10 anbefalte hotell i Malaga

inneholder annonselenker

Malaga er slettes ikke bare en mellomstasjon for de som reiser til Costa del Sol for å bade og sole seg. Byen er blitt en populær destinasjon også for de som reiser på storbyferie. Her finner du mange spennende severdigheter, gode restauranter, bra shoppingmuligheter, og du kan kombinere bylivet med slaraffenliv på byens egne strender. Les artikkelen, så får du vite hvilket hotell du bør booke.

 

Dette er de beste hotellene i Malaga

I Malaga er det om å gjøre å bo sentralt, både i forhold til havet og til gamlebyen. Der ligger også mange av de beste alternativene, og spesielt i og rundt gågaten Calle Marqués de Larios. Det er heller ikke feil å velge et hotell som ligger ved en av strendene i sentrum, og gjerne i nærheten av Plaza de Toros og festningen Castillo de Gibralfaro.

Nedenfor har vi plukket ut de beste hotellene i sentrum i alle priskategorier. Vi tar også med et par gode strandhotell utenfor sentrum og i Torremolinos-området, for de som prioriterer sol og sand fremfor det urbane.

annonselenker

Gran Hotel Miramar – 5 stjerner

Beste hotell i Malaga

Du skal lete lenge før du finner bedre hotell i Malaga en Gran Hotel Miramar. Dette stedet fortjener alle sine fem stjerner, men har likevel priser som de fleste ikke vil bli skremt av. Her bor du luksuriøst rett på stranden Malagueta, du har Plaza de Toros og Castillo de Gibralfaro rett i nærheten, og du kan spasere til gamlebyen på omtrent 10 minutter.

På Gran Hotel Miramar kan du velge blant 190 rom og suiter, i hele 13 forskjellige kategorier. Selv de billigste rommene kan betegnes som råflotte, mens suitene er simpelthen blendende. Døgnprisene starter fra cirka 2 000 norske kroner, men det er fullt mulig å bruke mangegangen dette per natt dersom du virkelig vil slå på stortromma. De fineste suitene koster gjerne over ti tusen kroner.

Det er tre svært gode restauranter her, flere barer med lounger, kafé, fullservice spa, utendørs svømmebasseng, treningssenter, forretningssenter, takterrasse, og eget privat område på Malagueta-stranden.

Gran hotel Miramar Malaga - luksushotell i Malaga

Har du tenkt å ta en romantisk weekendtur til Malaga sammen med den du er glad i, og reisebudsjettet tåler innhogget, bør du definitivt vurdere å booke på Miramar.

 

BESTILL ROM HER

Vincci Seleccion Posada del Patio Hotel – 5 stjerner

Anbefalt hotell i Malaga

Vincci er en spansk kjede som spesialiserer seg på luksuriøse designhotell. Du finner etablissementene deres fortrinnsvis i de spanske storbyene, i tillegg til et knippe hotell i Portugal og Tunisia. I Malaga-området har Vincci fire alternativer, der Posada del Patio er det nyeste, og det vi mener har best beliggenhet. Det ligger i gamlebyen og rett ved elven Guadalmedina, med gangavstand til de fleste severdighetene, det beste av uteliv og restauranter, og du kan fint spasere fra hotellet til stranden.

Kvaliteten på Vincci-hotellene er gjennomført. Alt av rom og fellesarealer syder av moderne luksus og lekker design, og gjestene får utmerket service.

På Posada del Patio er det pene 106 rom og suiter som du definitivt kommer til å bo bra i, uansett hvilket av de du booker. Rommene er også ganske store, selv de rimeligste alternativene.

Du finner to meget gode restauranter på hotellet, bar og lounge, bibliotek, kafé, treningssenter og konferansesenter. Det beste når det gjelder fasilitetene er imidlertid den flotte takterrassen med utendørs svømmebasseng. Der er det perfekt å sitte spesielt om kveldene, med utsikt over takene i gamlebyen.

