10 anbefalte hotell i Trondheim

inneholder annonselenker

Trondheim hotell

Leter du etter overnatting i Trondheim? Se hvilke 10 hotell vi anbefaler her.

I Trondheim er det vanligvis enkelt å finne seg et godt hotell til en rimelig pris. Byen har et bredt utvalg av overnattingssteder, og i alle prisklasser.

Her får du anbefalt de vi mener er de beste hotellene i Trondheim. Bor du sentralt og bra, har du enkel tilgang til de mange severdighetene i Trondheim, og byens mange gode restauranter og det pulserende utelivet.

 

Trondheims 10 beste hotell

Skal du til Trondheim og lurer på hvor du bør bo? Her har du 10 hotell i forskjellige priskategorier som er blant byens ledende overnattingssteder. Samtlige mottar gode skussmål fra tidligere gjester, og de ligger sentralt.

På de fleste er det også mulig å få svært konkurransedyktige priser på rommene. Vi starter med det vi mener er Trondheims beste hotell, og fortsetter deretter lista i forhold til stjernerangering og pris.

 

annonselenker

Britannia Hotel

Britannia Hotel Trondheim

Britannia er Trondheims ubestridte luksushotell nummer én. Hotellet har vært i drift i den samme vakre bygningen nesten uavbrutt siden 1870. Sommeren 2016 stengte Britannia dørene, og ble gjenåpnet i april 2019 etter en total renovering. Adressen er Dronningensgate 1, det vil si midt i hjertet av byen, og med Stiftsgården og Stiftsgårdparken som en av naboene. På Britannia arrangeres noen av Trondheims største kulturhendelser, hotellet har en av byens desidert beste restauranter, Palmehaven, og det vinner mange ulike kåringer som foretas i mediene.

Det er hele 254 nydelige rom og suiter på Britannia. Selv de minste og rimeligste rommene kan betegnes som store, og alle er meget pent og klassisk innredede. I tillegg til nevnte Palmehaven, er det 3 andre restauranter i tilknytning til hotellet. Britannia har også 2 innbydende barer med lounge, en egen vinbar som har et meget spennende utvalg, og en hyggelig kafé. Selvsagt er det egen spaavdeling på hotellet, samt et topp treningsstudio, og innendørs svømmebasseng. I tillegg finner du konferansesenter og møterom her.

spa hotell trondheim

Skal du på en romantisk weekend til Trondheim, bør Britannia stå på listen over hotell du vurdere. Prisene står i forhold til den ypperlige kvaliteten og servicen, men booker du tidlig og på rett tidspunkt, kan du slippe rimelig unna, sett i forhold til hva du får.

 

BESTILL ROM HER

 

Clarion Hotel Trondheim

Clarion Hotel Trondheim

Dette er et av Skandinavias største konferansehotell, og er et utmerket valg for firma eller større grupper som skal besøke Trondheim. Hotellet er også et av byens nyeste. Det ligger på Brattørkaia, med blant annet Norges nasjonale museum for populærmusikk ”Rockheim”, Pirbadet og Pirsenteret, samt Hurtigrutekaia som naboer. Dette er ikke midt i sentrum, men du bruker ikke mer enn 10 til 15 minutter på å rusle til for eksempel Nordre gate, Stiftsgården og Olav Tryggvason-monumentet.

Her kan du velge blant 400 rom i ulike størrelser, inkludert familierom og små suiter. Innredningen er moderne, lys og pen, og mange av rommen har flott utsikt mot Trondheimsfjorden. Det er to spisesteder på hotellet, det ene en fin restaurant på toppen av bygningen, og den andre en populær snackbar med småretter og delikatesser på menyen.

Anbefalt hotell i Trondheim

I tillegg finner du en hyggelig bar med lounge her, kafé, forretningssenter, og et særdeles bra konferansesenter. Hotellets gjester har gratis tilgang til helsestudio, svømmebasseng med vannsklie og badstuer på Pirbadet som ligger ved siden av Clarion Hotel.  

 

BESTILL ROM HER

 

Thon Hotel Nidaros

Thon hotell Trondheim

Hotel Nidaros ligger på hjørnet av Søndre gate og Carl Johans gate i Trondheim sentrum. Her bor du midt i purra i forhold til uteliv og shopping, og du har gangavstand til mange av byens viktigste severdigheter. Bygningen som hotellet ligger i er en av de penere, og ble oppført i 1908.

På innsiden er hotellet pent innredet, med en enkel men klassisk stil. Det er 163 rom her i ulike størrelser, fra små enkeltrom til business-rom og superior-rom. De minste enkeltrommene er trange, og på kun 10 til 12 kvadratmeter. For personer som reiser alene er dette normalt ikke noe problem, og rommene er uansett komfortable og praktiske. Dersom du trenger bedre plass bør du be om et større rom, og dette trenger ikke koste så mye mer penger.

