10 fantastiske severdigheter i Venezia

topp 10 severdigheter i Venezia

Italienske Venezia er en av verdens aller vakreste byer. Her kan du se hvilke severdigheter du bør få med deg når du besøker Venezia.

Den historiske byen Venezia er blant verdens mest besøkte byer. Hele byen er bygd ute på et myrområde i sjøen, og er kjent for kanalene som deler den på kryss og tvers.

Venezia har røtter helt tilbake til 400-tallet. Byen ble da grunnlagt av folk som trengte et trygt område for å forsvare seg mot alle angrepene mot italienske byer. Det viste seg at en by ute i sjøen fungerte veldig godt. Byen utviklet seg etter hvert til å bli en av Europas viktigste og mektigste byer i middelalderen.

 

10 spennende ting å gjøre i Venezia

annonse

 

Topp 10 severdigheter i Venezia

I dag er Venezia først og fremst en turistattraksjon kjent for sin unike beliggenhet, de utrolige byggverkene som ble reist under dens storhetstid, og de koselige kanalene. Severdighetene ligger på rekke og rad i hele byen. Med alt fra fantastiske kirker og operahus, til verdenskjente broer og tårn.

Her har vi plukket ut 10 severdigheter du bør få med deg når du besøker Venezia.

 

Canal Grande

Canal Grande i Venezia

Canal Grande er selve hovedkanalen som slynger seg gjennom hele Venezia, og som deler byen i to. Her går det meste av båttrafikken, mens de andre kanalene er mye smalere og forbeholdt mindre båter.

Canal Grande er mellom 30 og 70 meter bred, og mange mener at det er obligatorisk å ta en tur langs den fire kilometer lange kanalen når man er byen.

Her får man sett mange av de flotteste bygningene og attraksjonene i Venezia. Helt uten at man trenger å smyge seg frem i det tette folkehavet inne i byen.

Dogepalasset

dogepalasset i venezia

Palazzo Ducale er kjent som Dogepalasset på norsk, og er en av de mest populære attraksjonene i hele Venezia. Dette har tidligere vært regjeringsbygg da Venezia var en egen republikk, og ble senere brukt som rettslokale.

I dag er det et supert eksempel på gotisk arkitektur, samtidig som innsiden er gjort om til et museum hvor man kan se objekter fra hele Venezias historie. Innsiden av bygget er dessuten utrolig flott dekorert.

Markuskirken

Markuskirken i Venezia

Markuskirken er trolig en av verdens mest kjente kirker, og uten tvil en av de største attraksjonene i Venezia.

Kirken fra 1000-tallet ligger rett ved siden av Markusplassen og Dogepalasset. Her har man alt det flotteste i Venezia på samme område. Den er faktisk fortsatt i bruk, men i dag er den også en ekstremt populær turistattraksjon.

Når man besøker Venezia regnes det nesten som et «must» å se den vakre kirken med egne øyne. Det kan være lange køer for å komme inn i kirken, men det er vel verdt den lange ventetiden.

Markusplassen

Piazza San Marco - Markusplassen i Venezia

Piazza San Marco, bedre kjent som Markusplassen på norsk, er torget like utenfor Markuskirken. Dette er faktisk den eneste store, åpne plassen i hele Venezia, men selv om den er relativt stor er det alltid tett med folk her.

Fra Markusplassen har man kort vei til flere av de andre kjente attraksjonene i byen, så dette er et godt utgangspunkt for å utforske Venezia.

Rialtobroen

Ponte di Rialto - Rialtobroen i Venezia

Ponte di Rialto er en gammel steinbro i Venezia som krysser Canal Grande. Broen startet som en pongtongbro i 1181, men ble nokså raskt erstattet av en mer solid trebro. På slutten av 1500-tallet ble det derimot bestemt at det skulle lages en steinbro isteden, og denne står der den dag i dag.

Fra broen er det en vakker utsikt ned langs kanalen. Ettersom dette er en av byens største turistattraksjoner bør man være klar for å måtte stå i kø for å få en grei utsikt. På trappene opp mot broen er det flere butikker. Disse har historisk sett vært helt essensielle for å drifte vedlikeholdet av broen.

Scuola Grande di San Rocco

Scuola Grande di San Rocco

Scuola Grande di San Rocco er en kjent bygning i Venezia hvor man kan se kunst fra den italienske kunstneren Tintoretto. Her finner man noen utrolige vakre renessansemalerier. De fleste er enige om at noen av hans beste malerier et stilt ut i Scuola Grande di San Rocco.

Selve bygget er overdådig, og viser hvordan venetianerne levde under storhetstiden. Det er vel verdt å ta seg en tur innom bygget, selv om man ikke er spesielt kjent med Tintoretto.

Centro Storico di Venezia

Utsikt over det historiske sentrum i VeneziaCentro Storico di Venezia er det historiske sentrum av Venezia, og selve hjertet i byen. Dette området har sammen med resten av byen fått plass på UNESCO sin verdensarvliste.

Herfra er det kort vei til de mest interessante attraksjonene i byen. Venezia oppleves kanskje aller best fra vannkanten. Så benytt gjerne muligheten til å ta en gondoltur nedover kanalene selv om prisene kan føles litt stive.

Teatro La Fenice

Teatro La Fenice - operaen i VeneziaTeatro La Fenice er et verdenskjent operahus i Venezia som har fått navnet sitt etter fuglen Føniks. Et passende navn ettersom bygget har reist seg fra asken etter to tidligere branner.

Bygget har et helt fantastisk interiør, med rike og elegante utsmykninger. Her arrangeres dessuten noen av verdens beste operaforestillinger. Er du interessert i opera burde du absolutt forsøke å skaffe deg billetter til en forestilling.

Campanile di San Marco

Campanile di San Marco - klokketårnet i Markuskirken i VeneziaCampanile di San Marco er klokketårnet tilhørende Markuskirken i Venezia.

Tårnet er 98,6 meter høyt, og er faktisk den høyeste bygningen i Venezia. Klokketårnet er et av de mest ikoniske byggene i Venezia, og lett gjenkjennelig i bybildet.

Har du høydeskrekken under kontroll så anbefales det å ta turen opp i toppen av tårnet. Her kan du nyte en fantastisk utsikt over Venezia.

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari er en kirke i Venezia som regnes som den nest mest besøkte kirken bak Markuskirken.

Inne i kirken er det utrolig mye vakker kunst, inkludert mye fra den venetianske maleren Tizian og en rekke andre kjente kunstnere fra renessansen.

Fra utsiden ser kanskje ikke kirken så utrolig ut, men når man kommer inn tar den garantert pusten fra deg.