Cannes

storbyferie til cannes

Om storbyferien går til Cannes er stikkordene kjendiser, luksushotell, strandliv, shopping og nydelig mat. Hit kan man reise hele året, og alltid ha det behagelig og spennende. Fra Cannes har du også kort vei til flere andre byer og steder som er verdt et besøk.

 

Cannes – Filmbyen med perfekt klima

Det fleste forbinder Cannes med den internasjonale filmfestivalen. Luksushotellene fylles da opp med de mest berømte personene på kloden. Mange nordmenn i medie- og reklamebransjen er godt kjent med Cannes, siden byen også er vert for Cannes Lions International Festival of Creativity. Byen er spesielt livlig når disse to festivalene går av staben, men da må vi vanlig dødelige booke overnatting og hotell svært lang tid i forveien. I tillegg må vi være forberedt på at Gin n’ Tonic-en koster noen kroner mer enn ellers.

Cannes er perfekt for en storbyferie nesten hele året rundt. I juli og august kan det bli noe for varmt, selv om du får den friske havbrisen. Resten av året er det imidlertid så å si alltid behagelig temperatur på den franske rivieraen.

Anbefalte hotell i Cannes

annonselenker

Five Seas Hotel Cannes

Meget fint 5-stjerner luksushotell med utmerkede fasiliteter i gamlebyen i Cannes.

Særdeles gode tilbakemeldinger fra fornøyde gjester.

 

BESTILL ROM HER

 

BW Premier Mondial

Fint 4-stjerner hotell i sentrum av Cannes.

Perfekt plassering med kort vei til både shopping, restauranter og severdigheter.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel De Provence

Sjarmerende og forholdsvis rimelig 3-stjerner hotell i sentrum av Cannes.

Ypperlig og litt tilbaketrukket plassering i nærheten av strandpromenaden og handlegaten. Her får dere mye for pengene.

 

BESTILL ROM HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Cannes

annonse

Slik kommer du enklest til Cannes

Cannes har riktignok egen flyplass, Cannes Mandelieu Airport, men der lander det nesten ingen rutefly. Fiffen bruker denne lufthavnen til privatflyene sine. Folk på storbyferie er henviste til flyplassen i Nice, som ligger kun 24 kilometer unna. Dit kommer du deg direkte med Norwegian på litt i underkant av tre timer. Med mellomlanding kan du velge nesten alt som kan krype eller gå av europeiske flyselskap. De store operatørene som KLM, Lufthansa og Air France får deg til flyplassen i Nice på cirka 5 timer om alt klaffer.

 

Hotell i Cannes

De såkalte Belle Epoch-hotellene som ligger langs Boulevard de la Croisette er på øverste hylle når det gjelder overnatting i Cannes. Disse har du sikkert sett på film eller TV. De er lett gjenkjennelige med sine hvite og pene fasader som vender mot stranden. De er også de dyreste hotellene. Er oppholdet kort, og du vil nyte samme luksus som kjendisene når Cannes er åsted for den berømte filmfestivalen, så er dette stedet å bo.

Omtrent 200 til 300 meter i rett linje bakover fra Boulevard de la Croisette, ligger det en rekke hotell i medium prisklasse. Mange av disse har sjarm til tusen, flotte takterrasser, balkonger og hager i bakgården. Bor du her har du kort vei til både strandlivet og den beste shoppingen i Cannes.

De rimeligste hotellene i Cannes ligger på høyden bak gamlebyen. Flere av disse er svært kurante, både når det gjelder pris, kvalitet og service. Herfra har du omtrent femten minutters gange for å komme deg til hjertet av Cannes, som altså er strandpromenaden med de flotteste bygningene.

strandliv i cannes

 

Strandliv langs La Croisette

I Cannes går man på stranda, nesten hele året. Byen byr på over 7 kilometer med strender. Sanden er finkornet og ren, og vannet stille og innbydende. Langs Boulevard del la Croisette er strendene Macé Beach, Plage du Midi, Plage de la Casino, La Bocca Beach og Zamenhof Beach (blant andre) åpne for alle. Du kan slå deg ned på ditt eget medbrakte teppe eller badehåndkle, eller leie en liggestol og parasoll for en billig penge.

Langs Croisetten ligger det også en rekke private strandområder. Mange er reserverte for de flotte hotellenes gjester, men du kan benytte deg av de mot betaling. Noen av de private områdene har også gode restauranter, for eksempel Plage Croisette, Bâoli Beach og Bijou Plage.

Her er flere storbyer som byr på strandliv.

 

Når du først er i Cannes

Det er mye å oppleve i Cannes, og ingen grunn til å frykte kjedsomhet om du legger neste storbyferie hit. Men, er du først i området anbefaler vi flere utflukter. Den franske rivieraen og Provence byr på både sjarmerende idyll, og klisjeaktig glitter og glamour. Beveger du deg inn i landet, for eksempel med leiebil, er det tonnevis med nydelige små landsbyer å besøke.

Går turen langs kysten, har du andre imponerende byer å besøke i begge retninger, og med korte avstander i mellom. Monaco er ikke mer enn 55 kilometer unna, og på veien dit passerer du Antibes og Nice. Kjører du vestover er St. Tropez et selvsagt stoppested. Det går også passasjerbåter fra Cannes til disse byene. Ta deg et glass eller en kopp på uterestaurantene på en av havnene, og få med deg de vanvittig store yachtene som ligger der. Kanskje ser du en verdensberømthet eller to.

