Topp 10 severdigheter i New York

inneholder annonselenker

new york

Med i overkant av åtte millioner innbyggere i det sentrale New York er byen den desidert største i USA, og samtidig den aller største turistbyen på det Nordamerikanske kontinentet. Stadig flere nordmenn tar seg råd til å reise til millionbyen, som definitivt har mye å by på.

New York er smekk full av populære byggninger, kjente museer og severdigheter. Skal du først ta turen til New York bør du sette av god tid og selv da rekker du garantert ikke over alt. Alle har nok sine egne favoritt-severdigheter når det kommer til New York, men i denne artikkelen har vi postet det vi mener er blant de beste severdighetene i New York og ting du bør få med deg når du først besøker byen.

 

10 spennende ting å gjøre i New York

annonse

 

10 severdigheter du bør få med deg i New York

 

Empire State Building

empire state building severdigheter new yorkEmpire State Building er kjent for de fleste. I flere tiår var bygningen den høyeste i New York, med sine 381 meter over bakken. Men nyåpningen av det nye World Trade Center (se punkt 10) gjør at bygget ikke lengre er det høyeste i byen, men det er fortsatt det største turisttrekkplasteret. Som turist kan man kjøpe billett for å ta seg til utkikkspunktene på toppen, og få et unikt syn over New York, Manhattan og «Downtown». Vær forberedt på store køer, og vi anbefaler på det at man kjøper VIP-billetter på forhånd på nettet. Du kommer ikke til å angre!

Frihetsgudinnen

new york frihetsgudinnenFrihetsgudinnen er et obligatorisk syn når man besøker New York. Det er et gjøremål man bare må få gjort, enten man velger å ta turen ut til Liberty Island for å bestige statuen, eller om man kaster seg med på en båttur rundt øya. Begge deler kan anbefales, mens andre igjen nøyer seg med å se den franske gaven fra land.

Ground Zero (World Trade Center)

ground zeroI 2001 ble New York og USA rammet av et grusomt terrorangrep, der to av byens mest kjente bygningsikoner ble lagt i ruiner. I dag er det bygd monumenter der de to skyskraperne stod, som skaper et heftig inntrykk når man besøker Ground Zero. Det er også museer her, som forteller den grusomme historien om terrorangrepet.

Brooklyn Bridge

Brooklyn BridgeBrooklyn Bridge er den mest kjente broen i New York, og den knytter sammen bydelen Manhattan med Brooklyn. Den er nesten 2000 meter lang, og var i sin tid verdens lengste hengebro. Vi anbefaler at man tar en spasertur over broen og nyter den vakre utsikten over New York, fra det som er et av de mest berømte og historiske byggverkene i byen.

Central Park

central park manhattan new yorkCentral Park er hele byens friluftsområde, som ligger midt i bydelen Manhattan. Her møtes både lokale og turister for å komme seg vekk fra storbybråket. Det er en helt spesiell atmosfære i Central Park, der man er omringet av frisk natur samtidig som man kan se skyskraperne i det fjerne. Her finner man alt fra tivoli til lokale baseballkamper , hyggelige kiosker og innsjøer.

«Top of the Rock» – Rockefeller center

rockefeller centerI likhet med Empire State building gir utsiktsposten Top of the Rock deg en fantastisk utsikt over Manhattan-skylinjen. Her har du fin utsikt til både Central Park, One World Trade Center og Empire State building. Ta gjerne turen opp på kveldstid når New York lyser på sitt skarpeste.

Times Square

new york times squareEt annet obligatorisk gjøremål når man besøker New York, er Times Square. Det er et lite område som liger sentralt til i Manhatten, og det er kjent fra både filmer og spill. Her finner man massevis av butikker og severdigheter, samt en del restauranter og museer. Det er alltid massevis av folk og turister her, slik at det er en opplevelse i seg selv å spasere rundt på Times Square.

Stand-up eller show på Broadway

broadway new yorkNew York er kjent for sin stand up-komikk og sine Broadway-show og det var nettopp i denne byen at flere kjente komikerkonger gjorde sine debuter. Byen har mange klubber som hver eneste kveld har stand up-show, og det anbefales at man setter av en kveld for å oppleve et slikt et på hjemmebane. Et besøk på kjente Comedy Club er en litt annerledes New York opplevelse. Er du ikke glad i stand-up anbefales er show på vedenskjente Broadway. Her kan du overvære kjente musikaler som Mama Mia eller andre kjente show.

Grand Central Terminal

Grand CentralGrand Central Terminal er en flott og erverdig jernbanestasjon som med sine 44 spor og 67 linjer faktisk også er verdens største av sitt slag. Stasjonen er oppført i jugendstil og er en av New Yorks flotteste offentlige byggninger. Grand Central Station har også vært kullisser for en rekke filmer opp gjennom årene og et besøk innom er å anbefale. Her kan du sette deg ned på en av pubene eller restaurantene og bare nyte arkitekturen og se på folkemylderet.

One World Trade Center

one world trade centerLike ved plassen der de to World Trade Center-bygningene stod før de ble lagt i ruiner av terrorister i 2001, ble det nylig åpnet en ny skyskraper under navnet One World Trade Center. Det strekker seg hele 546 meter over bakken, og er følgelig den høyeste bygningen i New York. Den er dessuten den fjerde største skyskraperen i verden, og hadde åpning i november 2014.