Paris

paris

Alle må på storbyferie til Paris, minst én gang i livet!

Det er til Paris du reiser sammen med den du elsker, med barna for å utvide horisonten deres, med vennene dine på shoppingtur, eller med kameraten din som er interessert i kunst og historie. Paris er storbyen som byr på alt som er godt og eksklusivt, spesielt på matfronten. Les vår reiseguide til Paris og la deg inspirere!

 

Finnes det en mer romantisk storby enn Paris?

Hvis man skal på en romantisk utenlandsreise, hvor setter man da kursen? Fasitsvaret på dette spørsmålet er for mange Paris.

Den franske hovedstaden har i flere århundrer blitt omtalt som hele verdens romantiske hovedstad, som med sin innbydende stil er et yndet turistmål for turister fra hele verden.

romantisk weekend i paris

Hvert eneste år reiser flere titalls tusener nordmenn hit, for å oppleve god mat, kunst, pleie kjærligheten, museer og ikke minst severdigheter som Eiffeltårnet.

Anbefalte hotell i Paris

Paris har svært mange steder for overnatting, og du vil ikke ha noe problem med å finne et hotell som faller i smak. 

Hotellene ligger spredt utover hele Paris, men man bør naturligvis være ute i god tid dersom man ønsker å finne ledig rom i de mest populære turistområdene. Dessuten vil man kunne få en bedre pris om man bestiller i god tid, eller utenfor turistsesongen.

Paris er inndelt i 20 deler (Arrondissement). Arrondissement 1 til 8 er alle sentrale, og gode valg om du vil ha kort vei til severdighetene. Det er likevel ikke noen skandale å velge et hotell i andre bydeler. For eksempel er deler av Arrondissement 18 regnet som mest romantisk, spesielt om du velger et hotell i Montmartre.

For å hjelpe deg litt på vei har vi her valgt ut tre hotell i Paris som alle får veldig gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester. 

annonselenker

La Villa Saint Germain des Prés

hotell i saint germain i parisNydelige La Villa Saint Germain des Prés har en perfekt beliggenhet i den fredfulle og vakre bydelen Saint-Germain. Her bor du midt i Paris, uten at du plages av storbyens støy.

Rommene i dette firestjerners hotellet er moderne og stilfulle, og holder en meget høy standard. Hotellet har også en koselig bar, i tillegg til et flott lite treningsrom.

Dette hotellet er rett og slett en liten perle i Paris! Det er ikke uten grunn at tidligere gjester lovpriser hotellet. La Villa Saint Germain des Prés har bare 31 rom, så her gjelder det å være tidlig ute.

 

BESTILL ROM HER

Hôtel Moliere

Hôtel Moliere - anbefalt hotell i parisHôtel Moliere er et elegant og koselig lite 4-stjerners hotell med fantastisk beliggenhet i 1 arrondissement. Fra hotellet tar det bare fem minutter å gå til Palais Royal, og du bruker kun åtte minutter på å gå til Louvre. 

Hele hotellet er stilfullt og koselig innredet, med flotte rom. Her kan du dessuten nyte hotellets spatjenester, eller trene på hotellets treningsrom. 

Dette er rett og slett et gjennomført trivelig hotell, med hjelpsom og hyggelig betjening. Plasseringen av hotellet er sentralt, samtidig som du bor i en rolig gate. Ønsker du å utforske Paris til fots, så er dette hotellet helt perfekt.

 

BESTILL ROM HER

Ritz Paris

ritz hotell i parisVi kan bare nevne det med en gang, dette hotellet koster nok mer enn hva de fleste av oss har råd til. Skulle du likevel ønske å bo på et av de aller flotteste hotellene i Paris, så er Ritz svaret.

Hotellet er et ekte femstjerners hotell, hvor det ikke er spart på noe. Hotellet er ikke bare blant de flotteste i Paris, det er uten å overdrive et av de flotteste hotellene i verden.

