Tips til hotell i Røros

inneholder annonselenker

tips til hotell i røros

Røros er et av Norges mest unike turistdestinasjoner. Denne historiske gruvebyen kan ansees som ett eneste, stort museum og det er få besøkende som ikke lar seg bergta av stedet. Men Røros ligger også i et landskap som innbyr til flotte naturopplevelser for de som søker fjellets majestetiske ro.

Spesielt mennesker som liker jakt og fiske søker til de flotte nasjonalparkene som omgir Røros. Her ligger Femundsmarka og Forollhogna som lokker med blant annet vakre turopplevelser og kanopadling. En tur til Røros tilbyr både unik kulturarv og billedskjønn natur.

 

Tips til hotell i Røros

Røros ligger langt fra det meste, men byen er likevel forbausende lett tilgjengelig. Hit kan vi reise med både tog, fly, buss og egen bil. Overnatting er heller ikke vanskelig å finne og utvalget er rikt og variert. Vi har sett nærmere på noen av hotellene i Røros, og vi har funnet gode muligheter for de fleste.

annonselenker

Røros Hotell

hotel røros - beste hotell i rørosRøros Hotell har 4 stjerner og ligger cirka 10 minutters gange fra de historiske gatene i byen. Vi befinner oss i rolige, landlige omgivelser og her kan en familie nyte et fint opphold for en rimelig pris. Spesielt småbarnsfamilier og grupper vil finne seg godt til rette på Røros Hotell.

Rommene er ikke spesielt spennende, men praktiske og delikate. Vi har det vi trenger, som TV, Wi-fi og skrivebord, men det er også det hele. Røros Hotell er godt tilpasset funksjonshemmede og rullestolbrukere, og har også tilgjengelig utstyr for hørselshemmede.

Vakker natur omgir hotellet og her finnes det mange muligheter for en aktiv ferie. Fiske, ridning, golf og sykling er kun noen av tilbudene. Barna vil storkose seg med flott lekeplass og basseng og hotellet har egen restaurant og bar. Frokostbuffé er inkludert og hotellet har meget romslige konferanselokaler. Et ypperlig sted for familier og arbeidsgrupper.

 

BESTILL ROM HER

Vertshuset Røros

vertshuset røros - hotell i sentrum av rørosDet historiske Vertshuset Røros har 3 stjerner og ligger midt i smørøyet i Røros. Herfra har vi gå-avstand til hele byen og alle de historiske severdighetene. Dette intime hotellet har 38 rom og en sjarm som ikke lar seg kjøpe. Prisene er absolutt anstendige og tidligere gjester har gitt meget gode tilbakemeldinger.

Vertshuset Røros er et gammelt trehus og dette reflekteres også i interiøret. Rommene er lune og koselige, men enkle når det kommer til utstyr. Vi har likevel TV og Wi-fi og klarer oss fint med det. Hyggelig er det at vi kan ha med kjæledyr kostnadsfritt, og parkering er gratis.

Vertshuset Røros har egen restaurant, bar og kaffebar. Frokost er inkludert, men skuffende at den kun er kontinental. Dette er et lite hotell, men det har likevel 2 møterom som passer fint for mindre grupper. Vertshuset Røros passer veldig godt for par og familier med litt større barn.

 

BESTILL ROM HER

Erzscheidergården

Erzscheidergården hotell rørosDet lille hotellet Erzscheidergården ligger i et av de gamle trehusene midt i det historiske Røros. Hotellet har kun 24 rom og er på mange måter en unik opplevelse. Her sitter i historien i veggene og eierne har vært meget flinke til å skape en autentisk og koselig atmosfære.

Rommene i Erzscheidergården er lekre og behagelige, men enkle når det gjelder utstyr. Vi savner likevel ingenting og selv om vi har både TV og Wi-fi, er det den deilige atmosfæren som tar all vår oppmerksomhet. På tross av det historiske bygget, har hotellet rom tilpasset funksjonshemmede.

En virkelig deilig frokostbuffé er inkludert, men Erzscheidergården har ikke egen restaurant. Kaffebar har de derimot og hotellet har også et møterom, men er ikke egnet til større grupper. Par og familier med større barn vil trives meget godt i dette sjarmerende hotellet.

 

BESTILL ROM HER

Bergstadens Hotel

Bergstadens Hotel rørosBergstadens Hotel ligger bokstavelig talt ved inngangen til det historiske Røros. Hotellet har 3,5 stjerner og de 90 rommene er fordelt over 4 etasjer. På dette hotellet kan en familie, eller gruppe, ha et fint opphold til en absolutt anstendig pris. Frokosten har fått gode tilbakemeldinger, men hotellet har fått noen påpekninger på renhold og komfort.

Rommene inneholder det vi forventer, vi har TV, Wi-fi og skrivebord, men savner en vannkoker og/eller kaffetrakter. Det er hyggelig at ekstraseng og babyseng er gratis, men rent estetisk mener vi Bergstadens Hotel har mye å hente i både rom og fellesarealer.

Bergstadens Hotel har hele 3 restauranter og 2 barer. Omgivelsene byr på mange aktiviteter året rundt og her finnes også et møterom, samt treningsstudio. Kjæledyr er ikke tillatt, men servicedyr er velkomne. Hotellet er derimot ikke så godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

 

BESTILL ROM HER

Besøke Trondheim? Få tips til hvilket hotell du skal velge her.