5 glimrende hotell i Ålesund

5 anbefalte hotell i Ålesund

Skal du reise til Ålesund? Se hvilke 5 hotell vi anbefaler her.

I Ålesund finnes det en rekke gode overnattingsmuligheter å velge mellon. Hotellene vi anbefaler i Ålesund er flotte både innvendig og utvendig. De har dessuten en ypperlig beliggenhet, midt i hjertet av Ålesund.

Booker du rett hotellrom kan du få utsikt over den vakre naturen som omslutter byen, og de unike murhusene i jugendstil som kjennetegner Ålesunds pene sentrum.

 

Disse 5 hotellene anbefaler vi i Ålesund

I oversikten under har vi samlet det vi mener er de 5 beste hotellene i Ålesund. Alle hotellene er lokalisert i sentrum av Ålesund, slik at du enkelt kan ta deg rundt i hele byen til fots.

Velger du å overnatte på et av hotellene vi anbefaler, føler vi oss trygge på at du vil få et flott opphold i Ålesund.

 

Hotel Brosundet

Beste hotell i Ålesund

Som navnet tilsier ligger hotellet langs sjøen ved Brosundet, midt i Ålesund sentrum. Bygningene er blant fineste av de gamle sjøbodene og pakkhusene i byen. Her leverte fiskeskøytene dagens fangst i tidligere tider. I dag er dette Ålesunds absolutte sentrum, og der du finner det beste av byens uteliv restauranter, butikker, gallerier, med mer.

Det er ikke bare omgivelsene som er fra øverste hylle. De 131 rommene på innsiden er minst like fine. Interiøret er moderne og lekkert, samtidig som sjøbodenes gamle sjarm er ivaretatt.

Hotellets restaurant, Apotekergata 5, anses som en av byens beste. Er du i Ålesund om sommeren kan du nyte måltidene dine utendørs på restaurantens lekter, så fremt været tillater det. Ellers rommer Hotel Brosundet en hyggelig bar og lounge, samt konferanselokaler og møterom.

Servicen er upåklagelig, og du får hjelp i resepsjonen til bookinger av opplevelser, transport, og lignende. Booker tidlig og i rett periode er prisene svært hyggelig sett i forhold til hva du får for pengene. 

Hotel Brosundet

Om du vil ha kort vei til det beste av Ålesund, og samtidig bo i de rette omgivelsene, er Hotel Brosundet det soleklare valget. Her bor du på et av Ålesunds aller beste hoteller.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel 1904

1904 Hotel Ålesund

Hotel 1904 er det eldste hotellet i Ålesund som fortsatt er i drift. Bygningen det ligger i er naturligvis fra 1904, og dermed bygget i den velkjente jugendstilen som kjennetegner byens praktfulle sentrum. Adressen er Løvenvoldgata, med kun 150 meter ned til Brosundet.

Hotellet har 80 rom å by på, i tre ulike kategorier. Alle rommene har en unik utforming, der den originale arkitekturen har blitt tatt hensyn til. Interiøret er meget pent, med stilrene møbler, duse farger, og en svært god komfort.

Frokosten serveres i hotellets bakhage, Green Garden. Hagen fungerer også som kafé og bar, og regnes som en av byens beste. Her får du utsøkte drikkevarer, og herlige delikatesser og småretter.

Hotel 1904 - beste overnatting i Ålesund

På Hotel 1904 har blant annet Keiser Wilhelm og Kong Haakon vært gjester, og var det godt nok for de to adelige, så er det nok godt nok for deg også! Servicen, kvaliteten, og den kongelige historikken tatt i betraktning, så er prisene for overnattingen høyst akseptable. Hotel 1904 er et skikkelig koselig hotell som anbefales på det varmeste.

 

BESTILL ROM HER

 

Thon Hotel Ålesund

Thon Ålesund

Thon Hotel Ålesund finner du ved innløpet til Brosundet, og like ved der moloen Molja ligger. Booker du et av de bedre rommene, vil du se Hurtigruta, lokalbåter og fiskebåter når de kommer inn til havna. Du har også utsikt til byfjellet Aksla, samt skjærgården og øyene som ligger i havet rett utenfor.

Hotellet er relativt nytt og moderne, men bygget i en stil som går fint inn i de maritime omgivelsene. Rommene er ikke overdådige, men de holder god stand og har et pent interiør.

Det er 175 rom i på Thon Hotel Ålesund, inkludert noen store familierom og juniorsuiter på omtrent 30 kvadratmeter. I lobbyen er det en grei og trivelig bar med lounge. Hotellet har ellers en spillesal, storkiosk, treningssenter, forretningssenter, møterom og konferanselokaler.

Thon Hotel Ålesund

Thon Hotel Ålesund passer bra for de aller fleste, enten du er på jobbreise, kjærestetur eller familietur. Her bor du sentralt, i vakre omgivelser, og sannsynligvis til en høyst akseptabel pris.

