De 10 beste og mest populære hotellene i Riga

hotell i riga

Riga er en vakker by med en spennende historie. Det er enkelt å ta en weekendtur hit, og du får en storbyferie som sannsynligvis blir betydelig rimeligere enn i de fleste andre europeiske hovedsteder. De beste hotellene i Riga ligger som regel i gamlebyen, og her får du hjelp til å velge.

 

Dette er 10 av Rigas beste hoteller

Det generelt sett lave prisnivået gjør at vi har valgt å ta med ganske mange av byens femstjerners hotell i våre anbefalinger. Skal du først bo staselig på en storbyferie, er Riga en av de beste byene for den slags. Vi har også tatt med noen alternativer som er meget gode, og en god del billigere, men som ikke stiller i samme luksusklasse. Fellesnevnere ellers for samtlige anbefalinger er at du får meget god service, beliggenheten er bra, og hotellene holder god standard.

annonselenker

Grand Hotel Kempinski Riga – 5 stjerner

beste hotell i riga - Grand Hotel Kempinski RigaKempinski-kjeden har eksistert siden 1897, og er driver flere av verdens mest berømte hotell. Samtlige er i luksusklassen, med fem stjerner, høy grad av komfort, og med upåklagelig service.

Kempinski-hotellet i Riga er utvilsomt et av byens beste, og samtidig står prisene her i forhold til det at det generelt sett er rimelig i byen. Hotellet ligger i en perle av et bygg fra 1800-tallet, og så godt som i hjertet av sentrum. Adressen er innenfor gamlebyens grenser, og du får Den nasjonale operaen og Bastejkalna-parken som nærmeste naboer.

Du velger blant 141 rom og suiter som alle er lekkert innredede, med laveste pris på omtrent 2 000 kroner natten. Å finne et tilsvarende hotell, til denne summen, er vanskelig i de fleste andre europeiske storbyer. Det er ellers 2 gode restauranter på Kempinski, 2 barer med lounge, hotellet har eget kasino, eget spa, innendørs svømmebasseng, treningssenter og en herlig takterrasse.

 

BESTILL ROM HER

Grand Palace Hotel – 5 stjerner

Grand Palace Hotel i rigaDette er et lite boutique-hotell som oser av klasse og luksus, og som ligger nesten perfekt plassert i gamlebyen. Bygningen fra 1877 var tidligere en bank, men ble omgjort til luksushotell i 2007. Siden da har Grand Palace plassert seg som et av byens beste hotell. Det vinner kåringer i skarp konkurranse, og tidligere gjester roser Grand Palace opp i skyene.

Navnet Grand Palace er kanskje litt misvisende, for her er det kun 59 rom og suiter. Du trenger ikke kaste bort tid på å fundere om hvordan enkeltrommene ser ut, for de eksisterer ikke her. Det enkleste rommet du kan booker er i klassen Superior, og du har god plass å bevege deg på. Innredningen på både rom og hotellets øvrige arealer er klassisk, uten at det blir for fjongt og jålete.

På Grand Palace har du en fin á la carte-restaurant, en bar med lounge som også serverer varmretter, og sommerterrasse med uteservering som er åpen fra 1. mai til slutten av september. Andre fasiliteter inkluderer eget treningssenter og spaavdeling, samt et døgnåpent forretningssenter.

 

BESTILL ROM HER

Pullman Riga Old Town – 5 stjerner

Pullman Riga Old TownPullman-kjeden har suverene hoteller over det meste av verden, og det som ligger i Riga skjemmer ikke ut det velansette selskapet. Hotellet finner du i gamlebyen, omgitt av parker, og med nasjonalteateret og den latviske nasjonalbanken som nærmeste naboer. Her får du nattero, og samtidig kort avstand til alle utestedene, restaurantene, severdighetene og shoppingen i sentrum.

Bygningen hotellet ligger i er fra 1700-tallet, og var opprinnelig en hestestall. At de kongelige hestene bodde staselig på den tiden er åpenbart når du ser den flotte fasaden.

På innsiden kan du velge blant 154 rom og suiter. Innredningen på disse er moderne og luksuriøse, med designmøbler og høy grad av komfort, uten at det skjærer med bygningens klassiske preg. Oppgraderer du til et Premium Deluxe rom, får du utsikt over hustakene og parkene i gamlebyen.

Hotellets restaurant er en av byens beste og mest spennende, med egen vinbar og sigarrom. Det er også 2 flotte barer med lounger her, treningssenter, spa med full service, innendørs svømmebasseng, forretningssenter, samt en flott takterrasse med servering.  Servicen er upåklagelig, og du får blant annet låne sykler i resepsjonen, eller du kan bruke stedets egen limousinservice om du vil farte litt rundt i Riga.

