Toulouse

inneholder annonselenker

Toulouse

Toulouse er den fjerde største byen i Frankrike med sine 1,3 millioner innbyggere i storbyområdet.

Byen ligger sør i landet, omtrent midt mellom Middelhavet og Biscayabukten. Toulouse fungerer som hovedstad for Occitanie, et område sør i Frankrike som karakteriseres ved at mange av innbyggerne snakker språket oksitansk. De fleste snakker likevel fransk som primærspråk, så det er naturligvis ikke noe problem å kommunisere på fransk i dette området.

Midt i Toulouse går Garonne og Canal-du-Midi, henholdsvis en elv og en kanal. Disse knytter Middelhavet og Atlanterhavet, og har naturligvis vært viktige hovedveier opp gjennom historien. I tillegg til at Toulouse har vært med på å knytte havene, har den også gode togforbindelser med områder som Bordeaux og Barcelona. Dette har gjort byen til et perfekt handelssentrum helt fra tiden hvor Romerriket var en verdensmakt, og dette har satt et stort preg på byen.

 

Anbefalte hotell i Toulouse

 

Villa du Taur

Fint 4-stjerners hotell i sentrum av Toulouse med gode fasiliteter. Hotellet har en sentral plassering med kort vei til en rekke severdigheter, det får også får gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Le Grand Balcon

Nydelig 5-stjerners hotell i hjertet av Toulouse. Fantastisk plassering og gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Pullman Toulouse Centre

Elegant og moderne 5-stjerners hotel i sentrum av Toulouse. Gode fasiliteter og sentral beliggenhet med kort vei til kjente severdigheter.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Toulouse

Reise til Toulouse

Mange kaller Toulouse for «ville rose», eller den rosa byen på grunn av mursteinskirker og de klassiske rosaaktige taksteinene man ser på nesten samtlige bygg i byen. I dag er Toulouse en livlig storby som er mest kjent for å være proppfull av vakre bygninger og museer. Dette er plassen å reise til hvis man ønsker seg kultur kombinert med en rolig og avslappende ferie i Frankrike, og i den er dessuten godt kjent for å være en by hvor man kan bestille smaksopplevelser av ypperste klasse.

Selv om det er en nokså stille og rolig by, er det også nok av fest og uteliv for de som ønsker det. Det er nemlig 100 000 studenter i Toulouse, så det er naturligvis et godt uteliv om man oppsøker stedene hvor studentene holder til.

Det er en stor, internasjonal flyplass i Toulouse, men de fleste flygninger fra Norge har én mellomlanding. Derfor tar det typisk 4-5 timer å fly fra Oslo til Toulouse, men til gjengjeld er det nokså gode priser på de fleste flyreisene dit. Mange reiser til Toulouse som en partur over en langweekend, men det er også et perfekt sted å bruke noen dager før man reiser videre til andre byer i Frankrike.

En tur fra Toulouse til kysten tar mellom to og tre timer med bil, så det er mulig å oppleve strender selv om man er på ferie i Toulouse. Det er en lang tur, men for mange er det vel verdt timene i vil når man kommer frem til de utrolige franske strendene.

 

Museumsbyen Toulouse

Toulouse er en god og gammel by, og det er den perfekte byen for alle som vil rusle nedover koselige gater i sitt eget tempo mens man nyter alle de vakre bygningene som omkranser gågatene. Langsmed disse ligger det kaféer, tapasbarer og restauranter på rekke og rad, og man føler at man alltid har tid til å ta det rolig i Toulouse.

Byen byr på et veldig rikt kulturliv, og i fronten av dette er det museene som står. Musée des Augustins de Toulouse er det største og mest kjente museet i byen, og her kan man se en skulptursamling få andre museer kan skryte på seg, i tillegg til å se det aller beste franske malere har å tilby.

