Ta en tur fra Praha til Karlovy Vary

inneholder annonselenker

Karlovy Vary

Billedskjønne Karlovy Vary (Karlsbad på tysk) ligger nordvest i Tsjekkia, cirka 2 timer fra Praha med bil. Byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er kjent for sine spa. Skal du oppholde deg mer enn en langhelg i Praha, hvorfor ikke få med deg en av Europas vakreste småbyer i samme slengen?

 

Ofte på film

Husker du scenen fra Casino Royale, der Daniel Craig spiller poker med Mads Mikkelsen? James Bond får hjertestans og må ha hjelp fra en av Qs fiffige oppfinnelser som er plassert i hanskerommet på sportsbilen. I scenen loppes altså James for alle pengene sine på et hotell i Montenegro. Nei, det var nok ikke i Montenegro.

Det hele foregår egentlig på det mer enn 300 år gamle Grandhotel Pupp i Karlovy Vary. Visstnok ble hotellet også brukt som inspirasjon til The Grand Budapest Hotel, en meget bra komedie av Wes Anderson. Den opprinnelige eieren het Jan Pop, som høres mye bedre ut på norsk. Han hadde neppe oss skandinaver i tankene da han bestemte seg for å bruke den tyske varianten av etternavnet. Blant mange stjernegrossister i byen, er Grandhotel Pupp det flotteste hotellet.

Anbefalte hotell i Karlovy Vary

  • Luxury Spa Hotel OLYMPIC PALACEPå dette femstjerners spa-hotellet kan dere unne dere litt velvære og luksus. Hotellet har både innendørs basseng og eget spa med full service, samt eget treningsstudio. Høy standard og gode tilbakemeldinger.

 

  • Hotel Quisisana PalaceFlott spa-hotell i hjertet av Karlovy Vary. Høy standard og gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

annonselenker

Spa på de fleste hotell

Karlovy Vary er et yndet sted for folk som vil slappe av, blant annet ved å svette litt i badstuer og diverse badekar. Overnatter du for eksempel på Carlsbad Plaza, kan du velge mellom hele 16 forskjellige saunaer, i tillegg til flere bassenger og diverse helsebringende terapier. Dette er typisk for mange av Karlovy Varys overnattingssteder.

 

Varme kilder

Det lokale kildevannet inneholder angivelig magiske ingredienser (helt vanlige mineraler du finner i periodesystemet) som kurerer alt fra gruff til dårlig rygg. Du kan helt trygt ta deg en slurk av vannet, blant annet på en rekke vakre drikkefontener som er plassert rundt omkring langs elva, der den renner gjennom byen.

 

karlovy vary ferie

 

En av Europas vakreste småbyer

Karlovy Vary er en by tsjekkerne er stolte av, arkitektonisk og historisk. Det er ikke mange småbyer i Europa som er så billedskjønne som denne. Samtidig har mange tsjekkere opparbeidet seg en aversjon mot Karlovy Vary, ettersom rike russere har kjøpt seg opp på eiendomssiden. Som turist er ikke dette noe du merker så mye til.

 

Badeby for fiffen

I gamle dager var Beethoven og Goethe blant de celebre stamgjestene i Karlovy Vary. Europas adel stakk regelmessig innom når de syntes synd på seg selv og trengte mirakelkurer. I dag er Karlovy Vary tumleplass for arkitektur- og historieinteresserte, spaturister, noen krøsuser, og på sommerstid, filmstjerner. Byen arrangerer årlig en ganske spennende filmfestival, og da er det vanskelig for Hvermansen å få seg et hotellrom.

 

Det gode liv

I Karlovy Vary nyter man det gode liv, titter på arkitekturen, rusler langs elva som deler den lille bykjernen, tar seg et godt måltid på en av de bedre restaurantene, og man går på spa. Foruten en rekke hoteller i alle priskategorier, skilter området med 8 anstendige golfbaner, pluss to ni-hulls. Om man har tid, kan man besøke et av de mange vakre slottene og klostrene i regionen.

 

To timer unna Praha

Fra Praha tar det ikke mer enn drøye to timer med buss til Kong Karls badeby. Med tog må det påregnes en time ekstra. En dagstur fra hovedstaden er fullt mulig, men en overnatting, eller flere, anbefales på det varmeste.

Karlovy Vary står på UNESCOs liste over steder som er verdt å bevare. Begrunnelsen er lett å forstå om du tar turen innom. Dersom du har tsjekkisk blod i årene, vil du sannsynligvis foretrekke den vakre byen Cesky Krumlov. Også den står på UNESCOs liste over verdensarv.

Les mer om Praha her.

 

Ting å gjøre i Karlovy Vary

annonse