Romantiske storbyer i Europa

inneholder annonselenker

romantiske storbyer i europa

Ønsker du å ta med din bedre halvdel til en romantisk storby, for en aldri så liten ferie eller for en kjærlighetsfylt langweekend? Europas mange hovedsteder og storbyer har mye spennende å by på, men i enkelte byer blomstrer romantikken mer enn i andre. Du kan nok allerede gjette deg til en by som nærmest er selvskreven på denne listen, men videre så skal vi nevne fire andre byer som er perfekt for en romantisk langweekend.

 

London, England

big ben londonDen britiske hovedstaden med sine åtte millioner innbyggere er kanskje ikke den første storbyen man tenker på når romantikken står i sentrum, men statistisk sett er dette en av mange kvinners fremste reisemål. Shoppingmulighetene er uendelige, samtidig som fotballkulturen kan få selv den mest fotballgale supporteren til å måpe. Gleder for begge deler av paret, med andre ord! Samtidig er mulighetene for romantiske aktiviteter mange i London. Et godt tips her er en spasertur gjennom en av de mange vakre parkene i London. I Hyde Park kan dere spasere rundt i en enorm og velstelt park, innkranset av 4000 trær, med en egen innsjø og rosehage. Den vakre og spesielle minnefontenen til Prinsesse Diana finner du også her, plassert i det syd-vestlige hjørnet av parken. Fargene skifter gjennom årstidene og London er en flott by uansett når på året du reiser dit. En tur innom blomstermarkedet i Covent Garden med innlagt rosekjøp til kjæresten kan jo også være en romantisk overraskelse for din utvalgte. Mulighetene i London er nærmest uendelige, her er et stort utvalg av både severdigheter, flotte restauranter, koselige gater og shoppingmuligheter. En kjærestetur til London byr garantert på opplevelser som begge to vil sette pris på, i tillegg til en lang rekke romantiske aktiviteter dere kan gjøre sammen.

Paris, Frankrike

hengelåser på pontes des artes broen i parisParis er den selvskrevne byen på en oversikt over romantiske storbyer i Europa. Den er kjent for blomstrende romantikk, og byen er et yndet reisemål for europeere når de ønsker å komme seg litt bort fra hverdagens mas. Byen har mange romantiske restauranter og hoteller, og spesielt i utkanten av sentrum vil man kunne spasere i de nydelige brosteinsbelagte gatene mens man nyter det som i seg selv er en fantastisk by. Et populært gjøremål for mange par som besøker Paris er å forsegle kjærligheten ved å låse fast en hengelås på Pont des Arts broen.

Praha, Tsjekkia

romantisk storbyferie praha

Den tredje hovedstaden på listen over Europas mest romantiske storbyer er Praha. Den historierike byen som mange mener det er som en reise tilbake i tid å besøke. Her er det mange severdigheter og turistattraksjoner, og bare det å spasere rundt i gatene er en romantisk opplevelse i seg selv. Byen har mange flotte hoteller med egne «romantikkpakker», samt en hel del spa hvor dere virkelig kan skjemme dere bort. Ikke glem de mange flotte restaurantene, der man på kveldstid kan nyte god mat til en rimelig pris. Et «hot» tips er en spasertur over Karlsbroen, eller en tur i Letna-parken.

Verona, Italia

romantisk weekendturOgså Italia har mange storbyer som byr på romantiske opphold, men hvis man vil være litt tøff og unngå de aller største byene i landet så er Verona kanskje det beste valget. Nærmest hele byen er bygd i rosafarget marmor, noe som skaper en helt unik atmosfære. Byen har en innholdsrik historie og mange severdigheter, og med sine knappe 250 000 innbyggere er det som en liten storby å regne. Perfekt for deg/dere som vil ha en annerledes opplevelse der dere kan få maksimalt ut av hverandre!

Riga, Latvia

romantisk storbytur til rigaOm man bare skal reise bort for en romantisk langweekend, så er kanskje Riga det beste alternativet. Her er prisnivået såpass billig at man virkelig kan skjemme seg bort, samtidig som Riga har mye underholdning, god mat og massevis av severdigheter. Nyt hverandre i et tradisjonelt, latvisk spa, eller spis god mat på en av byens mange fine restauranter. Ta gjerne inn på et hotell som tilbyr en såkalt «romantisk pakke», så er du sikker på at langhelgen blir komplett. Riga har også Europas største samling av hus i jugendstil, er dere interessert i flott arkitektur er det en opplevelse i seg selv å spasere rundt å se på de fine bygningene.