5 spennende og rimelige storbyferier

inneholder annonselenker

Rimelig storbyferie

Her får du fem tips til spennende og rimelige storbyferier.

Pris er blant de første tingene vi vurderer når ferien planlegges. En storbyferie regner vi ofte som dyrere enn en charterferie til stranda. Men Europa har spennende storbyer som slettes ikke ødelegger økonomien. Flyreiser i Europa er heller ikke avskrekkende verken pris- eller tidsmessig.

 

Ting å vurdere for en rimelig storbyferie

Det fins flere økonomiske fordeler ved å velge en storbyferie. Først og fremst har store byer et godt utvalg av alt. Hoteller i alle prisklasser og kvaliteter er ett eksempel. En annen fordel er travle flyplasser med stor konkurranse. Dette betyr rimeligere flyturer og hyppigere avganger for de besøkende.

Kjøp billetter til severdigheter og attraksjoner på nett før dere drar. På den måten kan dere spre reiseutgiftene over flere lønninger. Undersøk ulike rabatter til familier og grupper. Husk også at nasjonale kunstskatter ofte er tilgjengelig for publikum vederlagsfritt. Her følger 5 tips for rimelig storbyferie.

 

Riga – Baltikums sjarmerende perle

Rimelig storbyferie til Riga

Med lave priser og en vakker gamleby har populariteten til Riga skutt i været. Internasjonal flyplass gjør byen lett tilgjendelig og rimelig som reisemål. Byen ønsker sine gjester hjertelig velkommen og reisende hit kommer ofte tilbake. Stadig flere nordmenn besøker Latvias spennende hovedstad.

Riga ble grunnlagt på begynnelsen av 1200-tallet. Med sin strategiske beliggenhet finner vi innflytelse fra mange steder her. Russland, Polen og Sverige har alle satt sitt preg på denne byen. Rigas gamleby er spesielt kjent for sin unike Art Nouveau arkitektur.

 

Riga er lett å nå

Kun halvannen times flytur borte, er Riga lett og nå. Turen fra flyplassen til sentrum tar cirka 30 minutter. Det går busser, nummer 22 er egnet for rullestolbrukere, og taxi vil koste mellom 15 og 20 Euro. Denne pittoreske byen er nærmest som naboby å regne.

 

Opplev Rigas spennende historie

Rigas middelalderske gamleby er særdeles populær. Her kan vi få guidet tur og vi spiser og drikker godt og rimelig. Som gammel Hansaby er Riga rik på interessant historie. Ta en båttur på den idylliske Gaugava-elven og se det vakre Svarthodenes hus.

En kort tur fra Riga ligger Jurmala med sine hvite sandstrender. Her er det rimelig sykkel-leie og mye spennende å se. Prøv også den flytende saunaen mens dere kikker på gamlebyen som glir rolig forbi! For de matinteresserte har Riga Europas største utemarked hvor det tilbys både lokale og internasjonale delikatesser.

Se hvilke hotell vi anbefaler i Riga her

 

Gdańsk – kultur og strandliv i ett

Billig weekendtur til Gdansk

Gdańsk har de siste årene blitt en veldig populær feriedestinasjon. Denne flotte, gamle havnebyen er preget av vakker arkitektur og rik handel. Som Hansaby var Gdańsk i kontinuerlig kontakt med verden og byen behandler sine gjester med naturlig varme.

Gdańsk har et godt og variert tilbud av hoteller og overnattingssteder. Vi kan bo midt i den vakre gamlebyen, eller velge et hotell nærmere stranda. Gdańsk er en del av det såkalte Tricity som består av Gdańsk, Gdynia og Sopot. Denne regionen er rik på historie, severdigheter og attraksjoner.

 

Nå kommer vi til Gdańsk med direktefly

Gdańsk Lech Wałęsa Airport er en travel flyplass som dekker Gdańsk, Gdynia og Sopot. Hit går det direktefly fra Gardermoen og turen tar kun 1,5 time. Videre inn til Gdańsk sentrum er det kun 12 kilometer. Her går det buss som opererer 24 timer i døgnet.

 

Gdańsk ligger høyt i popularitet og lavt i prisnivå

Polen har et generelt lavt prisnivå i forhold til Norge. Dette gjelder også den populære havnebyen Gdańsk. Byen tilbyr et Tourist Card som gir rabatter og fri inngang på ulike museer, attraksjoner og restauranter. Offentlig transport har også gunstige tilbud til besøkende.

Det er billig å spise og drikke i Gdańsk. Ta for eksempel en guidet pubrunde med lekre småretter. Vi kan også besøke spennende slott og se byens interessante arkitektur for en rimelig penge. Besøk gjerne den kjente spa-byen Sopot og få full behandling til god pris.

Se hvilke 10 hotell vi anbefaler i Gdansk

 

Venezia – verdens vakreste by

Rimelig tur til Venezia

Med sin over 1300 år lange historie er Venezia fascinerende på mange måter. Ut til disse øyene rømte befolkningen da Gotere og Langobarder herjet det falleferdige Romerriket. Fra cirka år 700 var Venezia er selvstendig republikk og eventyret tok ikke slutt før med Napoleon over 1000 år senere.

