Kombiner storbyliv med badeferie

inneholder annonselenker

Kombiner storbyliv med badeferie

Storbyliv forbindes ofte med trafikkerte gater og høye bygninger, noe som for så vidt er sant. Men betyr det at man ikke kan plaske i vannet og ha en badeferie av den grunn? Så absolutt ikke – flere av de største byene og hovedstedene i Europa lar deg kombinere storbyliv med badeferie. Nå skal vi se nærmere på hvor du kan gjøre nettopp dette.

 

barcelona strandBarcelona, Spania

Det kanskje beste alternativet til storbyferie kombinert med bading, er nok Barcelona. Den spanske storbyen har svært mange flotte sandstrender, som ligger like ved sentrum. Den største og mest populære turiststranden heter La Barceloneta, og du kan ikke regne med å sole deg eller nyte badevannet alene her. I nærheten av selve sentrum finnes det også flere andre strender, men man må gjerne ta seg en liten kjøretur for å oppleve de mer «urørte» sandstrendene langs spanskekysten.

las palmasLas Palmas, Gran Canaria

Et meget godt alternativ til storbyliv kombinert med badeferie, er Las Palmas. Byen sammenligner seg selv med Barcelona, selv om den størrelsesmessig nok er en god del mindre. Las Palmas er hovedstaden på Gran Canaria, og selv om de fleste turister som besøker øya oppsøker de mindre badebyene lengre sør, så er Las Palmas det aller beste alternativet for deg som vil ha følelsen av storby, men samtidig også tilgang til lekre badestrender. For sistnevnte er det mange av, like ved sentrum der de fleste turisthotellene ligger.

athenAthen, Hellas

Hellas med sitt krystallklare badevann og sine varme temperaturer er et ypperlig valg for storbyliv og badeferie. Hovedstaden Athen er en pulserende og spennende storby, som har svært mange strender like utenfor selve sentrum av storbyen. På enkelte strender må man betale for å slippe inn, men dette er det som regel verdt på grunn av høy standard. Litt utenfor Athen finner man dessuten en rekke «badebyer», slik at man kan velge å opplev både storby og småby i en og samme ferie ved hjelp av en liten kjøretur.

kobenhavnKøbenhavn, Danmark

København er neppe kjent som badedestinasjon nummer én, takket være det nordlige og til tider kjølige klimaet. Men på sommerstid så er København kanskje det mest aktuelle alternativet for nordmenn som ønsker å kombinere storbyliv med badeferie og reiser på budsjett. For i den danske hovedstaden så ligger badebassengene og sandstrendene faktisk så godt som i sentrum, og man finner på Islands Brygge massevis av badebassenger med rom til inntil 600 badegjester! I nærheten ligger også sandstrender for den som våger seg ut i vannet.