Bodø

inneholder annonselenker

bodø

Vil vi kombinere koselige bygater, bryggeliv, sjø og fjell, ja da reiser vi til Bodø.

Byens vakre omgivelser inviterer til en stor variasjon naturopplevelser for besøkende i alle aldre. Her i strøket tilbys det utfordringer og adrenalin, men også meditative turer i naturskjønt terreng med spektakulære utsikter. På kveldstid frister Bodø med nydelige matopplevelser, gjerne basert på lokale råvarer, samt sang, dans og sosialt samvær som bare nordlendinger kan det.

 

Bodø – Nordlands storby

Bodø er administrasjonssentrum i Nordland og samtidig landsdelens største by. På grunn av det rike og stabile fisket i Saltstraumen har det vært fast bosetting i denne regionen helt siden steinalderen. I dag teller bykommunen over 50 000 innbyggere og Bodø kan skilte med en rekke museer, gallerier, konsertlokaler og kulturminner. Bodø er også en idretts by og fotballklubben Bodø/Glimt ligger stadig blant de beste i landet.

Molobukta i bodø

 

Overnatting i Bodø

Bodø har et godt og variert utvalg overnattingssteder. Her finner vi klassiske byhoteller, store, moderne hoteller med en rekke fasiliteter, samt luksuriøse leiligheter. Foretrekker vi naturen finner vi flere overnattingssteder rundt i Salten. Fra koselige bryggehotell, velutstyrte hytter i fjell og daler, eller hytteanlegg ved stranden med en rekke tilbud til fiske- båt- og vannentusiaster. Med andre ord, i Bodø og Salten finnes det noe for absolutt alle.

 

3 anbefalte hotell sentralt i Bodø

Lurer du på hvilket hotell du skal velge når du besøker Bodø så har vi prøvd å gjøre det litt enklere for deg. Her har vi omtalt tre av de mest populære hotellene i Bodø slik at du enkelt kan skaffe deg et inntrykk av hva de forskjellige hotellene har å by på, og hvilket som passer best for akkurat deg.

 

Scandic Havet

Beliggende ved sjøen, et steinkast fra bygatene, har det moderne Scandic Havet mye å tilby sine gjester. Hotellet har 4 stjerner og 234 rom fordelt på hele 17 etasjer, med andre ord mange rom med høy standard og en helt fantastisk utsikt over havet.

På rommet er det meget komfortabelt, vi har TV og gratis Wi-fi, skrivebord og strykejern/brett. Hotellet har konferansesenter og treningssenter, samt to restauranter og en rikelig frokost som er inkludert. Scandic Havet er nytt og moderne, noe som gir oss rullestolvennlighet hele veien fra parkering til rom.

Et flott hotell som passer godt for par, grupper og familier. Tidligere gjester har gitt meget gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Skagen Hotel

Litt tilbaketrukket fra sjøen, i hjertet av Bodø, ligger det intime og raffinerte Skagen Hotel. Rom og fellesarealer på dette hotellet har en gjennomført og vellykket design og rommene har en god standard.

Vi får egen kaffetrakter og har TV, gratis Wi-fi og skrivebord. Skagen Hotel har en trivelig bar, men ikke egen restaurant. Beliggenheten i sentrum av byen gir oss likevel adgang til en rekke serveringssteder rett utenfor døren.

Tidligere gjester har gitt gode tilbakemeldinger og flere påpeker den smakfulle og rikelige frokostbufféen. Hotellet har 71 rom og konferanselokaler og egner seg godt for mindre grupper, par, forretningsreisende og familier.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Bodø Hotell

Vil vi bo i Bodø sentrum, men søker et litt rimeligere alternativ, er Bodø Hotell et godt valg. Herfra kan vi spasere til byens mange severdigheter og attraksjoner, samt shoppe og spise godt på Bodøs mange serveringssteder.

Bodø hotell har 31 rom og 3,5 stjerner, rommene er lyse og innbydende og har det vi trenger, som TV og gratis Wi-fi. Her finnes også tilpassete rom for funksjonshemmede og kjæledyr er velkomne vederlagsfritt.