 

Severdigheter i Cannes

Det er mye å finne på langs den franske rivieraen. I Cannes er mye sentrert rundt strandpromenaden og i gamlebyen, samt øyene som ligger rett utenfor. Her er et utvalg av de beste opplevelsene du må få med deg i Cannes.

 

La Croisette

la croisette cannes

Den viktigste severdigheten i Cannes slipper du rett og slett ikke unna. Det er nemlig Boulevard de la Croisette, eller Croisetten som tilreisende nordmenn gjerne kaller den. Avenyen går rundt store deler av bukta, med stranda og Middelhavet på den ene siden, og den flotte Nouveau Art-arkitekturen på den andre siden. Mange velger å bo i et av de flotte, hvitmalte luksushotellene på Croisetten. Herfra har du utsikt mot Iles de Lérins, strandlivet, yachtene og havet.

Le Suquet

Le Suquet - gamlebyen i cannes

Gamlebyen i Cannes ligger oppover en åsside kalt Mont Chevalier, og var opprinnelig en fiskerlandsby. Hele distriktet er bilfritt og byr på god, gammeldags sjarm á la Middelhavet. Stikkord er trange gater, trapper mellom husene, flott arkitektur, små restauranter og koselige kaféer. Le Suquet er også et kjent shoppingområde, både for de som er på jakt etter delikatesser, og for de som vil kjøpe seg siste skrik fra de mest kjente motehusene. Det finner du fortrinnsvis i gatene Rue d’Antibes og Rue Meynadier.

Fort Royal på Ile St-Marguerite

Fort Royal på Ile St-Marguerite

Ile Saint-Marguerite er den store øya du ser fra havna i Cannes, og en øyene som kalles Iles de Lérins. Dit kommer du deg med båt fra havna, og turen tar ikke mer enn 15 til 20 minutter. Øya er et nydelig sted å slappe av på. Her kan du tusle rundt på stille stier blant eukalyptustrærne, før du spiser deilig sjømat i den lille landsbyen med ikke mer en 20 små hus. Hovedattraksjonen på Ile Saint-Marguerite er imidlertid Fort Royal. Om du har sett filmen ”Mannen med Jernmasken”, så var det altså her han satt fengslet, stakkaren.

Ile Saint-Honorat

Ile Saint-Honorat utenfor cannes

Den andre av Lérins-øyene er Ile St-Honorat. Øya har vært befolket mer eller mindre utelukkende av munker i nærmere 1500 år, og er det fortsatt. Munkeklosteret er hovedattraksjonen på øya, selv om du også her kan ta deg en rusletur i stille og vakre omgivelser. Klosteret anses som en av de viktigste av sitt slag i den kristne religionen. Munkene beskjeftiger seg med det som munker gjør overalt ellers, noe som inkluderer vinlaging og spritbrenning. Flasker er å få kjøpt i butikkene deres, men bare om du oppfører deg stille og høflig. Båter til Ile St-Honorat går fra havna i Cannes, og turen tar noen få minutter lengre enn til Ile St-Marguerite.

La Malmaison Museum

La Malmaison Museum

Opprinnelig var bygningen som huser La Malmaison Museum en del av Grand Hotel i Cannes, bygget i 1863. Da hotellet ble revet og gjenbygget på 1950-tallet var det kun dette lille huset som stod igjen fra den opprinnelige bygningsmassen. Tidligere ble huset brukt som Grand Hotels te- og spillerom, før det ble omgjort til museum i 1983. Museets utstillinger skifter, men er sentrert rundt kjente kunstnere som hadde en eller annen tilknytning til Provence. Det betyr at her kan du se mesterverker fra blant annet Picasso, Cesar, Miró, Masson og Matisse.

Museé de la Castre

Museé de la Castre

Museet ligger i et gammelt steinslott på en høyde med utsikt over bukta i Cannes, og i utkanten av gamlebyen Le Suquet. Opprinnelig var slottet et munkekloster, mens nå rommer det en imponerende samling antikviteter og kunst fra hele Middelhavsområdet. Det er også egne samlinger med kunst fra det amerikanske kontinentet, Oseania og Himalaya. Fra toppen av slottets tårn får du en utrolig vakker utsikt over Cannes og området rundt, i alle himmelretninger. Rett i nærheten av Museé de la Castre har du det som anses som den viktigste kirken i Cannes, Notre-Dame de l’Espérance. Den er også verdt en titt.

Vieux Port

severdigheter i cannes

Yachthavna i Cannes (kalles også Port Cannes I) ligger rett under gamlebyen Le Suquet, nært både La Croisette og Palais du Festival. Havna er stedet å rusle på mens du titter på de flotte seilbåtene og luksusyachtene som ligger på rekke og rad. Du finner i tillegg mange hyggelige kaféer og restauranter her. Ta også turen innom Allées de la Liberté, et særdeles hyggelig strøk som ligger like nord for havna. Der finner du enda flere koselige spisesteder, samt et fargerikt blomstermarked.