Rommene er klassisk innredet, og det er fort gjort å føle seg som en kongelig i de vakre omgivelsene. Hotellet er dessuten perfekt plassert i hjertet av Paris. Er kun det beste godt nok, så er Ritz Paris hotellet for deg.

 

BESTILL ROM HER

 

Ting å gjøre i Paris

annonse

Reise til Paris

Den franske hovedstad er en av de største i Europa, og med sine 2,2 millioner innbyggere kan man trygt anta at man får storbyfølelsen av Paris. Hit reiser man gjerne om sommeren for å nyte det varme klimaet, men også om høsten viser byen seg fra sin beste side, spesielt siden den verste turiststrømmen da har stoppet.

Du kommer deg raskest og enklest til Paris med direktefly fra SAS, Norwegian eller Air France. Direkteruta betjenes av disse selskapene daglig. Flyturen tar omtrent to og en halv time, og bestiller man i god tid vil man kunne skaffe seg svært billige flybilletter.

reise til paris

Med mellomlanding vil reisetiden i beste fall bli en time mer, for eksempel med KLM via Amsterdam, eller Lufthansa via Frankfurt (du har mange alternativer).

Enkelte turoperatører selger også pakkereiser til Paris, med chartret fly som går direkte, eller med billetter hos selskapene som flyr direkte.

Hvis du av en eller annen grunn ikke liker å fly, er det relativt kurant å ta tog fra Oslo til Paris. Du må beregne reisetid på minst et døgn, alt ettersom hvilke togrute du tar. Det raskeste er normalt via Hamburg og Köln.

 

Finn billige pakketurer til Paris her

 

annonse

 

Paris har noe for enhver smak

Paris passer ikke bare for en weekendtur med kjæresten. Den franske hovedstaden har nemlig noe å by på for enhver smak. Enten du er interessert i kunst og kultur, mat eller shopping. Paris er en spennende og interessant by for folk i alle aldre. Her er tips til noen av ferietypene Paris passer for.

 

Sightseeing i Paris

Velg et hotell i Arrondissement 1, eventuelt Arrondissement 2 eller 3. Da bor du nært Louvre, Place Vendome, Notre Dame, Pompidou-senteret, Champs-Élysées, og mye mer.

 

Romantisk storbyferie i Paris

Bo i nevnte Montmartre og ta med partneren din på picnic ved Sacre Coeur. Se også et show på Moulin Rouge, besøk den eldste vingården i Paris, samt få med dere en av de få gjenværende vindmøllene i bydelen.

The Place du Tertre i paris

 

Shoppingferie i Paris

Finn et komfortabelt hotell i Marais (Arrondissement 3 og 4). Der ligger shoppinggaleriene, kjedemagasinene og de eksklusive designbutikkene tett-i-tett.

 

Luksusferie i Paris

Vil du bo eksklusivt er det Arrondissement 8 du skal peile deg inn på, og helst på eller nært Champs-Élysées. Du får Triumfbuen rett i nærheten, og kan velge og vrake blant eksklusive restauranter, barer og kaféer, samt elegante designbutikker.

 

Storbyferie for matmonser

Mange mener at Arrondissement 11 er stedet å bo for de som elsker god mat og drikke. Her bugner det av spennende restauranter, flere av de med stjerne i Michelin-guiden. Peil deg også inn på gata Rue de Charonne, der det ligger mange små og koselige spisesteder med fenomenal mat.

 

Familieferie i Paris

Saint-Germain-des-Prés i Arrondissement 6 er et bra valg om du reiser til Paris med barn. Velg et hotell nært Jardin du Luxembourg. Der er det lekeplasser for de minste barna, de kan ri på ponni, leie robåt på de små vannene, leie radiostyrte båter, og mye mer.

ferie med barn i paris

 

Ferie for natteravner i Paris

Om uteliv er viktig er Marais en av bydelene som passer for deg. Da bor du nært gater der barene ligger tett, klubber med DJs, og hele natten lang-klubber som Nuba. Er jazzklubber og vinbarer mer din greie bør du bo i Saint-Germain-des-Prés.