 

BESTILL ROM HER

 

Scandic Parken

Scandic Parken Hotell Ålesund

Scandic Parken er lett å få øye på i sentrum av Ålesund. Det store og moderne hotellet ligger inne blant den klassiske jugend-bebyggelsen, med byparken som nærmeste nabo. Her får du turstien opp til Fjellstua på byfjellet Aksla rett bak hotellbygningen.

Hotellet har 197 rom og suiter. Så godt som alle gir deg utsikt enten mot de flotte bygårdene i jugendstil, eller mot øyene og havet utenfor Ålesund. Interiøret er ikke det sprekeste, men du får igjen i form av god plass og god utsikt.

På Scandic Ålesund er det to restauranter. Á la carte-restauranten Polarbjørn ligger i bygningens 9. etasje, og har kanskje byens beste utsikt blant spisestedene. Den andre er lunsjrestauranten Brasserie Normandie, som også kan bookes for grupper. Det er en hyggelig lobbybar på hotellet, i tillegg til en egen frokostrestaurant som også fungerer som kafé. Du har ellers tilgang til et moderne treningssenter, forretningssenter med møterom, og konferanselokaler.

Parken Hotell Ålesund

Størrelsen på både hotellet og konferanselokalene gjør at Scandic passer utmerket spesielt for firma som er på besøk i Ålesund. I tillegg kan prisene for overnattingen betegnes som ganske rimelige, sett i forhold til standarden og beliggenheten.

 

BESTILL ROM HER

 

Quality Hotel Waterfront

Quality Hotell Waterfront Ålesund

Hotel Waterfront ligger et steinkast fra Brosundet, på sørsiden av sentrum og vendt mot Aspevågen. Hovedinngangen er i jugendstil, mens de fleste rommene er i det moderne tilbygget som ligger på kaia.

På Waterfront er det 196 rom i ulike størrelser. De rimeligste rommene er en smule små, men alle er pent og moderne innredet, med høy grad av komfort. En god del av de vender mot vågen, og har nydelig utsikt.

Hotellet har egen restaurant, bar og lounge, treningssenter, to konferansesaler, forretningssenter og møterom. Her finner du også en fin terrasse som er flott å slå seg ned på om sommeren. 

Overnatting i Ålesund sentrum - Quality Hotel Waterfront

Dette hotellet er et av byens beste for firmaturer, konferanser, julebord, eller andre sammenhenger der det er mange i reisefølget. Her bor dere meget sentralt, i pene omgivelser, med både havutsikt og gangavstand til alt Ålesund har å by på. Prisene er også svært akseptable i forhold til standarden og servicen på hotellet.  

 

BESTILL ROM HER

 

Hvor bør hotellet ligge i Ålesund?

Ålesund sentrum er utvilsomt det beste stedet å bo når du besøker Ålesund. Selve sentrum er forholdsvis kompakt, og det er i dette området at de aller fleste severdighetene befinner seg.

Velger du et hotell i Ålesund sentrum finner du vakre bygg i jugendstil rett utenfor hotellinngangen, og du har vakker natur på alle kanter. Du finner også en rekke gode restauranter, kafeer og utesteder like i nærheten av byens hoteller.

Ålesund Hotell

Byens sentrum er ikke større enn at du enkelt spaserer rundt i det. Kjente severdigheter som trappene til Fjellstua og Brosundet er bare en lite gåtur unna.

Det arrangeres også båtturer og transport til andre kjente severdigheter som Runde og Alnes. Du er med andre ord ikke avhengig av egen transport for å få med deg alt av hva Ålesund og området rundt har å by på.

 

Prisnivå på overnatting i Ålesund

Etter vår oppfatning er prisene på hotell i Ålesund relativt sett lave. Dette om vi sammenligner med blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø. Noe av årsaken kan ligge i at det arrangeres færre konferanser i Ålesund. Samtidig er dette noe rart, i og med at byen er blitt en svært populær destinasjon for både nordmenn og utlendinger.

Selvsagt varierer hotellprisene i Ålesund i forhold til sesong, og du er ikke garantert å slippe billig unna til enhver tid. Likevel er det ofte mulig å få et standardrom til litt over tusen kroner natten på flere av de beste hotellene i Ålesund.

Hotell i Ålesund

Vær derimot oppmerksom på at våren og sommeren er høytid for turister. Skal du besøke Ålesund i denne perioden bør du være tidlig ute med hotellbookingen.

I de fleste tilfeller tør vi påstå at du får mye for pengene i Ålesund, ikke minst når det gjelder omgivelsene. Mange av de hotellene vi anbefaler har rom som gir blendende utsikt over både hav, fjell og den vakre bebyggelsen i sentrum.