Anbefalte hotell i Gdansk

hotell Gdańsk - anbefalte hotell i Gdańsk

Leter du etter hotell i Gdansk? Se hvilke vi anbefaler her.

 

Ti anbefalte hotell i Gdansk

I Gdansk finner du topp hotell til betydelig lavere priser enn vi er vant med hjemmefra. Her bør du gå for kvalitet, komfort og service, for det får du uten å måtte blakke deg.

Vi har laget en liten hotellguide som hjelper deg å velge den beste overnattingen når du skal på storbyferie til Gdansk.

annonselenker

Radisson Hotel & Suites

Radisson Hotel & Suites - beste hotell i gdanskRadisson-kjeden har to hotell i Gdansk, og begge er blant de beste i byen. Radisson Hotel & Suites ligger i havna på øya Wyspa Spichrzow, vendt rett mot gamlebyen, blant en rekke bryggehus som minner litt om Bryggen i Bergen (Gdansk er også en av Hansa-byene).

Hotellet rangeres med fire stjerner, og byr på 139 gjesterom og suiter. Her er det egen restaurant, bar og lounge, treningssenter, og forretningssenter med flere møterom.

De rimeligste rommene kan oppleves som litt små, men renhold, interiør og komfort er det ingenting å utsette på. Alt er nytt og pent på dette hotellet, og her får du svært god service.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Almond Business & SPA

spahotell i gdansk - basseng hotel almondHotel Almond ligger i den sørlige enden av gamlebyen, og dermed litt unna alle restaurantene, utestedene og folkemengden. Dette er et meget flott firestjerners spahotell, der du får det stille og rolig om natten. Du når likevel det pulserende bylivet i løpet av fem minutter til fots.

Hotel Almond ligger ved sjøkanten, omgitt av hager og trær, og er kanskje det perfekte hotellet for de som vil pleie kropp og sjel i Gdansk, samtidig som de bor sentralt. Hotellets spa holder høy standard, og du har tilgang til ulike dampbad, innendørs svømmebasseng og Badstu.

Hotel Almond har også en svært bra restaurant, samt hyggelig bar med lounge. Ønsker du å bo på et spahotell når du besøker Gdansk, er Hotel Almond et godt valg.

 

BESTILL ROM HER

Puro Gdansk Stare Miasto

Puro Gdansk Stare MiastoPuro Gdansk er et firestjerners hotell som ligger midt på Wyspa Spichrzow, i et av de nylig oppførte bygningene der. Byggestilen er en moderne utgave av de typiske bryggene i Hansabyene.

På innsiden finner du over 200 lekre rom, med moderne skandinavisk design. Hotellet har en god restaurant, bar og lounge et bra spa med badstue og dampbad, møterom, samt takterrasse med flott utsikt ut over havneområdet og gamlebyen.

Her kan du bo veldig behagelig, ha det stille om natten, og likevel nå midten av gamlebyen i løpet av tre-fire minutter til fots. På Puro Gdansk får du lånt deg en sykkel gratis om du vil tråkke deg rundt i Gdansk.

 

BESTILL ROM HER

Hilton Gdansk

hilton gdanskHilton Gdansk er akkurat slik du kan forvente deg av et femstjerners hotell fra denne kjeden. Det vil si kvalitet i alle ledd, og et meget nøye fokus på å yte god service. Hotellet har 150 rom og suiter å velge blant.Rommene er gjerne store, og mange har utsikt mot sjøsiden.

Hotellet har også restaurant, to barer med lounge, et bra spa, innendørs svømmebasseng, treningssenter, og en flott takterrasse med utsikt over havna.

Her er det meste relativt nytt, men arkitektonisk sett passer den fint inn blant de ærverdige mursteinbygningene som ligger på denne delen av havna. Dette er i det nordlige hjørnet av gamlebyen, rett ved fisketorget, vendt mot øya Olowianka. Du har dermed hele sentrum innenfor gangavstand, men får det ganske stille og fredelig om natten.

 

BESTILL ROM HER

Hampton by Hilton Gdansk Old Town

hampton by hilton - hotell i gamlebyen i gdanskHampton by Hilton er kjedens noe enklere hotellkonsept, og hotellet i Gdansk rangeres med tre stjerner. Rommene er så godt som like flotte som på Hiltons flaggskip som du kan lese om ovenfor, men de øvrige fasilitetene er færre.

Hampton by Hilton har bar med lounge, treningssenter, kiosk, forretningssenter og snackbar, men mangler middagsrestaurant.

Komforten på de 174 gjesterommene er upåklagelig, og du får utmerket service på dette hotellet. Det ligger også svært bra til i Gamlebyen, kun et par steinkast unna Mariakirken.

 

BESTILL ROM HER

IBB Hotel Dlugi Targ

IBB Hotel Dlugi TargDlugi Targ er et firestjerners hotell som ligger på torgplassen med samme navn (targ = torg), rett ved Neptun-fontenen i gamlebyen.

Hotellet har 89 rom, og en meget bra restaurant i toppetasjen, med utsikt ut over sentrum av Gdansk.

På Dlugi Targ kan du også holde deg i form på hotellets noe sparsommelige treningsrom, eller få massasje av hotellets tilknyttede fysioterapeuter. Det som gjør hotellet svært populært er den ypperlige servicen, gode beliggenheten, komforten og renholdet, samt de hyggelige prisene.