 

Shopping i Paris

Den franske hovedstaden regnes selvsagt som en av de viktigste byene på kloden når det gjelder mote. Byen er pakket med flotte butikker, og du kan kle deg pent opp i alle prisklasser. Dette kan de i Frankrike, og selv folk med stramme budsjetter kler seg ofte svært moteriktig og elegant, uten at det har kostet det hvite ut av øyet.

Paris er i tillegg en meget bra by å se etter antikviteter i, eller delikatesser, vin og andre eksklusive varer.

shopping i paris

Du finner plenty butikker uansett bydel og distrikt, men noen områder utmerker seg for sine gode shoppingmuligheter. Her er et utvalg:

 

 • Faubourg Saint-Honoré – Dette distriktet regnes som hjertet av Paris når vi snakker om alt som er eksklusivt og trendy. Her finner du slikt som Versace, YSL, Hermes, Prada og Armani. Ta også turen innom Boulevard Haussmann der du finner magasinene Galeries Lafayette og Printemps.

 

 • Champs-Elysées – I hovedgata i Paris ligger de eksklusive butikkene på rekke og rad. Det er hit du drar om Louis Vuitton og Chanel står på handlelista. Innimellom disse butikkene ligger det store magasiner og shoppingsentre.

 

 • Avenue Montaigne – Avenyen er også meget bra for shopping, og en naturlig svingom når du har tatt for deg butikkene på Champs-Elysées. Gatene møtes i rundkjøringen der metrostasjonen Franklin D. Roosevelt ligger.

 

 • Marais – Her finner du siste skrik i butikker med kjente og eksklusive merker, gode butikker for accessories og sko, samt mange spennende vintage-butikker. I Marais finner du også mange gode butikker for antikviteter, smykker, parfymer, kunst og delikatesser.

 

 • Les Halles – I området rundt Les Halles finner du store varemagasin og kjøpesentre, samt de større kjedebutikkene, ispedd små og trendy butikker med designerklær. Peil deg også inn på Rue de Rivoli om du tar turen til Les Halles. Der finner du mye av det samme, i tillegg til kjedebutikker som H&M, antikvitetsbutikker og kunstgallerier.

 

 • Rue Cler – I Arrondissement 7 ligger Rue Cler. Dette er en perle for de som vil shoppe delikatesser i litt mer ro og mak. Gata er som en åpen markedsplass, og det meste foregår utendørs så lenge været tillater det. Det meste av Rue Cler er bilfritt, gata er belagt med brostein, butikkene innbydende, og kaféene meget koselige.

 

Spise i Paris

Det franske kjøkken er kjent for god mat, og i en storby som Paris er det ikke noe problem å ordne seg et godt måltid. Det florerer av restauranter i alle bydeler, og i alle prisklasser. Byen er også kjent for sine eksklusive restauranter, der mange er omtalt i den berømte Michelin-guiden.

spise crepes i paris

Som nevnt er Arrondissement 11 et meget populært område for de som er glad i god mat, men du finner plenty gode restauranter også andre steder. Flere av bydelene har nydelig mat fra andre verdenshjørner, spesielt fra landene i Midtøsten og Nord-Afrika.

 

 

Smaksopplevelser du bør få med deg i Paris

 

Søtsaker

Franskmennene er helt rå på alt som ødelegger dietten. Gå innom bakeriene eller patisseriene og kjøp noen makroner, sitronterte, eclairs, croissants, pains au chocolat, profiteroles (vannbakkels), eller et deilig kakestykke. Spis crepes (syltynne pannekaker) på gatekjøkken som du finner overalt, spis creme brulee på restaurantene, og smak på sjokoladene i egne sjokoladebutikker (chocolatiers).

bakeri i paris

 

Baguette

I Paris setter de sin ære i å bake best mulig baguetter, og som baker kan du faktisk årlig vinne retten til å være leverandør til presidentpalasset. Baguetter med deilig pålegg selges overalt. Ta med deg en eller to til en park, kanskje sammen med en flaske god vin, så har du en ekte parisisk lunsj.

