6 anbefalte hotell i Riga

inneholder annonselenker

hotell i riga

Leter du etter hotell i Riga? Her får du våre beste anbefalinger.

Riga er en vakker by med en spennende historie. Det er enkelt å ta en weekendtur hit, og du får en storbyferie som sannsynligvis blir betydelig rimeligere enn i de fleste andre europeiske hovedsteder.

De beste hotellene i Riga ligger som regel i gamlebyen, og her får du hjelp til å velge.

 

6 glimrende hotell i Riga

Det lave prisnivået i Riga gjør at vi har valgt å ta med ganske mange av byens femstjerners hotell i våre anbefalinger.

Skal du først bo staselig på en storbyferie, er Riga en av de beste byene for den slags. Vi har også tatt med noen alternativer som er meget gode, og en god del billigere, men som ikke stiller i samme luksusklasse.

Fellesnevnere ellers for samtlige anbefalinger er at du får meget god service, beliggenheten er bra, og hotellene holder god standard.

 

annonselenker

Grand Hotel Kempinski Riga

Grand Hotel Kempinski Riga

Kempinski-kjeden har eksistert siden 1897, og er driver flere av verdens mest berømte hotell. Samtlige er i luksusklassen, med fem stjerner, høy grad av komfort, og med upåklagelig service.

Grand Hotel Kempinski Riga er utvilsomt et av byens beste, og samtidig står prisene her i forhold til det at det generelt sett er rimelig i byen. Hotellet ligger i en perle av et bygg fra 1800-tallet, og så godt som i hjertet av sentrum. Adressen er innenfor gamlebyens grenser, og du får Den nasjonale operaen og Bastejkalna-parken som nærmeste naboer.

Spahotell i Riga

Du velger blant 141 rom og suiter som alle er lekkert innredede, med laveste pris på omtrent 2 000 kroner natten. Å finne et tilsvarende hotell, til denne summen, er vanskelig i de fleste andre europeiske storbyer. Det er ellers 2 gode restauranter på Kempinski, 2 barer med lounge, hotellet har eget kasino, eget spa, innendørs svømmebasseng, treningssenter og en herlig takterrasse.

 

BESTILL ROM HER

 

Grand Palace Hotel

Beste hotell Riga

Dette er et lite boutique-hotell som oser av klasse og luksus, og som ligger nesten perfekt plassert i gamlebyen. Bygningen fra 1877 var tidligere en bank, men ble omgjort til luksushotell i 2007. Siden da har Grand Palace plassert seg som et av byens beste hotell. Det vinner kåringer i skarp konkurranse, og tidligere gjester roser Grand Palace opp i skyene.

Navnet Grand Palace er kanskje litt misvisende, for her er det kun 59 rom og suiter. Du trenger ikke kaste bort tid på å fundere om hvordan enkeltrommene ser ut, for de eksisterer ikke her. Det enkleste rommet du kan booker er i klassen Superior, og du har god plass å bevege deg på. Innredningen på både rom og hotellets øvrige arealer er klassisk, uten at det blir for fjongt og jålete.

Anbefalt hotell i Riga

På Grand Palace har du en fin á la carte-restaurant, en bar med lounge som også serverer varmretter, og sommerterrasse med uteservering som er åpen fra 1. mai til slutten av september. Andre fasiliteter inkluderer eget treningssenter og spaavdeling, samt et døgnåpent forretningssenter.

 

BESTILL ROM HER

 

Grand Poet Hotel by Semarah

Hotell Riga sentrum

Grand Poet Hotel ligger rett ved Bastion-høyden og parken i gamlebyen i Riga. Den nasjonale operaen og Frihetsmonumentet ligger kun noe meter unna hotellet. Det tilhører en liten men eksklusiv latvisk kjede som også eier Hotel Metropol i Rigas sentrum, samt et nytt femstjerners spahotell på stranden i Jurmala.

Her er det 168 meget luksuriøse rom og suiter, fordelt på bygningens fem etasjer. Du kan velge mellom standardrom og superiorrom, og disse er på mellom 23 og 39 kvadratmeter. De beste rommene, og de 20 suitene har nydelig utsikt, enten i retning parken, eller i retning Frihetsmonumentet.

Hotell med badebasseng i Riga

På Grand Poet finner du en god restaurant som faktisk heter snob, og den lever til dels opp til navnet sitt. Hotellets bar og lounge heter det samme, og begge snobbene byr naturligvis på de beste mat- og drikkeopplevelsene. Det er også en hyggelig kafé her, kjent for sine ferske bakervarer. I tillegg har Grand Poet Hotel et bra spa med badstue og boblebad, treningssenter, innendørs svømmebasseng, terrasse og konferansesenter.  

