Anbefalte hotell i Amsterdam

hotell amsterdam

Skal du på storbyferie til Amsterdam, men vet ikke hvor det lønner seg å bo? Her får du ti gode anbefalinger på hotell som ligger sentralt, har ypperlig service, og der prisene er hyggelige.

 

Ti hotellanbefalinger for storbyferien i Amsterdam

Vi har valgt ut ti hotell i Amsterdam som gir deg svært mye for pengene. Samtlige får ypperlige omtaler av gjestene, og ligger sentralt nok for de som vil oppleve byen til fots.

annonselenker

Hotel Estheréa

beste hotell i amsterdamHotel Estheréa er et av de beste firestjerners hotellene i Amsterdam sentrum, dersom du vil bo svært sentralt, og samtidig få mye igjen for pengene dine. Dam-plassen og palasset nås til fots på fem minutter. Det hippe og urbane området De Negen Stratjes er også rett i nærheten.

På dette hotellet er kapasiteten bra (hotellet har nesten 100 rom), og det er dermed ofte mulig å få gode prisavslag på overnattingen. Rommene er lekre og fargerike, servicen svært bra, og omgivelsene rett og slett vakre.

Hotellets fasiliteter inkluderer bar med lounge, restaurant, treningssenter, møterom, bibliotek, med mer.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Sebastian’s

disse hotellene anbefaler vi i amsterdamHotel Sebastian’s er et rimelig og trivelig lite hotell, på den nordre siden av bydelen Jordaan. På bookingsidene skilter hotellet med tre stjerner, men det er noe misvisende. Her er nemlig standarden svært høy i forhold til prisene.

Rommene er innbydende, med komfortable senger og flotte bad. Hotellet har egen bar med hyggelig lounge å slappe av i.

Beliggenheten er praktisk for de som vil shoppe og nyte utelivet i Amsterdam, spesielt om du vil ta for deg Jordaan. Til Dam-plassen tar det kun cirka 10 minutter om du velger å gå, eller 5 minutter om du tar trikken.

 

BESTILL ROM HER

The Hendrick’s Hotel

hotell i sentrum av amsterdamThe Hendrick’s Hotel har fire stjerner, og er blant de aller høyest rangerte hotellene i Amsterdam. Det ligger i byens havneområde, rett i nærheten av Nieuwmarkt.

Beliggenheten er perfekt om du vil ha det stille om natten, samtidig som du har hele sentrum tilgjengelig til fots, og på få minutter. The Hendrick’s Hotel har kun 25 rom i det vakre, lille bygget det ligger i. Alle rom er forskjellig innredet, med store og komfortable senger, lekre bad, og alle fasiliteter du trenger for et hyggelig opphold.

Fordi prisene på overnattingen er nesten uslåelige i denne delen av byen, lønner det seg å bestille lang tid i forveien.

 

BESTILL ROM HER

Morgan & Mees

Morgan & Mees boutique hotell i amsterdamMorgan & Mees rangeres med 3,5 stjerner, og ligger rett over kanalen på Jordaans vestre side. Bor du her har du dermed kort vei til det som kanskje er Amsterdams beste område når det gjelder shopping og uteliv.

Det tar omtrent 10 til 15 minutter å gå til Dam-plassen fra hotelldøren. Mange av byens viktigste severdigheter også er innenfor rekkevidde til fots. 

Morgan & Mees er en svært intim affære, da hotellet har kun noen få rom. Servicen er upåklagelig, og her behandles gjestene som om de er familiemedlemmer.

 

BESTILL ROM HER

Sir Adam Hotel

anbefalte hotell i amsterdamSir Adam Hotel er et relativt stort og moderne firestjerners hotell som ligger i bydelen Overhoeks. Det vil si at du bor i den spennende og nordre delen av Amsterdam sentrum, og må belage deg på en av fergene for å komme deg til den delen der Dam-plassen ligger.

Filmmuseet og A’DAM Lookout er nærmeste nabo til hotellet, og det anbefales å ta turen innom. Rommene på Sir Adam er nydelig innredede, uansett hvilken prisklasse du velger.

Hotellet har restaurant, bar, treningssenter, egen nattklubb, og takterrasse med suveren utsikt over byens havneområde.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Mercier

hotell i bydelen jordaan i amsterdamHotel Mercier er et av de rimeligste firestjerners hotellene i Amsterdam, og rangeres svært høyt på nettsteder som Tripadvisor.

