Topp 10 severdigheter i Riga

inneholder annonselenker

Topp 10 severdigheter i Riga

Her finner du de mest populære severdighetene og de beste tingene å gjøre i Riga.

Riga er både hovedstad og den største byen i Latvia, og har omtrent 700 000 innbyggere. Til tross for sin lange historie er Riga en moderne by med flotte hoteller og gode shoppingmuligheter, i tillegg til historiske severdigheter. En perfekt storby for deg som allerede har besøkt de mer kjente europeiske storbyene i området.

Riga er dessuten en veldig billig by hvor man kan leve godt, selv på et smalt reisebudsjett. Her kan du bo på virkelig fine hoteller uten at det trenger å koste skjorta. Det er også billig å spise ute på restaurant, og selv shoppingen bærer preg av det lave prisnivået. Dette er derfor en perfekt by for en kjærestetur eller en tur med vennegjengen.

Det er mye spennende å gjøre i Riga. Her kan du prøve lokale delikatesser på det store matmarkedet, ta spa, besøke det kjente bilmuseet, eller bare vandre gatelangs og nyte byens fantastiske arkitektur.

 

10 populære ting å gjøre i Riga

annonse

 

Topp 10 severdigheter i Riga

Når man reiser til Riga er det første man merker at dette er en gammel by med mye historie. Det er mektige bygninger hvor enn man snur seg, og i gamlebyen kan man virkelig føle den lange historien. Riga er særlig kjent for sine vakre bygg i jugendstil. Er du glad i vakker arkitektur så kommer du til å kose deg i Riga. 

Her har vi samlet 10 av de mest populære severdighetene i Riga.

 

Gamlebyen i Riga

brosteinsgate i gamlebyen i RigaIkke overraskende regnes gamlebyen i Riga som den beste turistattraksjonen i byen, og den er akkurat som man håper at gamlebyer skal være.

Her snakker vi trange, brosteinsbelagte gater, koselige kaféer og småbutikker som selger spennende varer.

Gamlebyen har selvsagt også mange flotte bygninger hvor enn man ser. I likhet med de fleste andre gamlebyer rundt om i verden er det et høyere prisnivå inne i selve gamlebyen enn om du kommer deg litt utenfor. Riga er likevel en billig by sett med norske øyne.

Riga Motormuseum

Riga Motormuseum - bilmuseum i RigaRiga Motormuseum er et museum som viser ut antikke kjøretøy. De har en imponerende stor samling av biler fra tidlig 1900-tallet.

Det er spesielt fokus på biler fra 1930-tallet, og her kan man se både luksusbiler og mer folkelige biler fra de ulike tidsepokene.

Alle med interesse for bil og motor bør ta turen hit, men det er også en interessant opplevelse for de som egentlig ikke bryr seg så mye om bil. Disse vakre bilene som snart er 100 år gamle er nemlig et vakkert skue i seg selv.

Central Market

Central Market - markedet i RigaCentral Market i Riga er et gatemarked hvor butikker, bønder og firmaer har egne boder hvor de selger produktene sine. Her kan man få tak i veldig mye spennende, og det er en god mulighet til å smake på nye ting.

På markedet selges det alt fra kjøtt, blomster, oster, fisk og klær, til håndlaget kjøkkenutstyr, lokalprodusert drikke og mye mer.

Det er også en egen “food court” hvor man kan bestille mat fra en rekke ulike boder. Et perfekt sted om man har lyst å prøve litt forskjellig lokal mat.

House of the Black Heads

House of the Blackheads i RigaHouse of the Black Heads er en nydelig bygning i gamlebyen i Riga, som stammer fra 1300-tallet. På den tiden var den et guild for ugifte handelsmenn, skipseiere og utlendinger som holdt til i byen.

Siden den gang har både fasaden så vel som på selve bygget blitt pusset opp. Nå er det et museum som tar for seg den lange historien til bygget, og det er et interessant besøk litt utenom det vanlige.

KGB byggningen

KGB byggningen the corner house i rigaKGB byggningen «The Corner House» er et bygg i Riga som tidligere ble eid av KGB: etterretningstjenesten og sikkerhetspolitiet i Sovjetunionen.

Dette bygget ble brukt til avhør av politiske motstandere og andre av interesse for Sovjetunionen. Bygget har med andre ord en mørk og dyster historie.

Nå fungerer bygget som et museum. Om du ikke allerede er godt kjent med historien anbefales det å bli med på en av de guidede omvisningene i bygget.

Utsikt over Riga fra Sankt Peters kirke

Utsikt over Riga fra Sankt Peters kirkeOm du har lyst til å se Riga fra et vakkert utkikkspunkt er toppen av Sankt Peters kirke et godt valg. Her kan man se utover store deler av gamlebyen, samt en del av byen utenfor selve gamlebyen.

Her er det faktisk ikke trapper til toppen, og man må vente på heisen som går hvert 20. minutt. Det kan være en del kø for å komme opp. Selve utkikkspunktet er 123 meter over bakken, så det er litt av en utsikt man får fra toppen.

Rådhusplassen i Riga

Riga town hall square - rådusplassen i RigaRiga Town Hall Square er torget foran rådhuset i Riga. Det er et flott torg med mange vakre bygninger i alle retninger.

Torget ligger sentralt til, og når man skal utforske byen er dette et godt utgangspunkt. Like i nærheten ligger det mange gode restauranter og spisesteder. Det er også kort vei til gode shoppingmuligheter og ulike attraksjoner.

Panorama Riga Observation Deck

Panorama Riga Observation Deck - utsikt over rigaEt annet alternativ for å få utrolig utsikt utover hele Riga er å dra til Panorama Riga Observation Deck. Her kan man noen få euro for å ta heisen opp 15 etasjer, men for å komme til toppen må man gå fra 15. til 17. etasje selv.

Også her er det en skikkelig flott utsikt over byen. Ta turen hit dersom dere ønsker å se Riga ovenfra.

Jugendstil i Alberta Iela

jugendstil i Alberta Iela gaten i RigaAlberta Iela er en gate i Riga som er spesielt kjent for å ha mange bygninger i jugendstil. Her ligger det flotte bygninger på rekke og rad.

Denne gaten er en drøm for arkitekturinteresserte eller hobbyfotografer som liker å ta bilder av bygninger. Det ligger også noen gode hoteller i denne gata. Ønsker du å overnatte i et av byens flotteste områder, er Albert Iela et godt valg.

Latvian Ethnographic Open Air Museum

Latvian Ethnographic Open Air Museum - museum i RigaLatvian Ethnographic Open Air Museum er et friluftsmuseum hvor man kan lære mer om tradisjoner i Latvia. Museet har spesielt fokus på latvisk bondekultur og tradisjoner, og representerer de fleste kulturer og religioner i landet.

Her kan man lære mer om hvordan vanlige folk har bodd gjennom tidene. Til sammen er det over 3 000 gjenstander og 118 ulike bygninger på museet.

Selve museet ligger et lite stykke utenfor byen, men det er ikke så fryktelig dyrt å ta en Uber eller taxi dit. Er du interessert i kultur og historie, kan dette museet være verd et besøk.