Liverpool

inneholder annonselenker

liverpool

Liverpool er en by som neppe trenger noe nærmere introduksjon for nordmenn flest. Fotballaget fra denne byen er Norges andre mest populære, kun slått av Manchester United i antall supportere. Nettopp derfor er byen også et svært attraktivt reisemål for nordmenn, først og fremst for å se favorittlaget i aksjon på Anfield Road, men byen har så mye mer enn fotball å by på. Her finner du drøssevis av severdigheter fra byens rike historie.

Som kjent har også et av tidenes mest populære band sitt opphav i Liverpool – ingen andre enn The Beatles. Liverpool har også en over 800 år gammel historie som er godt bevart i form av museer og severdigheter, noe over 75 millioner (!) mennesker fra hele verden kommer for å se hvert eneste år! Byen besøkes best i sommerhalvåret, selv om også det kan være gråvær i Liverpool, så vil den hyggelige lokalbefolkningen by på både varme og gode historier.

 

Anbefalte hotell i Liverpool

 

DoubleTree By Hilton Hotel & Spa Liverpool

Stilfullt og hyggelig firestjerners hotell med veldig sentral beliggenhet i sentrum av Liverpool. Her bor du bare et par minutters gange unna gågatene og en rekke av severdighetene i byen.

Høy standard, hjelpsom betjening og meget gode tilbakemeldinger fra gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Pullman Liverpool

Veldig fint og moden hotell med sentral beliggenhet langs sjøsiden med kort vei til det meste.

God standard rommene og hotellet forøvrig. Selv om hotellet ligger sentralt til er det stille og rolige omgivelser.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Aloft Liverpool Hotel by Marriott

Kjempeflott hotell med sentral beliggenhet i et veldig bra område.

Forholdsvis nytt og moderne hotell med høy standard. Flott bar og restaurant på hotellet, perfekt for de som er på fotballtur med venner.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Ting å gjøre i Liverpool

Reise til Liverpool

Liverpool befinner seg kun en kort flytur unna, men de fleste direkteflygningene som går dit fra norske lufthavner er i regi av turoperatører som selger fotballpakker. Dermed kan du bli nødt til å kaste deg med på en slik en dersom du vil unngå mellomlanding, og om ikke bør man fly til hovedstaden London. Den offisielle valutaen i Liverpool er som i resten av Storbritannia, britiske pund. 

En storbyferie til Liverpool er midt på treet prismessig. Byen er generelt billigere enn hovedstaden London, men turiststedene vet å ta seg betalt. Liverpool ansees som en trygg storby å ferdes i som turist, men ta vanlige forhåndsregler som ellers når man er ute å reiser.

 

Hoteller og restauranter i Liverpool

Skal du bo i nærheten av de to stadionanleggene i Liverpool, så må du regne med å betale ekstra. Og dersom du skal reise samtidig som det spilles hjemmekamp, så kan du regne med at hotellene er fullbooket god tid i forveien. Det er sjeldent noe problem å skaffe seg et hotellrom som ligger usentralt, men det kan være ugunstig i forhold til de attraksjoner og severdigheter dere ønsker å oppsøke.

Foruten om en typisk «English breakfast», så har ikke britene bidratt nevneverdig med sine matvaner. De fleste restaurantene har et bestemt tema, for eksempel serverer de enten sjømat eller grill, eller baserer seg på matretter fra andre deler av verden. Prisnivået er generelt billiger enn i Norge, men man finner spisesteder i alle prisklasser.

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Liverpool her

 

Severdigheter i Liverpool

Foruten om et besøk på den ærverdige hjemmebanen til Liverpool, Anfield Road, så har byen mange kulturminner som kan være verdt å oppsøke. Byens historie er datert til over 800 år gammel, og byens opphav var som fiskelandsby.

 


Katedralene i Liverpool

liverpool cathedralLiverpool har to berømte katedraler, som er to av byens mest populære turistattraksjoner. Den ene heter Anglican-katedralen og er bygd av rød sandstein. Den ble påbegynt i 1904, men stod først ferdig i 1978! En annen katedral som bør besøkes er Metropolitan-katedralen, som blant annet er åsted for den årlige øl-festivalen i byen. Denne stod ferdig elleve år tidligere.

The Beatles Story & The Cavern Club

beatles liverpool

Kilde: Wikimedia Commons

Det verdensberømte bandet har naturligvis sin egen utstilling i Liverpool, som er et must for alle som kjenner til bandet. Her kan du vandre rundt i museumsgangene med høretelefoner som gir deg en omfattende rundtur i bandets rike musikkliv. Mange autentiske gjenstander fra storhetstiden er dessuten utstilt her. Du kan også besøke The Cavern Club kjent som plassen hvor The Beatles startet sin karriere.

Verdensmuseet i Liverpool

world museum liverpool

Liverpool har kanskje ikke den rikeste kulturarven i verden, og derfor har noen geniale mennesker bestemt seg for å samle gjenstander fra andre deler av verden! De får du se utstilt på verdensmuseet i Liverpool, som har gjenstander både fra oldtidens Egypt og arkeologiske funn fra det asiatiske kontinentet. Ikke minst finner du også noen moderne oppfinnelser her, i det som generelt er et opplevelsesbasert museum.

Anfield Road og Goodison Park

anfield road liverpoolOg man drar «naturligvis» ikke til Liverpool uten å besøke minst ett av de to fotballstadionene i byen. Anfield Road er hjemmebanen til byens største lag, nemlig Liverpool FC. Stadion har plass til over 45 000 tilskuere og det vil absolutt være et minne for livet å se en kamp her. Glem heller ikke Goodison Park, som er hjemmebanen til byens andre storlag – nemlig Everton FC!

Fergetur på Mersey River

severdigheter liverpoolVil du se Liverpool fra vannkanten, så har du ikke noe annet valg enn å kaste deg på en fergetur langs elven. På dagtid kan man bli med på et 50-minutters cruise, som lar deg se den ærverdige byen fra et nytt perspektiv.