Det ligger i den pulserende og hyggelige bydelen Jordaan. Herfra får du Anne Franks Hus rett i nabolaget, og du kan spasere inn til sentrum på noen få minutter. I området er shoppingmulighetene på topp, spisestedene mange, og bydelen er ellers kjent for et trivelig og variert uteliv.

Hotellet har 46 flott innredede rom, egen restaurant og bar, og byr på en hjemmekoselig, men stilig atmosfære. Dette er blant de hotellene der du vil få mest igjen for pengene dine.

 

BESTILL ROM HER

Hotel V Nesplein

Hotel V Nesplein amsterdamHotel V Nesplein skilter med fire stjerner, og ligger så godt som midt i Amsterdams sentrum. Det ligger i en av de vakre mursteinbygningene som er kjennetegnende for byen. Interiøret er lekkert, rommene store og innbydende, og servicen på hotellet er i toppklasse.

Selv om du nesten ikke finner et mer sentralt hotell enn dette, er det stille i akkurat dette området. Du får gangavstand til alt det beste byen har å by på, og kan velge og vrake i nærliggende utesteder, restauranter og kaféer.

Hotel V Nesplein er i verken dyrt eller billig, men har ofte kraftige rabatter om du bestiller i god tid i forveien.

BESTILL ROM HER

The Toren

romantisk hotell i amsterdamThe Toren er et elegant firestjerners hotell. Det er ikke spesielt stort, og har kun 40 rom, noe som gjør hotellet veldig intimt og trivelig.

Rommene er lekre, rene og innbydende, og hotellet har hage og bar som er deilig å slappe av i etter en lang dag på oppdagelsesferd i Amsterdam.

Servicen på hotellet er gjennomgående meget bra. The Toren ligger bra plassert ved en av kanalene, rett i nærheten av blant annet Anne Franks Hus. Du kan enkelt rusle til Dam-plassen og resten av sentrum. Området er også kjent for sine mange gode spisesteder, kaféer og ypperlige shoppingmuligheter.

 

BESTILL ROM HER

Townhouse Hotel

billig hotell i amsterdamTownhouse Hotel er et av de minste, og også billigste overnattingsstedene i Amsterdam. Hotellet har kun 10 enkle rom som ligger i en klassisk og vakker bygård, rett i nærheten av broen Magere Brug.

Dette er den sørlige delen av sentrum, like ved elven Amstel. Herfra bruker du omtrent 15 minutter til fots om du skal til Dam-plassen.

Townhouse Hotel passer for deg som vil bruke minimalt med penger på overnattingen, men samtidig bo på rene og pene rom, og motta utmerket service fra hotellets ansatte. Book i så fall tidlig, for det koselige hotellet blir svært raskt fylt opp.

 

BESTILL ROM HER

CityHub Amsterdam

kube hotell i amsterdamCityHub Amsterdam er hotellet for den yngre garde, og de som vil bo billig sentralt, men enkelt. Her er rommet en liten kube, med kun det aller mest nødvendige, nemlig en god seng.

På CityHub deler man bad og toalett, men alle fasiliteter er rene og i ypperlig standard. Det enkle hotellet byr på utmerket service, og du får hjelp til alt du måtte lure på. Du kan leie sykkel i resepsjonen, der du også får hjelp til å booke utflukter, billetter, opplevelser, og mye mer.

CityHub ligger mellom Rembrandtparken og Vondelpark, og du kommer deg til sentrum på omtrent 15 minutter til fots.

 

BESTILL ROM HER

Hvor bør du bo i Amsterdam?

Amsterdam er en intim storby, med et veldig konsentrert sentrum. Her lønner det seg å bo på rett side av de fem innerste kanalene.

her bør du bo på hotell i amsterdam

Byen kan da enkelt oppleves til fots, og det går trikk og metro på de distansene som krever litt mer forflytning. Det er også vanlig at både innbyggerne og turister tar seg frem med sykkel i sentrum.

 

Hotellpriser i Amsterdam

Amsterdam er ikke en spesielt rimelig destinasjon, i hvert fall om vi sammenligner med for eksempel storbyer som Praha og Budapest. Likevel kan du regne med å betale litt mindre for et hotellrom i Amsterdam, enn du må i norske byer. En natt i dobbeltrom på et greit budsjetthotell, koster et sted mellom 1500 og 2500 kroner.

Vil du bo på de mest luksuriøse hotellene i sentrum, kan du enkelt blåse bort over ti tusen kroner natten om du vil. Amsterdam har også svært rimelige overnattingssteder, men mange av disse henvender seg først og fremst til backpackere og ungdommer, eller de ligger litt langt fra sentrum.

Les vår utfyllende guide til Amsterdam her