Hotellet har egen restaurant og bar og kontinental frokost er inkludert. Bodø Hotell får skryt for sin koselige atmosfære og hyggelige betjening og egner seg godt for par, mindre grupper og forretningsreisende.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Populære ting å gjøre i Bodø

Slik reiser du til Bodø

Bodø har siden 1962 vært siste stopp på Nordlandsbanen og hit går toget to ganger i døgnet til og fra Trondheim. Bodø lufthavn ligger dessuten veldig nært sentrum og har daglige ruter til alle større norske byer, samt et stort antall byer og steder i Nordland og Troms. Bodø har også glimrende fergeforbindelser med både hurtigbåter og bilferger til mange steder i regionen og Lofoten, samt Hurtigrutehavn.

 

Bodø og Salten

Bodø er nært tilknyttet regionen Salten både geografisk og kulturelt. I Salten kan besøkende oppleve et spennende og variert landskap som tilbyr alt fra fiske og vann-aktiviteter, via flotte skogsturer, fossefall og spektakulær fjellvandring.

utsikt fra keiservarden i bodø

Regionen tilbyr turer og aktiviteter i ulike vanskelighetsgrader, men felles for dem alle er vakker, uberørt natur som smører både kropp og sinn med sin legende kraft. Vi behøver heller ikke dra langt, fra Bodø sentrum kan vi vandre opp på den majestetiske Keiservarden med sin fantastiske utsikt over fjell og hav.

Sport og utfordringer i Bodø og Salten

Hva vi anser som en utfordring er relativt og avhenger av ting som alder, interesser og fysisk form. For de av oss som ønsker intense adrenalin-rush tilbyr Bodø og Salten aktiviteter som for eksempel rafting og klatring. Et stort nettverk av tur- og sykkelstier inneholder også ruter hvor den storslagne naturen byr opp til fart og spenning.

saltstraumen utenfor bodø

Men regionen tilbyr også mystikk og skjønnhet i andre former. Hva med å dykke i Saltstraumen, eller utforske den utrolige Aspfjordgrotta? Saltstraumen er også en meget populær plass for fritidsfiske, men vær oppmerksom at det er fort gjort å slite vekk fiskesluker i den strie strømmen! Vinterstid tilbyr regionen flotte langrenns turer, alpinanlegg med høy standard, samt fartsfylte hundesledeturer, ofte med nordlyset som magisk bakteppe.

Gøy med barna i Bodø

Bodø og Salten har mange spennende tilbud for barn og barnefamilier. Skulle været hindre uteaktiviteter kan vi oppsøke både lekeland og badeland, eller kanskje prøve oss i et flott, innendørs klatresenter? Kystfortet Nyholmen skandse som ligger like utenfor sentrum av Bodø er også en spennende utflukt. Fortet ble bygget i 1810 for å beskytte innseilingen til Bodø under Napoleonskrigene mot britiske krigsskip. Fra fortet får dere også en flott utsikt over til Bodø by.

Nyholmen skandse i bodø

Et besøk til Norsk Luftfartsmuseum er dessuten fascinerende for både store og små. Utendørs er det bare fantasien som setter grenser, men mange steder har gode tilbud for barn og unge. Her finnes blant annet aktivitetspark, safari camp og kanopadling.

Norsk Luftfartsmuseum bodø

Kulturbyen Bodø

Bodø har et rikt og spennende utvalg museer, gallerier og kulturminner. I Nordlandsmuseet blir vi kjent med historie og kulturutvikling i regionen, mens på Galleri Bodøgård møter vi en rekke nordnorske kunstnere. Bodø har dessuten en levende street art scene med flere imponerende veggmalerier. Her kan du vandre rundt på egenhånd og se på de imponerende kunstverkene som du blant annet finner på Hundholmen Plass, Kongensgate 14 og Moloveien 20.

