10 anbefalte hotell i Reykjavik

inneholder annonselenker

hotell i reykjavik

Reise til Reykjavik? Se hvilke 10 hotell vi anbefaler her.

I Reykjavik finner du unike naturopplevelser, annerledes severdigheter, spennende uteliv, topp restauranter, og gode shoppingmuligheter. Du møter også et trivelig folk som er dyktige når det gjelder å ta vare på gjestene sine.

 

Dette er de beste hotellene i Reykjavik

For å gjøre det enklere for deg å velge hotell når du skal besøke den Islandske hovedstaden har vi her omtalt 10 av Reykjaviks beste hotell. Vi gir deg også noen overnattingstips dersom du vil innom Den blå lagunen. 

 

Reykjavik Konsulat Hotel

Reykjavik Konsulat Hotel

Konsulat Hotel ligger meget godt plassert i en stille gate i Reykjavik sentrum.  Vannet Tjörnin og den populære parken Austurvöllur er rett i nærheten, mens Hallgrimskirken kan nås på omtrent 5-6 minutter til fots.

Hotellet tilhører Hilton-kjeden og regnes som et av de beste i byen. Selv om det ikke har mer enn 50 rom og suiter, finner du alt du trenger av fasiliteter på Konsulat Hotel. Her er det en god restaurant, hyggelig bar og lounge, treningssenter, kiosk, vaskeritjenester og romservice hele døgnet.

Selv de minste og billigste rommene på hotellet kan beskrives som ganske rause i størrelsen. Innredningen er lekker og moderne, med varme naturfarger, parkett på gulvene, og høy grad av komfort.

Beste hotell i Reykjavik

Konsulat er ikke blant de rimeligste hotellene i Reykjavik, men prisen står så absolutt i forhold til kvaliteten, servicen og beliggenheten. Med det sagt så er det fullt mulig å få et rimelig rom også på dette luksushotellet om du booker tidlig.

 

BESTILL ROM HER

Kvosin Downtown Hotel

Kvosin Downtown Hotel Reykjavik

Kwosin er et meget hyggelig hotell som ligger kun et steinkast unna Konsulat Hotel. Det vil si rett ved rådhuset i Reykjavik, og så godt som midt mellom Tjörnin og Austurvöllur. Domkirken er hotellets nærmeste nabo. Bygningen er fra 1900, og tilhører Reykjaviks historiske sentrum.

Her er det kun 24 rom og suiter å velge blant. Innredningen er hjemmekoselig, typisk skandinavisk, og holder høy standard. Det er god plass på rommene, og spesielt på de fine suitene. Samtlige rom har eget tekjøkken.

Det er ikke egen restaurant her, men det finner du mer enn nok av i dette området av sentrum. Hotellets bar er en av de beste i Reykjavik, og den kombinerte delikatessebutikken og kaféen er til å forelske seg i. Du har også tilgang til en trivelig hage og terrasse på hotellets tak.

Anbefalt hotell i Reykjavik

Du vil bo meget behagelig om du booker deg inn på Kwosin når du er i Reykjavik, og prisene er slettes ikke til å bli skremt av.

 

BESTILL ROM HER

Apotek Hotel by Keahotels

Apotek Hotel by Keahotels Reykjavik

Som navnet tilsier ligger dette hotellet i byens gamle apotek. Bygningen er en av byens eldste og flotteste. Det ble nylig renovert, der den opprinnelige sjarmen er godt ivaretatt. Apotek Hotel er et av flere gode hotell som eies av en islandsk kjede (Keahotels), og etter vår oppfatning et av de to flotteste i porteføljen. Beliggenheten er svært god også på dette hotellet, og du finner det rett på siden av Austurvöllur.

Det er 45 rom og suiter på Apoteket. Innredningen er lekker, med moderne og skandinavisk design, parkett på gulvene, og pene bad. De rimeligste rommene (standard single room) er litt små, men du vil uansett bo svært komfortabelt her. Prisforskjellen på et standardrom og for eksempel et superiorrom, som er omtrent dobbelt så stort, er heller ikke all verden.

Nydelig hotell i Reykjavik sentrum

Hotellets restaurant med tilknyttet bar er et hyggelig sted å innta måltidene eller en drink. Menyen er spennende, med internasjonale og islandske retter, samt argentinske spesialiteter fra grillen.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Borg by Keahotels

Hotel Borg Reykjavik

Hotel Borg er det andre av de flotteste hotellene i Kea-kjeden, og har Apotek Hotel som sin nærmeste nabo. Bygningen fra 1928 er en av byens landemerker, og omtrent like praktfull som det gamle apoteket. På Borg er stilen en smule mer klassisk, med innredning i Art Deco-design på alle rom og fellesområder.

