10 spennende hotell i Amsterdam

inneholder annonselenker

hotell amsterdam

Leter du etter hotell i Amsterdam? Her har vi plukket ut ti spennende alternativer.

Amsterdam er en morsom by å reise på storbyferie til. Her er det mye spennende å oppleve, gode restauranter, et sprekt uteliv, bra shopping, og det meste kan nås til fots.

For å få mest ut av turen gjelder det å velge rett hotell, noe du får hjelp til i denne artikkelen.

 

10 anbefalte hotell i Amsterdam

Om du vil unngå å være avhengig av taxi, trikk eller metro, bør du velge et hotell som ligger innenfor kanalene i Amsterdam. Det vil i praksis si ikke lenger unna enn Singelgracht.

Bor du innenfor dette området, vil du nå det aller meste til fots, og som regel er det mer enn nok av spisesteder i nærheten. Du kan også komme deg raskt rundt med sykkel, noe du får låne gratis på mange av hotellene.

For å gjøre det enklere for deg å velge har vi her plukket ut ti glimrende hotell i Amsterdam. Samtlige får ypperlige omtaler av gjestene, og ligger sentralt til i Amsterdam sentrum.

 

annonselenker

The Toren

Beste hotell Amsterdam

The Toren er et elegant firestjerners hotell. Det er ikke spesielt stort, og har kun 40 rom, noe som gjør hotellet veldig intimt og trivelig.

Rommene er lekre, rene og innbydende, og hotellet har hage og bar som er deilig å slappe av i etter en lang dag på oppdagelsesferd i Amsterdam.

The Toren Hotel Amsterdam

Servicen på hotellet er gjennomgående meget god. The Toren ligger bra plassert ved en av kanalene, rett i nærheten av blant annet Anne Franks Hus. Du kan enkelt rusle til Dam-plassen og resten av sentrum. Området er også kjent for sine mange gode spisesteder, kaféer og ypperlige shoppingmuligheter.

 

BESTILL ROM HER

 

The Hendrick’s Hotel

The Hendricks Hotell Amsterdam

The Hendrick’s Hotel har fire stjerner, og er blant de aller høyest rangerte hotellene i Amsterdam. Det ligger i byens havneområde, rett i nærheten av Nieuwmarkt. Beliggenheten er perfekt om du vil ha det stille om natten, samtidig som du har hele sentrum tilgjengelig til fots.

Anbefalt hotell i Amsterdam

The Hendrick’s Hotel har kun 25 rom i det vakre, lille bygget det ligger i. Alle rommene er forskjellig innredet, med store og komfortable senger, lekre bad, og alle fasiliteter du trenger for et hyggelig opphold.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Sebastian’s

Hotell Amsterdam anbefaling

Hotel Sebastian’s er et rimelig og trivelig lite hotell, på den nordre siden av bydelen Jordaan. På bookingsidene skilter hotellet med tre stjerner, men det er noe misvisende. Her er nemlig standarden svært høy i forhold til prisene.

Rommene er innbydende, med komfortable senger og flotte bad. Hotellet har egen bar med hyggelig lounge å slappe av i.

Hotell i Amsterdam sentrum

Beliggenheten er praktisk for de som vil shoppe og nyte utelivet i Amsterdam, spesielt om du vil ta for deg Jordaan. Til Dam-plassen tar det kun cirka 10 minutter om du velger å gå, eller 5 minutter om du tar trikken.

 

BESTILL ROM HER

 

Waldorf Astoria

Waldorf Astoria Amsterdam

Waldorf Astoria i Amsterdam tilhører den verdenskjente kjeden av luksushotell, og som eies av Hilton-familien. Hotellet i Amsterdam ligger flott plassert ved kanalen Herengracht, like i nærheten av den lille plassen Rembrandtplein. Herfra bruker du mindre enn 10 minutter til fots om du vil til Damplassen og slottet, og du har kort vei til en rekke spennende museer. Waldorf Astoria ligger svært sentralt, men samtidig i et område som er stille og rolig om natten.

