10 spennende ting å gjøre i Liverpool

10 spennende ting å gjøre i Liverpool

Her har vi samlet de mest populære severdighetene og de beste tingene å gjøre i Liverpool.

Liverpool er en storby i Storbritannia med 498 000 innbyggere i bysentrum. Byen ligger ved havet, og var en viktig by fra og med den industrielle revolusjon, hvor den fikk varer produsert i Manchester som så ble sendt rundt om i verden. Liverpool spilte også en viktig rolle under andre verdenskrig ettersom havnen ble brukt til mottak av krigsressurser som bensin, våpen og deler fra de allierte landene. 

I dag er kanskje Liverpool mest kjent for to ting: fotballaget Liverpool FC og The Beatles. Man ser at veldig mye av identiteten og attraksjonene i byen er knyttet opp mot disse to tingene. Og det er ikke så rart, for disse to klarer å lokke hundretusenvis av reisende til å besøke Liverpool årlig.

Det er likevel noe å gjøre i byen selv for de som ikke bryr seg om verken fotball eller The Beatles. For Liverpool er full av gode museer og vakre, historiske bygninger. Liverpool kan også by på gode shoppingmuligheter, koselige puber og knallgode restauranter. 

 

10 populære ting å gjøre i Liverpool

annonse

 

Topp 10 severdigheter i Liverpool

Liverpool er en svært populær by å besøke for oss nordmenn. Først og fremst kommer nok mange hit for å se Liverpool spille på Anfield, med byen har også en rekke flotte severdigheter. Her kan du for eksempel lære om historien til The Beatles, se på fantastisk arkitektur og besøke spennende museer.

Her har vi samlet 10 av de mest populære severdighetene i Liverpool.

 

Anfield Stadium

utenfor the kop tribunen på anfield stadium i LiverpoolDen best rangerte attraksjonen i Liverpool er naturligvis hjemmestadion til Liverpool FC. Det er nok ikke feil å anta at en veldig stor del av alle som reiser til Liverpool gjør det for å se favorittlaget sitt spille en kamp der.

På Anfield Stadium de 54 000 setene alltid fullsatte. Når det ikke spilles kamp der kan man booke omvisninger rundt på anlegget. Du kan også bare vandre rundt der selv og sjekke ut de ulike butikkene som holder til på stadion.

Når det spilles en kamp er det selvsagt en helt utrolig god stemning på stadion. Dette er en skikkelig opplevelse, selv om man ikke nødvendigvis er verdens største Liverpool-fan. 

Royal Albert Dock Liverpool

Royal Albert Dock LiverpoolRoyal Albert Dock Liverpool er en samling av varehus nede ved havna i Liverpool. Det er faktisk det første varehuskomplekset som ble bygget i noe annet enn tre, og var derfor sikret mot brann.

I dag er det et moderne havneområde med mange flotte restauranter, kaféer og barer langs havnen, og flere gode butikker i nærheten. Om du bare ønsker å vandre litt i Liverpool og se hva du kommer over, er dette stedet å begynne.

Herfra er det kort avstand til mange museer, butikker og spisesteder langs havneområdet. Det er spesielt koselig der på sommertid når man kan nyte uteservering. 

Liverpool Cathedral

Liverpool CathedralKatedralen i Liverpool stammer fra tidlig 1900-tallet, og er den største religiøse bygningen i Storbritannia. Denne enorme katedralen har blitt en populær turistattraksjon, og mange kommer for å ta bilder av det utrolige bygget.

Det er også mulig å komme inn i katedralen for å se den fra innsiden. Alle som er interessert i arkitektur og kirkekultur bør stikke innom katedralen, men det er et vakker skue for alle andre også. 

The Beatles Story

The Beatles Story museet i LiverpoolThe Beatles Story er et museum i Liverpool, og her kan man se mange objekter knyttet opp mot det legendariske bandet.

Museet er laget slik at du vandrer gjennom det fra bandets rolige begynnelse, til de var verdenskjente artister. Her er det er mye interessant informasjon og mange spennende objekter å se for fansen.

Det er ofte en del køer på museet, men disse kan man til dels unngå ved å reise dit tidlig på formiddagen. Museet passer selvsagt best for fans, men de aller fleste har jo et forhold til The Beatles enten de vil det eller ei, så det er litt for alle her.

Museum of Liverpool

Museum of LiverpoolDet nesten helt nye museet Museum of Liverpool tar for seg alt som har med Liverpool å gjøre, nesten uansett hva det er. Her finner man både arkeologiske gjenstander knyttet opp mot byen, industriobjekter av interesse, samt objekter fra andre verdenskrig.

Her er det selvsagt også objekter knyttet opp mot The Beatles og fotball. Det er gratis inngang til museet, og det gir en grei innføring i historien og de viktige tingene i byen. Hit bør alle ta seg en liten tur innom. Bygget er dessuten et stilig skue i seg selv.

Western Approaches Museum

Western Approaches Museum - krigsmuseum i LiverpoolWestern Approaches Museum er et krigsmuseum i Liverpool, lokalisert i en av de gamle bunkerne som ble brukt under andre verdenskrig.

Selv om det er over 75 år siden krigen var over står fortsatt de fleste rommene akkurat som de gjorde under krigen. Når du går inn på museet er det som å gå tilbake i tid.

Her kan man få en omvisning på rundt halvannen times tid som tar deg gjennom alle de ulike rommene. De interesserte kan lære mye spennende om andre verdenskrig på dette museet. 

Merseyside Maritime Museum

Merseyside Maritime Museum LiverpoolMerseyside Maritime Museum er et sjøfartsmuseum som har utstillinger knyttet opp mot Liverpool sin tid som havneby.

Havna i Liverpool har nemlig vært brukt til alt fra slavehandel, til mottak av krigsmateriell under andre verdenskrig. Det er mange spennende utstillinger her som tar for seg de ulike tidsepokene til havna. 

Beatles-statuene

Beatles-statuene i LiverpoolNede ved havna i Liverpool ligger de kjente Beatles-statuene. Disse er trolig den mest fotograferte attraksjonen i byen. Nesten alle som går forbi vil selvsagt ta et bilde av seg selv sammen med legendene.

Det er kanskje ikke vits i å bruke mye tid på å reise for å se statuene, men de ligger like i nærheten av havneområdet. De fleste kommer dermed til å gå forbi dem uansett i løpet av turen sin til Liverpool. 

Liverpool Central Library

Liverpool Central Library Midt i sentrum av Liverpool ligger Liverpool Central Library, det største av alle bibliotekene i byen. Dette biblioteket befinner seg i et gammelt bygg, som er moderne innredet. Her er det sterke kontraster mellom det tradisjonelle og det moderne.

Bygget er utrolig flott både på innsiden og utsiden, og vel verd et besøk. Om du ønsker å jobbe litt i løpet av reisen er dette en super plass å besøke. Her er det er store lesesaler som alle kan bruke. 

World Museum

World Museum i LiverpoolWorld Museum er et gratismuseum i Liverpool som tar for seg en rekke ulike temaer, inkludert naturvitenskap, arkeologi og litt historie. Selve museet er veldig stort, og det tar lang tid å se på alle utstillingene.

Mange mener at dette er blant de beste museene for barn og barnefamilier i Liverpool. Det er godt tilrettelagt for nysgjerrige unger, men det er også spennende og mye å lære for voksne.