10 fantastiske severdigheter i Venezia

inneholder annonselenker

Venezia severdigheter

Se hvilke severdigheter og attraksjoner du bør få med deg når du besøker Venezia.

Venezia er en by med enestående skjønnhet og stor historisk betydning, og helt annerledes enn andre byer i Italia. Som hovedstaden i Veneto-regionen i Nord-Italia, ligger Veniza faktisk på 117 små øyer som er koblet sammen av broer og separert av et nettverk av kanaler.

Med en befolkning på rundt 250 000, er ikke Veniza blant de største byene i Veneto, men byen er like vel en av de mest besøkte turistdestinasjonene i landet.

Anbefalt hotell nær de beste severdighetene i Venezia

Hotel Al Ponte Antico

Hotell like ved severdighetne i Venezia
Hotel Al Ponte Antico er et nydelig boutique hotel med perfekt beliggenhet langs Canal Grande. Her bor du i nydelige omgivelser, i gangavstand til de mest populære severdighetene og attraksjonene i Venezia.

LES MER & BESTILL HER

annonse

Under middelalderen og den italienske renæssansen var Veniza en svært mektig by og fungerte som et viktig senter for økonomi og base for Venezias militære. I tillegg var det et sted med stor kulturell og kunstnerisk utvikling, noe som gjorde byen verdenskjent.

I dag er Veniza fortsatt et viktig økonomisk sentrum og en av de mest populære byene for turisme i verden. Kjente severdigheter som Markuskirken og Grand Canal trekker millioner av besøkende til Venezia hvert eneste år.

 

10 spennende ting å gjøre i Venezia

annonse

 

10 severdigheter du bør få med deg når du besøker Venezia.

Her har vi plukket ut ti av de beste og mest populære severdighetene i Venezia. Disse attraksjonene bør du få med deg når du besøker byen!

 

Canal Grande

Topp 10 severdigheter Venezia

Canal Grande er selve hovedkanalen som slynger seg gjennom hele Venezia, og som deler byen i to. Her går det meste av båttrafikken, mens de andre kanalene er mye smalere og forbeholdt mindre båter.

Canal Grande er mellom 30 og 70 meter bred, og mange mener at det er obligatorisk å ta en tur langs den fire kilometer lange kanalen når man er byen.

Her får man sett mange av de flotteste bygningene og attraksjonene i Venezia. Helt uten at man trenger å smyge seg frem i det tette folkehavet inne i byen.

 

Dogepalasset

På innsiden av Dogepalasset i Venezia

Palazzo Ducale er kjent som Dogepalasset på norsk, og er en av de mest populære attraksjonene i hele Venezia. Dette har tidligere vært regjeringsbygg da Venezia var en egen republikk, og ble senere brukt som rettslokale.

I dag er det et supert eksempel på gotisk arkitektur, samtidig som innsiden er gjort om til et museum hvor man kan se objekter fra hele Venezias historie. Innsiden av bygget er dessuten utrolig flott dekorert.

 

Markuskirken

Markuskirken severdighet i Venezia

Markuskirken er trolig en av verdens mest kjente kirker, og uten tvil en av de største attraksjonene i Venezia.

Kirken fra 1000-tallet ligger rett ved siden av Markusplassen og Dogepalasset. Her har man alt det flotteste i Venezia på samme område. Den er faktisk fortsatt i bruk, men i dag er den også en ekstremt populær turistattraksjon.

Når man besøker Venezia regnes det nesten som et «must» å se den vakre kirken med egne øyne. Det kan være lange køer for å komme inn i kirken, men det er vel verdt den lange ventetiden.

 

Markusplassen

Markusplassen i Venezia

Piazza San Marco, bedre kjent som Markusplassen på norsk, er torget like utenfor Markuskirken. Dette er faktisk den eneste store, åpne plassen i hele Venezia, men selv om den er relativt stor er det alltid tett med folk her.

Fra Markusplassen har man kort vei til flere av de andre kjente attraksjonene i byen, så dette er et godt utgangspunkt for å utforske Venezia.

 

Rialtobroen

Rialtobroen - broen som går over Canal Grande i Venezia

Ponte di Rialto er en gammel steinbro i Venezia som krysser Canal Grande. Broen startet som en pongtongbro i 1181, men ble nokså raskt erstattet av en mer solid trebro. På slutten av 1500-tallet ble det derimot bestemt at det skulle lages en steinbro isteden, og denne står der den dag i dag.

