Anbefalte severdigheter i Firenze

inneholder annonselenker

severdigheter i firenze

Firenze er det perfekte reisemålet for de som vil oppleve det beste av Europeisk middelalderhistorie.

Denne italienske byen regnes nemlig som fødested for den italienske renessansen, og er på mange måter middelalderens Athen.

Under sin storhetstid hørte både Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante, og Rafael til i byen. I dag kan man reise til Firenze for å oppleve den utrolige kulturarven samtidig som man kan nyte livet mens man vandrer langs de koselige gågatene i sentrum.

Anbefalt hotell i Firenze

Hotel Calimala

Hotell nære severdighetene i Firenze
Hotel Calimala er et glimrende hotell som ligger perfekt til, midt i hjertet av Firenze. Hotellet har dessuten en fantastisk takterrasse og nydelige rom. Her bor du bra!

LES MER / SJEKK PRIS HER

Når man besøker Firenze kan man forvente koselig italiensk kultur, vakre bygninger omtrent hvor enn man snur seg, utrolige museer, kirker og restauranter i verdensklasse.

Denne byen er en perfekt destinasjon for par som ønsker å oppleve den spennende historien til byen, men også kulturinteresserte familier kan ha det fint i byen selv om det ikke er all verdens med de typiske turistattraksjonene som dyreparker, lekeland eller lignende i byen. 

 

10 spennende ting å gjøre i Firenze

 

Topp 10 severdigheter i Firenze

 

Piazzale Michelangelo

utsikt over firenze fra Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo er et historisk torg i Oltrarno-distriktet. Dette torget ble ikke laget før i år 1896 mens Firenze var hovedstad, og er dedikert til kunstneren Michelangelo. På torget er det kopier av flere av hans mest kjente verk, inkludert “David”. Torget er dessuten lagt til en plass som gir utsikt over mer eller mindre hele Firenze, og er et helt obligatorisk stopp når man besøker Firenze. Det er selvsagt flere gode spisesteder like ved torget, og flere av disse kan tilby fantastisk mat med minst like fantastisk utsikt over byen. Torget er stort sett alltid fullt av turister, men det er likevel verdt besøket, og på ingen måte en turistfelle. 

 

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo firenze

Piazza del Duomo kan oversettes til katedraltorget, og er en av verdens mest besøkte områder i hele verden. Dette torget fungerer som et sentrum hvor du kan oppleve en hel rekke ulike historiske bygninger, og kan godt regnes som det historiske sentrum i Firenze. Det mest spennende bygget er katedralen Santa Maria del Fiore, en av Europas største katedraler som stammer fra slutten av 1200-tallet. Også dette torget er proppfullt av turister, så det kan være lange køer både for å komme inn i de historiske bygningen, så vel som for å få et bord langs de beste restaurantene på torget. Alle bør begynne Firenze-turen sin med et stopp på Piazza del Duomo.

 

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria firenze

Piazza della Signoria er et torg i Firenze som ligger like ved rådhuset Palazzo Vecchio. Også her finner man utrolig, italiensk arkitektur, statuer, gode spisesteder og spennende historiske bygninger hvor enn man snur seg. Under Romerrikets tid var dette torget sentrum i byen (som da het Florentia), og hadde badehus, teater og tekstilbutikker ved torget. Piazza della Signoria er spesielt kjent for å være full av utrolige skulpturer, og mange regner det som bedre enn mange museer av den grunn. Legg gjerne middagen til en av takrestaurantene på torget, så kan man nyte solnedgangen over byen fra et utrolig vakkert utkikkspunkt. 

 

Uffizi Gallery

Uffizi Gallery

Uffizi Gallery regnes som en av verdens mest kjente kunstmuseer i hele verden, og fortjener uten tvil et besøk når man er i Firenze. Dette kunstmuseet ble etablert allerede i 1560, så det har hatt god tid til å bygge opp en imponerende samling av kunstverk fra Firenze og resten av Italia. Det var likevel først i 1765 at det ble åpent for allmennheten, for frem til det måtte man spørre ledelsen om å få besøke museet. På Uffizi Gallery finner man flere verk fra kunstnere som Leonadro da Vinci, Botticelli, Michelangelo, Rafael og Caravaggio, så her kan man se noen av verdens aller mest kjente kunstnere stilt ut. 

