Reykjavik

inneholder annonselenker

Island er internasjonalt best kjent for sine mange aktive vulkaner og spektakulære natur, mens hovedstaden Reykjavik i senere tid også har vokst frem som et attraktivt reisemål for turister på utkikk etter en liten storby med et bra partyliv.

Med i overkant av 120 000 innbyggere er det på ingen måte en storby vi har med å gjøre, men i sentrumsområdet ligger både restauranter, butikker og nattklubber tett i tett.

Islands historiske tilnærming til Norge gjør at mange historie- og kulturinteresserte nordmenn velger å ta en langhelg eller et lengre opphold på den gigantiske øya. På samme måte som store deler av Nord-Norge har mørketid om vinteren, så gjelder også dette for Island. Derfor reiser de fleste turistene i sommermånedene, da temperaturene kan være riktig så hyggelige.

 

Anbefalte hotell i Reykjavik

 

Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

Moderne og elegant hotell med perfekt beliggenhet i sentrum av Reykjavik.

Hotellet har egen restaurant og bar, samt treningssenter. Hyggelig personale og gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Sand Hotel by Keahotels

Flott og moderne hotell med høy standard midt i hjertet av Reykjavik.

Kort vei til det meste og meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Ice Apartments Reykjavik

Leilighetshotell med sentral og fin beliggenhet.

God komfort med fint kjøkken og bad.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Reykjavik

Reise til Reykjavik

Flere flyselskaper tar deg direkte til Reykjavik store deler av året. Flyturen tar omtrent 2 og en halv time, og selv om Reykjavik er en forholdsvis liten by, så vil de fleste turister ha dette som sin hovedbase mens de farter rundt på den store øya for å se både naturlige attraksjoner og menneskeskapte severdigheter. Den offisielle valutaen i Reykjavik er islandske kroner. 

Nordmenn vil oppleve Reykjavik som en billig by å feriere i. Spesielt lokalproduserte varer vil være rimelige. Reykjavik er en trygg by å ferdes i som turist, med relativt lite kriminalitet. Det verste vil nok være feststøy og bråk i sentrum, spesielt i sommermånedene da mange turister kommer hit med nettopp dette som hovedformål. Drikkevannet kan drikkes fra springen.

 

Hoteller og restauranter i Reykjavik

Som nevnt innledningsvis er Reykjavik en ganske så liten by målt i areal, så du finner neppe noe hotell med dårlig beliggenhet her. Standarden på de fleste hotellene er dessuten nesten alltid høy, noe som også har sendt prisene til værs. Det vil ikke oppleves som spesielt billig å bo i Reykjavik, men det vil uansett være billigere enn på norske hoteller.

Som kystby og øynasjon er naturligvis mye av det som serveres i islandske restauranter basert på råvarer fra havet. Sjømatelskere vil kose seg godt til hyggelige priser, men det finnes også en del kjøkken med internasjonalt preg, som meksikansk eller asiatisk.

 

Se hvilke hotell vi anbefaler i Reykjavik her

 

Severdigheter i Reykjavik

Vi har allerede snakket om det – Island er mest kjent for sine aktive vulkaner og utallige varmekilder, eller utendørs dampbad som mange kaller det. Men det er også et eldorado for museumsgangere samt historieinteresserte nordmenn.

 

Den gylne sirkel

den gylne sirkel severdighet fra reykjavikDe tre mest kjente severdighetene på Island er alle tilgjengelig fra hovedstaden Reykjavik. Rundturen som tar deg innom Gullfoss, Tingvellir og Geysir kalles «Den gylne sirkel» og er unnagjort på en dag. Gullfoss er en av de fineste fossene på Island, mens du i Geysir-området kan se den aktive geysiren Strokkur. Til sist går turen innom den vakre nasjonalparken Tingvellir.

Den blå lagune

Den blå laguneDen berømte varmekilden «Den blå lagune» er ikke i sentrum av selve Reykjavik (39km unna), men uansett en attraksjon som man vil få med seg. Det er snakk om en naturlig oppvarmet utendørs vannkilde der man kan nyte et deilig bad som de færreste andre turistbyer kan tilby. Vil du ikke reise så langt, så finnes det også en del slike vannbad i selve Reykjavik sentrum.

Hvalsafari

hvalsafari reykjavik

kilde: wikimedia commons

Dette er kanskje mest interessant for utenlandske turister, men det er slettes ikke alle nordmenn som har sett hval. Fra Reykjavik er det mange turistselskaper som selger slike turer, og man behøver ikke reise langt fra kystlinjen før man kan se hvalen i sitt naturlige habitat. Slike turer byr på flere forskjellige hvaler, og ofte også delfiner og seler.

Festligheter i Reykjavik

reykjavik sentrumReykjavik er ikke kjent som den mest eksotiske partybyen i Europa, men tiltrekker seg stadig flere unge mennesker på grunn av et meget bra natteliv. Til å være en relativt liten by så har Reykjavik svært mange nattklubber og puber, der det er populært å ta en runde gjennom alle utestedene igjennom en kveld. Byen har også flere spennende mikrobryggerier som er vell verd et besøk for de som liker godt øl.

Museum og Hallgrimskirkja

reykjavik hallgrimskirkjaReykjavik har mye spennende for kultur- og historieinteresserte. Nasjonalmuseet tar deg med på en interaktiv utstilling der du lærer mer om vikingene og deres livsstil. Kunstmuseet har den største bildekunstsamlingen på Island, mens Perlan (se neste avsnitt) også har et interessant museum. Hallgrimskirkja er med sine 74.5m er Islands største og et imponerende skue.

Perlan

opplevelser reykjavik perlanI hele byens vanntårn finner man et sentralt møtepunkt for både innbyggere og turister. I det helt unike bygget finner man nå nemlig en roterende restaurant/kafé, samt et museum med navn Sagamuseet som forteller om islandsk historie. Toppen av bygningen består av en glasskule, noe som gir fantastisk utsikt over den islandske hovedstaden.