Hotell med badebasseng i Malaga - Vincci Seleccion Posada del Patio Hotel

 Dette hotellet er et perfekt valg for de som vil bo på første klasse i Malaga, og kanskje spesielt for par som reiser på en romantisk storbyferie. Prisene er slettes ikke avskrekkende om du booker tidlig og når pågangen er lav.

 

BESTILL ROM HER

AC Hotel Málaga Palacio by Marriott – 4 stjerner

AC Hotel Málaga Palacio

Dette Marriott-hotellet ligger i en av Malagas mest gjenkjennelige bygninger, og der gamlebyen møter havnen og strendene. Catedral de la Encarnacion og Museo de Malaga er blant de nærmeste naboene til hotellet som har en av byens beste adresser.  

Hotel Málaga Palacio har 214 rom og suiter som alle kan betegnes som store. De rimeligste alternativene har som regel ikke spesielt god utsikt, mens de beste rommene og suitene har egne balkonger som vender mot havet. Interiøret er lyst og moderne, med parkett på gulvene, designermøbler, og lekre baderom.

I tillegg til egen frokostrestaurant, har Malaga Palacio en svært god á la carte-restaurant, en trivelig bar med lounge, samt en restaurant og bar i tilknytning til hotellets takterrasse.

På taket har du også et herlig svømmebasseng, og herfra får du kanskje byens beste utsikt over sentrum og havet utenfor. Det er også et bra treningssenter på hotellet, forretningssenter, møtelokaler og konferansesenter.

Bra hotell i Malaga

Dette er et suverent hotell for de som vil bo bra og sentralt, med kort avstand til uteliv, restauranter, shopping og strendene i Malaga.

 

BESTILL ROM HER

Petit Palace Plaza Malaga Hotel – 4 stjerner

Romantisk hotell i Malaga

Petit Palace Plaza ligger litt tilbaketrukket fra Calle Marqués de Larios, den bilfrie hovedgaten som går fra havnen og inn i gamlebyen. Plaza de la Constitucion er nesten nabo, og her i området ligger det beste av restauranter, barer og shoppingmuligheter. Bygningen er en av de eldre og mest ærverdige i gamlebyen, men på innsiden er alt nytt og moderne, med høy grad av komfort.

Det er ikke mer enn 66 rom på hotellet, inkludert flere store som egner seg for familier eller andre grupper på inntil 5 personer. De minste og billigste rommene er på omtrent 15 kvadratmeter,  men er mer en komfortable nok til et par på tur.

Du kan også booke dobbeltrom med nydelig utsikt over gamlebyens tak og katedralen som ligger rett i nærheten. Hotellet har ellers en trivelig frokostrestaurant, snackbar, kaféløsning, og forretningssenter.

Petit Palace Plaza Malaga Hotel

Hotellet er et godt alternativ til de som skal til Malaga på kjærestetur, eller andre som vil bo relativt rimelig, sentralt, komfortabelt, og samtidig motta god service.

 

BESTILL ROM HER

Room Mate Larios Hotel – 4 stjerner

Room Mate Larios Hotel Malaga

Room Mate er en liten kjede som har boutique-hoteller i byer som Barcelona, Madrid, Paris, Milano, Amsterdam, New York og flere. I Malaga har kjeden to alternativer, Valeria som ligger nede ved havnen, og Larios som ligger i Calle Marqués de Larios. Begge to kan anbefales, men Larios har etter vår oppfatning en bedre beliggenhet dersom avstand til shopping, restauranter, uteliv og severdigheter er viktig.

Larios Hotel ligger i en av de flotteste Art Deco-bygningene i hovedgaten, og sies å ha vært det første firestjerners hotellet i Malaga. På innsiden er det 41 rom og 4 suiter å velge blant. Innredningen er frisk og moderne, men med ulik design på hvert av rommene. De beste har balkong som vender mot den berømte shoppinggaten.

