Fem glamorøse hotell i Barcelona

luksushotell i barcelona

Det er noe helt eget over en storbyferie i Barcelona. Det er bortimot umulig å ikke forelske seg i byen. Beliggenheten ved Middelhavet er nærmest perfekt, og du kan kombinere shopping og storbyaktiviteter med late dager på stranden. Barcelona har alt fra pulserende natteliv som aldri tar slutt, til vakker arkitektur og unike kunstopplevelser. Innimellom kan man la seg friste av fantastiske mat i alle prisklasser. I tillegg er det svært enkelt å komme seg dit, med en knapt fire timers flytur direkte fra Gardermoen.

 

Luksushotell i Barcelona

La det være sagt med en gang; hotellene vi har plukket ut her er langt i fra de billigste. Dette er forslag for deg som vil unne deg litt ekstra når du er i Barcelona. Har du et stramt budsjett for storbyferien, bør du kanskje heller titte på noen av våre andre forslag. Med det sagt så kan det nevnes at prisene på de fleste luksushotell varierer veldig, alt ettersom når du booker. Enkelte perioder i året kan du for eksempel få omtrent halv pris på Hotel W Barcelona, noe som monner spesielt godt når vi snakker om disse femstjerners hotellene. Følg også med på bookingtjenestene når de kjører egne kampanjer.

Kriteriene for hvilke hotell vi har valgt ut er en god miks av beliggenhet, komfort, atmosfære og service. I Barcelona bugner det med topp hotell i de fleste prisklasser, men våre forslag utmerker seg blant de soleklart mest luksuriøse og glamorøse.

annonselenker

Hotel Arts Barcelona

glamorøse hotellrom i barcelonaHotel Arts ligger i Port Olimpic, med marinaen og stranda rett utenfor døra. Den ikoniske og enorme gullfisken, designet av Frank Gehry, står rett ved hotellet. Området i seg selv byr på så mye spennende at det er mulig å bruke opp hele storbyferien innenfor en liten radius på noen hundre meter. Blir du lei av strandlivet, kan du nyte det luksuriøse badebassenget med en lekker cocktail i hånda i stedet. På toppen av hotellet finner du et spa i en klasse for seg.

Arts er et hotell som fortjener alle sine fem stjerner. Rommene er overdådige, og gir utsikt over byen eller havet rett utenfor. Barcelona er som kjent byen å nyte god mat i, og bor du på Arts trenger du ikke reise langt. Hotellet skilter med flere restauranter i toppklasse, hvorav en av de har to stjerner i Michelin-guiden (Encota). Hotellet har i tillegg flere barer og kaféer som står i stil til resten av tilbudet. Langs marinaen finner du også et variert utvalg av nattklubber og restauranter. Fra Hotel Arts har du gangavstand til Las Ramblas, og byens beste shopping kan nås til fots.

 

BESTILL ROM HER

Hotel W Barcelona

hotel w barcelonaHotel W Barcelona er et av byens mest kjente landemerker. Du ser det tydelig under innflygningen til El Prat, liggende rett på stranda, med en form som ikke er til å ta feil av. Det store seilet minner mye om Burj Al Arab Jumeirah, Dubais mest kjente luksushotell. Om du skulle støte på en eller annen verdensberømt kjendis mens du er på storbyferie i Barcelona, er det gode odds for at det skjer på Hotel W. Her bugner det i trendy og minimalistisk design, avant-garde kunst og en avslappende atmosfære. Alt som tenkes kan av muligheter for nytelse og velvære er på plass. Hotellet har flere topp restauranter, kule barer og en populær nattklubb i øverste etasje. Her er det deilig å slappe av etter å ha tatt inn Barcelonas yrende liv.

Rommene på Hotel W Barcelona er like stilfulle som resten av hotellet. Selv de rimeligste alternativene overgår det meste man ellers opplever på et femstjerners hotell. Det luksuriøse designet til tross; utsikten er kanskje det som slår en mest på dette hotellet. Arkitekturen og plasseringen sikrer at så godt som alle rom har en fantastisk utsikt utover Middelhavet, gjennom panoramavinduer som dekker hele den hav-vendte veggen.

 

BESTILL ROM HER

Mandarin Oriental Barcelona

hotell barcelonaMens hotellene i W-kjeden tiltrekker seg hippe og festglade mennesker, er Mandarin Oriental noe mer synonymt med gamle penger og klassisk snobberi. Hotellet i Barcelona er likevel mer trendy og minimalistisk innredet enn flere av søsterhotellene i andre storbyer, uten at det går ut over det luksuriøse preget. Servicen på disse hotellene er i en egen klasse, og du blir tatt imot med stil fra første sekund av. Mandarin Oriental i Barcelona ligger plassert svært strategisk for de som vil nyte byens suverene shoppingtilbud. Las Ramblas ligger rett rundt hjørnet, og man kan enkelt rusle ned til det spennende Barri Gotic.

Rommene på Mandarin Oriental er svært komfortable, men ikke av de største. Det siste spiller liten rolle, da Barcelona uansett ikke er byen man skal holde seg innendørs i. Vil du slappe av på hotellet er takterrassen med panoramautsikt rett sted om kveldene, mens på dagtid foretrekker de fleste den vakre hagen på bakkenivå. Her finner du også hotellets høyt ansette restaurant, Mimosa garden.

 

BESTILL ROM HER

ABaC Restaurant og Hotell

ABaC Restaurant & Hotel i BarcelonaHer er hotellet for de som vil ha litt mer ro og diskresjon, samtidig som det beste i livet kan nytes. ABaC er en av Barcelonas beste restauranter, for tiden med 2 stjerner i Michelin-guiden. Hotelldelen er på langt nær blant de største i byen, og det tilbys kun luksuriøse 17 rom og suiter. For kjærestepar på tur, kanskje med noe ekstra å feire, er ABaC midt i blinken. Her serveres det champagne ved ankomst, og du kan nyte de edle dråpene i jacuzzien på rommet. Den nevnte restauranten bør besøkes uansett om man velger å bo på et annet hotell.

ABaC byr også på et meget behagelig spa, innendørs pool og en vakker hage som egner seg til avslapping, eller aperitif mens man lader opp til gourmetmiddager på restauranten. Beliggenheten er også fin for de som vil litt unna de mest larmende gatene. ABaC ligger rett ved siden av Jardins de La Tamarita, og du har kort vei til Turo del Putxet-parken.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Neri

hotel neri barcelonaNeri er et klassisk luksushotell i Barcelona, beliggende i et herskapshus fra 1600-tallet. Huset er et av de vakreste i det gamle jødekvarteret, beliggende i en stille gate, og med Catedral de Barcelona rett ved siden av. Las Ramblas, Picasso-museet og Barcelonas kanskje mest spennende marked, La Boqueria, ligger rett i nærheten. Som med nevnte ABaC, er dette stedet for de som vil gjemme seg litt bort, eller foretrekker fred og ro etter å ha saumfart alt det spennende i Barcelona.

Antallet rom eller suiter er kun 22, og alle har sitt helt eget særpreg. Det går mye i lysekroner, gull, kvarts og marmor, samt myke og behagelige tregulv. Flere av suitene og rommene har lekre balkonger eller små terrasser. På taket har du et av byens mest romantiske steder å slappe av på om kveldene, med deilige drinker fra en kompetent bar. Hotellets restaurant er slettes ikke verst, men vi anbefaler at du også prøver ut noen av de mange tilbudene du finner rett i nærheten, for eksempel japanske Koy Shunka med stjerne i Michelin-guiden.

 

BESTILL ROM HER