5 fantastiske hotell i Budapest

inneholder annonselenker

Hotell Budapest

Planlegger du å reise til Budapest? Her får du tips til hvilket hotell du bør velge.

Budapest er både hovedstad og den største byen i Ungarn. Byen er kjent for sin vakre arkitektur, varme kilder og historiske severdigheter. 

Budapest har også et rikt utvalg av hoteller i alle prisklasser. Her finner du alt fra billige hoteller for backpackere, til deilige spahoteller og luksushoteller i toppklassen.

Det beste av alt er at Budapest er en forholdsvis rimelig by. Her kan man kan bo godt uten at det trenger å koste skjorta!

 

5 anbefalte hotell i Budapest

Lurer du på hvilket hotell du skal velge i Budapest? Vår anbefaling er at du velger et hotell i sentrum av Budapest, eller i slottsdistriktet.

Velger du et hotell i en av disse bydelen så bor du nære byens beste severdigheter, samtidig som du har et stort utvalg av restauranter og butikker å velge mellom.

Her har vi plukket ut fem av de aller beste hotellene i Budapest. Alle hotellene får svært gode tilbakemeldinger, i tillegg til at de har en sentral og fin beliggenhet i sentrum av Budapest.

 

annonselenker

Hotel Clark Budapest

Hotel Clark Budapest

Hotell Clark er et spektakulært hotell som kanskje er det aller beste hotellet i hele Budapest. Hotellet har en glimrende beliggenhet i det historiske området av Buda. Her bor du bare noen minutter unna flere av byens beste attraksjoner, som Buda-slott, Matthias-kirken og Fiskerbastionen.

Det er derimot ikke bare beliggenheten som er førsteklasses på Hotel Clarke. Hele hotellet oser av stil og klasse, med et fokus på detaljer som du ofte bare finner på de aller dyreste luksushotellene. På toppen av hotellet finner du dessuten den fantastiske takbaren «Leo» som serverer smakfulle drinker, god mat og nydelig utsikt.

 

Beste hotell i Budapest

Rommene på Hotel Clark er elegant og luksuriøst innredet. Vårt tips er å velge et rom med utsikt mot elven Donau. Du får da en fantastisk utsikt mot elven og den majestetiske Kjedebroen som forbinder bydelene Buda og Pest. Ønsker du å bo bra i Budapest så er Hotel Clark et sikkert valg!

 

BESTILL ROM HER

 

Corinthia Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Er du på utkikk etter et spa-hotell i Budapest, så er Corinthia Budapest det beste hotellet for deg. Hotellets «Royal Spa» er hele 1000 kvadratmeter stort og tilbyr en rekke forskjellige velværetilbud. 

Her kan du ta deg et bad i det fantastiske badebassenget, nyte et varmt boblebad, eller bare slappe med dampbad og badstu. Det tilbys også et bredt spekter av spabehandlinger, med alt fra massasje til salt og olje-skrubber. 

Hotell med badebasseng i Budapest

Selv om Corinthia er et glimrende spa-hotell, trenger du ikke å gå på spa for å trives her. Hotellet ligger sentralt til i Budapest, det er kjent for god service, glimrende frokost og rommene er store og komfortable. 

 

BESTILL ROM HER

 

Prestige Hotel Budapest

Prestige Hotel Budapest

Prestige Hotel Budapest er et skikkelig elegant hotell med en nydelig beliggenhet i Budapest sitt femte distrikt. Fra hotellet har du kort vei til Kjedebroen og andre kjente severdigheter. Perfekt for de som ønsker å utforske Budapest til fots.

Hotellet er utrolig fint innredet, med lekre og gjennomførte detaljer over alt. Lobbyen er spesielt stilig, med elegante møbler, flislagte og skinnende gulv, og en majestetisk resepsjon i enden. Det er i tillegg flere flotte fasiliteter på hotellet, som boblebad, badstue og treningsrom. Her er det med andre ord enkelt å slappe av og kose seg.

 

Anbefalt hotell i Budapest

Totalt er det 85 hotellrom på hotellet, alle med et luksuriøst vintage-pre. Rommene er store i størrelsen, med lekkert interiør i nydelige farger. Prestige Budapest er rett og slett et glimrende hotell som gir deg luksusfølelsen uten at det koster en hånd og en arm. 

 

BESTILL ROM HER

 

Aria Hotel Budapest

Aria Hotel Budapest

Aria Hotel i Budapest er et nydelig hotell i boutique-stil der musikken er tema. Beliggenheten til hotellet er rett og slett perfekt. Du kan nyte utsikten over til St. Stephens Basilika fra takterrassen og hotellet ligger også i nærheten av shoppinggaten Váci Utca og Parlamentet.

