10 anbefalte hotell i Stockholm

anbefalte hotell i stockholm

Leter du etter hotell i Stockholm? Se hvilke ti hoteller vi anbefaler her.

Skal du få mest mulig ut av storbyferien i Stockholm, bør du velge rett sted å overnatte. Svenskenes hovedstad har et konsentrert sentrum, der et par av områdene utmerker seg som de beste. Her får du ti anbefalinger på hotell i Stockholm med ypperlig beliggenhet, god service, og i alle prisklasser.

 

10 flotte hotell i Stockholm

Nedenfor har vi plukket ut ti av de beste hotellene i Stockholm. Anbefalingene er i forskjellige prisklasser, og felles for alle er at de er kjent for sin gode service.

Hotellene ligger også svært godt plassert om du vil få med deg mest mulig av Stockholm, uten å måtte bevege deg for langt.

annonselenker

Hotel Rival

Hotel Rival Stockholm

Hotel Rival er et firestjerners hotell som ligger flott plassert i Södermalm, rett ved Mariatorget. I dette området har du mange av byens beste museer, et meget godt utvalg av kaféer og restauranter, samt noen få minutters gange til Gamla Stan.

Boutique hotell i Stockholm

Om du vil ta deg en tur til noen av de andre holmene, kan du hoppe på en av båtene som går fra Söder Mälarstrand Brygge. Den finner du kun noen minutters gange nord for hotellet.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Skeppsholmen

Hotel Skeppsholmen Stockholm

Hotel Skeppsholmen ligger på holmen med samme navn, kun noen få meter fra broen over til Kastellholmen. På dette hotellet får du følelsen av å være i en annen tidsalder, omgitt av vakre bygninger, brosteinsbelagte smågater, flotte trær, kun et steinkast fra sjøen, og alt dette midt i Stockholms sentrum.

Hotel Skeppsholmen - nydelig hotell i Stockholm

Det firestjerners hotellet har omtrent 80 lekkert innrede rom, egen restaurant, hage, tennisbane, og flott terrasse å slappe av på.

 

BESTILL ROM HER

Downtown Camper by Scandic

Spahotell i Stockholm

Downtown Camper by Scandic er et svært godt alternativ der det ofte er mulig å finne rom til en meget rimelig penge. Hotellet er stort, med nesten 500 rom totalt. Her bor du i nyoppussede og trivelige omgivelser, med tilgang til spa, basseng og eget treningssenter.

Downtown Camper Hotell Stockholm

Beliggenheten er bortimot perfekt for den som vil oppleve Stockholm. Fra hotelldøren når du blant annet palasset, Middelaldermuseet og operaen til fots på noen få minutter.

 

BESTILL ROM HER

Lady Hamilton Hotel

Lady Hamilton Hotel Stockholm

Lady Hamilton Hotel er et kupp på flere måter. Dette hotellet ligger midt i Gamla Stan, med gangavstand til mange av de beste severdighetene i Stockholm. Du får også en rekke gode spisesteder rett i nærheten. Bygningen er ærverdig, rommene flott oppusset, sengene innbydende, og personalet er kjent for god service.

Koselig hotell i Stockholm - Lady Hamilton

Her får du et av byens beste overnattingsteder for en svært rimelig penge. Lady Hamilton er imidlertid et lite hotell, med kun 34 rom, så det lønner seg å booke i god tid før du skal til Stockholm.

 

BESTILL ROM HER

Radisson Blu Waterfront Hotel

Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm

Radisson Blu Waterfront Hotel er et sikkert valg om du skal på storbyferie til Stockholm, og vil bo bra og sentralt. Hotellet ligger på spissen av Kungsholmen, vendt mot Gamla Stan som nås på et par minutter til fots. Området er et av de bedre når det gjelder spisesteder, og du har mange av byens museer rett i nærheten.

Anbefalt hotell i Stockholm

Radisson Blu har naturligvis fasiliteter som egen restaurant, barer, treningsstudio og møtelokaler. Det er også ganske stort, så her er det ofte ledige rom til greie priser sett i forhold til kvaliteten. Be om å få rom i en av de øverste av de 16 etasjene, så får du flott utsikt over Stockholms sentrum.

 

BESTILL ROM HER

Miss Clara by Nobis

Miss Clara Hotel by Nobis Stockholm

Miss Clara by Nobis er et nydelig boutique hotell i øvre prisklasse, men du kan finne rom med kraftig prisavslag om du booker på rett tidspunkt. Hotellet ligger i bydelen Norrmalm, bydelen som anses som Stockholms absolutte sentrum. Her får du kort vei til uteliv og restauranter, shopping, og mange av byens viktigste severdigheter.

Miss Clara - Beste boutique hotel i Stockholm

Hotellet er ganske stort, med nesten 100 flotte rom, egen restaurant, bar med lounge, og døgnåpent treningssenter. Hotellet har i tillegg eget betjent parkeringsanlegg, noe som er flott for de som reiser til Stockholm med egen bil.

