Hotelltips i Lofoten

hotell i lofoten

Lofoten er viden kjent for sin spektakulære natur, sitt eksotiske dyreliv og sine sjarmerende fiskevær. Øyene som her strekker seg ut i havet tiltrekker seg besøkende fra hele verden og folk kommer tilbake år etter år. Opplevelsene ligger tett og lofotværingene er glade i sine gjester.

 

9 hotelltips i vakre Lofoten

Med fly kan vi nå Lofoten enkelt via enten Svolvær eller Leknes. Her kan vi eventuelt leie bil hvis vi vil reise rundt, eller vi kan dra nytte av hotellenes flyplass service. Vi kan også fly direkte ut til Røst, eller vi kan ta Hurtigruta fra Bodø over til Stamsund og samtidig få med oss den imponerende Lofotveggen.

Lofoten har et bredt og variert overnattingstilbud. Avhengig av hva vi søker kan vi bo i fjæra, i fjelldaler eller i en av de mange, koselige småbyene og fiskeværene. I denne regionen finnes også mange gode muligheter for familier og større grupper. Her følger en liste over fine overnattingstilbud i regionen.

annonselenker

Henningsvær Bryggehotell – Classic Norway Hotels

anbefalt hotell i lofoten - Henningsvær BryggehotellHenningsvær Bryggehotell ligger vakkert til i pittoreske Henningsvær. Hotellet har 3 stjerner og 30 rom over 3 etasjer. Som navnet tilsier er vi her på brygga og kan nyte en meget flott utsikt mot båter og sjø. Vær oppmerksomme på at kjæledyr (med unntak av servicedyr) ikke tillates.

Henningsvær Bryggehotell er bygd i 1995, men holdt i en tradisjonell stil som glir flott inn i omgivelsene. Rommene er enkle og delikate og godt tilpasset funksjonshemmede. Ved bestilling husk likevel at enkelte rom har senger på hems. Gratis Wi-fi på rommet, men ikke TV.

Frokostbuffé er inkludert i prisen og hotellet har egen restaurant og bar. Spisesalen har flott utsikt og hotellet er på alle måter estetisk og innbydende. Maten har fått meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester og for et besøk i Henningsvær er dette hotellet et godt alternativ.

 

BESTILL ROM HER

Reine Rorbuer – Classic Norway Hotels

reine rorbuerReine Rorbuer på østsiden av Moskenesøya er et unikt og gjennomført kompleks. Små, rødmalte hytter med torvtak ligger helt i vannkanten, i et landskap som er som tatt ut av en eventyrbok. Fiskeskøytene tøffer til havs og fjellene skyter opp i alle retninger.

Reine Rorbuer har 35 rom fordelt på leiligheter, rorbuer og hytter fra 2 til 6 personer. Interiørene er romslige og for det meste holdt i tradisjonelt treverk. Godt utstyrt kjøkken og eget spiseområde, men ikke nødvendigvis gratis Wi-fi. TV mangler og det er nesten en befrielse i så fine omgivelser.

Komplekset har egen restaurant og bar og serverer også frokost mot tillegg i prisen. Det finnes også konferansesenter, gavebutikk og minibank. I Reine er det sykkelutleie, fiskemuligheter, kajakkpadling og dykking. Vi har også mulighet til å legge ut med båt. Meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

BESTILL ROM HER

Tobiasbrygga Leiligheter

Tobiasbrygga Leiligheter i henningsværTobiasbrygga tilbyr 7 leiligheter med perfekt beliggenhet i Henningsvær. Et veldig sjarmerende sted med utsikt til fiskebåter, sjø og fjell. Med kunst og kultur i umiddelbar nærhet, samt fantastiske naturopplevelser i gå-avstand, er Tobiasbrygga perfekt for familier.

Leilighetene er friske og fint innredet. De tar opp til 7 personer og har Wi-fi, TV og parkering inkludert. Vi får et romslig og delikat bad og har eget kjøkken med alt som trengs, også kaffetrakter og separat spiseområde.

På Tobiasbrygga er det grill til disposisjon, men ikke egen restaurant eller servering. Vi får låne sykler gratis, hjelp til utflukter og billetter og det vaskeritjenester tilgjengelig. Vær oppmerksomme på at kjæledyr ikke er tillatt. Meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

BESTILL ROM HER

Scandic Svolvær

hotell i lofoten - Scandic SvolværScandic Svolvær ligger idyllisk plassert på Lamholmen med Svolvær sentrum et steinkast unna. Det er et moderne hotell med spennende arkitektur og med fellesarealer og mange rom vendt mot havet. Med 146 rom og store konferanselokaler egner det seg glimrende for grupper og arbeidsseminarer.

Rommene har ulike, spennende stilarter og fasiliteter vi forventer som Wi-fi, TV og skrivebord. Dobbeltrom er standard med mulighet for ekstraseng mot tilleggsgebyr. Vi savner kaffekoker, men eller bra. Tilpasset rom og bad for funksjonshemmede også tilgjengelig.

