Anbefalte hotell i Praha

inneholder annonselenker

anbefalte hotell i praha

 Se hvilke 10 hotell vi anbefaler i Praha her.

I Praha kan du bo på luksushotell for en rimelig penge, selv i de beste strøkene. For de som ikke trenger å bo som konger og dronninger, finnes det enda flere muligheter.

Her anbefalingene du trenger for å finne rett hotell, og i rett område, når du skal på storbyferie til Praha.

 

5 anbefalte hotell i sentrum av Praha

De fem neste hotellene vi anbefaler ligger alle svært bra plassert i forhold til slike ting som uteliv, shopping, restauranter og kaféer. Velger du å bo her, vil du ha gangavstand til det aller meste du vil foreta deg. Du har også Mala Strana og slottsområdet tilgjengelig til fots på noen få minutter.

annonselenker

Alcron Hotel Prague

Beste hotell i Praha

Alcron er blant de beste femstjerners hotellene i Praha. Hotellets restaurant var den første i byen som fikk stjerne i Michelin-guiden, noe som gir en god indikasjon på standarden på Alcron.

Hotellet er ganske stort (over 200 rom), der rommene i de øverste etasjene gir flott utsikt mot Prahas slott. Som et hotell i toppklasse har Alcron alt av fasiliteter, inkludert en meget hyggelig takterrasse som er et ypperlig sted å slappe av på.

Alcron Hotel Praha

Beliggenheten er bra for de som vil ha nærhet til handlegatene, men vær oppmerksom på at dette området er det mest folkerike om kveldene og nettene, på grunn av de mange barene og nattklubbene her.

 

BESTILL ROM HER

Unitas Hotel

Koselig hotell i Praha

Unitas Hotel er et hyggelig firestjerners hotell med kun 36 rom. Det ligger i de koselige og brosteinsbelagte gatene i retningen mot nasjonalteateret, omtrent ti minutters gange fra Gamlebytorget.

I dette området finnes det et utall av barer, restauranter og puber som er verdt en tur innom. Du får også kort vei dersom du vil shoppe mens du er på storbyferie i Praha.

Unitas Hotel Praha

Hovedgata Vaclavske Namesti, og gågata Na Prikope, er begge rett i nærheten, og er der du finner alle varemagasinene og merkebutikkene.

 

BESTILL ROM HER

BoHo Prague Hotel

Boho Hotel Praha

BoHo Prague Hotel er et av de beste hotellene i Praha blant de med fire stjerner. For det første er hotellet flott oppusset, med et stilig og pent interiør. Rommene er ganske store, med komfortable senger og flotte baderom.

Hotellet har eget treningssenter, en bra restaurant, og en innbydende bar med lounge å slappe av i.

Nydelig hotell i Praha

Beliggenheten er meget bra for de som vil ha kort avstand til både Vaclav-plassen og Gamlebytorget, samt kort vei til de viktigste shoppinggatene. Gaten BoHo ligger i er lite trafikkert, og du slipper dermed unna støy om kveldene, selv om du bor svært sentralt.

 

BESTILL ROM HER

Hotel U Prince

Hotel U Prince Praha

Det er flere grunner til at vi anbefaler Hotel U Prince, og ikke bare fordi dette er et meget anstendig femstjerners hotell. Beliggenheten er så godt som uslåelig. Det ligger rett overfor den astronomiske klokka på Gamlebytorget.

I tillegg til overdådige rom, har U Prince en av byens beste barer i kjelleren, samt en ganske artig pub og restaurant, der det spilles gladjazz om kveldene. På hotellets takterrasse er det også en restaurant hvor du får en uslåelig utsikt over Praha. Hotellet har også en finere restaurant, samt egen uteservering på selve torgplassen.

Anbefalt hotell i Praha sentrum

Bor du her må du tåle at det er mye turister utenfor hotelldøra, men du får igjen på så mange andre vis. Ønsker du å bo midt i smørøyet i Praha er ærverdig Hotel U Prince et godt valg.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Residence Agnes

Hotel Agnes Praha

Nydelige Hotel Residence Agnes ligger veldig fint til, i en historisk, vakker og sentral del av Praha. Fra hotellet bruker du for eksempel bare knappe fem minutter på å gå til det gamle bytorget. Her er det dessuten stille og rolig om kveldene, selv om gamlebyen bare er noen minutter unna.

Residence Agnes er med sine 22 gjesterom et forholdsvis lite og intimt hotell. Kombinert med den glimrende servicen gjør dette hotellet til en skikkelig hjemmekoselig plass å være. Tidligere gjester fremhever spesielt den trivelige stemningen det er på hotellet og det hyggelige personalet.

Fantastisk hotell i Praha

Er dere på utkikk etter et stille og rolig hotell som ligger sentralt til i Praha, er Residence Agnes et glimrende valg. Hotellet passer kanskje spesielt godt for voksne som ønsker å bo på et koselig hotell når de besøker Praha.

 

BESTILL ROM HER

 

5 flotte hotell i Mala Strana i Praha

Nedenfor finner du fem hotell som kan anbefales på det varmeste. Alle ligger sentralt i Mala Strana. Velg dette strøket om du vil litt bort fra de mest folksomme områdene i Prahas sentrum.

annonselenker

Old Royal Post Hotel

Old Royal Post Hotel Praha

Old Royal Post Hotel er et nydelig lite hotell med kun 26 rom og små leiligheter. Hotellrommene er alle unikt innredet, med stilig og særegent design.

Beliggenheten er bortimot perfekt dersom du vil bo sentralt, men samtidig ha det intimt og stille om natten. Den vakre bygningen ligger på Maltezske Namesti, med flere gode spisesteder rett i nærheten.