 

Croque-monsieur

På kaféer og brasserier bør du smake en croque-monsieur, gjerne til lunsj. Dette er en sandwich smekkfull av skinke og ost, med bechamel-saus imellom lagene. Smørbrødet skjerpes deretter i ovnen, slik at loffen blir gyllenbrun og osten renner ned langs sidene. Prøv også en croque-madame. Det er en monsieur med et stekt egg på toppen.

mat i paris - Croque-monsieur

Ost

Gå innom et fromagerie og smak på ostene. I Paris kan du spise oster du aldri har hørt om, og som er så gode at du kan bli avhengig. Velg gjerne et fromagerie der du kan slå deg ned på et bord, bestille en tallerken med diverse, gjerne med et glass vin ved siden av.

 

Choucroute

På brasseriene i Frankrike serveres ofte Choucroute, en kasserolle med stappmettgaranti, og som egner seg ypperlig til deling. Opprinnelig er dette en rett fra Alsace-regionen, men den har også sterk tilknytning til Paris. Ordet betyr surkål (som er med i gryta), men retten er dominert av pølser, svineknoke og and. Dette krydres gjerne med ferske urter og hvitløk.

 

Steak Frites

Dette er en typisk parisisk rett som du finner på ethvert brasseri med respekt for seg selv. Alle har sine egne varianter når det gjelder sausen, men i bunn og grunn snakker vi om et stykke kjøttsteik sammen med pommes frites. Om du vil ha noe som tilbehør er haricot verts (Kenyabønner) det riktige valget.

 

Andeconfit

En confit er det du får når du varmebehandler råvaren i fett over lang tid, og med lav temperatur. Andeconfit er lår som stekes på dette vises i sitt eget fett. Resultatet er særdeles smaksrikt. Lårene får et deilig og sprøtt skinn, mens kjøttet blir så mørt at det gjerne faller av beinet. Ved siden av spiser du sarladaises, poteter surret i enda mer andefett, og tilsatt store mengder hvitløk.

 

Escargots

Prøv å spise snegler når du er i Paris. Escargots blir gjerne spist som forrett, kokt i hønsekraft eller vin, og tilsatt store mengder hvitløkssmør. Om du kvier deg kan du tenke på dette: I Frankrike spises det omtrent 50 tusen tonn snegler hvert år, og ingen har tatt sin død på det foreløpig. I tillegg er snegler rike på proteiner og vitaminer, samtidig som de er magre på fett.

Escargots - spise snegler i paris

 

Cuisse de grenouilles

De spiser også som kjent froskelår i Frankrike, men retten er ikke like vanlig som for eksempel snegler. Froskelår tilberedes på mange forskjellige vis, men er kanskje best når de friteres eller grilles. Prøv provencalske lår, krydret med friske urter og ferske tomater.

 

Slik finner du rett restaurant i Paris

Om du ikke har valgt ut et spesifikt spisested fra en guide eller noe slikt, og bare vil stikke innom en typisk fransk restaurant for et deilig måltid, her er tipsene for hvordan du finner rett sted:

 1. Naviger deg frem til en gate eller område som er flere kvartaler unna kjente attraksjoner og severdigheter.

 

 1. Se etter små spisesteder, gjerne en bistro eller brasseri med et ujålete inngangsparti.

 

 1. Unngå spisesteder der menyen er på engelsk, eller der rettene er illustrerte med bilder. Da vet du at restauranten frekventeres av lokalbefolkningen. De vet best hvor man bør spise.

restaurant i paris

 

 1. Lytt også til de som går inn på restauranten, eller allerede sitter ved bordene. Snakker de fransk så er det stor sannsynlighet for at du har kommet til rett sted.

 

 1. Unngå spisesteder som har få eller ingen gjester. Om du må vente for å få bord, eller må dele bord med andre (vanlig på mange små restauranter), er dette et meget godt tegn.