Hotellet er medium stort, med 91 rom og suiter. Det har tre restauranter, spaavdeling med innendørs svømmebasseng, hyggelig terrasse med pent opparbeidet park i bakgården, eget treningssenter, og byr naturligvis på suveren service.

Beste luksushotell i Amsterdam

Prisene er definitivt ikke blant de laveste, men så skal det godt gjøres å finne et mer luksuriøst hotell i Amsterdam, om vi ser bort fra luksusvariantene som kun tilbyr suiter. Med det sagt så er det mulig å finne gode tilbud også på Waldorf Astoria.

 

BESTILL ROM HER

 

Pulitzer Amsterdam

hotell i amsterdam tips

Pulitzer Amsterdam er et relativt sett rimelig luksushotell, dersom vi sammenligner med det som er omtalt ovenfor, og dersom du booker et standard rom. Det er også betydelig større, og har totalt 225 rom og suiter å by på.

Hotellet ligger rett vest for Damplassen, omtrent 8 minutters gange unna, og ved kanalen Prinsengracht. Fordelen med å bo her er den samme som med Waldorf Astoria – hotellet ligger sentralt, men i et stille område. Anne Franks hus er en av de nærmeste naboene, og dette området er suverent for de som vil shoppe på storbyferien i Amsterdam. Det trendy strøket Jordaan, kjent for shopping, restauranter og uteliv, starter på motsatt side av kanalen.

Pulitzer Hotell Amsterdam

Fasilitetene inkluderer restaurant, bar og lounge, treningssenter som er døgnåpent, forretningssenter, og en hyggelig terrasse ute i den grønne bakgården.

 

BESTILL ROM HER

 

Sir Adam Hotel

Hotell Sir Adam Amsterdam

Sir Adam Hotel er et relativt stort og moderne firestjerners hotell som ligger i bydelen Overhoeks. Det vil si at du bor i den spennende og nordre delen av Amsterdam sentrum, og må belage deg på en av fergene for å komme deg til den delen der Dam-plassen ligger.

Filmmuseet og A’DAM Lookout er nærmeste nabo til hotellet, og det anbefales å ta turen innom. Rommene på Sir Adam er nydelig innredede, uansett hvilken prisklasse du velger.

Tips til hotell i Amsterdam

Hotellet har restaurant, bar, treningssenter, egen nattklubb, og takterrasse med suveren utsikt over byens havneområde.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel V Nesplein

Hotell amsterdam sentrum

Hotel V Nesplein skilter med fire stjerner, og ligger så godt som midt i Amsterdams sentrum. Det ligger i en av de vakre mursteinbygningene som er kjennetegnende for byen. Interiøret er lekkert, rommene store og innbydende, og servicen på hotellet er i toppklasse.

Selv om du nesten ikke finner et mer sentralt hotell enn dette, er det stille i akkurat dette området. Du får gangavstand til alt det beste byen har å by på, og kan velge og vrake i nærliggende utesteder, restauranter og kaféer.

Hotel V Nesplein Amsterdam

Hotel V Nesplein er i verken dyrt eller billig, men har ofte store rabatter om du bestiller i god tid i forveien.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Estheréa

Hotel Estheréa Amsterdam

Hotel Estheréa er et ganske luksuriøst hotell med 4 stjerner. Det ligger ved kanalen som heter Singel, det vil si det som opprinnelig var vollgraven rundt sentrum av Amsterdam.

Den flotte bygningen er på sentrumsiden, med Det kongelige slottet, Oude Kerk, Begijnhof og Amsterdam Museum i samme strøk. Du kommer deg til Damplassen på cirka fem minutter til fots, og har det trendy og hippe strøket Jordaan omtrent like langt unna, men i motsatt retning.

boutique hotell amsterdam

Hotellet er medium stort, med 91 rom og suiter i ulike størrelser. De minste rommene har noe begrenset plass, men innredningen og komforten holder meget høy standard. Blant fasilitetene finner du bar og lounge, treningssenter, forretningssenter og frokostrestaurant.