 

Santa Maria del Fiore

Santa Maria del Fiore katedralen i firenze

Santa Maria del Fiore er en enorm katedral på Piazza del Duomo i Firenze som ble påbegynt allerede i 1296. Da hadde arkitekten Arnolfo di Cambio ønske om å lage den største og vakreste kirken menneskeheten hadde sett, men det tok 140 år før kirken ble ferdig. Målet om verdens vakreste kirke viste seg å stemme, for selv i dag er Santa Maria del Fiore antatt å være en av verdens vakreste og største kirker. Den kan romme hele 30 000 personer samtidig, men i dag er det tre andre kirker som har plass til flere besøkende samtidig. 

 

Galleria dell’Accademia

Galleria dell'Accademia - david statuen av michelangelo

Galleria dell’Accademia er også et kunstmuseum i Firenze, og her er det mange skatter som er verdt å se med egne øyne selv om utvalget kanskje ikke er like imponerende som på Uffizi Gallery. På Galleria dell’Accademia finner man derimot verdens meste kjente statue, nemlig Michelangelos David som viser den bibelske figuren David like før man skal utfordre Goliat. Museet spesialiserer seg på florentinsk kunst fra 1300-tallet til 1600-tallet, så det er det hakket mer spesialisert enn Uffizi Gallery, men likevel verdt køen for å komme inn. Hvert år kommer rundt halvannen million mennesker innom museet, så det kan bli litt trangt der i høysesongen. 

 

Mercato Centrale

Mercato Centrale markedet i firenze

Mercato Centrale er et stort, innendørs marked i Firenze. Det stammer fra slutten av 1800-tallet da Firenze var hovedstad i Italia, og har hatt samme funksjon helt siden det åpnet. Man kan besøke Mercato Centrale for å kjøpe ferske råvarer i bodene, og noen av spesialitetene man finner her er fersk fisk, grønnsaker, frukt, nøtter og krydder. Gradvis har det også blitt mer og mer vanlig at bodene selger gatemat som man spises med det samme, så i dag kan man reise tid for å smake mye god mat til en overraskende lav pris. Det kan være litt få sitteplasser, så vær rask om du ser et ledig bord. 

 

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio firenze

Ponte Vecchio er en 95 meter lang og 30 meter bred bro som går over Arno-elva i Firenze. Det kule med denne broen er at det er flere hus langs den, og noen av disse er tre-fire etasjer høye. Langs bakkeplanet er disse først og fremst butikker, og det ligger flere gode gullsmeder på broen. Broen stammer fra 1345, og er den eneste broen i Firenze som ikke ble ødelagt under andre verdenskrig, trolig på grunn av en direkte ordre fra Hitler selv. Når man krysser broen føles det mer som man går nedover en gågate enn en bro, men på flere steder langs den er det flotte utkikkspunkt ut over elva. 

 

Basilica of Santa Croce

Basilica of Santa Croce

Basilica of Santa Croce, er en flott fransiskanerkirke som ligger på Piazza Santa Croce, øst for Santa Maria del Fiore. Kirken er utført i gotisk arkitektur og det antas at kirken ble påbegynt i 1294, en svært gammel kirke med andre ord. Kirken er også gravplass for kjente personer som Machiavelli, Michelangelo og Galileo Galilei. 

 

Cupola del Brunelleschi

Cupola del Brunelleschi - utsikt fra toppen

Cupola del Brunelleschi er en turistattraksjon i Firenze som lar deg klatre til toppen av kuppelen i katedralen Santa Maria del Fiore. Det er til sammen nesten 500 trappetrinn til toppen, så her får man seg en ordentlig treningsøkt samtidig som man får oppleve mye vakker arkitektur i katedralen, og selvsagt en helt nydelig utsikt over byen.