Thon Hotel Nidaros

Det er en egen frokostrestaurant her, og på Thon-hotellene er frokostbufféen ofte blant de beste. Du får også servert et enkelt kveldsmåltid i ukedagene. Begge måltidene er inkluderte i prisen du betaler for rommet. Ellers har hotellet et enkelt treningsstudio, og en kaféløsning i lobbyen.

Om pris, service og beliggenhet er viktigst for deg, samtidig som du får et rent og pent rom, er dette et av de beste alternativene i Trondheim.

 

BESTILL ROM HER

 

Quality Hotel Prinsen

Quality Hotel Prinsen

Quality Hotel Prinsen er et flott hotell som ligger sentralt i Kongens gate i Trondheim sentrum. Her bor du litt lenger unna blant annet Bakklandet, Bryggene og Solsiden, men nært torget og handlegatene. Du kan rusle til Stiftsgården på 3-4 minutter, og til Nidarosdomen på omtrent 7 minutter.

Du kan velge mellom 122 rom, inkludert noen få suiter. Rommene har fin innredning, god komfort, og god plass. Selv de minste standardrommene er på omtrent 20 kvadratmeter, mens business-rommene er på rundt 35 kvadratmeter. Hotellet har ellers to tilknyttede restauranter, samt en av byens bedre puber.

Hotell trondheim sentrum

Prinsen er et av byens største konferansehotell. Totalt er det 11 møterom og saler her. Den største salen har plass til maksimalt 330 deltakere. Prismessig og beliggenheten gjør at dette er et spesielt godt alternativ for firmaturer med faglige opplegg, men andre gjester vil nok også bli fornøyde. På Quality Hotel Prinsen bor du sentralt, du får god service, og døgnprisen er så godt som alltid konkurransedyktig.  

 

BESTILL ROM HER

 

Scandic Nidelven

Scandic Nidelven

Scandic Nidelven ligger 150 meter nedenfor Royal Garden, det vil si akkurat over broen der Brattøra starter. Hotellet er ganske nytt, med fin beliggenhet helt inntil Nidelven. Herfra rusler du til Nordre gate på cirka 10 minutter, og du har Trondheims nye og spennende bydel Solsiden på motsatt side av elven. Dit når du til fots via gangbroen som ligger ved siden av hotellet.

hotell i trondheim sentrum

Dette er et av de største overnattingsstedene i Trondheim, med 343 rom og suiter å velge blant, inkludert store familierom. Rommene er pene og rene, med moderne skandinavisk interiør. Hotellets restaurant er ikke så verst, og de kan skryte av å ha fått frokosten kåret som byens beste en rekke ganger. Det er i tillegg en hyggelig bar med lounge her, treningssenter, forretningssenter, møterom og konferansesenter med god kapasitet.

 

BESTILL ROM HER

 

Comfort Hotel Park

Tips til hotell i trondheim sentrum

Det andre Comfort-hotellet i Trondheim er ikke like nytt som søsterhotellet i Krambugata, men det holder god standard, og må med i anbefalingene på grunn av beliggenheten. Dette er et av de beste alternativene dersom du vil bo nærmest mulig severdigheter som Nidarosdomen, Erkebispegården og Trøndelag teater.

På Hotel Park er det 120 rom og et par små juniorsuiter. Rommene er på ingen måter luksuriøse, men rene og med relativt grei plass. Dette er et ganske enkelt hotell, der fordelene ligger mest i servicen, beliggenheten og prisen.

Comfort Hotel Park Trondheim

Hotellet har ikke á la carte-restaurant, men du får frokost servert i egen spisesal. I lobbyen er det en enkel bar, med komfortable sittegrupper å slå seg ned i. Det er i tillegg et par møterom på Hotel Park, et enkelt treningsrom med badstue, samt en liten kiosk i lobbyen.

 

Om du ikke absolutt må bo luksuriøst, er dette et godt hotellvalg i Trondheim. Prisene er lave, beliggenheten meget bra, og du får som regel utmerket service, blant annet i det at du kan låne gratis sykkel i resepsjonen.   

 

BESTILL ROM HER

 

Best Western Plus Hotel Bakeriet

Best Western Plus Hotel Bakeriet

Den flotte gården fra 1897 som dette hotellet ligger i, var naturligvis opprinnelig et bakeri. Det ligger i Brattørgata, rett ved siden av Olavshallen, Trondheims konserthus. Dette er et ganske greit område av sentrum å bo i, fordi du får kort vei til Solsiden, elven og bryggene, den hyggelige bydelen Bakklandet, og du slipper en del trafikkstøy.