For de som vil bo komfortabelt i et stille og sentralt område, med kort vei til severdigheter, restauranter og shopping, er dette hotellet et meget godt valg.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel TwentySeven

Anbefalt boutique hotell i Amsterdam

Hotel TwentySeven er et intimt luksushotell i såkalte boutique-stil. Her er det fokus på stil og service, med omgivelser og en atmosfære du sjelden finner på et vanlig hotell. Alle 16 rom er suiter, og de er dekorerte og innredede av kjente mestere i faget. De minste suitene er på rundt 40 kvadratmeter, mens den største er på hele 245 kvadratmeter, og døgnprisen er dertil.

Hotellets restaurant er en av byens beste, og har for tiden en stjerne i Michelin-guiden. I tilknytning til restauranten har hotellet en lekker bar, med dype ørelappstoler i skinn, og en særdeles elegant atmosfære. Servicen på dette hotellet er helt i toppklasse.

Hotel TwentySeven Amsterdam

Beliggenheten til Hotel TwentySeven er så godt som uslåelig. Det flotte bygget står plassert rett ved siden av nasjonalmonumentet på Damplassen, med Madam Tussauds på andre siden av gaten. Om du er rik, eller storbyferien er i forbindelse med en spesiell anledning, er dette hotellet et godt valg. Prisen per overnattingsdøgn er generelt høyt, men det gis ofte kraftige rabatter dersom pågangen er lav.

 

BESTILL ROM HER

 

Mr. Jordaan

Billig hotell Amsterdam

Mr. Jordaan er favoritt blant mange, og passer spesielt for par som vil ha en romantisk storbyferie, der shopping og uteliv står på programmet. Strøket Jordaan er et av de beste områdene i Amsterdam for slikt.

Her er det massevis av hyggelige barer, restauranter og kaféer, og mange spennende butikker å utforske. Samtidig er tar det kun noen minutter å gå til for eksempel Det kongelige slottet, Damplassen, Oude Kerk og alt det andre de fleste vil se når de er i byen.

Rimelig hotell i Amsterdam

På Mr. Jordaan er det kun 34 koselige rom, og du bør booke tidlig dersom du vil bo på dette hotellet. Rommene er over middels når det gjelder størrelse, moderne innredet, med pene bad i tilknytning. Siden hotellet har kun 3 stjerner, er det lite med øvrige fasiliteter her. Mr. Jordaan tar igjen på beliggenhet, service, og det ganske greie prisnivået.

 

BESTILL ROM HER

 

Hvor bør du bo i Amsterdam?

Amsterdam er en intim storby, med et veldig konsentrert sentrum. Her lønner det seg å bo på rett side av de fem innerste kanalene.

her bør du bo på hotell i amsterdam

Byen kan da enkelt oppleves til fots, og det går trikk og metro på de distansene som krever litt mer forflytning. Det er også vanlig at både innbyggerne og turister tar seg frem med sykkel i sentrum.

 

Hotellpriser i Amsterdam

Amsterdam er ikke en spesielt rimelig destinasjon, i hvert fall om vi sammenligner med for eksempel storbyer som Praha og Budapest. I høysesongen koster et hotellrom i Amsterdam minst like mye som et hotell i Norge. En natt i dobbeltrom på et greit budsjetthotell, koster et sted mellom 1500 og 2500 kroner.

Vil du bo på de mest luksuriøse hotellene i sentrum, kan du enkelt blåse bort over ti tusen kroner natten om du vil. Amsterdam har også svært rimelige overnattingssteder, men mange av disse henvender seg først og fremst til backpackere og ungdommer, eller de ligger litt langt fra sentrum.

Les vår utfyllende guide til Amsterdam her