10 anbefalte hotell i Stavanger

inneholder annonselenker

hotell stavanger

Stavanger er en by som er vant med besøk, og ikke bare fra forretningsreisende i oljebransjen.

Byens kulturliv og uteliv, den gode beliggenheten, klimaet og den imponerende naturen i området, gjør Stavanger til en spennende destinasjon også for turister og folk på weekendtur. Her kan du lese om hvor det er best å bo når du er innom, og du får i tillegg noen tips om hva du bør få med deg av severdigheter og opplevelser.

 

Stavangers 10 beste hotell

Travle byer som er fine å besøke, har som regel et godt utvalg av overnattingssteder. Slik er det også med Stavanger. Her finner du mange gode hotell som har topp beliggenhet, og konkurransen gjør at prisene til tider er temmelig lave. Anbefalingene du kan lese nedenfor tar utgangspunkt i nettopp disse to faktorene, pris og beliggenhet, i tillegg til at vi også fokusere på servicen og standarden på hotellet.

Vi har også forsøkt å plukke ut hotell i ulike prisklasser, og vi starter med de flotteste og dyreste alternativene. Med det sagt så minner vi om at prisene på hotell i Norge varierer veldig i forhold til ledig kapasitet og sesong. Derfor kan du gjøre regelrette varp også på de beste luksushotellene, såfremt du er heldig med tidspunktet.

annonselenker

Eilert Smith Hotel – 4 stjerner

Eilert Smith Hotel i stavangerDet kanskje minste hotellet i Stavanger er sannsynligvis også det dyreste. Eilert Smith Hotel tar navnet sitt fra arkitekten som i 1937 tegnet funkisbygget det nye hotellet ligger i. Funksjonalismen kan riktignok betegnes som kjedelig, men på innsiden av dette huset er alt lekkert og luksuriøst. Beliggenheten er upåklagelig. Du finner hotellet rett ved Skansekaien, og dermed i den hyggeligste delen av Stavanger sentrum.

På Eilert Smith er det bare 11 rom og suiter. Innredningen er individuell for hvert rom, med et utsøkt design, deilige møbler, innbydende seng og baderom, og avslappende atmosfære. Selv de minste rommene er omtrent to til tre ganger større enn hva du ofte får på et budsjetthotell.

Restauranten RE-NAA ligger i hotellets første etasje, og er kanskje byens beste. Dette er en av de to spisestedene i Stavanger som har stjerne i Michelin-guiden (den andre er Sabi Omakase). Hotellets bar er naturligvis både stilfull og bra, med herlige møbler å slappe av i. Er du gjest på Eilert Smith får du trene gratis på helsestudio rett i nærheten.

Dette hotellet er det beste valget for de som vil slå på stortromma når de er i Stavanger. Er du heldig med tidspunktet trenger det heller ikke gjøre det største innhogget på kontoen. Prisene starter på 2 250 kroner for et superior singlerom, og det er slettes ikke verst når kvalitet, komfort, service og beliggenhet tas i betraktning.

 

BESTILL ROM HER

Radisson Blu Atlantic Hotel – 4 stjerner

Radisson Blu Atlantic Hotel stavangerDette Radisson-hotellet ligger rett ved siden av Byparken og Breiavatnet i Stavanger sentrum, og dermed med gangavstand til det aller meste du måtte finne på når du er i byen. Hotellet ble bygget i 1987, men er relativt nylig renovert innvendig. Dette er kanskje byens mest kjente overnattingssted, og et foretrukket alternativ for de fleste som drar til Stavanger på forretningsreiser.

Radisson Blu Atlantic er også det største hotellet i sentrum, med 365 rom og suiter å velge blant. Her får du god plass nesten uansett hvilken type rom du booker, og bor du litt opp i etasjene får du også flott utsikt med på kjøpet. Innredningen på rommene er lys og moderne, og i typisk skandinavisk stil.

Hotellet har en god grillrestaurant, 2 barer med lounge, forretningssenter, møterom og konferansesenter. Konferansesenteret har hele 15 forskjellige rom og saler, med kapasitet til inntil 1800 deltakere.

Det er fullt mulig å få døgnpriser til under 1 000 kroner på Radisson Blu Atlantic, så fremt du booker tidlig og når hotellet har nok ledige rom.

 

BESTILL ROM HER

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge – 3,5 stjerner

anbefalte hotell i stavanger - Clarion Collection Hotel Skagen BryggeNordic Choice, og herunder Clarion-kjeden, har flere gode hotell i Stavanger. Det som ligger på Skagen Brygge mener vi er det triveligste av de. Det ble bygget i 1988 i samme stil som de gamle sjøbodene som lå på kaien tidligere, og passer fint inn i de maritime omgivelsene. Alt ettersom hvilken retning rommet ditt ligger, har du enten utsikt mot Vågen, eller den billedskjønne bebyggelsen i det gamle Stavanger og Valberget.   