I kjelleren på hotellet ligger det et deilig velværesenter med badebasseng og et spa. Spaet tilbyr en rekke oppfriskende behandlinger i tillegg til badstu og dampbad. På hotellets tak ligger det en fantastisk takterasse med bar, som gir deg en utrolig flott utsikt over til St. Stephens Basilikaen.

 

Fantastisk hotell i Budapest

Hotellet har store og flotte rom som er smakfullt designet med inspirasjon fra forskjellige musikalske sjangere og kunstnere. Aria er ikke blant de billigste hotellene i Budapest, men du får like vel god verdi for pengene her.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Palazzo Zichy

Hotel Palazzo Zichy

Hotel Palazzo Zichy er et nydelig hotell som ligger i et det trivelige Palassdistriktet i bydelen Pest. Her er du omgitt av restauranter, barer, kafeer og små koselig butikker. Fra hotellet er du også i gangavstand til kjente severdigheter som det Ungarske Nasjonalmuseet, Den store synagogen, markedshallen og Holocaust Memorial Center.

Bygningen som hotellet ligger i var en gang i tiden et palass for den ungarske adelsmannen, greve Nándor Zichy og hans familie. Derav navnet «Palazo Zichy». I 2009 ble bygningen totalrenovert og forvandlet til et moderne og innbydende firestjerners hotell.

Hotell i sentrum av Budapest

Rommene på hotellet er godt utstyrt og har den perfekte kombinasjonen av klassisk eleganse og moderne komfort. Foretrekker dere en god natts søvn i rolige omgivelser på tur, så er Palazzo Zichy et godt hotellvalg i Budapest.

 

BESTILL ROM HER

 

Hvor bør man bo i Budapest?

Budapest er delt inn i 23 distrikter, som ligger på begge sider av elven Donau. Elven går midt gjennom Budapest og skiller byen i to deler: Buda og Pest. En liten funfact er at Buda og Pest opprinnelig var to forskjellige byer. I 1873 ble de offisielt slått sammen med bydelen Óbuda til det vi i dag kjenner som Budapest.

De forskjellige distriktene har alle sitt eget særpreg, og noen områder er mer turistvennlige enn andre. Når du besøker Budapest kan det derfor være lurt å velge et hotell i den delen av byen som passer ditt behov best.

Et hotell i sentrum er nok det som passer best for de fleste som reiser til Budapest. Er det derimot natteliv du er ute etter så kan det være lurt å velge et hotell i det jødiske kvarteret.

Her kan du lese mer om de mest populære distriktene i Budapest.

 

Belváros-Lipótváros –  sentrum av Budapest

Budapest sitt femte distrikt, også kjent som Belváros-Lipótváros, er det som regnes som selve sentrum av Budapest. Bydelen er hjem til mange populære turistattraksjoner som Ungarns parlamentsbygning, St. Stephans basilika, Kjedebroen og monumentet Skoene ved Donau. Her er det også et stort utvalg av restauranter og gode shoppingmuligheter.

De fleste som besøker Budapest for første gang velger et hotell i denne bydelen. Fordelen med å bo i femte distrikt er at du bor i et nydelig område med kort vei til byens beste severdigheter, offentlig transport, shopping og restauranter. Er du usikker på hvor du bør bo så er et hotell i sentrum av Budapest et sikkert valg.

 

Slottsdistriktet i Budapest

Slottdistriktet i Budapest, også kjent som første distrikt, er et luksuriøst og rolig område av byen. Her finner du mange kulturelle attraksjoner som Buda slott, Fiskerbastionen og Matthias kirken. På kveldstid er det stille og rolig her, noe som kan være bra for de som ønsker å sove godt om natten. Er det derimot et livlig uteliv du er ute etter, så er ikke dette området for deg.

En liten bakdel er at du fort blir avhengig av taxi for å komme deg til de øvre delen av Budapest. Hotellene her er gjerne også litt dyrere enn andre områder i Budapest. Slottsdistriktet er et godt område å bo for familier med små barn og eldre reisende som ønsker ro og fred, men ikke så bra for dem som ønsker natteliv eller reiser på budsjett.

 

Det jødiske kvarteret

Budapest sitt syvende distrikt, Erzsébetváros, omtales gjerne bare som Det jødiske kvarteret. Er det natteliv du er ute etter når du besøker Budapest, så bør du velge et hotell i denne bydelen. 

Området er spesielt kjent for sine ruinbarer som er en unik del av Budapest sitt uteliv. Som navnet indikerer så er dette forfalne bygninger som er omgjort til barer. Disse barene er ofte dekorert med gjenbrukte og gamle gjenstander, noe som gir dem en unik og spennende atmosfære.

Vil du oppleve Budapest sin ungdommelig side med street food, trendy barer og sene kvelder, så er dette bydelen for deg. Hotellene i det jødiske kvarteret er dessuten billigere enn i sentrum av Budapest.

 

Les også: disse hotellene anbefaler vi i Berlin