Anbefalte hotell i Gøteborg

inneholder annonselenker

hotell gøteborg

Gøteborg er en vakker og spennende by, med mange flotte hoteller å velge mellom. Her får du våre beste tips til hotell i Gøteborg.

Å ta en storbyferie i Gøteborg er slettes ingen dum idé. Det er svært enkelt å reise hit, spesielt om du bor på Østlandet. En weekendtur trenger ikke koste all verden, samtidig som byen har veldig mye å vise frem. I tillegg er det gjennomgående billig å bo på hotell i Gøteborg.

Her har vi plukket ut 10 av de beste hotellene i Gøteborg i ulike kategorier, fra luksushotell til meget billige og familievennlige alternativer.

 

10 anbefalte hotell i Gøteborg

Vi kan naturligvis ha utelatt hotell som burde vært med i anbefalingene, men de 10 vi har valgt ut er utvilsomt blant byens beste. Samtlige utmerker seg med svært positive gjesteomtaler, de har god beliggenhet, og du får mye for pengene. Generelt sett er prisene på hotell i Gøteborg lave, spesielt om det ikke er stor pågang de dagene du skal reise dit.

 

 

Avalon Hotel

Hotell Gøteborg basseng

Her er hotellet for deg som er opptatt av detaljene. På Avalon er alt gjennomtenkt, og det er lagt mye innsats i å gi gjestene så god atmosfære som mulig. For eksempel er hotellet feng shui sertifisert, mens belysning og dufter er ment å stimulere gjestenes sanseapparat slik at oppholdet gir de beste minnene. Om det virker er kanskje ikke like viktig som det at hotellet er svært godt plassert i sentrum. Du får gangavstand til det beste av shopping, uteliv, restauranter og mange severdigheter.

Det er 101 rom og et par suiter på hotellet, fra standard til deluxe. De flotteste rommene ligger i bygningens 6 øverste etasjer, der noen av de har egen terrasse. Gjester i 6. etasje og oppover har adgang til hotellets vidunderlige takterrasse i sommerhalvåret, der du har et svømmebasseng med glassvegger som henger utenfor kanten av taket. De dyreste rommene har også sitt eget lille treningsstudio, og mye mer som setter et helt spesielt preg på oppholdet.

Hotell i Gøteborg

Avalon Hotel har ellers en svært god á la carte-restaurant, egen vinbar, bar med lounge, luksuriøse møterom, og et forretningssenter.

Det meste er luksuriøst og behagelig her, med ansatte som yter meget god service. Booker du tidlig, og når hotellet har god kapasitet, kommer prisene per døgn helt ned i tusen norske kroner. Det er i så fall et røverkjøp når hotellets standard og beliggenhet tas i betraktning.

 

BESTILL ROM HER

 

Clarion Collection Hotel Odin

Familiehotell Gøteborg

Dette hotellet i Clarion-kjeden er et av de beste familievennlige overnattingsstedene i Gøteborg. Her er det mange rom som er tilpasset de som reiser med barn og unge, og i tillegg er kveldsmåltid inkludert når du booker familierom. Hotel Odin passer også svært bra for de som ankommer Gøteborg med tog, da ligger rett i nærheten av sentralbanestasjonen i byen. Trikken til Liseberg går like i nærheten, Trädgårdsföreningen er fem minutter unna til fots, og det er relativt stille i denne delen av sentrum.

Barnevennlig hotell Gøteborg

Hotellet har 180 rom å velge blant. Familierommene har fire sengeplasser og egne kjøkken, og kan betegnes som ganske store. Ellers er det en grei restaurant her, egen bar og lounge, en hyggelig takterrasse, møterom, og gjestene får rabatt på trening på et helsestudio som ligger rett i nærheten.

Med priser som starter helt nede på tusen kroner natten for en familie på fire, skal det godt la seg gjøre å finne et bedre alternativ i Gøteborg for de som reiser sammen med barn eller ungdom.

 

BESTILL ROM HER

 

Upper House

Beste hotell Gøteborg

Upper House er en egen hotellavdeling som tilhører konferansehotellet Gothia Towers (omtalt nedenfor), og som er selskapets ultimate luksustilbud dersom du vil bo best mulig i Gøteborg. Det befinner seg i toppetasjene i det største av de tre monumentale høyhusene.

Selv om du ikke bor midt i sentrum, har du likevel ikke mer enn omtrent 1500 meter å gå for å komme dit. Fordelene med å bo her er at severdigheter som Liseberg, Universeum og innendørsarenaen Skandinavium er nærmeste naboer, og du har meget kort avstand til for eksempel Ullevi Stadion og Världskulturmuseet.

På Upper House er det kun 53 luksuriøse rom og suiter. Rommene er meget store og lekkert innredede, med en uslåelig utsikt over byen. Du har tilgang til en topp spaavdeling, to innendørs basseng, et utendørs basseng på taket, treningsstudio, mer enn nok av møterom, forretningssenter, og et av Nordens største konferansesentre.

spa hotell gøteborg

De er fire restauranter i hotellkomplekset. Den beste har stjerne i Michelin-guiden, og ligger i byggets øverste etasje. Du kan også velge blant 5 barer med lounger, og du finner flere hyggelige kaféer i tilknytning til hotellet.