Skagen Brygge har 116 rom, inkludert noen suiter som ligger i toppetasjene, og som er på to plan. Det er også familierom å velge blant på dette hotellet. Selv standardrommene er relativt store, og alle har en moderne og pen innredning, med fargerike detaljer som frisker opp.

Både frokost, middag og et snackmåltid er inkludert i prisen når du booker deg inn på Skagen Brygge. I tillegg til buffetrestauranten, har hotellet en bar med lounge, fellesområde med kaffe- og te-servering, samt et kurant treningsrom.

Dersom du er heldig med tidspunktet, kan prisene bli ganske lave på dette hotellet om vi tar med i betraktningen at måltidene er inkluderte. Hotellets største fordel er imidlertid beliggenheten, og den gode servicen som tidligere gjester ofte roser.

 

BESTILL ROM HER

Clarion Hotel Stavanger – 4 stjerner

Clarion Hotel StavangerDette Clarion-hotellet ligger et par kvartaler fra Breiavatnet, med Radisson-hotellet mellom seg og vannet. Dette er også svært sentralt, og booker du her vil du bo meget sentralt. Bygningen er på 14 etasjer, og er en av byens høyeste. Du får fin utsikt om du bor litt opp i etasjene, eller om du tar turen opp til hotellets treningssenter.

Clarion Hotel Stavanger er et av de større i byen, og har 249 rom og suiter. Et enkeltrom på hotellet er noe trangt, mens standard dobbeltrom har mer plass nok til to. Innredning og design er ikke helt moderne, men det er rent og pent her, og komforten er det ingenting å utsette på.

Fasilitetene inkluderer en grei restaurant, en bar med lounge i lobbyen, konferansesenter og forretningssenter, samt det nevnte treningssenteret.   

Hotellet er et godt valg om du vil bo komfortabelt og sentralt, og til en grei pris sammenlignet med mange av konkurrentene.

 

BESTILL ROM HER

Clarion Hotel Energy – 4 stjerner

Clarion Hotel Energy - 4 stjerners hotell i stavangerDette hotellet anbefaler vi fortrinnsvis for de som er i Stavanger med firma eller organisasjoner, og som trenger moderne konferansefasiliteter i toppklassen. Hotellet er nytt og meget bra, men det ligger på Madla, omtrent 3 kilometer fra Breiavatnet i sentrum. I samme nabolag har du Stavanger Forum og Forum Expo, Stavanger Ishall og DNB Arena, og du har kun en 7 minutters gåtur for å komme til Stavanger kunstmuseum.

Hotel Energy er byens største, med 400 gjesterom og suiter i ulike kategorier og størrelser. Rommene er meget flotte, med fargerik og stilfull innredning, god komfort, og relativt bra med plass. Det er en grei restaurant på hotellet, en hyggelig bar med lounge, et velutstyrt treningsrom, samt regionens største konferansesenter. Senteret har hele 17 saler og rom i ulike størrelser, med kapasitet på inntil 1000 deltakere.

Du finner ikke bedre konferansehotell i byen, og romprisene er ikke avskrekkende. Dersom du ikke har noe imot å bo noen minutter utenfor sentrum, bør Hotel Energy med i vurderingen når du skal til Stavanger.

 

BESTILL ROM HER

Scandic Stavanger Park – 3,5 stjerner

Scandic Stavanger ParkScandic Stavanger Park ligger 150 meter bortenfor Breiavatnet, like ved jernbanestasjonen, og med Rogaland fylkeskommune som nabo. En av fordelene med å bo her er at hotellet er mer enn sentralt nok, men samtidig ligger det litt unna utestedene, og du får mer nattero.

Dette er et av de mest familievennlige hotellene i byen. Alle de 84 rommene og suitene er store, og fra 23 kvadratmeter for de rimeligste standardrommene, til hele 80 kvadratmeter for den største suiten. Mellom dette finner du blant annet familierom som er på inntil 30 kvadratmeter, med god plass til familier på 4 personer. Innredningen er moderne og pen, og typisk skandinavisk i stilen.

Det er en enkel restaurant på Stavanger Park, med en like enkel meny med småretter, pizza, toast, salater og lignende. Her serveres det frokost, lunsj og middag til en hyggelig pris. Hotellet har også en bar med lounge i lobbyen, et treningssenter, kiosk, enkle konferanselokaler, samt en takterrasse.

Du får mye igjen for pengene på dette Scandic-hotellet, i form av kvalitet og størrelse på rommene, service og beliggenhet.

 

BESTILL ROM HER

Thon Hotel Maritim – 3,5 stjerner

Thon Hotel MaritimThon Hotel Maritim ligger flott plassert nesten helt inntil Breiavatnet, omtrent 100 meter fra Stavanger Domkirke. På mange vis passer dette hotellet for nær sagt hvem som helst, enten du er i Stavanger i forretningsøyemed, med familien, eller på weekendtur med kjæresten. Hotellet ligger sentralt, du får god plass på rommet, standarden er bra, og servicen er upåklagelig.

