The Tavern i Praha – topp burgerbar

inneholder annonselenker

anbefalt hamburger i praha

De trange og koselige strøkene i Praha innbyr til vandring, noe man blir sulten og tørst av. Ingenting er da bedre en skikkelig sikringskost, gjerne fra et kjøkken som ikke er redd for å smøre tjukt på, og som samtidig vet hvor de skal kjøpe inn drikkevarene. Dette har de skjønt på The Tavern.

 

Se også: Anbefalte hotell i Praha

 

Autentiske amerikanske burgere

Restauranten og baren eies og drives av et hyggelig amerikansk par, Lori Wyant og Dean Selby. De kombinerer det beste av to verdener, autentiske amerikanske BBQ-burgere, sammen med herlige tsjekkiske øl. Du finner stedet i enden av parken Riegrovy Sady, på et stille gatehjørne i retning av det store TV-tårnet.

The Tavern i Praha – topp burgerbar

Bestill bord på forhånd

Dessverre er det ikke plass til så mange på det intime og trivelige spisestedet, og det lønner seg definitivt å reservere bord på forhånd. Med det sagt, både innehavere og ansatte er vennlige og hjelpsomme, og vil alltid prøve å finne plass til uanmeldte besøkende. Er det varmt nok i været utvides kapasiteten på fortauet utenfor, med hyggelige små bord som har utsikt mot parken.

 

Variert burgermeny

Burgerne på menyen er varierte og inkluderer vegetariske varianter. Er du kjøttsulten, har du funnet et egnet sted. Burgerkjøttet kommer fra gressfødde kuer og er helt uten tilsetning, om man ser bort i fra det velvalgte krydderet og marinadene. Brød og fries er hjemmelagde og smakfulle, mens tilbehøret er riktig valgt hele veien. Porsjonene er rett og slett overdådige, og du forlater neppe The Tavern med romlende mage.

Snacks, tilbehør og desserter er en opplevelse i seg selv. Har du plass i bringa etter burgeren, gå for en Kentucky Bourbon Pecan Pie!

 

Godt øl og kraftige drinker

Det som setter prikken over i-en på The Tavern er utvalget av god drikke. Ølhunder får servert Jezek (pinnsvin) på fat fra et meget anstendig lite bryggeri i Jihlava. Pinnsvinet er en lys lager med rik og god smak, og for mange verdt besøket i seg selv.

anbefalt bar i praha

Har du lyst på andre typer øl, byr The Tavern på et pent utvalg av flasker fra de beste mikrobryggeriene i Praha og Tsjekkia for øvrig. Drinkene er heller ikke å forakte, om tiden på døgnet tilsier en prøvesmak. Det går i klassikere med en amerikansk twist; rike på alt, inklusive brennevinet.

The Tavern kan med hell besøkes både på kveldstid og om formiddagen, spesielt i helgene. Lunsjmenyen på lørdager og søndager er som regel spennende, med samme stappmettgaranti som ellers på døgnet. Da får du også servert egne dagen-der-på-drinker, for de som trenger medisin mot tømmermenn og gruff.

 

Andre matrelaterte opplevelser i Praha

annonse

Avleggeren U Kurelu

Vertskapet på The Tavern driver også en avlegger som ligger noen hundre meter unna. U Kurelu er et noe større etablissement, og mer utpreget pub. Menyen er noe begrenset i forhold til utvalg av burgere, men kjøkkenet tar igjen så det monner med andre BBQ-spesialiteter. Quesedillas med pulled pork er en av stedets spesialiteter, og det samme gjelder BBQ-ribs når de er på spisekartet.

bra hamburger i praha

Utvalget øl er bedre her enn på tavernaen. U Kurelu har flere kraner der det tappes et varierende utvalg av godt øl fra mikrobryggerier. Begge omtalte restauranter og barer er trivelige åsteder det kan bli vanskelig å forlate. Servicen er av beste sort, der alle ansatte, så vel som innehaverne selvsagt, snakker godt engelsk.

 

Godt strøk for å gå på pub eller restaurant

Både The Tavern og U Kurelu ligger i grensetraktene mellom Zizkov og Vinohrady, bydeler der du finner et kjempeutvalg av gode restauranter og vannhull. Den enkleste måten å komme seg til begge på, er normalt via metro til stasjonen Jiriho s Podebrad. Derfra har du cirka 5 minutters gange foran deg, med omtrent samme avstand til The Tavern og U Kurelu.

Fra Museum, som du ser på toppen av Vaclavplassen, tar det et sted mellom femten og tyve minutter å rusle.

 

Her finner du The Tavern:

Adresse: Chopinova 26, Praha 2
Bestilling av bord: https://www.thetavern.cz/en/reservations/
Åpent: man – fre 11:30 – 22:00, lør – søn 11:00 – 22:00

 

Her finner du U Kurelu:

Adresse: Chvalova 1, Praha 3
Bestilling av bord: https://www.ukurelu.cz/en/reservations/
Åpent: man – søn 17:00 – 23:00