Berømte hotell i New York

inneholder annonselenker

berømte hotell i new york

I New York finnes det flere hotell som du sannsynligvis har sett på film eller TV. Om du skal på storbyferie til The Big Apple, hvorfor ikke innlosjere deg i litt klassiske omgivelser? Her har vi samlet fire av de, i forskjellige prisklasser. Les vår beskrivelse av hva du kan forvente deg, og hvorfor hotellet har blitt berømt.

 

Les vår guide før du reiser til New York

annonselenker

 

The Carlyle – Luksushotell med 5 stjerner

hotell new yorkThe Carlyle tilhører Rosewood-kjeden, og er et av de mest kjente og luksuriøse hotellene i New York. Hotellet blir på folkemunne ofte kalt New Yorks ”Hvite Hus”. Det skyldes at tidligere president John F. Kennedy skal ha hatt hemmelige stevnemøter med Marilyn Monroe på The Carlyle. Her bor ofte store stjerner fra film og TV, for eksempel Mick Jagger fra The Rolling Stones. På hotellets egen kafé spiller Woody Allen ukentlig med jazzbandet sitt, og deler av The Carlyle har blitt brukt i mange filmer og TV-serier.

The Carlyle ligger på Upper East Side, kun noen meter fra Central Park. Området er et av de beste å bo i når du besøker New York. Rommene på hotellet er overdådige, servicen fenomenal, og hotellet har alle fasiliteter du kan forvente deg.

 

BESTILL ROM HER

 

The Plaza Hotel – Luksushotell med 5 stjerner

anbefalt hotell new yorkBerømte The Plaza har vært brukt i et hav av filmer, blant annet Scent of a Woman, The Cotton Club, Crocodile Dundee og Home Alone 2. Det er også brukt som kulisse i en rekke kjente romaner, blant annet The Great Gatsby. Her bor ofte berømte stjerner fra film og musikk, statsledere og krøsuser du kan ha lest om i avisene. Da The Beatles dro til USA for å spille sin første konsert for amerikanerne, var på The Plaza de innlosjerte seg.

The Plaza ligger på det kanskje beste stedet i New York, rett på hjørnet av Central Park i Midtown, og i den berømte gata 5th Avenue. Her bor du i luksus på alle mulige måter, og har tilgang til 4 restauranter, spa, barer, kaféer og treningssenter.

 

BESTILL ROM HER

 

The New Yorker Hotel – Ikonisk 4-stjernes hotell

the new yorker hotellThe New Yorker Hotel eies av Wyndham-kjeden, og ligger i en av storbyens mest kjente bygninger. De fleste kjenner igjen Art Deco-hotellet, enten på grunn av den unike arkitekturen, eller det skinnende skiltet på toppen. Det er brukt i en rekke filmer og TV-serier, i tillegg til at mange nyhetskanaler bruker hotellet som bakgrunn for sendingene sine, blant annet BBCs kontor i USA. Her har stjerner som bokseren Muhammed Ali hatt base i lange tider, mens vitenskapsmannen Nikola Tesla flyttet inn og bodde permanent på hotellet i flere år, frem til han døde i 1943.

The New Yorker er et av de største overnattingsstedene i byen, med godt over tusen rom å by på. Det ligger sentralt plassert i Midtown, rett ved Madison Square Garden, og kun noen minutter unna Empire State Building.

 

BESTILL ROM HER

 

Washington Square Hotel – En legende med gode priser

washington square hotelDette hotellet ligger i et nydelige lite bygg fra 1920, og var opprinnelig ment for gjester som leide rom mer eller mindre permanent. I dag er det 149 rom og suiter på Washington Square Hotel. Vil du bo her anbefaler vi at du booker i god tid før du skal reise til New York. Hotellet er berømt fordi det etterhvert ble et trekkplaster for noen av den moderne musikkhistoriens største stjerner, samt berømte kunstnere og forfattere. Kjendiser, artister, musikere og band som har hatt base på Washington Square Hotel inkluderer The Rolling Stones, Albert King, Chuck Berry, Bo Diddley, Ernest Hemingway, Bob Dylan og Joan Baez.

Beliggenheten til Washington Square Hotel er svært bra dersom shopping, uteliv, jazzklubber og slikt står på reiseprogrammet ditt. Hotellet ligger på hjørnet av parken med samme navn, og innenfor grensene til bydelen Greenwich Village. Standarden er bra i forhold til prisnivået, og hotellet har en av de beste takterrassene i byen.

 

BESTILL ROM HER

 

 

Andre berømte luksushotell i New York

Det er svært mange hotell i New York som de fleste har hørt om, og de fire vi har anbefalt er bare toppen av kransekaka. Imidlertid er det vanskelig å finne et rimelig alternativ som også byr på historikk i samme klasse som anbefalingene ovenfor.

Om bankkontoen er velfylt, og prisen ikke spiller så stor rolle, kan de følgende berømte hotellene på Manhattan også være noe å vurdere. Disse er kjente fra filmer som Wall Street og Men in Black, fra Tv-serier som Mad Men og Sex in the City, og har huset tonnevis av kjendiser.

annonselenker