Hotel Bakeriet har 100 rom i 4 ulike kategorier, fra små enkeltrom til ganske store familierom og superiorrom. Interiøret er ganske enkelt, men med en hjemmekoselig atmosfære. I hotellets lyse og trivelige restaurant serveres frokosten og et kveldsmåltid, som begge er inkludert i prisen. Du kan også bestille á la carte her på kveldene. Bakgården på Bakeriet er pent oppusset, med møbler der gjestene kan få servert mat og drikke når været tillater det.

 

Ellers finner du et enkelt treningsstudio her med badstue, og et enkelt møterom. Hotel Bakeriet er ikke det mest fancy hotellet i byen, men her får du svært mye for pengene i form av beliggenhet, atmosfære og service.

 

BESTILL ROM HER

 

Comfort Hotel Trondheim

Best Western Plus Hotel Bakeriet

Comfort Hotel Trondheim ligger i Krambugata, rett ovenfor Trondheim Kino, og kun to kvartaler unna Nordre gate. Her når du bryggene lang Nidelven på 1 minutt, og kan spasere derfra langs elven opp til Nidarosdomen på omtrent 10 minutter. Hotellet er relativt nytt, med en pen og moderne design.

Det er 194 rom å velge blant, fra ganske små standard enkeltrom, til superiorrom med relativt raus plass. Hotellet har ellers en egen restaurant, bar med lounge, kafé, et moderne treningssenter, noen få møterom, samt kiosk, snackbar og delikatesseforretning.

Bakeriet Trondheim hotell

De aller fleste vil ha godt utbytte av å velge Comfort Hotel Trondheim. Her bor du sentralt, du får god service, standarden er bra, og prisene er ganske lave. Det er fullt mulig å få et kurant rom på hotellet ned mot tusen kroner natten dersom du booker på rett tidspunkt.

 

BESTILL ROM HER

 

Radisson Blu Royal Garden Hotel

Hotell Trondheim Nidelven

Royal Garden er omtrent like velkjent i Trondheim som Britannia, og drives i dag av Radisson-kjeden. Selv om hotellet ikke er like luksuriøst og standsmessig som Britannia, er det fortsatt blant byens aller beste. Dette stedet henvender seg kanskje i større grad til forretningsfolk, og andre som vil bo i moderne omgivelser fra øverste hylle.

Hotellet ligger i Kjøpmannsgata, og i enden av den klassiske rekken med brygger som ligger langs Nidelvens utløp. Her er det relativt stille om natten, men du har ikke mer enn 300 – 400 meter å gå før du når for eksempel Nordre gate og Stiftsgården.

Radisson Blu Royal Garden Hotel Trondheim

Det er 298 rom og suiter på Royal Garden, innredet moderne, og i en typisk skandinavisk stil. Her også har selv de minste rommene relativt god plass, og er gjerne på minst 20 kvadratmeter. Hotellet har ellers en god restaurant, bar med lounge, kafé, treningssenter, konferanselokaler med stor kapasitet og mange møterom.

Prisene på Radisson Blu Royal Garden er i perioder meget lave sett i forhold til hva du får, og et standardrom kan komme ned i under tusen kroner natten.

 

BESTILL ROM HER

 

City Living Schøller Hotell

Billig hotell Trondheim

Schøller Hotell ligger på hjørnet av Dronningens gate og Jomfrugata, rett ovenfor Stiftsgården og den tilhørende parken. Dette er så sentral du kan komme i Trondheim sentrum om du skal bo på hotell. City Living er et lite selskap som spesialiserer seg på billig overnatting med god beliggenhet. Det er to alternativer i byen, og Schøller Hotell er det vi mener egner seg best.  

Her kan du velge blant 50 rom og små leiligheter. Begge deler har en enkel og praktisk innredning, med relativt god plass. Leilighetene har separate soverom, og stue med et enkelt minikjøkken. Det er ingen felles fasiliteter her som restaurant, bar, treningsrom og slikt, men en enkel kaffekrok i lobbyen.

Rimelig hotell Trondheim

Selv om dette alternativet er noe spartansk, er det et av byens mest populære overnattingssteder. Prisene er lave, beliggenheten god, og de tekniske løsningene helt greie. Merk deg at du for eksempel sjekker inn på hotellet på forhånd via internett, og får kode til inngangsdøren dersom du skal farte inn og ut etter klokken 23.00 (Schøller har ikke døgnåpen resepsjon).

 

BESTILL ROM HER

 

Prisnivå på hotell i Trondheim

Trondheim har et godt utvalg av hotell i alle priskategorier, og derav god konkurranse mellom overnattingsstedene. Det er som regel mulig å få et bra rom på et av de bedre stedene for rundt 1 000 til 1 500 kroner, og godt under dette på de rimeligste trestjerners alternativene.

Unntakene er luksushotell som Britannia, men også der er det mulig å få en relativt rimelig kostnad på overnattingen. Dette beror veldig på når du bestiller, og hvor mye ledig kapasitet hotellene har på de ønskede dagene.