 

 1. Det er alltid lurt å sjekke tilbakemeldinger på Tripadvisor, på den måten unngår man de verste turistfellene.

 

Komme seg rundt i Paris

Metroen er det åpenbart beste alternativet om du vil forflytte deg raskt og billig i Paris. Totalt er det 16 linjer og omtrent 300 stasjoner i byen, det vil si at så å si hele Paris er dekket. Togene ruller gjennom metroen fra 05:30 om morgenen, til 01:30 om natta.

En enkeltbillett koster omtrent 2 Euro, og kan kjøpes på aviskiosker og tobakkskiosker over hele byen, eller på automater på undergrunnsstasjonene. Du får rabatt om du kjøper et sett med 10 billetter i slengen. Du kan også kjøpe heldagskort, ukekort, eller månedskort, med priser som avhenger av hvilke soner du skal reise innenfor. I sentrum er det sone 1 og 2 som gjelder.

Du kan bruke de samme billettene på busser, inklusive de 42 rutene med nattbusser. Nattbussene går fra 01:30 til 05:30.

Det er også fint å forflytte seg på Seinen med elvebussene. De går omtrent hvert 25. minutt i høysesongen, men kan være temmelig vanskelig å få plass på.

Om du vil ta taxi må du se etter biler med hvitt lys på taket. Oransje lys betyr at drosjen er opptatt. Taxi finner du på egne oppstillingsplasser, som regel langs hovedgatene, utenfor stasjoner, eller andre områder der det ferdes mye mennesker. Du kan også ringe og bestille drosje fra en rekke forskjellige selskaper. Vær oppmerksom på at drosjene har faste takster, og det er vanlig at du må betale ekstra for bagasje, for mer enn 3 passasjerer, og mer på kvelder, natt og i helg.

taxi i paris

Sikkerhet

Det anses som trygt å feriere i Paris, men det forekommer tilfeller av gjengkriminalitet og lommetyverier. Her er de viktigste tingene du bør tenke på når det gjelder sikkerhet:

 • Se opp for lommetyver, spesielt når du tar metro, og når du oppholder deg på steder med mye folk. Lommetyvene er mest aktive der turister ferdes, og de har en enklere jobb jo mer folkerikt stedet er.

 

 • Ikke la vesker, telefoner eller andre verdisaker ligge på bordet, eller henge fra stolen, på restauranter, kaféer, etc. Spesielt ikke på uteservering. Ta med deg verdisaker når du går på toalettet.

 

 • Unngå å oppholde deg i lite opplyste områder etter mørkets frembrudd. Dette gjelder spesielt rundt metrostasjoner som Les Halles, Gare du Nord, Jaures, Stalingrad og andre stasjoner som ligger utenfor sentrum.

 

 • Det er liten sjanse for å bli ranet i Paris, men du kan bli utsatt for svindelforsøk. Som i andre store byer er dette ofte noen som vil selge deg gull eller annet verdifullt, falske opprop, ”hjelp” med bagasje, eller gjenger som forsøker å avlede oppmerksomhet på et eller annet vis (ofte kombinert med en dreven lommetyv).

 

 • Vær forsiktig i trafikken, og spesielt når du krysser gater. Trafikken i Paris er mer hektisk enn vi gjerne er vant med hjemmefra.

 

 • Til tross for tidligere terrorangrep i Paris, regnes byen som trygg også på dette området. Unngå likevel for eksempel store demonstrasjoner om de skulle forekomme, og vær litt ekstra oppmerksom når du er på særdeles folkerike områder.

 

 • Vær oppmerksom på at fransk politi tar jobben sin seriøst når det gjelder sikkerhet. Vis frem gyldig ID om du blir spurt.

 

 • La aldri bagasjen din stå ubevoktet. Der er det ikke bare tyver du trenger tenke på, men også politi som ikke tar sjanser. Ubevoktet bagasje er noe politiet gjerne sprenger, etter at de har ryddet unna alt folk og fe.

