10 spennende ting å gjøre i Gøteborg

inneholder annonselenker

Ting å gjøre i Gøteborg

Gøteborg er en av de mest populære svenske byene for nordmenn å besøke. Her kan du lese om hva du bør se og gjøre i Gøteborg.

Gøteborg er Sveriges nest største by bak Stockholm, og har omtrent 650 000 innbyggere. Byen har lenge vært et populært reisemål for nordmenn som ønsker seg en storbyferie.

En av de største grunnene for at nordmenn trekker mot Gøteborg er at det bare er snakk om noen timers biltur fra grenseovergangene mellom Norge og Sverige. Man kan derfor kjøre hjemmefra etter jobb på fredag og fortsatt rekke å få med seg kveldsunderholdning i Gøteborg samme kveld. Helt uten å måtte stresse med fly.

 

Anbefalt hotell med flott beliggenhet i Gøteborg

Hotel Avalon

Hotel Avalon Gøteborg

Nydelig hotell med stilig takterrasse, badebasseng, moderne design og perfekt beliggenhet i sentrum av Gøteborg.

LES MER / SJEKK PRIS HER


Det er mye spennende å finne på i Gøteborg. Enten du vil ha fartsfylt spenning og moro på Liseberg, eller foretrekker å shoppe langs handlegatene i byen. Det er også flere gode museer her, spesielt for de som interesserer seg for bil. Gøteborg regnes også som en av Nordens beste destinasjoner for shopping, kultur og underholdning.

 

Her er 10 av de beste tingene du kan gjøre i Gøteborg

annonse

 

Ta en båttur til skjærgården utenfor Gøteborg

Skjærgården i Gøteborg

Den mest populære turistattraksjonen i Gøteborg er Southern Goteborg Archipelago, altså den sørlige øygruppen i Gøteborg.

Her bor det 5 000 mennesker, samt ytterligere 6 000 mennesker på sommerhalvåret. Det er få plasser som er like idylliske som disse øyene om man besøker Gøteborg på sommeren.

Alle øyene i den sørlige øygruppen er bilfrie, og det går jevnlig ferge ut til øygruppen. Ta med familien ut hit for prima sommeridyll!

 

Kjenn på magesuget i Liseberg

Liseberg
For mange er Liseberg selve symbolet på Gøteborg. Denne enorme fornøyelsesparken har over 3 millioner gjester årlig.

Her er det utrolig mange ulike attraksjoner, inkludert en håndfull ulike berg-og-dalbaner i verdensklasse. Om du vil ha utsikt over hele byen kan du ta en tur opp i det 116 meter høye Lisebergtårnet. Det er ingen bygningen i byen som er høyere enn dette tårnet.

Liseberg er kanskje mest populært for de som reiser med barn, men det er koselig for voksne i parken også. Det er mange spennende spisesteder og kiosker inne i parken, men det er selvsagt mest interessant for de som liker litt fart og spenning.

 

Gå på oppdagelsesferd i en av Europas største botaniske hager

Botanisk hage gøteborg
Göteborgs botaniska trädgård ligger midt i sentrum av byen, og har hele 16 000 ulike arter. I tillegg til det enorme artsutvalget er det også en japansk skog, en rhododendrondal og et drivhus med over 1 500 orkidéer.

Liker du blomster, trær eller planter er dette stedet å legge turen til. Det er også veldig koselig å vandre rundt i hagene selv om man ikke bryr seg stort om det enorme artsutvalget der.

Om du reiser sammen med kjæresten er dette en romantisk plass å reise til for å holde i hender og gå langs de vakre omgivelsene.

 

Besøk den spennende bydelen Haga

Bydelen Haga Gøteborg
Haga er en bydel i Gøteborg som er kjent for å være blant byens koseligste områder. Her finner man veldig mange koselige kaféer som selger kanelsnurrer og annen bakst. Et naturlig stoppested for deg som ønsker å få i deg litt godbiter etter en lang dag med shopping eller sightseeing.

Det er en veldig avslappet atmosfære i denne bydelen, men ettersom bydelen blir stadig mer populær blir det også flere folk her. Den avslappede atmosfæren har derfor kanskje minket noe med årene.

 

Se klassiske biler på Volvo Museum

Klassiske biler på Volvo museum i Gøteborg
Dersom du er glad i Volvo må du selvsagt legge turen innom Volvo Museum. Her kan man se biler fra de eldste modellene fra 1950-tallet, frem til mer moderne biler.

Om du ikke allerede er veldig kjent med bilmerket, kan du bli med på en av de guidede turene for å lære mer om bilene. Du lærer også om hvordan dette påvirket Sveriges industri de siste 70 årene.

Selve museet ligger et lite stykke utenfor sentrum, så man må ta buss eller bil for å komme frem dit.

 

Ta en spasertur i Gøteborgs svar på Central Park – Slottsskogen

Slottsskogen park i Gøteborg
Slottsskogen i Gøteborg er en park som minner mer om en skog enn en park. En utflukt hit er perfekt om du ønsker å oppleve litt natur under oppholdet ditt i storbyen.

Det er ikke all verdens med attraksjoner inne i selve parken, men det ligger en liten dyrehage der som er svært populær blant barn og unge. Det er dessuten flere lekeplasser inne i parken.

Ta turen til Slottsskogen om du reiser med barn, eller bare har lyst til å oppleve litt grønne omgivelser i en ellers så hektisk storby.

 

Utforsk alt fra raketter til dinosaurer hos Universeum

Universum Gøteborg
Universeum er et museum som tar for seg ulike grener innenfor vitenskapen. Her kan man lære mer om alt fra roboter og lasere, til hvordan ulike dyr lever i naturen.

Dette er et stort og flott museum, men det meste av innholdet er rettet mot barn, så det er begrenset hvor gøy det er å reise hit for voksne uten barn. Det er dessuten mange levende dyr inne på museet, noe barna synes er veldig artig.

 

Studer jagerflyene på nært hold hos Aeroseum

Aeroseum flymuseum i Gøteborg
Aeroseum er et flymuseum som stiller ut fly og helikoptre fra det svenske luftforsvaret. Her er det moro for både barn og voksne, og det er skikkelig kult å få se alle flyene på såpass nært hold.

Museet har utstilt flere imponerende kampfly fra forskjellige tidsepoker. Det er også flere interaktive utstillinger hvor man for eksempel kan prøve seg på simulerte flyturer.

 

Besøk den nydelige parken Trädgårdsföreningen

Parken Tradgardsforeningen i Gøteborg
Tradgardsforeningen er en populær botanisk hage i Gøteborg, som ble grunnlagt av Karl XIV Johan i 1842. Den er en av Europas best bevarte 1800-talls parker.

I dag er parken mest kjent for å ha en utrolig vakker rosehage med over 4 000 rosebusker fordelt på 1 900 ulike arter roser. Det er også et eget palmehus i parken, samt flere drivhus, skulpturer og kaféer.

 

Se fantastiske malerier på Gøteborg Kunstmuseum

Gøteborgs kunstmuseum
På Gøteborg Konstmuseum kan man se malerier og andre utstillinger helt tilbake til 1400-tallet, og frem til moderne tid. Museet har i utgangspunktet en svensk og nordisk profil.

Her er også malerier fra verdenskjente kunstnere fra andre deler av verden, som for eksempel Rembrandt, van Gogh og Picasso.

Det er høy kvalitet på utstillingene museet. Alle kunstinteresserte burde bruke et par timer på Gøteborgs kunstmuseum om de først er i byen.