Topp 10 severdigheter i Milano

inneholder annonselenker

Topp 10 severdigheter i Milano

Skal du reise til Milano? Planlegg turen her med vår guide til de 10 beste tingene å gjøre i Milano.

Milano er en storby i Nord-Italia med 1,4 millioner innbyggere, som nok er best kjent for å være Europas motemekka. Mange tror kanskje at Milano kun er forbeholdt shopping av moteklær, men er virkeligheten derimot en helt annen.

Milano er nemlig er også full av gamle kirker, vakre bygninger, historiske områder og interessante attraksjoner og museer. Det er rett og slett mye spennende å utforske i denne byen. Det er også en by som er kjent for et rikt uteliv og mye god mat, så her er det noe for alle.

 

10 spennende ting å gjøre i Milano

annonse

 

Topp 10 severdigheter i Milano

Milano har kanskje ikke like mange kjente bygninger som Roma og Venezia, men det er like vel flere imponerende severdigheter i byen. Her kan du blant annet besøke kjente byggverk som Duomo og Castello Sforzesco. Eller hva med det verdensberømte bildet «Nattverden» av Leonardo da Vinci?

Her har vi plukket ut ti av de mest populære severdighetene i Milano.

 

Duomo di Milano

Duomo di MilanoDen mest populære attraksjonen i Milano er katedralen Duomo di Milano. Denne er bygd i gotisk stil, og stammer fra 1300-, og 1400-tallet.

Katedralen er trolig mest kjent for å være full av statuer og skulpturer, og til sammen er det faktisk over 3 500 av dem i eller på byggverket.

Disse forestiller ting som dyr, helgener eller til og med monstre. På toppen av det øverste spiret er den mest kjente statuen, nemlig La Madonnina. Denne forestiller Jomfru Maria, og er hele 4 meter høy.

L’Ultima Cena – Nattverden

Maleriet Nattverden i MilanoL’Ultima Cena er et veggmaleri av Leonardo da Vinci, bedre kjent som “Nattverden” på norsk. Dette er et av hans mest kjente verk, og det kan beskues i klosteret Santa Maria delle Grazie.

Å se dette med egne øyne er en mektig opplevelse, og det er noe helt spesielt å se det som trolig er et av verdens mest kjente kunstverk.

Det er verdt å merke seg at man må bestille billetter på forhånd for å ha sjans til å komme inn, og man får dessuten nokså kort tid inne i bygget. Noen mener at det hele føles veldig hektisk, men det er vel verdt det for å se et av verdens flotteste veggmalerier?

Galleria Vittorio Emanuele II

Kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele II i MilanoGalleria Vittorio Emanuele II er et kjøpesenter som ble bygd allerede på slutten av 1800-tallet. Det er likevel fortsatt i bruk, men hit drar man ikke for å ta en vanlig shoppingrunde.

Her er det nemlig nesten utelukkende luksusbutikker som selger den nyeste moten. Det er ingen plasser som er bedre for moteshopping enn på Galleria Vittorio Emanuele II i Milan.

Det kan være en artig opplevelse å se kjøpesenteret selv om du ikke har tenkt å handle noe der. Bygget har nemlig en nydelig arkitektur med vakker utsmykking.

Pinacoteca di Brera

Kunstmuseet Pinacoteca di Brera i MilanoPinacoteca di Brera er et kunstmuseum hvor mange av Italias vakreste malerier er stilt ut. Samlingen på museet er utrolig stor, så her er det mulig å bruke hele dagen dersom man ønsker det.

Jevnt over er det også veldig høy kvalitet på maleriene som er stilt ut, med noen høydepunkter fra Rafael, Caravaggio, Tizian og Rubens.

Dette er blant de beste kunstmuseene i hele Italia, men det kan være lurt å ta med seg en audioguide for å lære litt mer om historien rundt de ulike kunstverkene.

Castello Sforzesco

Slottet Castello Sforzesco i Milano Castello Sforzesco i Milano er et slott fra 1400-tallet som faktisk var en av de største slottene i hele Europa. Her snakker vi høye murer, vollgraver og hele pakka.

I dag er det gjort om til et museum hvor man kan lære mer om både historien til slottet, så vel som historien til Milano. Inne på området er det dessuten noen flotte parker hvor man kan ta seg en pustepause etter en lang dag med sightseeing.

Takterrassen på Duomo

Takterrassen på katedralen Duomo di MilanoTakterrassen på Duomo er en attraksjon i katedralen Duomo di Milano hvor man kan komme opp i selve bygget.

Her kan man gå opp til taket på katedralen, noe som er en utrolig artig opplevelse ettersom man kommer helt tett på alle de utrolige statuene som er festet til både taket og rundt omkring i bygget.

I tillegg til å ha mer enn nok å se på i selve katedralen får man også en nydelig utsikt over resten av Milano. Det går heis helt til toppen, så man trenger ikke engang å slite ut føttene for å komme seg til taket.

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore kirken i MilanoDenne kirken nord i Milano er langt ifra like stor og flott som katedralen i byen, men den har en lang og viktig historie. Kirken er fortsatt i vanlig bruk selv om det er over 500 år gammelt nå.

Hit kan du reise om du vil ha en mer autentisk opplevelse av en kirke i Italia enn det man får på de større kirkene og katedralene som er oversvømte av turister.

Dialogo nel Buio

Dialogo nel BuioDialogo nel Buio er en unik opplevelse hvor man kan spise mat, se teater eller ha verksted i stummende mørke. Her er alt lys vekk, og dette er med på å forsterke bruken av de andre sansene.

Ønsker du å oppleve noe annet en gamle bygg og motebutikker, er dette en spennende opplevelse.

Monumental Cemetery

Monumental Cemetery MilanoDet kan virke rart å dra til en kirkegård som en turistattraksjon, men på Monumental Cemetery er det så mange vakre graver at det føles helt naturlig.

Her er det enorme gravstøtter i ulike stiler, noen inspirert av gamle Egypt, andre av antikke Hellas, og mange selvsagt i klassisk, italiensk stil.

Villa Necchi Campiglio

Villa Necchi Campiglio MilanoVilla Necchi Campiglio er en villa midt i Milano fra 1930-tallet som i sin tid var hjemmet til en familie fra overklassen. I dag fungerer villaen som et museum for hvordan denne klassen levde på 30-tallet.

En tur inn hit er som å reise i en tidsmaskin. Det er dessuten mye flott kunst stilt ut inne i huset. På utsiden er det en liten kafé hvor det er svært koselig å ta en kopp kaffe og litt enkel mat etter omvisningen.