Hotellet er også omtrent dobbelt så stort som apoteket. Her er det 99 rom og suiter å velge blant. I forhold til kvalitet og komfort spiller det liten rolle hvilket av disse to hotellene du velger. Du bor like bra på begge, men merk deg at standardrommene på Borg gir deg litt flere kvadratmeter å boltre deg på.

Restauranten på Borg tilhører en ekstern kjede, og er en av de bedre i byen. Selveste Jamie Oliver er en av grunnleggerne, og derav er navnet på restauranten Jamie’s Italian. Ellers finner du en bra spaavdeling på dette hotellet, med et lite treningsstudio i tilknytning.

Fantastisk hotell i Reykjavik

Det spiller neppe så stor rolle om du velger Borg eller Apoteket når du er i Reykjavik. Begge hotellene er blant de beste i byen, prisene er greie og omtrent de samme, og du oppleve svært god service uansett hvor booker.

 

BESTILL ROM HER

Canopy by Hilton Reykjavik

Canopy Hilton Hotel Reykjavik

Canopy ligger bare noen meter fra hovedgaten Skolavordustigur, veien som tar deg opp til Hallgrimskirken i Reykjavik sentrum. Hotellets inngang er i en sidegate til Laugavegur, gaten som er byens beste når det gjelder shoppingmuligheter, restauranter og uteliv. Hotellet er ganske nylig renovert, og ligger i seks tilknyttede bygninger, hver med sin egen historie.  

Det er 112 rom og suiter på Canopy, samtlige med god plass og moderne og lekker innredning. Merk deg at suitene er ikke spesielt mye dyrere enn dobbeltrommene.

Når du blir sulten eller tørst, og vil holde deg innenfor hotellets vegger, har du flere spise- og drikkemuligheter. Hotellet har en av byens beste restauranter, Geiri Smart, der menyen skifter daglig alt ettersom hvilke ferske råvarer kokkene har fått tak i. Det er en hyggelig bistro og bar her som er åpen om kveldene, en hyggelig kafé, og en bar med lounge med utsikt til den tilhørende hagen i bakgården.

Glimrende hotell i Reykjavik

 

I tillegg er det et treningssenter på hotellet, du får låne sykkel her, og Canopy har et enkelt møterom dersom du har behov for dette.

 

BESTILL ROM HER

Alda Hotel Reykjavik

Alda Hotel Reykjavik

Alda ligger i hovedgaten Laugavegur, og kun 300 meter unna Hallgrimskirken. Bor du på dette hotellet når du den flotte gangstien som går langs havet til fots på to-tre minutter, du bor midt i byens beste shoppinggate, og du har utallige gode spise- og drikkesteder i nærheten.

Hotellet er ganske nytt, der bygningen ikke er blant de mest spennende. På innsiden er det derimot veldig lekkert og pent. Rom og fellesarealer er innredet i en moderne skandinavisk stil, med pene møbler i naturfarger. Antallet rom og suiter er 88, der de minste har en helt akseptabel størrelse på cirka 16 til 17 kvadratmeter.

Det er også eget treningssenter her, og en ganske god spaavdeling med badstue. Dette inkluderer et utendørs spabad, med herlig varmt kildevann, og utsikt mot nordlyset om du er heldig med tidspunktet. Hotellet har ellers en grei kafé og snackbar, samt en hyggelig bar med lounge.

Elegant hotell i sentrum av Reykjavik

Prisen på standardrommene på Alda er rimelige sett i forhold til beliggenheten og kvaliteten på hotellet. Suitene er en god del dyrere, men så er de også ganske store og overdådige, med utsikt over fjellene og havet som omgir Reykjavik.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Von

Hotel Von Reykjavik

Hotel Von ligger midt på hovedgaten Laugavegur, med alt av shoppingmuligheter, restauranter og utesteder i umiddelbar nærhet. Hallgrimskirken når du til fots på omtrent 3 minutter. Hotellet er helt nytt (åpnet i september 2019) og på seks etasjer, der rommene i de øverste etasjene har flott utsikt.

Det er 55 flotte rom på hotellet. Interiøret er meget lekkert, og denne kjeden har sin egen stil og design, med mye bruk av varme farger, stein, og pent treverk. Det er ellers en enkel frokostrestaurant her, en delikatesseforretning og snackbar, samt et lite møterom dersom du trenger slikt.

Boutique hotell i Reykjavik

På Hotel Von får du veldig mye igjen for pengene, både i form av komfort, kvalitet, beliggenhet og service.