 

BESTILL ROM HER

Dome Hotel – 5 stjerner

Dome Hotel i rigaDome er et boutique- og spahotell som ligger et steinkast unna Grand Palace Hotel, og dermed midt i gamlebyen. Den vakre lille bygården er fra 1700-tallet, mens på innsiden er alt innredet meget moderne og pent.

Her er det kun 15 luksuriøse rom og suiter å velge blant, så du bør booke tidlig om du foretrekker dette hotellet. Hotellet har en meget god fiskerestaurant, og en kjøkkensjef som har gått i lære på NOMA i København, en restaurant som flere ganger er kåret til verdens beste. I sommerhalvåret åpner også kjøkkensjefen en liten grillrestaurant i tilknytning til hotellets nydelige takterrasse.

Det er også et lite spa i toppetasjen på Dome Hotel. Der finner du også spaavdelingens badstue, som har vindu og utsikt utover gamlebyen.

Dome er et ypperlig valg for par på kjærestetur, og små vennegjenger som vil bo sentralt og meget komfortabelt i Riga.

 

BESTILL ROM HER

Grand Poet Hotel by Semarah – 5 stjerner

5 stjerner hotell i riga - Grand Poet Hotel by SemarahGrand Poet Hotel ligger rett ved Bastion-høyden og parken i gamlebyen i Riga. Den nasjonale operaen og Frihetsmonumentet ligger kun noe meter unna hotellet. Det tilhører en liten men eksklusiv latvisk kjede som også eier Hotel Metropol i Rigas sentrum, samt et nytt femstjerners spahotell på stranden i Jurmala.

Her er det 168 meget luksuriøse rom og suiter, fordelt på bygningens fem etasjer. Du kan velge mellom standardrom og superiorrom, og disse er på mellom 23 og 39 kvadratmeter. De beste rommene, og de 20 suitene har nydelig utsikt, enten i retning parken, eller i retning Frihetsmonumentet.

På Grand Poet finner du en god restaurant som faktisk heter snob, og den lever til dels opp til navnet sitt. Hotellets bar og lounge heter det samme, og begge snobbene byr naturligvis på de beste mat- og drikkeopplevelsene. Det er også en hyggelig kafé her, kjent for sine ferske bakervarer. I tillegg har Grand Poet Hotel et bra spa med badstue og boblebad, treningssenter, innendørs svømmebasseng, terrasse og konferansesenter.  

 

BESTILL ROM HER

Neiburgs Hotel – 4,5 stjerners leilighetshotell

leilighetshotell i riga - Neiburgs HotelNeiburgs er et koselig familiedrevet leilighetshotell som ligger like bortenfor Domkirkeplassen i gamlebyen. Herfra har du hele det gamle Riga innen gangavstand, og du bor i en av bydelens peneste bygårder i Art Nouveau-stil. Det ble bygget i 1903 og var på den en vanlig bygård med leiligheter for de mer bemidlede i Riga. I kommunisttiden ble Neiburgfamilien fratatt eiendommen, men huset ble tilbakeført til de opprinnelige eiernes etterkommere etter at kommunistregimet falt i 1989. Her bor du luksuriøst og i historiske omgivelser, med en unik atmosfære mellom veggene.  

Du kan velge blant 55 leiligheter og suiter i størrelser fra omtrent 35 kvadratmeter, til de største på 62 kvadratmeter. De største og beste av de er på to plan, og ligger i bygningens øverste etasje. Alle leiligheter og suiter har sittegruppe, arbeidsplass, kjøleskap, pene baderom, safe, aircondition, WiFi, TV og alt det andre du trenger for å få et hyggelig opphold.

Leilighetshotellet har også en meget god restaurant, bar med lounge, forretningssenter, terrasse, samt treningssenter og spasenter.  

 

BESTILL ROM HER

Wellton Centrum Hotel & Spa – 4 stjerner

spa hotell i riga - Wellton Centrum Hotel & SpaWellton har tre spahotell i sentrum av Riga, og vår vurdering er at dette er det beste alternativet. De to andre ligger i moderne og nye bygninger, mens Wellton Centrum holder tildel til i en av de klassiske bygårdene i gamlebyen. Konseptet her er langt mer hjemmekoselig enn på luksushotellene, uten at det går ut over verken servicen eller kvaliteten. Dette spahotellet er et populært og rimelig alternativ, og det høster rosende omtaler fra sine tidligere gjester.

Du har 144 rom og suiter å velge blant. Rommen er pent innredede i typisk skandinavisk stil, med komfortable senger, pene bad og det aller meste er nytt og velholdt. De billigste rommene er ikke så store, og mange på omtrent 15 kvadratmeter, men dette holder for de aller fleste. Standarden og komforten er uansett mer enn god nok.

Hotellets restaurant er også av den hjemmekoselige varianten, med en meny som kombinerer latviske og internasjonale mattradisjoner. Det er også en hyggelig bar med lounge på spahotellet, og en terrasse med uteservering når været tillater det.