gatekunst i bodø

Det finnes også museer rundt i regionen som formidler historikk og kunnskap om lokale temaer, som Saltstraumen og Kjerringøy handelssted. Flotte musikkinstitusjoner som Hovedscenen Sinus og Kulturhuset Gimle formidler ulike, moderne musikkformer og i løpet av sommeren arrangeres en rekke musikkfestivaler i byen og omegn.

veggmaleri i bodø

Smak og behag i Bodø

Bodø har et stort antall serveringssteder som tilbyr mat og drikke av ulike tradisjoner og prisklasser. Rundt i byen finnes også flere steder å utfordre dansefoten når vi føler for en svingom etter et godt måltid. På dagtid lokker koselige kaféer med varm drikke og ferskt bakverk. Til lunsj kan vi velge tradisjonelle retter på puben eller gourmetvarianter av ypperste klasse, men en piknik i vannkanten med lokale produkter er heller ikke å forakte. Prøv også en tur ut av byen for et deilig måltid i naturskjønne omgivelser ved en av Saltens mange kaféer og restauranter.

Severdigheter og opplevelser i Bodø og Salten

Bodø og området rundt har mye å by på, både når det kommer til spektakulære naturopplevelser og spennende opplevelser for store og små. Her har vi samlet et lite utvalg av populære severdigheter i Bodø.

Keiservarden

Keiservarden i BodøKeiservarden blir ofte kalt Bodøs tak, og her oppe føles det virkelig som om vi svever over byen og havet. Toppen ligger 366 meter over havet og er lett tilgjengelig for de aller fleste. Vi kan godt legge ut på turen direkte fra Bodø sentrum, eller vi kan kjøre inn og parkere ved turisthytta på Rønvikfjellet, herfra er turen kun cirka 5 kilometer tur/retur. En artig måte å besøke Keiservarden på, er å slutte seg til en guidet tur. På denne turen får vi ikke bare gleden av den flotte naturen og den fantastiske utsikten, vi får også høre interessante fakta og historier fra byen og området rundt. Veien opp er ikke krevende og består for det meste av grusvei og stier. En perfekt dagsutflukt for hele familien.

Norsk Luftfartsmuseum

norsk luftfartsmuseum i bodøNorsk Luftfartsmuseum fascinerer og engasjerer både barn og voksne. Utstillingen dekker hele 10 000 kvadratmeter og er med det Europas største! Museet dekker både sivil og militær luftfart og her kan vi blant annet se et stort antall historiske fly på kloss hold, for eksempel Spitfire og Twin Otter. Norsk Luftfartsmuseum handler forøvrig ikke bare om å se, men også å oppleve. En meget populær attraksjon er Newton Flight Academy hvor vi selv kan ta av, fly og lande i en såkalt full-motion flysimulator. Vi blir guidet av profesjonelle instruktører, og for de av oss mellom 12 og 18 år er «flyturen» sågar gratis!

Nordlandsbadet og Mørkvedhallen Klatresenter

nordlandsbadetEnkelte dager vil været helst at vi skal holde oss innendørs og da er det spesielt viktig å aktivisere barna. I det store og flotte Nordlandsbadet vil hele familien garantert kose seg hele dagen. Anlegget inneholder sklier, strømkanal og bølgebasseng, samt terapibasseng, barnebasseng og stupebasseng. Bor vi sentralt i Bodø er Nordlandsbadet dessuten i gå-avstand. Mørkvedhallen Klatresenter ligger et lite stykke øst for sentrum og her er det også lett å bruke en hel dag. Vi snakker om Europas største klatresenter og her finnes det utfordringer og moro for barn og voksne, nybegynnere og viderekomne. Veiledning blir gitt av profesjonelle instruktører og sikkerheten blir selvfølgelig ivaretatt til en hver tid.