 

BESTILL ROM HER

Reykjavik Residence Hotel

Reykjavik Residence Hotel

Reykjavik Residence er et leilighetshotell som kan betegnes som ganske billig. Her er det mulig å finne små leiligheter til under tusen kroner natten, alt ettersom når du booker.

Beliggenheten er det ikke noe å utsette på. Leilighetene ligger i Hverfisgaten, som går parallelt med hovedgaten Laugavegur. Her også har du alt av shopping, uteliv og restauranter rett i nærheten av der du bor.

De er totalt 63 ulike typer leiligheter på komplekset. De minste og billigste leilighetene er på omtrent 20 til 25 kvadratmeter, og har separate baderom, et enkelt tekjøkken, TV og minibar. De største leilighetene er på omtrent dobbel størrelse (inntil 50 kvadratmeter), med separat stue og høy grad av luksus. Imellom disse finner du mange leiligheter som passer utmerket for familier på tur til Island, og selv for de som reiser med 4-5 barn.

Leilighetshotell i Reykjavik

Leilighetshotellet har ellers en frokostrestaurant, bar med lounge, hage og terrasse med fin utsikt. Om du vil klare deg mest mulig på egenhånd, og foretrekker å bo i en liten leilighet, er Reykjavik Residence et av de beste valgene. Prisene er lave i forhold til kvalitet og beliggenhet, og det er ofte ledige leiligheter å få her.

 

BESTILL ROM HER

The Swan House Hotel by Ylma

The Swan House Hotel i Reykjavik

The Swan House er også et leilighetshotell med døgnåpen resepsjon. Det ligger to kvartaler ned fra Laugavegur, med gangstien som går langs kysten kun et steinkast unna. Som med Reykjavik Residence er det her også mulig å finne en leilighet til under tusen kroner natten.

Antallet leiligheter i 6 ulike størrelser er 44. De minste er på omtrent 20 kvadratmeter, mens de største er på omtrent 40 kvadratmeter, med god plass til de som har med barn på turen til Reykjavik. Prismessig er de største leilighetene rimeligere her enn hos de fleste konkurrentene. Alle rom har separate baderom og en enkel kjøkkenkrok med kjøleskap og kokemuligheter.

Nydelig leilighetshotell i Reykjavik

Det er ingen restaurant på The Swan House, men alle gjester kan få frokostkurv levert på døren om morgenen dersom de bestiller dette. Du får god service på dette leilighetshotellet, og hjelp med booking av opplevelser, utflukter, reiser og slikt.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Klettur

Hotel Klettur Reykjavik

Hotel Klettur er et rimelig og enkelt hotell som ligger øst for Reykjaviks mest travle sentrum. Avstanden er ikke imidlertid noe å bekymre seg så mye for. Starten på Laugavegur ligger bare 350 meter unna, og du har Hallgrimskirken cirka 850 meter unna hotelldøren. Ved siden av lave priser, har hotellet også den fordelen at det ligger i en stille gate, og litt unna det sprekeste nattelivet i byen.

Hotellet er relativt nytt, og har hele 166 rom i ulike størrelser. Rommene er enkelt innredede, men rene og komfortable. Selv de minste rommene kan betegnes som store, og er som regel på 20 kvadratmeter.

Frokosten er inkludert på Klettur, og den serveres i hotellets egen frokostrestaurant. Utover dette har hotellet en grei bar med hyggelige sittegrupper.

Billig hotell i Reykjavik

Dersom reisebudsjettet er stramt, er Klettur et av de beste alternativene i Reykjavik. Her får du god service, god beliggenheten, og bra standard på rommene i forhold til hva du betaler.

 

BESTILL ROM HER

Hotellpriser på Island og i Reykjavik

Vi kan til dels takke den forrige finanskrisen for at en tur til Island ikke er like dyr som før. Tidligere ville en weekendtur til Reykjavik betydd at du hadde måttet betale minst like mye for overnatting, mat, drikke og opplevelser som i Norge, men nå er prisene noe lavere.

Som i Norge er også hotellprisene lave om vi sammenligner med andre høykostland, og når vi samtidig ser på det generelle prisnivået i hvert enkelt land. Mens det for eksempel er dyrere å spise og drikke ute i Norge og på Island enn i byer som London og Paris, er hotell som regel en smule billigere.

Således er det noenlunde rimelig å booke hotell i Reykjavik. Døgnprisen på et godt firestjerners hotell er normalt lavere enn i Oslo, og du vil sannsynligvis føle at du får mye for pengene dine.