 

BESTILL ROM HER

Victory Hotel

Victory Hotel Stockholm

Victory Hotel er et firestjerners hotell som ligger perfekt plassert i Gamla Stan, rett ved siden av Postmuseet. Dette er et meget ærverdig overnattingssted, beliggende i en stilig og klassisk bygård. Victory har hele tre gode restauranter å by på, samt to barer med egne lounger, badstue og terrasse.

Hotell i Gamla Stan i Stockholm

De rimeligste rommene kan oppleves som noe små, men standarden er det ingenting å utsette på. Oppgradering til bedre rom er ikke spesielt kostbart på dette hotellet. Kvaliteten på Victory Hotel, sammen med servicen og beliggenheten, gjør dette til et av de beste alternativene i Stockholm.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Kungsträdgården

Hotel Kungsträdgården Stockholm

Kungsträdgården er et ganske stort firestjerners hotell som ligger flott plassert i Norrmalm, kun et steinkast fra vannkanten. Herfra får du kort spasertur til blant annet Gamla Stan og slottet, operaen, Riksdagen, Nationalsmuseet, Medelhavsmuseet, og naturligvis kongens hage som ligger rett utenfor hotelldøren.

Sjarmerende hotell i Stockholm

Bygningen hotellet ligger i er en arkitektonisk perle, og rommene og hotellets øvrige fasiliteter står i stil til dette. Hotel Kungsträdgården har en ganske bra restaurant, en hyggelig bar med lounge, og eget treningssenter. Dette er et hotell for de som verdsetter god service, og som vil ha kort avstand til det beste Stockholm har å by på.

 

BESTILL ROM HER

Hobo Hotel

Hobo Hotel Stockholm

Hobo i Stockholm er et meget godt og rimelig hotell, rangert med 3,5 stjerner. Det er også et av de større overnattingsstedene i byen, med 200 pent innredede gjesterom. Derfor er det gode sjanser for at du finner et ledig rom her når du skal på storbyferie til Stockholm, selv om du er sent ute med hotellbookingen.

Billig hotell i Stockholm

Hobo ligger like bortenfor Hotel Kungsträdgården i Norrmalm, og har da naturligvis den samme korte avstanden til Gamla Stan, og mange av byens viktigste severdigheter, samt alle restaurantene og shoppingmulighetene dette området er kjent for. Fasilitetene på hotellet inkluderer egen takterrasse med flott utsikt, restaurant, bar med lounge, kiosk, og døgnåpent treningssenter.

 

BESTILL ROM HER

Bank Hotel

Beste hotell Stockholm

Den siste anbefalingen vår er for deg som vil oppleve Stockholm på første klasse. Bank Hotel er utvilsomt blant byens ypperste hoteller, og rangeres med fem velfortjente stjerner. Det ligger mellom de to grønne lungene Kungsträdgården og Berzelii-parken, med det kongelige slottet og Gamla Stan kun et par minutter unna, om du spaserer over den vakre Strömbron.

Luksushotell i Stockholm

Her kan du bo særdeles standsmessig i et av hotellets 115 rom og suiter. Bank har en meget god restaurant, to barer og lounger, treningssenter, og betjent parkering. Dette hotellet bør du vurdere dersom service, beliggenhet, standard og komfort er viktig, og såfremt lommeboka tillater det.

 

BESTILL ROM HER

Prisnivå på hotell i Stockholm

Oslo er en av de absolutt dyreste storbyene i verden, og våre naboers hovedsteder København og Stockholm følger rett bak. Derfor er det ikke rare forskjellen på kostnadene for et hotellrom i Stockholm sammenlignet med her hjemme.

Skal du bo sentralt, må du belage deg på at et rimelig trestjerners hotell vil koste mellom 1 000 og 1 500 norske kroner. For å gjøre det billigere, må du normalt enten velge et hotell litt i utkanten av Stockholm, eller noe som mer kan kategoriseres som herberge.

Et dobbeltrom på et firestjerners hotell, med god beliggenhet, vil vanligvis koste opp mot maksimalt 2 500 kroner per natt. Booker du tidlig, eller vil reise litt utenfor sesong, kan du oppleve å få rabatter som monner.

 

Hvor bør man bo i Stockholm?

Stockholm er en av Europas vakreste hovedsteder, mye på grunn av at store deler av byen ligger på holmer og halvøyer. Nærheten til sjøen bør oppleves på nært hold, noe som betyr at det beste er å velge et hotell enten i den sørlige delen av Norrmalm, eller i Gamla Stan.

hotell i norrmalm stockholm

Norrmalm er Stockholms absolutte sentrum, og der du finner flest hotell, restauranter, shoppingmuligheter og uteliv. Vil du bo i dette området, mener vi du bør fortrinnsvis peile deg inn på hotellene som ligger i strøket som heter ”Klarakvarteren”, og østover derfra til du kommer til Berzelii-parken.

hotell i gamla stan stockholm

Gamla Stan er holmen der det kongelige slottet ligger, og for mange det beste området å bo i når de besøker byen. Her er husene gamle, gatene intime og brosteinsbelagte, og atmosfæren helt unik. I Gamla Stan finner du færre shoppingmuligheter enn i Norrmalm, men flere av de beste restaurantene, barene og kaféene. Med det sagt så ligger det mange små spesialbutikker her som kan være spennende å utforske.

Les vår guide til Stockholm her