Test av hotell i Malaga - Room Mate Larios

Det er ikke restaurant her, men du får servert frokost i hotellets trivelig bar og lounge. Ellers har hotellet et enkelt forretningssenter, og en fin takterrasse med bar og god utsikt.   Her får du mye av det samme som på Petit Palace og Malaga Palacio, men normalt til en noe lavere pris.

 

BESTILL ROM HER

Barceló Malaga Hotel – 4 stjerner

Barceló Malaga Hotel - Hotell med svømmebasseng i Malaga

Barceló Malaga er et hotell som fokuserer først og fremst på forretningsreisende, men passer også fint for folk på storbyferie i byen. Det anses som et av de beste mest moderne forretningshotellene i Spania. Det nye bygget ligger rett ved togstasjonen der både toget fra flyplassen, og høyhastighetstogene til Madrid og Sevilla ankommer.

Herfra har du kort vei til blant annet Picasso-parken, shoppingsenteret El Corte Inglés og stranden Playa de San Andrés. Selv om dette ikke er midt i smørøyet av sentrum, er det ikke mer enn omtrent tretten hundre meter til katedralen i gamlebyen, en distanse de fleste rusler på 15 minutter.

Hotellet har 221 rom og suiter, inkludert familierom, og rom som har direkte forbindelse til hverandre. Størrelsen på alle rom er raus, interiøret lekkert, og komforten er upåklagelig.

På Barceló er det egen frokostrestaurant med en av byens beste bufféer, en god á la carte-restaurant, bar med lounge, kafé, konferansesenter, forretningssenter og møterom, et topp treningssenter, og kanskje byens beste takterrasse. Der finner du egen bar, komfortable sittegrupper og solsenger, og et deilig svømmebasseng.

Hotelltips i Malaga - Barceló Hotel

Prismessig er det fullt mulig å slippe meget rimelig unna på Barceló, sett i forhold til den ypperlige kvaliteten på hotellet, og nivået på servicen.

 

BESTILL ROM HER

Molina Lario Hotel – 4 stjerner

Hotell med takterrasse i Malaga

Molina Lario Hotel er et nytt og spennende hotell som ligger direkte ovenfor Marriott-kjedens Hotel Málaga Palacio. Beliggenheten er dermed blant byens aller beste. Her i området finner du alt av spise- og utesteder, shoppingmuligheter, mange severdigheter, og du får rusleavstand til et par av byens mest sentrale strender.

Hotellets holder til i to nylig renoverte bygninger fra 1800-tallet. På innsiden er det pusset opp lyst og trivelig, med moderne interiør. Det er 103 rom på hotellet, inkludert familierom og noen juniorsuiter. Noen av de beste rommene og suitene har egne balkonger med utsikt over havnen eller katedralen.

Restauranten på Molina Lario er meget god, og du kan innta måltidene på en egen utendørs patio om du vil. Det er også en god bar med lounge her, forretningssenter, og to suverene takterrasser med bar og svømmebasseng.

Molina Lario Hotel Malaga

Om du er på en romantisk storbyweekend i Malaga med kjæresten eller ektefellen, og vil ha kort avstand til ”alt”, er Molina Lario et meget godt valg. Her kan i perioder finne rom til under tusen kroner natten.

 

BESTILL ROM HER

Hotel California – 2 stjerner

Billig hotell i Malaga

Dette er et lite og intimt familiedrevet hotell som ligger rett ved Malagueta-stranden i Malaga sentrum. Du kan fint gå herfra til gamlebyen, og katedralen er ikke mer enn 15 minutter unna til fots. Rett bak hotellet ligger Monte Gibralfaro med borgen på toppen, Plaza de Toros er to minutter unna, og det er mange små og hyggelige restauranter og barer i nærheten.

Du må være tidlig ute dersom du vil bo på Hotel California, for her er det bare 25 rom. Rommene har en pen innredning med lyse farger, aircondition, kjøleskap og fine baderom.

