kan også ta et forfriskende bad i fjorden og deretter slappe av i de varme og innbydende saunaene.

Solstrand spahotell Norge

Fasilitetene inkluderer innendørs svømmebasseng, oppvarmet utendørsbasseng, terapibad med massasjedyser, finsk badstu, dampbadstu, sanarium, kaldtvannskulp, hvilestoler, avslappingssoner, treningsrom, badetrapp ved sjøen og rullesteinstrand.

Solstrand Spa

Utebassenget lar deg oppleve det unike vestlandske været, enten under solen eller stjernehimmelen, mens det varme vannet omslutter deg. Terapibadet tilbyr avslapning og lindring fra spenninger med sine massasjedyser. Innebassenget gir plass til både trening og familieglede gjennom dagen.

På Solstrand kan du nyte et fjordbad året rundt. Innenfra badet kan du enkelt ta deg til fjorden, hvor badetrappene leder deg elegant ut i vannet eller du kan vasse langs rullesteinstranden.

Gangvei til sjøen hos Solstrand spahotell

Spaet tilbyr et utvalg av behandlinger inspirert av skandinaviske tradisjoner, inkludert mineralbad,  leireinnpakning og massasje. Her kan du nyte behandlinger med myke håndklær og dyktige terapeuter, og la sansene hvile i den fredelige atmosfæren. I tråd med skandinavisk spa-tradisjon, får du tilgang til hotellets utebasseng, terapibad og saunaer som en del av behandlingspakken.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Alexandra – Loen

Hotel Alexandra spahotell

Hotel Alexandra i Loen er et idyllisk spahotell, omgitt av majestetiske fjell, blågrønne isbreer og den vakre Nordfjorden. I over 125 år har dette familiedrevne hotellet vært åpne for gjester fra fjern og nær.

Hotellet tilbyr en stor bade- og spaavdeling på 3700 kvm, med basseng og boblebad både innendørs og utendørs.

Hotel Alexandra Spa

Utebassenget inkluderer massasjesenger, rygg- og nakke-massasje, og er oppvarmet hele året. Innendørs og utendørs boblebad samt et innendørs solområde er også tilgjengelig. Det finnes flere barnebasseng både inne og ute med fontener, vannsopper, sklier, fossefall og grotter.

På dette spahotellet er det god trivsel både for voksne og for barn, men vær oppmerksom på at det i selve spaavdelingen er 18-års aldersgrense. Barn har like vel tilgang til flere av hotellets bassenger.

Badebasseng Hotel Alexandra

Spa-avdelingen inneholder behandlingsrom der du kan bestille fra spa-menyen, samt en egen velværeavdeling med ulike basseng og saunaer og avslapningsområder både innendørs og utendørs. 

 

BESTILL ROM HER

 

Son Spa – Son

Son Spa Norge

Son Spa ligger vakkert til, der de historiske båtbyggeriene en gang stod. Hotellet åpnet 1. november 2008 og har siden den gang vært en av Norges største satsinger på spa. Det ligger idyllisk til rett ved vannet, bare en kort spasertur fra det sjarmerende sentrumet i Son.

Son Spa byr på en stor og moderne spa-avdeling som strekker seg over 2000 kvadratmeter og to plan. I første etasje kan gjestene benytte seg av et romslig svømmebasseng, sauna, varme og kalde kilder, utendørs boblebad, utedusj og tilgang til et forfriskende sjøbad ved bryggen.

Innendørsbasseng hos Son Spa

I andre etasje finnes det eksklusive VIP-spaet Circle of Senses, som tilbyr et 75-minutters sanserituale, der en spaveileder bistår gjestene. Ved bryggen er det også mulig å leie luksuriøse badstueflåter og badestamper.

Spaoppholdet på Son Spa er ideelt for avkobling og påfyll av energi i vakre og maritime omgivelser, en kort biltur unna Oslo. Vær oppmerksom på at første etasje har en aldersgrense på 16 år, mens Circle of Senses har en aldersgrense på 18 år. Spaet i første etasje er inkludert i oppholdet, og det kreves bruk av badetøy i hele spaområdet.

Son Spa

For å sikre adgang til spaet, må tidspunkt bookes på forhånd. Det er én spatid på ankomstdagen og én på avreisedagen. Dersom du ønsker mer tid i spaet, kan du sjekke ledig kapasitet med resepsjonen.

 

BESTILL ROM HER

 

Grand Hotel – Oslo

Grand Hotell Oslo - et av norges beste spahotell

Grand Hotel troner majestetisk i sentrum av Norges hovedstad, langs den ikoniske paradegaten Karl Johan. Hotellet har lenge vært et kjent landemerke i byen, helt fra tiden da Oslo het Kristiania. Plassert på hjørnet av Karl Johans gate og Rosenkrantz gate, er Grand Hotel utvilsomt Norges mest anerkjente og historiske hotell.

Spaet på Grand Hotel heter Artesia Spa og er et luksuriøst og innbydende velværesenter som tilbyr en unik og beroligende atmosfære for kropp og sjel. Dette prisbelønte hotellspaet har etablert seg som en favoritt blant Oslos innbyggere og besøkende, takket være en kombinasjon av høyt kvalifiserte terapeuter, utmerket service og førsteklasses fasiliteter.

Artesia Spa Grand Hotel

Artesia Spa Grand Hotel har syv eksklusive behandlingsrom, deriblant et rom spesielt designet for par. Disse rommene gir gjestene muligheten til å nyte en rekke avslappende og foryngende behandlinger i en fredelig og rolig setting.

Spaets fasiliteter inkluderer et oppvarmet velværebasseng med en temperatur på 30 grader, et steambad, en badstue og en infrarød kabin. Her er det enkelt å slappe av og drømme seg bort fra hverdagens stress.

Badebasseng på Grand Hotel spa

I tillegg til flotte fasiliteter tilbyr spaet et bredt spekter av ansikts- og kroppsbehandlinger som er skreddersydd for å møte hver enkelt kundes behov og ønsker. Behandlingene omfatter alt fra dype, helbredende massasjer og avslappende aromaterapi til nærende ansiktsbehandlinger og eksfolierende kroppsskrubber. Massasjene utføres med ulike teknikker for å sikre at hver kunde får den behandlingen som passer best for dem.

 

BESTILL ROM HER