 

Helsemessige forhold

Du kan helt trygt drikke vannet fra springen i Paris, men mange foretrekker flaskevann i stedet. Det er ellers ikke noe spesielt å tenke på, og helsemessig er det ingen forskjell på om du oppholder deg i Paris eller Oslo.

Ta med deg Europeisk helsetrygdkort som du får fra NAV, og skaff deg en adekvat reiseforsikring. Som norsk statsborger har du lik rett på medisinsk hjelp i Frankrike som landets innbyggere. Reiseforsikringen gir deg tilbake penger på eventuelle egenandeler, medisiner eller annet du måtte trenge.

 

Flyplasser i Paris

Nesten alle rutefly lander på enten Charles de Gaulle Airport, eller Orly Airport. Enkelte lavprisselskap kan finne på å lande på Beauvais Tillé Airport, men fra Norge er dette uvanlig.

 

Transport fra Charles de Gaulle flyplassen til Paris

Charles de Gaulle ligger 25 kilometer nordøst for sentrum. Derfra har du mange transportmuligheter inn til byen. Den raskeste er ekspresstoget til RER som går mange ganger i timen til Gare du Nord. Du kan hoppe på toget både på Terminal 2 og Terminal 3. Lander du på Terminal 1 kan du ta bussen (eller gå) til en av de andre terminalene. Bussene til Roissybus går også 4 ganger i timen, men bruker betydelig mer tid. Tidsspørsmålet er også en faktor om du velger taxi. På ukedager i arbeidstiden kan det ta godt over en time å komme seg inn til sentrum med buss eller taxi.

 

Fra Orly til Paris

Orly ligger bare 14 kilometer sør for sentrum av Paris, men det er mer klønete å komme seg inn til sentrum herfra, alt ettersom hvor hotellet ligger. Flyplassen har to terminaler. Disse er forbundet med en gratislinje (Orlyval), som også tar deg til RER-toget som går fra stasjonen Antony. Der bytter du til RER-toget som går enten i retning Mitry-Clay, eller i retning Charles de Gaulle. Begge rutene går via sentrum av Paris.

Velger du buss er OrlyBus til metrostasjonen Denfert-Rocherau ofte det beste alternativet. Derfra kan du bruke metrosystemet eller taxi for å komme deg videre til hotellet du skal bo på.

 

Severdigheter i Paris

Den franske hovedstaden er et eldorado for kultur- og historieinteresserte, samtidig som det er mye interessant å se her. Vi skal nå se nærmere på alt fra de mest opplagte turistattraksjonene til mer skjulte perler.

 

Notre-Dame

paris

Den berømte katedralen Notre-Dame bør være velkjent for de fleste nordmenn, og er en av «must-see» turistattraksjoner i Paris. Siden den første steinen ble lagt av pave Alexander den tredje i 1163, tok det nærmere 170 år før katedralen var ferdig. Den ble nesten ødelagt under revolusjonen i Frankrike, men ble gjenreist og rekonstruert på midten av 1800-tallet. Et helt unikt byggverk som bør besøkes.

Musee du Louvre

severdigheter paris

Du drar naturligvis ikke til Paris uten å stikke innom «hele verdens» Mona Lisa. Det er kanskje verdens mest kjente maleri, som ble portrettert av Leonardo da Vinci på 1700-tallet. I tillegg finnes det svært mye annen kjent kunst på Musee do Louvre, som byr på nærmere 35 000 forskjellige kunstverk. Til og med selve bygningen er et kunstverk i seg selv – det ble reist så langt tilbake som i 1190, før det ble erstattet med det nåværende bygget under renessansen.

Eiffeltårnet

eiffel tårnet paris

Eiffeltårnet skulle vel ikke behøve noen nærmere introduksjon? Tårnet er selveste symbolet på Paris, og mennesker fra hele verden har reist hit for å ta turen opp i tårnet helt siden 1889. Tårnet strekker seg hele 312 meter over bakken, og var den høyeste bygningen i verden inntil New York reiste opp Empire State Building i 1931.