 

BESTILL ROM HER

Hanza Hotel

hanza hotel gdanskHanza Hotel har fire stjerner i boka, og ligger som navnet indikerer på brygga i gamlebyen. Blant hotellene i denne kategorien, er Hanza et av de absolutt beste.De 60 gjesterommene er lekkert innredede, romslige, med komfortable senger, lyse møbler, og mange har utsikt ut mot sjøen.

På Hanza Hotel finner du en bra restaurant, bar med lounge, kafé med servering på terrassen på sjøsiden, treningssenter, forretningssenter, samt et anstendig spa.

Her får du mye igjen for pengene, både når det gjelder komfort og kvalitet på hotellet, og når det kommer til servicen fra de ansatte.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Podewils

Hotel Podewils - koselig hotell i gdanskHotel Podewils er kanskje det mest herskapelige og koselige hotellet i Gdansk. Det rangeres med fem stjerner, og byr på kun 10 flotte gjesterom.

Beliggenheten på båthavna er kjempefin om du vil ha kort vei til sentrum av gamlebyen, men fortsatt bo litt unna støy og larm om natten.

Podewils har sin egen middagrestaurant som spesialiserer seg på polsk mat av den fjonge sorten, en koselig bar, lounge med ørelappstoler og peis, og alt er lekkert innredet i klassisk stil. Hotellet har også en fin platting i hagen, der det er fint å sette seg ned med et glass drikke, etter dagens utforsking av vakre Gdansk.

 

BESTILL ROM HER

Stay Inn Hotel

Stay Inn Hotel gdanskDet siste hotellet vi tar med i anbefalingene er et lite trestjerners som ligger midt i gamlebyen, rett ved siden av Mariakirken og Neptun-fontenen. Dette er også det rimeligste av de vi anbefaler, og hotellet har dermed naturligvis ikke like bra fasiliteter som de andre.

Det kan også til tider være litt mer støy i dette området om natten, og når klokkene slår fra tårnet i Mariakirken, uten at det nødvendigvis blir for plagsomt.

På Stay Inn legger de sin ære i å yte topp service, og hotellet roses opp i skyene av tidligere gjester.

 

BESTILL ROM HER

Radisson Blu Hotel

Radisson Blu Hotel gdanskDette Radisson-hotellet rangeres med fem stjerner, og ligger på motsatt side av havna i forhold til søsterhotellet som er omtalt ovenfor. Det vil si på landsiden av gamlebyen, og kun noen meter unna havnen og Zielony-broen som går over til Wyspa Spichrzow.

Stilen på hotellet er ganske luksuriøst, uten at det føles for fjongt. De 134 gjesterommene og suitene er pent innredede, romslige og komfortable.

Hotellet har en god restaurant, bar og lounge som også serverer lunsj- og middagsretter, døgnåpent treningssenter og badstue, forretningssenter, samt kiosk. Her får du også concierge-tjenester, det vil si hjelp til booking av restauranter, billetter, tips, eller annen assistanse.

 

BESTILL ROM HER

Gdansk – Din billigste storbyferie?

Det kan ikke være mange storbyer i Europa hvor hotellovernatting er like billig som i Gdansk. Reiser du til Polens riviera litt utenfor sesong, kan du finne dobbeltrom på et topp hotell med femstjerners rangering, til ned mot tusen norske kroner natten. Her skal du slite litt for å ikke finne deg overnatting som koster under halvparten av det du må betale i Norge.

Prisene varierer naturlig nok i forhold til sesong, og i forhold til bestillingstidspunkt. Kostnadsmessig lønner det seg vanligvis å være tidlig ute om du skal reise til Gdansk når det er høysesong, eller satse på siste-liten-tilbudene dersom du skal reise når det er lavsesong.

Les vår guide til storbyferie i Gdansk

 

Billige hotell i gamlebyen i Gdansk

De fleste vil nok foretrekke å bo enten i, eller i nærheten av gamlebyen når de er i Gdansk. Byens sentrum er ikke så stort, og det meste av severdigheter, restauranter, kaféer, uteliv og shopping er konsentrert i dette området. Det gamle sentrum er også svært hyggelig om kvelden.

Hotell som ligger nært de mest populære barene og nattklubbene kan ha en del støyproblemer, og vi har unngått å anbefale de verste på denne fronten. I Gdansk er det ikke noe problem å finne gode hotellalternativer, der slikt kan unngås.

Derfor er et av kriteriene vi har brukt når vi anbefaler, at hotellet ikke skal ligge midt i de mest bråkete områdene. De bør likevel ligge sentralt nok for de som vil utforske byen, også på nattestid. 

Det kanskje beste alternativet om du støy er noe du bekymrer deg for, men fortsatt ønsker å bo staselig og sentralt, er å velge et hotell som ligger på øya Olowianka, eller øya Wyspa Spichrzow.

Hotellene må også være kjent for god service, holde høy standard, og generelt sett gi mye igjen for pengene. Her har vi plukket ut 10 hoteller i Gdansk som vi er sikker på vil gi dere en god opplevelse når dere besøker byen.

I gamlebyen er hotellprisene forholdsvis rimelige, og det er mange gode alternativer for de som ønsker et billig hotell i Gdansk sentrum.