Topp 10 severdigheter i Amsterdam

inneholder annonselenker

severdigheter amsterdam

Amsterdam er både største by og hovedstad i Nederland, og et populært reisemål for nordmenn som ønsker å oppleve kulturskatter, historie, og alternativ kultur. Byen er jo godt kjent for sine liberale holdning til narkotika og prostitusjon, men det er mye mer enn bare dette i Amsterdam. Her er det nemlig noen av verdens beste museer, et godt utvalg av shoppingmuligheter nesten uansett hva man skal handle, og koselig kafékultur. 

Se hvillke hotell vi anbefaler i Amsterdam.

Selve byen ligger langs elva Amstel, og er godt kjent for å ha blitt bygd med alle kanalene som ligger i hele byen. Det er uten tvil anbefalt å ta seg et cruise med en båt langs kanalene når man er i Amsterdam, og dette er en mye bedre måte å oppleve byen på enn å utforske den til fots. 

 

annonse

Topp 10 attraksjoner i Amsterdam

 

The Rijksmuseum

The Rijksmuseum populær severdighet i amsterdamDet er ikke så rart at The Rijksmuseum er den mest populære attraksjonen i Amsterdam, for dette er en av verdens beste museer. Her er det både kunst, håndverk og historiske gjenstander, og til sammen er det over 1 million gjenstander på museet, selv om “bare” 8 000 er stilt ut til enhver tid. Det er som regel tett med folk der, så beregn god tid om du ønsker å se alt museet kan by på. 

Anne Frank-huset

anne franks hus i amsterdamMidt i Amsterdam ligger det kjente Anne Frank-huset hvor hun skrev den verdenskjente dagboken sin. Det var her hun, familien hennes og noen andre gjemte seg for jødeforfølgerne under andre verdenskrig, og i dag er huset gjort om til et museum, selv om det hemmelige rommet fortsatt er likt på hvordan det var den gangen de gjemte seg der. Dette er en veldig populær turistattraksjon med begrenset plass, så det kan vært greit å bestille billetter litt i forveien for å være sikret plass. 

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum i amsterdamVan Gogh Museum er et kunstmuseum i Amsterdam, og akkurat som man forventer fra navnet er det primært knyttet til verkene til Van Gogh, men også verkene til Paul Gauguin er stilt ut der. Her finner man verdens største samling av Van Gogh-malerier, og det er et interessant stopp for alle som interesserer seg for kunst. Det er også flere utstillinger på museet som tar for seg livet til denne utrolige kunstneren, og nylig åpnet det en stor, interaktiv teknologiutstilling om hele livet hans. 

Jordaan

jordaan distriktet i amsterdamI Jordaan-distriktet kan man oppleve den eldste delen av Amsterdam, og her er det et godt utvalg av gode restauranter, butikker som har stått der i lang tid, og koselige kaféer. I dette distriktet er det dessuten gamle kirker, museer og andre severdigheter, og det er et godt utgangspunkt for å begynne å utforske Amsterdam på egenhånd. Her er det også flere steder hvor man kan booke et cruise i en kanalbåt. 

Vondelpark

Vondelpark i amsterdamDersom du vil komme deg litt vekk fra storbyen er Vondelpark et godt alternativ. Denne enorme parken ligger litt utenfor selve bysentrum, men like i nærheten av Rijksmuseum, så det er fint å kombinere disse to. I parken er det ikke bare stor grøntområder, det er også scener hvor det jevnlig fremføres konserter og teater, lekeplasser for barna, flere spisesteder, statuer, og ofte er det til og med markeder inne i parken. Her skjer det mye, men det er også mulig å trekke seg litt vekk fra folkemengdene her.

Centraal Station

Centraal Station amsterdamSentralstasjonen i Amsterdam, Centraal Station, er trolig det første man opplever når man kommer til byen, da både busser og tog stopper her. Stasjonen ligger midt i sentrum av byen, og er forsåvidt et godt utgangspunkt for reisen, for her er det kort vei til alt man trenger. Selve bygget er regnet som et nasjonalmonument, og er det mest besøkte av alle nasjonalmonumentene i Nederland. Det er ikke all verdens å gjøre på stasjonen dersom man ikke skal ta toget derfra, men det er noen butikker og spisesteder inne i bygget. 

Heineken Experience

Heineken Experience i amsterdamOm du er glad i Heineken eller øl generelt bør du legge turen til Heineken Experience. Her kan du oppleve prosessen bak hvordan ølet brygges og hva som må til før det er klart til å sendes rundt om i hele verden, og det er selvsagt flere smaksprøver underveis på omvisningen. Selve omvisningen tar omtrent halvannen time til sammen, så ta gjerne turen innom denne før dere skal ut på byen for kvelden. 

Micro Art Amsterdam

Micro Art AmsterdamMicro Art Amsterdam er et museum hvor det kun stilles ut knøttsmå ting, og dette er trolig museet i hele verden med de minste objektene. Her må det meste sees gjennom mikroskop eller lupe, og det er en god miks av naturlige ting og menneskeskapte objekter. Her kan man se ting som et hult menneskehår eller verdens minste vindmølle på 1,8 millimeter. Man kan se og oppleve ting som vi ofte er omgitt av, men som vi aldri får undersøkt i det vanlige liv, så dette er en skikkelig kul opplevelse. 

Dam Square

Dam Square amsterdamPå Dam Square-torget midt i Amsterdam er det alltid tett med folk, men det er ikke så rart. Dette torget ligger nemlig omringet av interessante bygninger, attraksjoner og museer, og alle som skal besøke en av disse tar gjerne turen innom torget først. Det er alltid mye liv her, og om du bare ønsker å utforske en historisk og spennende side av Amsterdam er dette en god start. Selve torget stammer fra 1270, og har vært aktivt i bruk siden den gang. 

Keukenhof Gardens

Keukenhof GardensKeukenhof Gardens er et hageanlegg som faktisk ligger et stykke utenfor Amsterdam, men som likevel regnes som en av de mest populære attraksjonene i byen ettersom det går tog og busser dit dagen lang. Dette er en av Europas største blomsterhager, og ikke overraskende er det tulipanene her som er mest kjent. Parken er mye større enn man skulle tro, og man kan tilbringe overraskende mange timer på å vandre rundt i parken og se alle de nydelig blomstene.