I dag er Venezia kanskje Italias største turistattraksjon. De mange kanalene, vakre broene og den rike arkitekturen er overveldende. Men byen er hjem til cirka 80 000 mennesker og har derfor også en jordnær atmosfære. Venezia er en by vi alle må oppleve minst én gang i livet.

 

Venezia direkte fra Oslo

Venezia er selvfølgelig et meget populært reisemål. Direkte fly fra Oslo må derfor planlegges et par måneder i forveien. Men vi kommer også enkelt frem med mellomlanding. Totalt, via Brussel, tar turen cirka 4,5 timer. Fra Marco Polo flyplassen er det så kun 20 minutter ut til byen i havet.

 

Venezia er bedre enn sitt rykte

Vi kan helt fint oppleve verdens vakreste by på et rimelig budsjett. Venezia egner seg glimrende for weekend-turer eller langhelger. På fastlandet, i umiddelbar nærhet, ligger mange hoteller og overnattingssteder. Ut til selve Venezia går det både trikk og buss.

Opplev de utrolige kanalene og den eventyrlige byen uten at det koster skjorta. Dere finner mange kafér og restauranter med et normalt, europeisk prisnivå. Kjøp inngang til Markus-kirken og Dogepalasset på nett i god tid. Slik sparer dere både penger og, ikke minst, tid.

10 severdigheter du bør få med deg i Venezia

 

Aten – byen som grunnla vår egen kultur

Billig storbyweekend i Athen

Aten blir ofte kalt Europas vugge. Og riktignok, i Hellas oppstod vår filosofiske og vitenskapelige kultur. Dette skjedde for 2500 år siden og i dag kan vi fortsatt beundre stedene det skjedde. En storbyferie til Aten er overkommelig for de fleste da det finnes så mye å velge mellom.

Atens rike arv ligger der for å bli oppdaget og utforsket. De sentrale bydelene er fulle av historikk. Her beundrer vi skulpturer og bygninger fra antikken, Konstantinopels innflytelse og Ottomansk tid. For de fleste er nok Akropolis selve høydepunktet, bokstavelig talt.

 

Benytt direkteruter til Aten

Fra våren vil du kunne reise direkte fra Oslo til Aten. Turen går da unna på snaue 4 timer. Ellers blir det flybytte, men det fins en rekke gode tilbud. Atens internasjonale flyplass ligger kun 23 kilometer fra byen og med Metro kommer vi oss enkelt inn til sentrum.

 

Nyt dagene i Aten

Vel fremme i denne sagnomsuste byen anbefaler vi en tur i dens historier og myter. Bli med en guide og lær om de antikke grekernes dagligliv i Aten. Besøk pottemakernes kvartal Keramikos, tatt i bruk for over 5000 år siden. Spaser også over det gamle torget, Agora, hvor Sokrates underviste i sin filosofi

Oppsøk det nasjonale arkeologiske museet. Her huser de verdens fineste samling greske antikviteter. Utendørs kan vi oppleve hvordan det var å gå på teater i antikken. Det enorme amfiteatret Odeon av Herodes Atticus har en tidløs skjønnhet. Og på The Paris kan vi se film på et hustak med utsikt til Akropolis!

 

Split – ikke bare for sommergjester

Billig tur til Split

Vakre Split ligger attraktivt til ved Adriaterhavet. Denne kystbyen har vært tiltrekkende i årtusener. Strategisk viktig for både Romerne og Venetianerne har Split en dramatisk historie. Vi drar dit selvfølgelig for å bade, men vil dere på en eksotisk storbyferie anbefaler vi våren eller høsten.

Split ble grunnlagt som en gresk koloni for cirka 2300 år siden. Men allerede på 300-tallet hadde romerne tatt over. Her bygde keiser Diokletian sitt enorme palass. Split har romersk, venetiansk, bysantinsk, ungarsk og Habsburgsk historie. Denne byen er en fascinerende reise i tid.

 

Reis til Split også uten charter

Lufthansa, Croatia og SAS tilbyr reise med flybytte på cirka 5 timer. Dette er absolutt overkommelig når en spennende ferie venter. Split flyplass ligger 20 kilometer fra byen og bare 6 kilometer fra det vakre Trogir. Turen til sentrum blir betjent av busser.

 

Oppdag Split i ro og mak

I typiske sommerbyer faller ofte prisene utenfor sesongen, så også i Split. Utforsk det enorme Diokletians palass som utgjør sentrum av gamlebyen. Her kan vi vandre i Romernes gater. Ta også en tur ut til det idylliske Trogir og spis på en idyllisk restaurant i vannkanten.

Se også den vakre naturen som omgir byen. Ta en tur til Krka nasjonalpark og se de berømte fossefallene. Dalmatisk vin er viden kjent, bli med på prøvesmaking og kos dere samtidig med lokale retter. I Split kan dere også la en guide vise og fortelle om de kjente innspillingsstedene til Game of Thrones!