Det er 223 rom og suiter her, inkludert ekstra store rom som passer for familier. Interiøret er enkelt og pent, med farger som frisker opp, og de fleste rom er nyoppussede. Bor du oppe i en av de øverste av 8 etasjer, får du fin utsikt over Breiavatnet, Domkirken, og Gamle Stavanger.

Hotel Maritim serverer en av byens beste frokoster, som også er inkludert i prisen. Det er også et selskapslokale her som kan leies dersom du for eksempel skal gifte deg i Stavanger. I lobbyen er det bar med lounge, og på Thon-hotellet får du kaffen servert gratis når du slår deg ned i sofaene. Ellers har hotellet et greit treningsrom, forretningssenter, og 6 møterom.

Med priser som starter helt nede i cirka 800 kroner døgnet, og beliggenhet, service og standard tatt med i betraktningen, mener vi dette er en av byens beste overnattingssteder.   

 

BESTILL ROM HER

Thon Hotel Stavanger – 3,5 stjerner

Thon Hotel StavangerDet andre Thon-hotellet i Stavanger sentrum er så godt som helt nytt. Adressen er Klubbgata 6, og så godt som midt i byens sentrum. Herfra går du til domkirken, Breiavatnet eller Valberget på et par minutter, og du har alt av restauranter og utesteder innenfor en radius på 200-300 meter.

I og med at hotellet er nytt, er naturligvis standarden meget god. De 147 rommene har en innredning som er typisk for Thon-hotellene. Det går i det moderne, med rene og pene linjer, og oppfrisket med fargerike tepper, puter, gardiner og lignende. Du kan velge mellom fem kategorier rom, pluss handikapvennlige rom. Antallet kvadratmeter er en del lavere her enn på byens andre Thon-hotell, uten at forskjellen trenger å ha så mye å si. Du bor nok bra uansett. Om god plass likevel er viktig, er det greit å vite at prisforskjellen mellom for eksempel et standard dobbeltrom og et superior rom, er kun et par hundrelapper.

Hotell Stavanger har en buffetrestaurant hvor frokost og kveldsmat serveres, og begge måltidene er inkludert i prisen. Merk deg at kveldsmat serveres kun fra mandag til torsdag. Hotellet har også en grei bar med lounge, treningsrom, og en PC-stasjon.

Som det andre Thon-hotellet er dette et rimelig og godt alternativ når du besøker Stavanger. Du får god kvalitet, god service, topp beliggenhet, og alt til en svært konkurransedyktig pris.

 

BESTILL ROM HER

Sola Strand Hotel – 3,5 stjerner

Sola Strand HotelSelv om dette hotellet ligger utenfor byen, og like ved flyplassen, tar vi det med i anbefalingene av flere grunner. For det første egner det seg ypperlig for som vil i naturskjønne omgivelser, og spesielt på sommeren. Hotellet ligger nemlig rett på det som kanskje er den flotteste stranden vi har i landet. Der er det gode badeforhold om sommeren, både for barn og voksne. For det andre er det en opplevelse å bo på Sola Strand Hotel. Hotellets snart hundreårige historie er spennende, og til tross for at det er pent oppusset, sitter det en historisk sus igjen i veggene.

Det er 135 rom og suiter på Sola Strand, inkludert store familierom, og alle er pent oppusset i typisk skandinavisk stil. Hotellet har en meget hyggelig og god restaurant, en trivelig bar med lounge, treningsrom, og et bra spaanlegg med basseng, badstuer, mange typer behandling, med mer. Du bør vurdere å ta en lunsj på restauranten om du er i Stavanger om sommeren, selv om du ikke skulle bo på hotellet. Ta med badebukse eller badedrakt!

Hotellet egner seg ypperlig for en romantisk weekendtur for par, for familier, eller for de som vil pleie kropp og sjel på vakre Sola Strand. Prisene er så absolutt overkommelige sett i forhold til servicen og opplevelsen.

 

BESTILL ROM HER

Ydalir Hotel – 3 stjerner

Ydalir HotelYdalir er et hotell som fortrinnsvis egner seg for de som har ærend i en eller sammenheng på Universitetet i Stavanger, eller til en av de andre institusjonene som ligger i Ullandhaug-området, slik som NRK Rogaland, Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet. Dette ligger omtrent 4 kilometer fra sentrum, og det tar cirka 7 minutter med bil å komme seg dit.  

Hotellet er nytt og moderne, med en enkel og funksjonell arkitektur, skandinavisk design, og beliggende i et grønt og pent område. Her kan du velge blant 59 enkle rom i to kategorier, samt små leiligheter som passer for familier eller de som skal oppholde seg lenge på Ullandhaug.

På Ydalir serveres det en god frokost i hotellets kombinerte bar, matsal og kafé. Baren er åpen alle dager til ganske sent på kvelden, og har uteservering dersom været tillater det. Kaféen er åpen kun noen timer på formiddagen i helgene.

 

BESTILL ROM HER