10 spennende ting å gjøre i London

inneholder annonselenker

ting å gjøre i london

London er en by vi besøker igjen og igjen. Vi føler oss hjemme i London, og byen gjør det lett å føle seg velkommen. Kort og rimelig reisevei fra hele landet gjør London attraktiv for de fleste nordmenn. Her finnes severdigheter og attraksjoner det tar et liv å komme seg gjennom. Og så var det den engelske sjarmen da. Hvordan kan noe så tørt være så forførende?

 

Hotell i London? Se hvilke vi anbefaler her.

 

London – fra romersk utpost til verdens midtpunkt

Ved Themsen er det funnet rester av bygningsstrukturer fra 4800 år før Kristus. Likevel er det romerne som har fått æren av å grunnlegge London. 200 år etter romernes ankomst i år 43, hadde deres koloni, Londinium, hele 60 000 innbyggere. Lite visste de at byen en gang skulle bli mektigere enn selve Roma.

aktiviteter i london

I dag er London en verdensmetropol. Mennesker fra alle verdens hjørner bor her. London er også et av verdens store finans sentrum. Den internasjonale atmosfæren gjør byen åpen og tolerant. Den rike historien har gjort den til et reisemål for alle verdens turister. Vi har sett nærmere på 10 attraktive opplevelser i den engelske hovedstaden.

 

En dramatisk reise i Tower of London

Den opprinnelige borgen var bygd i tre. Men i det vikingtiden ebbet ut ble mange Normanniske slott renovert og gjenbygd i stein. Så også Londons egen borg Tower. Det såkalte White Tower er den eldste delen og ble påbegynt i cirka 1078.

Tower er et av Londons mest kjente landemerker. I 2018 ble borgen besøkt av nesten 3 millioner turister. De unge liker seg godt da den romantiske middelalderstemningen gjennomsyrer stedet. Her kan man fantasere om riddere i rustning og jomfruer i nød. For de minste er synet av en Beefeater kanskje den største opplevelsen.

En guidet tur i Tower er en opplevelse. Men bestill på nett i god tid, pågangen er stor. Bli vist rundt av en Beefeater og se de historiske kronjuvelene. En 1000 år lang historie venter dere. Dramatikk, skandaler og politiske drap sitter godt i veggene i denne mytiske borgen.

 

annonse

Ta med barna til Harry Potters verden

For barn og unge er det ikke Elisabeth II som er Englands mest kjente person. Det er Harry Potter. I Warner Bros. Studioer i London venter en uforglemmelig opplevelse. De enorme filmdekorasjonene kommer til å ta pusten fra både barn og voksne.

En tur i Harrys magiske verden er et ekte eventyr. Opplev The Great Hall som om dere selv skulle vært studenter på Hogwart. Spaser mellom de enorme trærne i The Forbidden Forest, eller hopp på toget som frakter studentene til skolen. Diagon Alley med apoteket og tryllestavbutikken står her også!

Warner Bros. Studioer har blitt en av Londons store attraksjoner. Når vi tenker på Harry Potters enorme suksess verden over, er ikke det rart. Husk at billetter må kjøpes på forhånd, for hit vil nemlig alle. Å finne et sted hvor absolutt hele familien storkoser seg er ikke lett. Men her er det!

 

annonse

Få med dere The Shards panorama

Med sin enorme størrelse kan London kanskje føles litt uoversiktlig. Da er det godt at Englands høyeste bygning ønsker gjester velkommen midt i byen. Med sine 310 meter ruver The Shard i byens silhuett. Fra 72. etasje kan du se milevis i alle retninger. Men denne bygningen har mer å tilby sine besøkende.

The Shards designer, Renzo Piano, så for seg en vertikal by, og det har det blitt. Skyskraperen består av boliger, hotell, restauranter og kontorer. Adkomst med undergrunnsbane er enkelt da bygget ligger rett over London Bridge Station. Området ved foten av The Shard er dessuten perfekt for shopping.

På tross av sin unge alder, har The Shard allerede rukket å bli ikonisk. Bygget ble raskt en av Londons attraksjoner og helårlig turistmagnet. Fra toppen ser man også andre av byens kjente severdigheter. Opplev St. Pauls katedralen, London Eye og Tower Bridge i fugleperspektiv.

 

annonse

Coca Cola London Eye, et Pariserhjul på steroider

London Eye ble bygget i anledning årtusenskiftet 1999-2000. Tjue år etter har det blitt en av Londons mest populære attraksjoner. Med sin enorme høyde på 135 meter, og 32 lukkede gondoler, kan den romme hele 800 mennesker samtidig.

Med sin sentrale beliggenhet ved Themsen tilbyr London Eye en fantastisk utsikt. Det verdenskjente Westminster Abbey og Big Ben ligger bokstavelig talt for dine føtter. En tur etter solnedgang er spesielt vakkert. Lysene fra byen strekker seg ut i alle retninger og skaper en magisk stemning.

Dette enorme Pariserhjulet ligger i et av Londons mest populære turiststrøk. I umiddelbar nærhet ligger London Aquarium, elven med sine båtturer, Jubilee Gardens og London Dungeons. Med andre ord, et perfekt område for en familietur til Englands stolte hovedstad.

 

annonse

Møt de store modernistene i Tate Modern

De beste tingene i livet er gratis. I Tate Modern får vi oppleve en imponerende samling av verdens mest kjente moderne kunstnere. Rammen rundt kunne heller ikke vært bedre. Galleriet ligger i en tidligere kraftstasjon ved Themsen. Den enorme turbinhallen er et syn i seg selv.