Frokostbufféen er inkludert og hotellet har egen restaurant og bar. Vaskeritjenester og renseri på stedet, samt hjelp med utflukter og billetter. Kjæledyr er tillatt, men koster 200 kroner per natt. Med priser i det øvre sjiktet synes vi godt babyseng kunne vært gratis. Meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

BESTILL ROM HER

Scandic Leknes Lofoten

Scandic Leknes LofotenMed flyplass og fin småbystemning er Leknes på Vestvågøy er et bra utgangspunkt for å oppdage Lofoten. Scandic Leknes har 3,5 stjerner og ligger midt i byen omgitt av serveringssteder og en rekke, ulike butikker. Hav og flott turlandskap i umiddelbar nærhet.

Hotellet har 60 rom over 2 etasjer og har en veldig behagelig og intim atmosfære. Rommene er veldig lyse og delikate. Vi får kaffetrakter og strykejern/brett, skrivebord, Wi-fi og TV. God overmadrass og safe på rommet setter vi også stor pris på. God tilrettelegging for funksjonshemmede.

Den smakfulle frokosten er ikke nødvendigvis inkludert, men så er heller ikke prisene på Scandic Leknes avskrekkende. Hotellet har ett møterom, restaurant og bar og det er mange aktivitetstilbud i nærheten. Sykling, golf, rafting og seiling med mer. Et veldig bra sted for familier.

 

BESTILL ROM HER

Live Lofoten Hotel

Live Lofoten HotelLive Lofoten Hotel ligger i Stamsund på Vestvågøy. Stamsund er havn for Hurtigruta og dette hotellet egner seg godt for båtfarende, men har også flyplasstransport til Leknes. Med 3 stjerner og 28 rom er Live Lofoten et koselig hotell med god, personlig service.

Rommene er enkle og greie og fremstår som rene og praktiske. Både fellesarealer og rom er godt tilrettelagt for rullestol. Wi-fi er gratis og blendingsgardiner samt strykejern/brett er standard, men ikke TV. Safe på rommet er et pluss.

Live Lofoten er bygd i 1974 og tar seg ikke så veldig godt ut utenifra. Men skinnet bedrar og innsiden er absolutt verdt et besøk. Hele 3 restauranter sørger for god servering og frokost er inkludert. Prisene er anstendige og området byr på et stort antall aktiviteter på vannet og til lands.

 

BESTILL ROM HER

Hagstua

Hagstua hotell i lofotenCirka midtveis mellom Stamsund og Leknes ligger koselige Hagstua med sine 5 hytter. Området byr på vakre turmuligheter i både fjell og lavland. På vinteren er landskapet perfekt for langrennsturer og sommerstid er det flott for både fot- og sykkelturer. Vann og hav er heller aldri langt unna.

På Hagstua er vi overlatt til oss selv i den forstand at det ikke er servering. Men hyttene er veldig koselige og har alt vi trenger for et fint opphold. Tradisjonelt og innbydende interiør, 4 senger med ekstraseng tilgjengelig, gratis Wi-fi og TV. Velutstyrt kjøkken, med mikrobølgeovn samt separat spiseområdet.

Vi mener det er litt synd at et slikt sted ikke tillater kjæledyr for her ligger det an til flotte naturopplevelser. Parkering er forøvrig gratis og prisene er absolutt hyggelige. Et veldig fint sted for venner og familier som søker naturen.

 

BESTILL ROM HER

Villa Lofoten

Villa LofotenVilla Lofoten ligger på vestsiden av Vestvågøy og omgivelsene her kunne neppe vært vakrere. Ikke interiørene i de ulike boenhetene heller, for den saks skyld. Dette er Lofoten på sitt mest rendyrkede, vilt og vakkert, en verden for både kropp og sjel.

Komplekset består av 4 boenheter som alle er unike på hver sin måte. Her får vi både nydelige, tradisjonell interiører, samt en moderne enkelhet som på en selsom måte reflekterer landskapet utenfor. Fullt utstyrt kjøkken, også med fryser, fine bad og vaskeritjeneste på stedet.

Wi-fi er inkludert, men ikke TV og godt er det (mener i alle fall denne anmelderen). Villa Lofoten innbyr til spektakulære naturopplevelser, men også til en fantastisk tid med familie og venner i interiører hvor det er god mat og gode samtaler som er det viktige.

 

BESTILL ROM HER

Solsiden Brygge

Solsiden Brygge i lofotenPå sør-øst siden av Vestvågøy ligger Ballstadøya og her finner vi Solsiden Brygge. Anlegget ligger flott til ved sjøen og består av hytter, leiligheter og suiter. På Ballstad er det fiskebrygge, kafé og butikk, samt ekte fiskeværatmosfære. Fjell, hav og strender så mye man orker.

Med boenheter fra 4 til 6 personer passer Solsiden Brygge glimrende for familier. Vi får eget kjøleskap, men ikke kjøkken, espressomaskin, TV og Wi-fi. Det tilbys kontinental frokost (litt skuffende) mot tillegg, og hotellet har egen restaurant, 2 kaffebarer, delikatesseforretning og grill.

I Ballstad kan vi more oss med en rekke ulike aktiviteter. Sykkelutleie, fisking, kajakkpadling og dykking er tilgjengelig. I tillegg har vi selvfølgelig vakre turområder i alle retninger. Anlegget har også et forretningssenter og er godt tilpasset funksjonshemmede.

 

BESTILL ROM HER