 

BESTILL ROM HER

 

Neiburgs Hotel

Riga hotell gamlebyen

Neiburgs er et koselig familiedrevet leilighetshotell som ligger like bortenfor Domkirkeplassen i gamlebyen. Herfra har du hele det gamle Riga innen gangavstand, og du bor i en av bydelens peneste bygårder i Art Nouveau-stil. Det ble bygget i 1903 og var på den en vanlig bygård med leiligheter for de mer bemidlede i Riga. I kommunisttiden ble Neiburgfamilien fratatt eiendommen, men huset ble tilbakeført til de opprinnelige eiernes etterkommere etter at kommunistregimet falt i 1989. Her bor du luksuriøst og i historiske omgivelser, med en unik atmosfære mellom veggene.  

Neiburgs Hotel Riga

Du kan velge blant 55 leiligheter og suiter i størrelser fra omtrent 35 kvadratmeter, til de største på 62 kvadratmeter. De største og beste av de er på to plan, og ligger i bygningens øverste etasje. Alle leiligheter og suiter har sittegruppe, arbeidsplass, kjøleskap, pene baderom, safe, aircondition, WiFi, TV og alt det andre du trenger for å få et hyggelig opphold.

Leilighetshotellet har også en meget god restaurant, bar med lounge, forretningssenter, terrasse, samt treningssenter og spasenter.  

 

BESTILL ROM HER

 

Dome Hotel

Bra hotell i Riga

Dome er et boutique- og spahotell som ligger et steinkast unna Grand Palace Hotel, og dermed midt i gamlebyen. Den vakre lille bygården er fra 1700-tallet, mens på innsiden er alt innredet meget moderne og pent.

Her er det kun 15 luksuriøse rom og suiter å velge blant, så du bør booke tidlig om du foretrekker dette hotellet. Hotellet har en meget god fiskerestaurant, og en kjøkkensjef som har gått i lære på NOMA i København, en restaurant som flere ganger er kåret til verdens beste. I sommerhalvåret åpner også kjøkkensjefen en liten grillrestaurant i tilknytning til hotellets nydelige takterrasse.

Beste hotell i Riga sentrum

Det er også et lite spa i toppetasjen på Dome Hotel. Der finner du også spaavdelingens badstue, som har vindu og utsikt utover gamlebyen. Dome er et ypperlig valg for par på kjærestetur, og små vennegjenger som vil bo sentralt og meget komfortabelt i Riga.

 

BESTILL ROM HER

 

Hilton Garden Inn Riga Old Town

Hilton Hotel Riga

Garden Inn er en av Hilton-kjedens rimeligste konsepter. Hotellet deres i Riga er nytt og moderne, med en meget god beliggenhet i gamlebyen. Du når mange av byens viktigste severdigheter på kun noen minutter til fots, for eksempel Domkirken og Domkirkeplassen, St. Peterskirken, og byens gamle rådhus. Du bor samtidig ganske nært elven Daugava som renner gjennom sentrum, og har med det kort vei til fine områder å spasere i om du vil ha litt grønnere omgivelser.

Det er 100 rom å velge blant på Hilton Garden Inn, i fem ulike kategorier. Strengt tatt er forskjellen på kategoriene mest om hvorvidt du vil ha dobbeltseng eller enkeltsenger, samt hvilken etasje rommet ligger i. Bor du på det som kalles King Deluxe Room her, får du utsikt over hustakene i gamlebyen. Rommene er moderne og pene, og slettes ikke verst når det gjelder størrelsen (de fleste er godt over 20 kvadratmeter).

Tips til hotell i Riga

Du finner en enkel restaurant på hotellet, bar med lounge, treningssenter og forretningssenter. Hotellet egner seg for de fleste som vil ha det enkelt og rimelig, men med god service og beliggenhet. Kjærestepar på en romantisk storbyferie bør vurdere noen av de mer gamle og ærverdige alternativene.

 

BESTILL ROM HER

 

Priser på hotell i Riga

I Riga finner du topp femstjerners hotell som kan ha døgnpriser under tusen norske kroner. Selv om prisene øker en god del i de mest populære periodene, og også i forhold til ledig kapasitet, så slipper du som regel svært billig unna selv på de beste hotellene. For eksempel er startprisen på et dobbeltrom rundt 1000 kroner på mange av de anbefalte femstjerners luksushotellene.

anbefalte hotell i riga

Dette betyr naturligvis at de enklere alternativene også er en god del billigere enn det vi er vant med Europeiske hovedsteder. Flere av hotellene vi anbefaler i denne kategorien har rundt 500 kroner som startpris.