I Tate Modern kommer vi ansikt til ansikt med verdenskjent kunst. Her fins arbeider av blant annet Matisse, Picasso, Dalí og Warhol. Det er en selsom opplevelse å se disse kjente kunstverkene på nært hold. Plutselig forstår vi hvorfor de er en så stor del av vår felles kultur.

Tate Modern er har en sympatisk filosofi. Moderne kunst skal være tilgjengelig for alle og derfor er galleriet gratis. Bygget og dens vakre beliggenhet hører med blant Londons severdigheter. Tilrettelagt for rullestolbrukere og med en koselig kafé er Tate Modern en favoritt blant både lokale og tilreisende.

 

annonse

Westminster, Englands ubestridte maktsentrum

Vi kjenner alle dette eventyrlige komplekset. Støtt og stadig dukker det opp i aviser og på tv. Westminster oser av makt og rikdom og arkitekturen er overveldende. Kanskje Londons mest kjente severdighet består det av Westminster Palace, Westminster Abbey og det berømte klokketårnet Big Ben.

Westminster Abbey er spesielt fascinerende. Denne vakre, gotiske klosterkirken brukes som både kroningskirke og gravsted for britiske monarker. Kirken er på mange måter Englands historiske og kulturelle midtpunkt. Den er også godt kjent fra de kongelige bryllup med sin overdådige pomp og prakt.

Besøk Westminster Abbey med audioguide. Lær om den over tusen år lange historien mens du nyter det storslåtte interiøret og vakre glassmosaikker. Ta også en kikk på Poet’s Corner. Her ligger berømte diktere som Charles Dickens og Rudyard Kipling.

 

annonse

Bli med på makaber moro i London Dungeon

På familieferie i London går man aldri tom for muligheter. Barn, voksne og ungdom kan glede seg sammen på et utall attraksjoner og severdigheter. Ta også med gjengen under bakken og opplev frydefulle grøss fra byens mørke fortid. London Dungeon er skummel moro for alle.

Dyktige skuespillere i detaljert scenografi gjenskaper en mørk fortid i London Dungeon. Men ingenting i England skjer uten en god porsjon humor. Kjente, og tvilsomme, karakterer fra byens fortid møter deg i trange bakgater. Pest og bybrann truer mens sadistiske mordere går løs.

Det er både båttur og butikkbesøk underveis, men også et vaskeekte torturkammer. Trenger du en runde med høvelen er Sweeney Todd mer enn klar. Heldigvis ender turen som den ofte gjør i London, på pub. Her kan nervene roes ned over en velfortjent drink.

annonse

Gjør en historisk reise i British Museum

British Museum er et av verdens største og eldste museer. Denne institusjonen er dedikert menneskets historie, kunst og kultur. Samlingen er unik i verdenssammenheng og er et resultat av den britiske imperialismen. Her kan du se blant annet gjenstander fra faraoenes Egypt og de antikke greske templer.

British Museum er inndelt i 9 avdelinger. Disse er fordelt på både land, regioner og tematikk. Med en samling på over 8 millioner objekter kan man fint bruke et helt år på kun én avdeling. Men British Museum er også en severdighet i seg selv. En guidet rundtur er en veldig populær attraksjon og en fin innføring i dette enorme museets historie og funksjon.

Museet arrangerer også populære utstillinger med ulik tematikk. Et raskt søk på museets websider viser programmet til enhver tid. Her kan dere oppleve mytenes og virkelighetens Troja samt bli kjent med Arktisk kultur og klima. Inngang er gratis og museet passer glimrende for familie-, gruppe- og skoleturer til London.

 

annonse

Hva er London uten en musikal i West End?

Sentralt i London, vest for City, ligger West End. Dette er byens mest populære turiststrøk. Her ligger attraksjonene på rad og rekke, underholdning, shopping og servering. Og her ligger også mange av Londons berømte teatre. Et av de mer sagnomsuste er Sondheim Theatre.

Tidligere kjent som Queen’s Theatre har det blitt underholdt her siden 1907. Sondheim Theatre kan skilte med legender. Marlene Dietrich, John Gielgud og Vanessa Redgrave er bare noe få av stjernene som har stått på denne scenen. Ikke forlat London uten en tur i West End og aller helst en musikal.

Benytt sjansen til å få med dere den verdenskjente musikalen Les Misérables. Sondheim Theatre byr nemlig på en opplevelse dere sent vil glemme. De beste skuespillerne, fantastisk scenografi samt utrolige effekter sørger for et show av en annen verden. West End er verdens musikalsentrum.

 

annonse

Utforsk den spennende bydelen Camden

Camden er bydelen for de unge. Camden er kjent for sin levende og varierte musikkscene og natteliv. Men her er også et yrende gateliv på dagtid. Kaféer, bistroer, gatekjøkken og restauranter serverer mat fra alle verdens hjørner. Området er fullt av antikk- og vintage-butikker og selvfølgelig det spennende Camden Market.

Regent’s Canal går gjennom hjertet av Camden. Her kan man slappe av langs vannet eller kanskje ta en båttur? Bydelen er kjent for sin fargerike befolkning og åpne atmosfære. Sett dere ned med en kopp kaffe og nyt de spennende omgivelsene i ro og mak. Dette er Londons mest populære bydel.

Camden Lock Market er et paradis for shopping. Fra over 100 butikker selges et enormt utvalg klær og varer. Her kan du shoppe alle slags klær og sko, du finner designer-butikker, verksteder for kunsthåndverk, og du kan ta for deg servering i alle varianter. Camden ligger sentralt i London, bare ta undergrunnsbanen til Camden Town.

 

annonse