Merk deg at de beste rommene er ikke billige, men prisen kan halveres dersom du booker tidlig og når det ikke arrangeres store konferanser på Gothia Towers.

 

BESTILL ROM HER

 

Gothia Towers

Gothia Towers hotell Gøteborg

Det er stor sannsynlighet for at du finner ledige rom på Gothia Towers når du skal til Gøteborg. Dette er nemlig det største hotellet i Norden, fordelt på tre tårnbygninger som er forbundet med hverandre. Hotellet er tilknyttet Svenska Mässan, et messe- og konferansesenter som er på over 180 000 kvadratmeter.

Selv om hotellet naturligvis tiltrekker seg mange firma og forretningsfolk, er det også populært blant spesielt familier på storbyferie i Gøteborg. Den umiddelbare nærheten til Liseberg og Universeum er et trekkplaster, sammen med det at her bor du litt utenfor det mest heseblesende bylivet, men fortsatt temmelig sentralt.

Du har nesten 1200 rom og suiter å velge blant på Gothia Towers, heriblant flere typer store familierom. Rommene er pent og moderne innredede, holder høy standard, og du er nesten garantert topp utsikt, så fremt rommet ikke ligger i de nederste av de høye bygningene. Det nyeste tårnbygget er også det høyeste, og strekker seg hele 100 meter opp i luften.

Anbefalt hotell i Gøteborg

Det er flere restauranter, barer, kaféer og snackkiosker her, i tillegg til treningssenter, spa, lekerom og lekeplass, og mye mer. I tillegg kommer alle møte- og konferansefasilitetene.

Her kan du bo særdeles bra, spesielt om du foretrekker denne typen beliggenhet, og du blir sannsynligvis overrasket over prisene. De rimeligste rommen starter godt under tusenlappen, men da må du booke på rett tidspunkt.

 

BESTILL ROM HER

 

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Radisson Blu Gøteborg

Dette Radisson-hotellet er et annet sikkerstikk dersom du vil bo særdeles bra og sentralt, og samtidig ha muligheten til å få en pris som er lav i forhold til kvaliteten. Hotellet ligger i en stille krok i sentrum, med kanalen mellom seg og den vakre parken der Rosengård og Trädgårdsföreningen holder til.

Dette er også blant byens største hotell, med hele 355 rom og suiter å velge blant. Du får god plass nesten uansett hvilken type rom du booker, og alle er utsøkt innredede, med lyse farger og en hyggelig atmosfære.

Hotell med spa i Gøteborg

Hotellet har ellers to gode restauranter, bar med lounge, treningssenter, et topp spa, forretningssenter, mange møterom, og konferanseavdeling med høy kapasitet. Det er i tillegg frisørsalong i tilknytning til Scandinavia Hotel, for de som trenger å pynte seg når de er på storbyferie i Gøteborg.

Skal du bo sentralt men stille, luksuriøst og behagelig, er dette et av byens beste alternativer. Prisene er også lave sett i forhold til kvaliteten, spesielt om du booker når Radisson-hotellet har god kapasitet.

 

BESTILL ROM HER

 

Radisson Blu Riverside Hotel

Hotell Gøteborg sentrum

Radisson-kjeden har også et annet hotell i sentrum av Gøteborg, Radisson Blu Riverside. Dette ligger på Lindholmen, det vil si på nordsiden av elven. I denne moderne bydelen finner du blant annet vitenskapsparken, mange store kjøpesentre, og du kommer deg enkelt med fergen rett over til den mer travle delen av sentrum.

På Riverside Hotel er det 265 rom og suiter. Standardrommene er på hele 22 kvadratmeter, mens familierommene og suitene er på omtrent det dobbelte. Innredningen er svært pen og moderne, med mye fokus på detaljer og komfort. Får du rom litt opp i etasjene (hotellet har 11 etasjer), vil du ha flott utsikt utover byen og elven.

Radisson Blu Riverside Hotel Gøteborg

Det er ellers en meget god restaurant på hotellet, og en hyggelig bar med lounge. I toppetasjen finner du et velutstyrt treningssenter, et godt spa, badstue, basseng, og terrasse med boblebad. Dette er også et meget bra konferansehotell. Inne på Riverside har du flere møterom med maksimal kapasitet på 70 deltakere, men hotellet samarbeider med Lindholmen konferansesenter som ligger rett ved siden av, og der er kapasiteten inntil 600 personer.

Her også vil du sannsynligvis bli overrasket over de relativ lave prisene. Er du heldig med tidspunktet du skal besøke Gøteborg på, kan standardrommene komme helt ned i 900 kroner per natt.

 

BESTILL ROM HER

 

Dorsia Hotel & Restaurant

boutique hotell gøteborg

Dorsia er et luksuriøst boutique-hotell som ligger flott plassert i en stille gate i sentrum av Gøteborg. Herfra har du rusleavstand til det aller meste du vil gjøre på en storbyferie, men får det likevel stille og fredelig om natten.