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg paris

Luxembourg-hagen ligger i skillet mellom Saint-Germain-des-Prés og Latinerkvarteret. Hagen ble anlagt i 1612 av Dronning Marie av Medici, etter at hun hadde latt seg inspirere av Boboli-hagen i Firenze. Hagen har en fransk og en engelsk del, delt av en vakker skog og en liten andedam. Hit drar Pariserne for å slappe av, for å ta en picnic, for å la barna leke, og når de vil ta en romantisk spasertur. Det er mye morsomt å finne på i parken, og det arrangeres ofte kulturelle begivenheter her.

Sainte-Chapelle kirken

Sainte Chapelle paris

Sainte-Chapelle er en utrolig flott kirke som av mange regnes som den fineste kirken i Paris. Den er vakkert utsmykket med dekorerte vegger og utrolig forseggjorte glassmalerier. Kirken ble reist når Ludvig IX satt ved makten i årene mellom 1242 til 1248.

Palais Royal

palais royal i parisTil tross for navnet var ikke Palais Royal residensen til den kongelige familien, men det er sannelig flott likevel. Kardinal Armand-Jean du Plessis de Richelieu var mannen som fikk det bygget i årene mellom 1633 og 1639. Etter kardinalens død ble palasset overtatt av kongefamilien, og derav fikk det sitt nye navn. Palasset er et meget imponerende byggverk, spesielt på grunn av de 260 sorte og hvite søylene som står i borggården. Du finner Palais Royal rett i nærheten av Louvre.

Sacre-Coeur

sacre coeur paris

Nok et kjent byggverk i Paris. Sacre-Coeur er en gigantisk katedral, som er bygget på byens høyeste punkt. Det tok hele 46 år å bygge den, og det stod ferdig først i 1923 som et minne til de franske soldatene som ble drept under borgerkrigen i 1870 til 1871.

Arc de Triomphe 

triumfbuen paris

Den berømte Triumfbuen er også et selvskrevet besøk når man er i Paris. Monumentet ligger på en stor, åpen plass i Paris og ble bygd for å feire Napoleon da han regjerte som keiser i Frankrike. Bygningen er femti meter høy, og det er mulig for turister å komme seg til øverste etasje for å nyte en vanvittig utsikt over den franske hovedstaden.

Place de la Concorde

Place de la Concorde

Place de la Concorde er den største offentlige plassen i Paris, og domineres i sentrum av den enorme egyptiske obelisken. Plassen er også prydet av blant annet to meget vakre fontener. Place de la Concorde har spilt en viktig rolle i fransk historie, blant annet som rettersted under revolusjonen. Solkongen Louis XVI, Marie Antoinette, Maximilien Robespierre og mange andre mistet hodene sine her. Dette er også et flott utgangspunkt for å se andre severdigheter. Champs-Élysées ligger mot vest, Jardin Tuileries og Musee de l’Orangerie ligger mot øst, og mot sør ligger Seinen og broen Pont de la Concorde.

Pont Alexandre III

Pont Alexandre III paris

En spasertur langs elven Seinen som renner gjennom Paris er et «must», og da passer det perfekt å gå over Pont Alexandre III broen som forbinder Invalideplassen med Champs-Élysées. Broen er et vakkert skue og den ble bygget i sammenheng med verdensutstillingen i år 1900. Den ble bygget som et symbol mellom vennskapet mellom Russland og Frankrike og er oppkalt etter tsaren Aleksander den tredje.

Château de Versailles

slottet i Versailles

Du kan nesten ikke reise til Paris uten å dra innom Versailles, selv om palasset ligger et stykke utenfor byens sentrum. Dette var opprinnelig et jaktområde for de adelige, inntil Louis XIII bygde det som kan kalles ei hytte etter datidens kongelige standarder. Ting ballet på seg, og etter hvert ble hytta utvidet til et palass som verden enda ikke har sett maken til. Versailles ble også etter hvert hovedresidensen for kongen, inntil den siste okkupanten, og ”uheldige” monarken, endte sine dager i giljotinen under Den franske revolusjonen.