5 spennende festivaler i Barcelona

Festivaler i Barcelona

Liker du festivaler så er Barcelona midt i blinken for deg. Her har vi plukket ut fem populære festivaler du kan oppleve når du besøker den katalanske hovedstaden.

I Barcelona er det nesten alltid en spennende festival å slenge seg med på. Således spiller det ingen rolle når på året du besøker byen. Her kan du ta del i alt  fra verdenskjente musikkfestivaler til spektakulære gatefestivaler.

Vi har likevel valgt ut fem av de mest spennende og morsomme festivalene, alle i svært ulike sjangere. Kanskje en av de er noe for deg?

Husk at både flyreisene, hotellene og festivalbillettene kan bli snappet opp raskt, spesielt dersom det er flere arrangementer i byen samtidig. Start planleggingen tidlig!

Les vår reiseguide til Barcelona her

 

La Mercè

La Mercè festivalen i Barcelona

Denne festivalen arrangeres til ære for Mare de Déu de la Mercè, Barcelonas beskyttende helgen.

La Mercè arrangeres hvert år, og varer en uke frem til den 24 september. Her kan du oppleve fantastisk dans, kostymer og et vanvittig fyrverkerishow.

En av de mest populære aktivitetene under festivalen er Castell, eller menneskelig tårn på norsk. Denne begivenheten er et av høydepunktene på Mercè-festivalen og finner sted på Plaça de Jaume. Her gjelder det å møte opp tidlig om du ønsker å få med deg begivenhetene, for her pleier det å bli folksomt! 

Målet til tårnbyggerne er å bygge et tårn av mennesker, for så å få et lite barn til å klatre til toppen av tårnet og reise seg. Det krever mye trening, teamarbeid å planlegging å bygge tårnet, og det er et fantastisk skue å bivåne. Litt nervepirrende er det også!

 

Barcelona karneval

Karneval i Barcelona

Karnevalet i Barcelona er en måneds lang foreteelse som går av stabelen hvert år fra begynnelsen av februar til begynnelsen av mars.

De viktigste paradene og festene er imidlertid den første uken. Karnevalet i byen er en tradisjon som startet allerede i 1333.

Kulminasjonen av festen er La Gran Rua de Carneval. Her kan du forvente å se massevis av fancy kostymer, montasjer og fyrverkeri danne en storslagen parade ned en av byens hovedgater.

 

Sonar Festival

Sonar Festival Barcelona

Er du inne i elektronisk musikk så har du trolig hørt om Sonar Festivalen i Barcelona. Den har fått et imponerende rykte som en av verdens ledende eksperimentelle elektroniske musikkfestivaler. 

Sonar Festival varer en uke og er preget av massevis av fester og konserter med både kjente og ukjente artister. Ta en titt på https://sonar.es/ for å se årets program.

 

Primavera Sound Festival Barcelona

Primavera Sound Festival Barcelona

Primavera Sound Festival er en populær rock og dance festival som finner sted på forsommeren på festivalområdet Parc del Forum. Festivalområdet er lett tilgjengelig i den nordlige utkanten av Barcelona.

Festivalen tiltrekker seg hvert eneste år verdenskjente band i en rekke forskjellige kategorier. Er du glad i musikk så er festivalen en perfekt anledning for å besøke Barcelona.

Billetter til kan kjøpes på festivalens offisielle sider: https://www.primaverasound.com/

 

Sant Joan – Sankthansaften i Barcelona

Sant Joan Barcelona

Feiring av Sant Joan, eller Sankthansaften som vi nordmenn kaller det, står sterkt også i Barcelona. Dette er en av de årets største festdager og den feires med fyrverkeri, bål og vin hele natten lang.

Besøker du Barcelona den 23 juni gjelder det å oppsøke stranda for å ta del i festlighetene. Ta med deg en flaske vin og se på alle Barcelonerne som tar seg en dukkert. Det sies nemlig at sjøvannet har legende krefter Sankthansnatten.

 

Les også: 10 spennende ting du kan gjøre i Barcelona