Fra broen er det en vakker utsikt ned langs kanalen. Ettersom dette er en av byens største turistattraksjoner bør man være klar for å måtte stå i kø for å få en grei utsikt. På trappene opp mot broen er det flere butikker. Disse har historisk sett vært helt essensielle for å drifte vedlikeholdet av broen.

 

Scuola Grande di San Rocco

Severdigheten Scuola Grande di San Rocco i Venezia

Scuola Grande di San Rocco er en kjent bygning i Venezia hvor man kan se kunst fra den italienske kunstneren Tintoretto. Her finner man noen utrolige vakre renessansemalerier. De fleste er enige om at noen av hans beste malerier et stilt ut i Scuola Grande di San Rocco.

Selve bygget er overdådig, og viser hvordan venetianerne levde under storhetstiden. Det er vel verdt å ta seg en tur innom bygget, selv om man ikke er spesielt kjent med Tintoretto.

 

Santa Maria della Salute

Kirken Santa Maria della Salute i Venezia

Basilica di Santa Maria della Salute er en nydelig kirke som er dedikert jomfru Maria. Kirken er kjent for sitt unike arkitektoniske utseende og historiske betydning for byen Venezia.

Basilikaen ble bygget på 1600-tallet som en takk til Gud for at byen Venezia ble reddet fra en grusom pestepidemi. Pesten hadde herjet i Venezia i flere år og tatt livet av over 46 000 av byens 140 000 innbyggere. Venetianerne var desperat etter en løsning og de lovet å bygge en kirke til ære for Maria hvis byen ble reddet fra pesten. Pestens plager gav seg omsider, og byens innbyggere holdt sitt løfte og bygde kirken.

Santa Maria della Salute ligger på en liten øy i Dogenkanalen, men er lett tilgjengelig ved hjelp av broer. Basilikaen ble tegnet av Baldassare Longhena og oppført i nydelig barokkstil. Den har et imponerende kuppelformet tak som er godt synlig i store deler av Venezia.

Inne i kirken finner man en rekke vakre kunstverk og skulpturer, inkludert fresker av den kjente kunstneren Tintoretto. Det er også flere relikvier av helgener i kirken.

 

Teatro La Fenice

Operaen i Venezia - Teatro La Fenice
Teatro La Fenice er et verdenskjent operahus i Venezia som har fått navnet sitt etter fuglen Føniks. Et passende navn ettersom bygget har reist seg fra asken etter to tidligere branner.

Bygget har et helt fantastisk interiør, med rike og elegante utsmykninger. Her arrangeres dessuten noen av verdens beste operaforestillinger. Er du interessert i opera burde du absolutt forsøke å skaffe deg billetter til en forestilling.

 

Campanile di San Marco

Den kjente severdigheten Campanile di San Marco - Klokketårnet utenfor Markuskirken i Venezia

Campanile di San Marco er klokketårnet tilhørende Markuskirken i Venezia.

Tårnet er 98,6 meter høyt, og er faktisk den høyeste bygningen i Venezia. Klokketårnet er et av de mest ikoniske byggene i Venezia, og lett gjenkjennelig i bybildet.

Har du høydeskrekken under kontroll så anbefales det å ta turen opp i toppen av tårnet. Her kan du nyte en fantastisk utsikt over Venezia.

 

San Giorgio Maggiore

Den populære turistattraksjonen San Giorgio Maggiore i Venezia

San Giorgio Maggiore er en liten perle av en øy som ligger like utenfor den populære Markusplassen i Venezia. Det går jevnlige tur ut til øya med Venezia sine særegne vannbusser, eller vaporettoer som de her på italiensk. For å komme deg ut til San Giorgio Maggiore så tar du Vaporetto linje 2, som også stopper innom Markusplassen. Båtturen tar cirka 10 minutter og det går jevnlige avganger gjennom hele dagen.

Hovedattraksjonen på San Giorgio Maggiore er kirken med samme navn, og da først og fremst det tilhørende klokketårnet. Klokketårnet er til forveksling likt klokketårnet på Markusplassen, men utsikten fra San Giorgio Maggiore er enda mer spektakulær. Fra toppen av tårnet får du en fantastisk 360 graders panoramautsikt over hele Venezia og kanalene rundt. Det koster litt å komme opp i tårnet, men så er det til gjengjeld heis opp, og det er dessuten færre folk mindre kø her enn i kampanilen på Markusplassen.

I tillegg til å besøke kirken og klokketårnet på øya, så er det fint å bare spasere rundt i de rolige omgivelsene og nyte den fantastiske utsikten over Venezia. Det er også en cafe på øya hvor man kan få seg noe å spise og drikke.