Fem anbefalte hotell i London

inneholder annonselenker

fem anbefalte hotell i london

Vi nordmenn besøker faktisk England oftere enn alle andre reisemål, unntatt Spania. London er utvilsomt det store trekkplasteret. Verdensmetropolen byr på alt en storbyferie bør inneholde, spesielt innen shopping, kulturopplevelser og spennende restauranter og uteliv.

Londons ubestridte shoppingsentrum er Oxford Street, men de handlelystne er overhodet ikke begrenset til bare denne gaten. Regent Street og Jermyn Street er vel verdt en tur innom, om det er motebutikker man er på jakt etter. Det samme gjelder Bond Street (som krysser Oxford Street) og det meste av området Mayfair (Mount Street i Mayfair er et must). Bydeler som Notting Hill og Covent Garden står også høyt på lista, i tillegg til de velkjente shoppingsentrene som Harrods, Debenhams og Fortnum & Mason.

 

Fem gode tips til hotell i London

Hjertet av Londons shoppingmuligheter ligger likevel i og rundt Oxford Street. Der kan du velge og vrake i over 300 butikker med siste skrik på klesfronten, sko, og alt av accessories. Shopping i London betyr som regel mange tunge poser å drasse på. Da er det om å gjøre å velge det rette området å bo i. Her er fem anbefalte hotell, i forskjellige prisklasser, for deg som skal på storbyferie til London.

5 glimrende hotell i London

 

annonselenker

The Marylebone Hotel

The Marylebone Hotel ligger i Welbeck Street, med 6-7 minutter å gå til Oxford Street eller Regent Street. Nærmeste undergrunnsstasjon er cirka fem hundre meter unna (Bond Street).

Hotellet har fire velfortjente stjerner, og prisen per døgn gjenspeiler i utgangspunktet både standarden og den gode beliggenheten. Men, i kampanjeperioder kan man finne rom med kraftig rabatt på bookingtjenestene, spesielt om man er ute i god tid.

Interiøret på The Marylebone Hotel er ganske friskt og moderne. Du kan velge mellom mange forskjellige typer rom, og alle har lekre bad, store og komfortable senger, TV, WiFi, kaffemaskin og alt det andre du trenger for et behagelig opphold. Hotellet har også et svært anstendig spa, treningsstudio og svømmebasseng.

 

BESTILL ROM HER

St Martins Lane London

St Martins Lane London er et utrolig flott hotell med en supersentral beliggenhet, bare et par minutters gange unna Trafalgar Square. Her bor du midt i smørøyet, med kort vei til mye av det London har å by på. Tube-stasjonen Leicester Square ligger dessuten bare et par steinkast unna.

Når du går inn den futuristiske svingdøren som leder inn i hotellet, blir du møtt av en utrolig kul lobby. Lobbyen er stor og stilig innredet, med en rekke lekre designelementer som marmorsøyler og gigantiske sjakkbrikker. Her får du garantert et bra bilde til Instagrammen! Et besøk innom hotellets bar Blind Spot er også et «must».

Det samme fine designet går igjen på hotellrommene. Her blir du møtt av stilrene linjer, moderne materialer og vinduer som strekker seg fra gulv til tak. Noen av rommene gir deg også en flott utsikt over London. 

 

BESTILL ROM HER

Royal Lancaster London

Royal Lancaster London ligger nydelig til, rett over gaten for fantastiske Hyde Park. Hyde Park er den største av de fire kongelige parkene i London, og er et deilig grønt fristed i storbyen. Her bor du forholdsvis landlig til, samtidig som Oxford Street bare er 15 minutter unna. 

Dette er et femstjerners hotell som virkelig lever opp til standarden. Her er det brukt moderne materialer i kombinasjon med detaljer fra 60-tallets eleganse. Hotellrommene er spredd over 18 etasjer, hvor de øverste etasjene gir deg en fantastisk utsikt over London. 

I hotellets restaurant Nipa Thai kan du spise utsøkt thaimat, og i Hyde Café kan du nyte afternoon tea. Royal Lancaster har selvsagt også en elegant hotellbar som serverer nydelige drinker.

 

BESTILL ROM HER

The Langham London

Det femstjerners hotellet The Langham London ligger øverst i Regent Street. Gaten i seg selv byr på gode shoppingmuligheter, og det er bare fem minutters gange til Oxford Circus. I umiddelbar nærhet ligger det også et anstendig antall restauranter, barer, parker og teater.

The Langham er et av de mest kjente i London, med en lang og spennende historikk. De kan blant annet skryte av å ha installert Englands første hydrauliske heis, og har vært åsted for en rekke kjente filmscener, blant annet i James Bond-filmen ”GoldenEye”.

Hotellet oser luksus, både på innsiden og utsiden. Selv de enkleste av de totalt 333 rommene er relativt overdådige, før komforten baller på seg helt opp til flotte suiter egnet for kongelige besøk. The Langham byr også på flere topp restauranter, inklusivt muligheter for private middager. Gjestene har ellers tilgang til et døgnåpent treningsstudio og spa.

Det er ingen tvil om at det er mer enn middels dyrt å overnatte på The Langham. Men, har man velfylt bankkonto eller vil feire noe spesielt, er dette hotellet midt i blinken. Vær også oppmerksom på at det er mulig å få merkbare prisavslag utenfor hotellets høysesong, eller når bookingtjenestene har spesielle kampanjer gående.

 

BESTILL ROM HER

Claridge’s

Claridges ligger i hjertet av Mayfair, og det tar omtrent tre minutter til fots å komme seg til Oxford Street. Nærmeste metrostasjon er Bond Street, og du får vakre Grosvenor Square rett bortenfor. Du bor med andre ord midt i shoppingstrøket, med alle muligheter rent utenfor hotelldøren.

Selve hotellet er utvilsomt et av de beste i London, både når det kommer til luksuriøs innredning og hva du opplever på innsiden. Fra utsiden vekker ikke Claridge’s spesielt oppsikt, men innenfor er det gjennomført Art Deco som gjelder. Rommene er utstyrt med deilige og store senger, badeinnredning i marmor og lekre møbler, uansett hvilken prisklasse du går for.

Du kan også velge mellom flere typer suiter, om pengeboka tillater det. Claridge’s er ellers utstyrt med en to elegante barer, kaffebar og flere muligheter for utsøkte matopplevelser. Restauranten Fera har stjerne i Michelin-guiden, mens Aulis lar inntil seks personer sitte til bords med kokken. Om du trenger å pleie kroppen har hotellet et meget bra spa, samt et helsestudio i toppklasse.

 

BESTILL ROM HER