Beste hotell i Malá Strana Praha

Du får kun noen minutters gange til blant annet Karlsbroen, slottet og Petrin-høyden. Prisene er som regel svært lave sett med norske øyne. Booker du tidlig kan du også få gode avslag, alt ettersom når på året du skal besøke Praha.

 

BESTILL ROM HER

Aria Hotel Prague

Aria Hotel Praha

Aria er blant de aller flotteste hotellene på denne siden av Prahas sentrum. Det femstjerners luksushotellet ligger rett i nærheten av slottet, i nydelige omgivelser.

Herfra har du omtrent halvparten av de viktigste severdighetene rett i nærheten. Vil du gå til Gamlebytorget, tar det deg omtrent 15 minutter. På hotellets takterrasse og restaurant får du flott utsikt utover de røde takene i Mala Strana.

Glimrende hotell i Praha

Hotellet har også treningssenter, spa, bar og lounge, samt 51 vakkert innrede rom med aircondition. Dette er et utmerket alternativ for de som vil bo svært bra til en overkommelig pris, og kanskje spesielt for par som er på en romantisk storbyferie i Praha.

 

BESTILL ROM HER

Bishop’s House

Bishop's House hotell Praha

Bishop’s House rangeres med 4,5 velfortjente stjerner, og er blant de beste av de mange små og trivelig hotellene i Mala Strana. Hotellet ligger i et nydelig hus, klassisk for denne bydelen.

De 26 rommene, og det øvrige interiøret på hotellet, er moderne, lyst og trivelig. Alle rom har aircondition, resepsjonen er døgnåpen, frokostbufféen god, men det beste med hotellet er beliggenheten. Det ligger i en relativt stille krok, kun noen steinkast fra Karlsbroen.

Flott og sentralt hotell i Praha

Her bor du omgitt av gammel og vakker arkitektur, brosteinsbelagte gater, hyggelige restauranter, og med kort vei til det meste av sentrum. Prisene på Bishop’s House er i perioder nesten latterlig lave, sett i forhold til hva du får for pengene.

 

BESTILL ROM HER

Hotel U Zlatých nůžek

Hotel U Zlatých nůžek Praha

U Zlatých nůžek er et firestjerners hotell med kun 10 lekkert innredede rom. Det ligger på en pen, brosteinsbelagt torgplass, rett til venstre for kruttårnet i enden av Karlsbroen.

Denne delen av Mala Strana heter Kampa, og du er dermed en av de nærmeste naboene til blant annet Kampa Park, restauranten som eies og drives av norske Nils Jebens.

Romantisk hotell i Praha

I motsatt retning av Karlsbroen, og kun ett minutt unna til fots, ligger en vakker park med samme navn. Hotellet er et meget godt alternativ for alle som vil ha kort avstand til både slottsområdet og gamlebyen.

 

BESTILL ROM HER

Mandarin Oriental Praha

Mandarin Oriental Praha

Mandarin Oriental er det femstjerners hotellet som verdensberømte artister og skuespillere ofte bor på når de er i Praha. Selv om konkurransen er hard, er kanskje dette det beste luksushotellet i byen.

Det ligger i en stille del av Mala Strana, rett i nærheten av Kampa-parken, og den norske ambassaden i Tsjekkia. Herfra går du til Karlsbroen på omtrent fem minutter. Du får også kjempefin ankomst opp til slottet om du vil. Kabelbanen som går til toppen av Petrin-høyden ligger rett bortenfor hotellet, og fra Petrin kan du rusle til slottet i grønne omgivelser.

Luksushotell i Praha

Prisene på Mandarin Oriental er naturligvis blant de høyeste i Praha, men foretrekker du luksus når du er på tur så er dette hotellet et åpenbart valg.

 

BESTILL ROM HER

Hvor bør du bo på hotell i Praha?

Det er primært to områder som kan anses som de beste å bo i når du er på storbyferie i Praha. Det ene er Mala Strana, som kan oversettes til ”lillebyen”, eller ”det lille strøket” på norsk. Dette ligger mellom slottet og elven, forbundet med den andre delen av sentrum via blant annet Karlsbroen. Mala Strana er et meget vakkert område, med gotisk arkitektur, mange severdigheter, og noen av Prahas beste restauranter.

Det andre området som bør vurderes er det som kalles gamlebyen i Praha (bygningene i strøket er likevel av nyere dato enn Mala Strana). Her mener vi at det lønner seg å velge et hotell som ligger innenfor strekningen mellom Gamlebytorget og nasjonalteateret (Narodni Divadlo), og da helst med relativt kort avstand til elven. Kommer du for langt unna Gamlebytorget, er gatene og husene ikke like innbydende.

 

Prisnivå på hotell i Praha

Selv om Praha er en av Europas mest populære destinasjoner for storbyferie, er prisene merkbart lavere enn i de fleste sammenlignbare hovedsteder. Dette kommer riktignok an på når du bestiller. Er du sent ute, og vil besøke byen midt i turistsesongen, øker naturligvis kostnadene på overnatting.

Det er fullt mulig å finne et dobbeltrom på et tre- eller firestjerners hotell, til omtrent tusen kroner natten, selv i de beste strøkene. Vil du slå på stortromma og bo på femstjerners hotell, hender det at man slipper unna med priser som er under halvparten av det du kan forvente å betale i byer som Amsterdam, London og Paris.

 

En perle av et hotell i Praha

Vi har tidligere skrevet om The Golden Well på vår blogg, et fantastisk hotell som ligger rett under slottet. Om du vil bo særdeles staselig, og oppleve suveren service, bør du vurdere å innlosjere deg der når du besøker Praha. Les hele artikkelen her.

Mer om storbyferie i Praha