Riga

inneholder annonselenker

Med rundt 650 000 innbyggere er ikke Riga bare Latvias største by, men også landets hovedstad. Byen er spesielt kjent for godt bevarte historie, som spesielt reflekteres gjennom slående arkitektur og bygninger fra middelalderen i «gamlebyen». Det er her de fleste turister kommer, ettersom de fleste severdigheter, attraksjoner og det yrende folkelivet er i denne bydelen.

Riga har i de senere årene vokst frem som en svært populær turistdestinasjon for nordmenn. Den latviske hovedstaden er billig, har et bra kulturtilbud og et varmt sommerklima. Hit reiser man best fra mai til september, og midt i juni vil man sannsynligvis møte på den beste sommermåneden. Riga har noe å tilby enten du er historie- og kulturinteressert, på utkikk etter en rimelig weekendtur, eller ønsker å shoppe og feriere rimelig i en europeisk hovedstad.

 

Anbefalte hotell i Riga

 

Grand Poet Hotel by Semarah

Flott femstjerners hotell i nydelige omgivelser i hjertet av Riga. Rett utenfor hotelldøren finner du en vakker park, og det er dessuten kort vei å gå til gamlebyen og du er bare 3 minutter unna handlegatene i Riga.

Rommene er romslige, rene og pene og personalet er veldig hyggelige og serviceinnstilte. Frokost med et godt utvalg er inkludert i prisen.

Hotellet har også flere fasiliteter som et flott spa, innendørs badebasseng, badstuer og treningssenter. Selv om dette er et hotell med høy standard koster det ikke skjorta å bo her. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Neiburgs Hotel

Neigburgs Hotel er et bra hotell med 4.5 stjerner beliggende i gamlebyen i Riga. Her bor du midt i smørøyet med gangavstand til det meste av severdigheter.

Gode sko er et lurt tips, da det er mye brostein i Riga. Hotellet har fine og rene rom, samt veldig god service. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Wellton Centrum Hotel & Spa

Forholdsvis rimelig firestjerners hotell i gamlebyen i Riga. Her bor du sentralt, en kort spasertur unna en rekke severdigheter.

Hotellet har gratis og god frokost, egen restaurant, spa med full service og innendørs basseng. Rent, pent og rimelig!

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i Riga

Reise til Riga

Flyreisen til Riga og Latvia tar knappe to timer med direktefly fra Oslo Lufthavn, og flere flyselskaper tar deg tid for en svært billig penge. Derfor velger mange nordmenn og heller spytte i litt ekstra på overnattingen, som heller ikke trenger å koste skjorta. Euroen ble innført som offisiell valuta i 2014, og som kjent tilsvarer 1 euro omtrent åtte og en halv norske kroner. Prisnivået vil uansett oppleves som lavt for nordmenn. En øl på et utested eller restaurant koster sjeldent mer enn tre euro, med mindre man befinner seg midt i den verste turistsuppa.

Riga anses som et trygt reisemål for turister å oppholde seg i, og de fleste som jobber eller bor i gamlebyen er turistvennlige og hyggelige. Vær uansett obs for lommetyverier i store folkeansamlinger og spesielt på turiststedene. Drikkevannet bør kjøpes på flaske og ikke fra springen.

 

Hoteller og restauranter i Riga

Overnatting i Riga er gjerne langt billigere enn i Norge, og man kan få bra standard og beliggenhet for en overkommelig pris. Sentrumshotellene i gamlebyen tar seg gjerne bedre betalt, for det er her de fleste turister vil bo, på grunn av gåavstand til severdigheter, restauranter, markeder og så videre. Velger du å bosette deg lengre unna blir prisen billigere, men det kan bli spist opp av kostnader til transport og ventetid i trafikken.

Har du noen gang spist en matrett fra det latviske kjøkken? Trolig ikke – de er ikke spesielt kjent for sine matretter, annet enn at det ligner på det meste annet fra det Østeuropeiske kjøkken. Restaurantene serverer uansett menyer fra alle verdens kjøkken, inkludert skandinaviske retter. De fleste restaurantene som turistene spiser på ligger i gamlebyen, men vil man spise billig og lokalt bør man oppsøke spisesteder utenfor selve hjertet av byen.

 

Severdigheter i Riga

En spasertur gjennom Rigas gamleby og de mange historiske bygningene der er for mange en severdighet i seg selv. Byen kan tilby mange museer for de historieinteresserte, og har et generelt meget bra kulturtilbud.

 

St. Peterskirken

kirke-rigaDen kanskje mest berømte turistattraksjonen i Riga, er St. Peterskirken, som har vært i sentrum av gamlebyen siden starten av 1400-tallet. Den ble dessverre bombet sønder og sammen under andre verdenskrig, men står fortsatt stødig etter en komplett gjenoppbygging.

Den ortodokse katedralen og Domekatedralen

katedral-rigaEt mer moderne mesterverk er den ortodokse katedralen i Riga, som helt klart er en arkitekts mesterverk og den mest detaljerte konstruksjonen i hele byen. Et besøk til Domekatedralen kan også anbefales, i det som er en av de eldste og best bevarte kirkene i landet med en historie fra tidlig 1200-tall.

Museer i Riga

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Riga er også et eldorado for museumsgangere. Liker du kunst, så kan det nasjonale kunstmuseet by på kunstverker fra lokale kunstnere helt tilbake fra 1700-tallet, og frem til den dag i dag. Vil du heller oppleve utenlandsk kunst, så finnes det et eget museum for dette. Krigsmuseet er også svært relevant og interessant for historikere, der alle landets involverte kriger tas opp. Få også med deg Okkupasjonsmuseet som forteller historier fra andre verdenskrig.

TV-tårnet i Riga

tv-tarn-rigaRiga er en by som ser bra ut fra bakkenivå, men om mulig kanskje enda bedre fra høyden. Som de fleste Østeuropeiske storbyer har også Riga et gigantisk TV-tårn i sentrum av byen. Det strekker seg nesten 370 meter over bakken, og har et utkikkspunkt på 97 meter som turister kan ta seg opp til via en heis.