Fem anbefalte hotell i London

fem anbefalte hotell i london

Vi nordmenn besøker faktisk England oftere enn alle andre reisemål, unntatt Spania. London er utvilsomt det store trekkplasteret. Verdensmetropolen byr på alt en storbyferie bør inneholde, spesielt innen shopping, kulturopplevelser og spennende restauranter og uteliv.

Londons ubestridte shoppingsentrum er Oxford Street, men de handlelystne er overhodet ikke begrenset til bare denne gaten. Regent Street og Jermyn Street er vel verdt en tur innom, om det er motebutikker man er på jakt etter. Det samme gjelder Bond Street (som krysser Oxford Street) og det meste av området Mayfair (Mount Street i Mayfair er et must). Bydeler som Notting Hill og Covent Garden står også høyt på lista, i tillegg til de velkjente shoppingsentrene som Harrods, Debenhams og Fortnum & Mason.

 

Fem gode tips til hotell i London

Hjertet av Londons shoppingmuligheter ligger likevel i og rundt Oxford Street. Der kan du velge og vrake i over 300 butikker med siste skrik på klesfronten, sko, og alt av accessories. Shopping i London betyr som regel mange tunge poser å drasse på. Da er det om å gjøre å velge det rette området å bo i. Her er fem anbefalte hotell, i forskjellige prisklasser, for deg som skal på storbyferie til London.

annonselenker

The Marylebone Hotel – Muligheter for kupp

hotellrom i londonDen første anbefalingen vi tar med er overnattingsstedet for den som er på jakt etter et kupp, og heller bruke pengene på shopping eller andre ting. The Marylebone Hotel ligger i Welbeck Street, med 6-7 minutter å gå til Oxford Street eller Regent Street. Nærmeste undergrunnsstasjon er cirka fem hundre meter unna (Bond Street).

Hotellet har fire velfortjente stjerner, og prisen per døgn gjenspeiler i utgangspunktet både standarden og den gode beliggenheten. Men, i kampanjeperioder kan man finne rom med kraftig rabatt på bookingtjenestene, spesielt om man er ute i god tid.

Interiøret på The Marylebone Hotel er ganske friskt og moderne. Du kan velge mellom mange forskjellige typer rom, og alle har lekre bad, store og komfortable senger, TV, WiFi, kaffemaskin og alt det andre du trenger for et behagelig opphold. Hotellet har også et svært anstendig spa, treningsstudio og svømmebasseng.

 

BESTILL ROM HER

Claridge’s – Elegant og eksklusivt

hotell i londonClaridges ligger i hjertet av Mayfair, og det tar omtrent tre minutter til fots å komme seg til Oxford Street. Nærmeste metrostasjon er Bond Street, og du får vakre Grosvenor Square rett bortenfor. Du bor med andre ord midt i shoppingstrøket, med alle muligheter rent utenfor hotelldøren.

Selve hotellet er utvilsomt et av de beste i London, både når det kommer til luksuriøs innredning og hva du opplever på innsiden. Fra utsiden vekker ikke Claridge’s spesielt oppsikt, men innenfor er det gjennomført Art Deco som gjelder. Rommene er utstyrt med deilige og store senger, badeinnredning i marmor og lekre møbler, uansett hvilken prisklasse du går for.

Du kan også velge mellom flere typer suiter, om pengeboka tillater det. Claridge’s er ellers utstyrt med en to elegante barer, kaffebar og flere muligheter for utsøkte matopplevelser. Restauranten Fera har stjerne i Michelin-guiden, mens Aulis lar inntil seks personer sitte til bords med kokken. Om du trenger å pleie kroppen har hotellet et meget bra spa, samt et helsestudio i toppklasse.

 

BESTILL ROM HER

The Langham London – Luksushotell i Regent Street

the langham hotell i londonDet femstjerners hotellet The Langham London ligger øverst i Regent Street. Gaten i seg selv byr på gode shoppingmuligheter, og det er bare fem minutters gange til Oxford Circus. I umiddelbar nærhet ligger det også et anstendig antall restauranter, barer, parker og teater. Hotellet er et av de mest kjente i London, med en lang og spennende historikk. The Langham kan blant annet skryte av å ha installert Englands første hydrauliske heis, og har vært åsted for en rekke kjente filmscener, blant annet i James Bond-filmen ”GoldenEye”.

Hotellet oser luksus, både på innsiden og utsiden. Selv de enkleste av de totalt 333 rommene er relativt overdådige, før komforten baller på seg helt opp til flotte suiter egnet for kongelige besøk. The Langham byr også på flere topp restauranter, inklusivt muligheter for private middager. Gjestene har ellers tilgang til et døgnåpent treningsstudio og spa.

Det er ingen tvil om at det er mer enn middels dyrt å overnatte på The Langham. Men, har man velfylt bankkonto eller vil feire noe spesielt, er dette hotellet midt i blinken. Vær også oppmerksom på at det er mulig å få merkbare prisavslag utenfor hotellets høysesong, eller når bookingtjenestene har spesielle kampanjer gående.

 

BESTILL ROM HER

Holiday Inn Oxford Circus – Ofte gode tilbud

bra hotell i londonOm hotellene som er anbefalt ovenfor blir litt for dyre, er sannsynligvis Holiday Inn London Oxford Circus et bedre valg. Her er det mulig å finne svært gode priser på overnatting når du skal på storbyferie til London. Hotellet ligger også akkurat der du helst vil bo, med kun to minutters gange til Oxford Street. Outlets for kjente merker som blant Zara, Nike, Cartier og H&M ligger i umiddelbar nærhet til Holiday Inn.

Rommene på hotellet er ganske standard for et firestjerners etablissement. Det er rent og pent, men ikke like luksuriøst som de ovenfor nevnte anbefalingene. Hotellets restaurant er ganske bra, og i området rundt finnes det et bredt spekter av spisemuligheter, barer og kaféer. Denne kjeden er også kjent for å være ganske familievennlig, og et godt valg for de som reiser med barn.

 

BESTILL ROM HER

 

Saint Georges Hotel – Nylig oppusset

saint georges hotell i londonSaint Georges er et rent og pent, firestjerners hotell, kun et par minutter gange fra Oxford Circus. Det betyr at du har enkel og rask adgang, ikke bare til massevis med shoppingmuligheter, men også undergrunnen i London. Du får også Regents Park fem minutter unna til fots, et deilig sted å slappe av i om været tillater det.

Mange av rommene på Saint Georges gir flott utsikt, men da bør du booke fra niende etasje og oppover. Du kan velge mellom tre kategorier rom, standard, twin og superior. Rommene er nylig oppussede, med behagelig interiør og deilige, myke senger. Hotellet inneholder ellers en ganske så bra restaurant, beliggende i femtende etasje, med utsikt over byens sentrum.

Frokosten serveres her, og restauranten har også en anstendig bar å by på. Apropos bar så ligger The Artisan rett over gaten fra Saint Georges Hotel. Den regnes som en av de beste på kloden.

 

BESTILL ROM HER