I tillegg til å være en kultursentrum er byen godt kjent for å være en av Europas viktigste steder for fly-, og romfartsindustri. Blant annet har selskapet Airbus hovedkvarter i byen, og det er også flyindustrimuseum tilgjengelig for publikum som ønsker å lære mer om Toulouse sin del i dette.

 

Severdigheter i Toulouse

Det er mye å gjøre i Toulouse, og her kan du lese om de ti best rangerte attraksjonene i byen.

 

Basilique Saint-Sernin

Basilique Saint-Sernin

Basilique Saint-Sernin er en stor kirke i Toulouse som snart er tusen år gammel. Den har blitt ombygd og endret på mange ganger gjennom årens løp, og summen er en vakker kirke som har mange ulike arkitekturstiler i én og samme bygning.

Place du Capitole

Place du Capitole

Place du Capitole er et torg foran kapitolbygget i Toulouse, og regnes som byens sentrum. Her er det et stort torg med et godt utvalg av kaféer og restauranter med uteservering hvor man kan nyte folkemylderet med noe godt å spise og drikke til. Det er den perfekte plassen for å bestille franske delikatesser.

Musée des Augustins de Toulouse

severdigheter toulouse

På Musée des Augustins de Toulouse kan man se kunst fra alle tider fra middelalderen til nåtiden. Museet er spesielt kjent for sin utrolige samling av skulpturer fra Romerriket, men det er også franske malerier av verdensklasse utstilt. Det er uten tvil en av de beste museene i hele landet.

Church of Les Jacobins

Church of Les Jacobins

Church of Les Jacobins er en enorm mursteinkirke som stammer fra 1230-tallet. Den er bygd i gotisk stil, og fungerer i dag som et museum. Man kan lære mer om både kirkens historie og religion i området i og rundt Toulouse inne på museet, i tillegg til at man får se den vakre kirken fra innsiden.

Jardin Japonais

Jardin Japonais

Jardin Japonais er en zen-hage i Toulouse. Den er inspirert av japansk stil, og det føles som om man reiser ut av Frankrike og til Japan når man går inn i hagen. Det er gratis inngang, og dette er en av de beste stedene for å slappe av etter en lang dag med vandring i byen.

Muséum d’Histoire Naturelle de la ville de Toulouse

museum toulouse

Naturhistorisk museum i Toulouse kan skryte på seg en samling på over 2,5 millioner naturhistorie objekter, og et utstillingsareal på over 3 000 kvadratmeter. Her kan man se utstillinger og lære mer om både geologi, biologi og andre naturhistoriske temaer, både for Toulouse og verden generelt.

Fondation Bemberg

Fondation Bemberg

Fondation Bemberg er et museum i Toulouse hvor de stiller ut kunst fra alle verdens hjørner. Museet er privat eid, men har likevel en samling som kan måle seg med flere nasjonalmuseer, så det er vel verdt et besøk hvis man interesserer seg for kunst.

Couvent des Jacobins

Couvent des Jacobins toulouse

Den historiske kirken Couvent des Jacobins tilbyr en rolig og stille opplevelse hvor man kan utforske bygget og de vakre hagene i ditt eget tempo. Det er en litt annerledes opplevelse enn de typiske grandiose kirkene man er vant til å besøke når man er på ferie, men det er en unik opplevelse som er verdt å få med seg.

Théâtre du Capitole de Toulouse

Théâtre du Capitole de Toulouse

Operahuset Théâtre du Capitole de Toulouse er et konserthus hvor man kan se operaer, balletter, teater, og konserter. Selve bygget i seg selv er verdt et besøk når man er i nærheten, men opplevelsen er naturligvis best om man har billetter til en fremføring.

Quai de la Daurade

Quai de la Daurade toulouse

Quai de la Daurade er et område i Toulouse hvor man kan gå langs elva Garonne. Det er utrolig populært å gå langs elvepromenaden, så her er det alltid folksomt, spesielt når det er solnedgang. Det er dessuten rikelig med kaféer og restauranter i nærheten, og det er garantert god stemning på disse.