Saltstraumen

saltstraumenCirka 11 kilometer sørøst for Bodø by ligger den verdensberømte Saltstraumen. Hit kommer turister fra fjernt og nær for å se de enorme kreftene som slippes løs når tidevannet strømmer inn og ut av Skjerstadfjorden. I området er det også funnet mange gravminner og her ligger Saltstraumen museum hvor vi kan bli kjent med områdets historie helt fra steinalderen og frem til i dag. Et spennende måte å oppleve Saltstraumen på, er å bli med i en RIB fra havna i Bodø. Herfra går turen over sjøen på vei inn til Saltstraumen og langs ruten kan vi nyte storslagen natur og ofte se både niser, lundefugl og havørn. I selve Saltstraumen kjenner vi vannets enorme krefter på kroppen og lærer også om hvordan de mektige fjellene omkring ble dannet.

Kjerringøy Handelssted

KjerringøyKjerringøy ligger en halvtimes kjøretur, pluss en liten fergetur, nord for Bodø. På denne øya ligger et meget godt bevart handelssted som blant annet har blitt brukt i flere filmer basert på Knut Hamsuns romaner. Stedet har en autentisk atmosfære og består av hele 15 bygninger. Det er nesten så vi forventer å møte selveste Mack rundt hjørnet hvert øyeblikk. I hovedhuset får vi oppleve historiske interiører og i de ulike bruksbygningene foregår det ulike aktiviteter gjennom sommeren. Her finnes krambod hvor vi kan kjøpe drops, vi blir kjent med tradisjonelt håndverk, samt underholdt med musikk og forestillinger. Flotte, gamle båter er også på plass og alt er pakket inn i den svimlende vakre, nordnorske naturen.

Grotteturer

Grottetur i AspfjordgrottaI Nordland finner vi flest grotter i landet og i Bodøregionen er grotteturer meget populært. Aspfjordgrotta som ligger i Sørfold, nordøst for Bodø, er en grotte med stor variasjon og som krever både litt smidighet og nerver, men som samtidig er en helt unik opplevelse for de besøkende. En labyrint av ganger med en underjordisk elv skaper her en magisk, hemmelig verden. Vikgrotta ligger i Saltdalen i Rognan, sørøst for Bodø, og er en litt mer krevende grotte. Vikgrotta inneholder blant annet et 20 meter høyt fossefall og berggrunnen her er i marmor. Denne grotta er den mest besøkte i området og her inne ser vi også vakre jettegryter. I begge grottene arrangeres det guidede turer for mindre grupper hvor utstyr og sikkerhet blir ivaretatt av erfarne guider.

Nordlandsmuseet

nordlandsmuseet i bodøNordlandsmuseet ble bygd i 1903 og er blant de eldste bygningene i Bodø. Her møter vi byen og områdets historie og blir kjent med både kultur- og industriutvikling. Museet fokuserer også på samisk kultur i regionen og vikingtidens dagligliv er flott dokumentert. En interessesant byvandring er dessuten også med i programmet. Blant Nordlandsmuseets unike skatter er den kjente Sølvskatten fra Bratten. Denne skatten, på hele 1,2 kilo sølv, ble funnet av Johan Laagard i 1919 og består av vakre smykker, mynter og sølvbarrer. På dette museet kan vi også kjøpe suvenirer og kose oss litt på kafé mens de minste morer seg i lekekroken.

Bratten aktivitetspark

Bratten aktivitetspark bodøBarna skal også ha det gøy på ferie og det er ikke alle barn som synes fjellturer og fiske er like artig. Bratten aktivitetspark, som ligger litt nord for Bodø, er derfor verdt et besøk på en fin sommerdag. Her kan barna, fra de minste til tenåringene, slå seg løs mens de voksne slapper av med kaffe og kanelboller omgitt av fjell og hav. Senere kan hele familien grille seg et deilig måltid i den flotte grillhytta. På dette store arealet finner vi blant annet klatrevegger, frisbeegolfbane, RC-bilbane og Scene Bratten som er en utescene med eget lydstudio. Bratten aktivitetspark har også en velutstyrt treningspark med flott utsikt over sjøen, samt stier og gangveier som er godt tilrettelagt for barnevogner og rullestolbrukere

Skal du besøke Lofoten? Se hvilke hotell vi anbefaler i Lofoten her.