Frokost serveres i egen frokostrestaurant eller på den tilhørende terrassen dersom været tillater det. Det er også en enkel med hyggelig takterrasse på Hotel California, med solsenger og utsikt mot havet. 

Hotel California Malaga

Dette er et enkelt og hyggelig hotell som bør appellere til de som vil bo rimelig men godt i Malaga, og litt utenfor det mest heseblesende bylivet. Du er så godt som garantert god og personlig service på det snart 80 år gamle familiehotellet.

 

BESTILL ROM HER

To hotell på stranden i Malaga

Nedenfor finner du anbefalinger av to meget gode hotell som ligger på stranden sør for sentrum av Malaga, og nært marinaen i Benalmadéna. Her er det mange spa- og strandhotell som passer om du først og fremst reiser til Costa del Sol for å pleie kroppen, sole deg, og nyte livet på stranden.

Får du lyst til å ta for deg shoppingen, sightseeingen, utelivet og alle de gode restaurantene i Malaga, er du ikke mer enn noen minutter unna med bil. Du kan også ta for deg det heftige nattelivet i Torremolinos, som er enda nærmere.  

Begge hotellene er behjelpelige med å booke blant annet tid på de mange, gode golfbanene som finnes i området, eller andre aktiviteter og utflukter du måtte få lyst til å delta på.

Vincci Selección Aleysa Hotel Boutique & Spa – 5 stjerner

Hotell ved stranden i Malaga

Hvis du vil nyte Costa del Sol på første klasse, bør du vurdere et opphold på Vincci Selección Aleysa Hotel Boutique & Spa. Dette spahotellet tilhører samme luksuskjede som Vincci Seleccion Posada del Patio Hotel, og som vi omtalte lenger opp i artikkelen. Her også er stilen svært luksuriøs og moderne, og hotellet gjør sitt ytterste for at gjestene skal ha et unikt og behagelig opphold.

Det er kun 35 rom og suiter på Aleysa, og alle er temmelig rause på størrelsen. Det rimeligste dobbeltrommet er på 25 kvadratmeter, mens den største suiten er større enn de fleste norske eneboliger. Det høres unektelig voldsomt ut, men prisene på de rimeligste rommene starter på godt under to tusen kroner per natt om du drar til Malaga når byen ikke er full av turister.

Spahotell i Malaga

Hotellet har en meget god restaurant, et topp spa, 2 barer med lounge, snackbar, kafé, hage med svømmebasseng, eget område på stranden med solsenger og hengekøyer, og du kan blant annet låne sykler eller elektriske biler om du vil farte litt rundt i området.

 

BESTILL ROM HER

Riu Nautilus – 4 stjerner

Riu Nautilus - Hotell for voksne i Malaga

Riu Nautilus er et rimeligere alternativ til spahotellet til Vincci-kjeden, og også betydelig større. Med det sagt så vil du neppe få inntrykk av at dette er en fattigmannsløsning. Standarden på Riu Nautilus er meget høy, og du kan forvente ypperlig service.

Kapasiteten her er hele 293 rom, og dermed er mulighetene gode for å få et spaopphold til reduserte priser. Det er fire typer rom å velge blant; enkeltrom, standard dobbeltrom, dobbeltrom med havutsikt, og juniorsuiter. Alle er lekkert innredede, moderne, stilfulle og svært komfortable.

På hotellet finner du en buffetrestaurant som serverer frokost og varmretter ut over dagen, i tillegg til en á la carte-restaurant.

Riu Nautilus Hotell Malaga

Det er også en snackbar her, 2 barer med lounge, spillerom, terrasse, innendørs- og utendørs svømmebasseng, bassengbar, treningssenter, tennisbaner, og et moderne spaanlegg. Hotellet arrangerer også show, konserter og temakvelder for gjestene sine. Merk deg at Riu Nautilus er et voksenhotell.

 

BESTILL ROM HER