På innsiden er Dorsia kanskje Gøteborgs mest spennende hotell. Interiøret er en blanding av klassisk og moderne design, med frisk bruk av farger, og en eksotisk men vennlig atmosfære.

De 37 rommene er alle helt forskjellige, med unike romløsninger og interiør. Her får du sengetøy i silke, egyptiske pledd og tepper, lyskroner her og der, og alt i høy kvalitet.

Dorsia Hotell Gøteborg

Som navnet tilsier er det også gode spisemuligheter her. Du har to restauranter å velge mellom, en fransk bistro, og en finere á la carte. Det er også en meget flott bar med lounge på hotellet, samt en behagelig terrasse.

Dorsia er et av de dyrere hotellene i byen, men prisene er likevel relativt sett lave i forhold du får i andre storbyer. Servicen, beliggenheten og kvaliteten gjør dette til et godt valg om du vil oppleve Gøteborg på sitt beste.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel & Ristorante Bellora

Hotel Bellora Gøteborg

Dette hotellet henvender seg kanskje mest til de som er i Gøteborg for å oppleve nattelivet. Hotel & Ristorante Bellora ligger i Kungsportsavenyen, med mange utesteder som nærmest naboer, og nesten vegg i vegg med Hard Rock Café. Dette området har også mange gode spisesteder og kaféer, og shoppingmulighetene er rett utenfor hotelldøren.

Det er 97 rom å velge blant på hotellet. Merk deg at rommene er gjennomgående små, men meget flott innredede og komfortable. Du merker at det er lagt mye penger og innsats i at gjestene skal ha det bra.

Beste hotell i sentrum av Gøteborg

Som navnet tilsier er det egen italiensk restaurant på stedet (Ristorante Bellora), en særdeles bra bar med uteservering om sommeren, en enda flottere takterrasse med servering, og det mest spreke treningssenteret for hotellgjester vi har opplevd. Der er det nemlig egen boksering og bokseklubb, og du kan booke din egen boksetrener om du vil slå fra deg litt mens du er i Gøteborg.

Hotel Bellora er et skikkelig sjarmerende og livlig hotell med glimrende beliggenhet, og det er dessuten forholdsvis billig å bo her. 

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Royal

Hotel Royal Gøteborg

Hotel Royal er et trivelig og familievennlig hotell som ligger rett over gaten fra Radisson Blu Scandinavia, med sentralbanestasjonen like i nærheten. Her får du nesten følelsen av å besøke en gammel kjenning, mens du bor midt i hjertet av byens sentrum. Hotellet er et av byens eldste, og har vært i drift siden 1852.

Stilen på både bygningen og innredningen står i forhold til alderen. Det er ganske ærverdig her, uten at det blir overdådig og luksuriøst.  

Hotellet har 76 rom, fra ganske trange enkeltrom, til superior dobbeltrom med plass til en hel familie. Alle rommene er relativt nylig oppussede, med lyse farger, parkett og tepper på gulvene, og innredning som bidrar til den hjemmekoselige atmosfæren.

Rimelig hotell Gøteborg

Fasilitetene er ikke mange, men du får frokost i hotellets matsal, du har trivelige sittegrupper og en enkel kaféløsning, og en liten uteplass i bakgården å slå deg ned på. I tillegg er det noen enkle møterom og konferansefasiliteter her, men dette er nok ikke rett hotell for den slags reiser.   

Vil du bo billig og sentralt i Gøteborg, på et hotell med god service og en hyggelig atmosfære, er Royal et av de beste valgene.

 

BESTILL ROM HER

 

Comfort Hotel City

Billig hotell Gøteborg sentrum

Comfort Hotel City er billig hotell som har en bra beliggenhet i Gøteborgs sentrum. Det ligger like ved Radisson-kjedens Scandinavia Hotel og Hotel Royal, 3 minutter gange fra sentralbanestasjonen, og med alt av uteliv, restauranter, shopping rett i nærheten.

Du kan velge mellom flere typer rom, inkludert flere som passer til familier. Nesten alle romtypene har svært begrenset plass, og helt ned i 8 kvadratmeter for de rimeligste alternativene. Imidlertid er planløsningen smart, og rommene har alt du trenger, inkludert eget bad med dusj og toalett. Familierommene er ikke så mye større, men du får plass til fire når ekstrasengene slås ut fra veggen.

Billig og bra hotell i Gøteborg

Frokost er inkludert i prisen, og serveres på hotellets kombinerte bar og kafé som ligger i tilknytning til lobbyen. Utover dette byr ikke Comfort Hotel City på flere fasiliteter, unntatt et døgnåpent felleskjøkken som gjestene kan bruke om de vil stelle i stand måltider på egenhånd.

Dette er hotellet for de som bo billige og sentralt i Gøteborg, og som mest av alt trenger et greit sted å sove på.

 

BESTILL ROM HER