Spaavdelingen har et bredt tilbud av behandlinger, og du finner badstue, tyrkisk bad, kaldtvannsbad, boblebad og svømmebasseng der.  

 

BESTILL ROM HER

Hotel Justus – 4 stjerner

boutique hotell i riga Hotel JustusDette lille boutique-hotellet ligger i hjertet av gamlebyen i Riga, og kun noen meter fra Domkirkeplassen. Den vakre bygården ble totalrenovert i 2009, og har siden det huset et av byens mest hyggelige og sjarmerende hotell.

Det er kun 45 rom og suiter på Hotel Justus, og du bør booke tidlig om du vil bo på det populære overnattingsstedet. Rommene er i tre kategorier, fra enerom til superior dobbeltrom. Størrelsen på disse varierer en del, og noen av de kan nok oppleves som litt små. Men, komforten er god, prisen er lav, og du vil neppe finne noe å klage på. Suitene har en del bedre plass, og er på inntil omtrent 40 kvadratmeter. Det er også større rom her som er ment primært for familier med barn.

Hotel Justus har ellers en hyggelig og enkel restaurant, bar med lounge, og et enkelt forretningssenter.

 

BESTILL ROM HER

Hilton Garden Inn Riga Old Town – 3,5 stjerner

Hilton Garden Inn Riga Old TownGarden Inn er en av Hilton-kjedens rimeligste konsepter. Hotellet deres i Riga er nytt og moderne, med en meget god beliggenhet i gamlebyen. Du når mange av byens viktigste severdigheter på kun noen minutter til fots, for eksempel Domkirken og Domkirkeplassen, St. Peterskirken, og byens gamle rådhus. Du bor samtidig ganske nært elven Daugava som renner gjennom sentrum, og har med det kort vei til fine områder å spasere i om du vil ha litt grønnere omgivelser.

Det er 100 rom å velge blant på Hilton Garden Inn, i fem ulike kategorier. Strengt tatt er forskjellen på kategoriene mest om hvorvidt du vil ha dobbeltseng eller enkeltsenger, samt hvilken etasje rommet ligger i. Bor du på det som kalles King Deluxe Room her, får du utsikt over hustakene i gamlebyen. Rommene er moderne og pene, og slettes ikke verst når det gjelder størrelsen (de fleste er godt over 20 kvadratmeter).

Du finner en enkel restaurant på hotellet, bar med lounge, treningssenter og forretningssenter. Hotellet egner seg for de fleste som vil ha det enkelt og rimelig, men med god service og beliggenhet. Kjærestepar på en romantisk storbyferie bør vurdere noen av de mer gamle og ærverdige alternativene.

 

BESTILL ROM HER

Sherlock Art Hotel – 3,5 stjerners leilighetshotell

billig hotell i riga - Sherlock Art HotelSherlock Art er et av Rigas beste leilighetshotell når det gjelder både standard og beliggenhet. Dette er også et eksempel på at man ikke bør se seg blind på hotellenes stjernerangering. Antallet stjerner har ikke bare med standarden å gjøre, men også hvilke tilbud som finnes på stedet, slik som treningssenter, møterom, spisemuligheter, med mer.

Her kan du velge blant 17 lekre leiligheter i ulike størrelser. Leilighetene ligger i en pen bygård inne blant de trange og koselige gatene bak Domkirkeplassen. Eierne av hotellet har lagt sin elsk på den britiske forfatteren Sir Arthur Conan Doyle, og som er kjent for bøkene om Sherlock Holmes, og derav navnet på hotellet. Alle rom har navn som korresponderer med en av skikkelsene i Doyles bøker.

Størrelsen på leilighetene varier, men de er gjennomgående store, med enkle kjøkkenløsninger, pene møbler, friske farger, parkett på gulvene og alt du ellers trenger, slik som safe, TV, strykejern og brett, kaffetrakter, dekketøy og så videre.

Hvis du ikke vil tilberede måltidene selv, må du ut av hotellet for her er det ingen restaurant eller bar. Det gjør neppe så mye, for i dette området av gamlebyen har du mer enn nok av spise- og drikkesteder å velge mellom.

 

BESTILL ROM HER

Priser på hotell i Riga

I Riga finner du topp femstjerners hotell som kan ha døgnpriser under tusen norske kroner. Selv om prisene øker en god del i de mest populære periodene, og også i forhold til ledig kapasitet, så slipper du som regel svært billig unna selv på de beste hotellene. For eksempel er startprisen på et dobbeltrom rundt 1000 kroner på mange av de anbefalte femstjerners luksushotellene.

anbefalte hotell i riga

Dette betyr naturligvis at de enklere alternativene også er en god del billigere enn det vi er vant med Europeiske hovedsteder. Flere av hotellene vi anbefaler i denne kategorien har rundt 500 kroner som startpris.