Topp hotell i Praha for den kresne

inneholder annonselenker

hotell praha

The Golden Well er et vakkert lite hotell i Praha, med en uslåelig beliggenhet. Hotellet egner seg for romantikere med sans for byens historie. Her bor du nesten på selve slottet, og kan rusle til Karlsbroen på fem minutter.

 

Hotellet ligger i et trygt og stille område i Praha

The Golden Well (U Zlate Studne) er et smykke av et hotell. Det ligger fortreffelig plassert, rett under Prahas slott, og i bydelen Mala Strana. Adkomsten går via en trang brosteinsbelagt passasje, klemt mellom diverse eldgamle bygninger, som nå huser forskjellige ministerier og slikt. Du får sove godt om natten i dette området. Tryggere strøk finnes det neppe i Praha, og det er ingen bråkete puber i umiddelbar nærhet.

 

Sjekk pris på hotellet her

annonselenke

 

 

Nært slottet og Karlsbroen

Tiden det tar å gå til Prahas slott er ikke noe å snakke om. Du er der nesten allerede, selv om det er en liten klatring å komme opp til selve St.Vituskatedralen. Til Karlsbroen tar det vel rundt fem minutter i normal marsjfart. Bydelen Mala Strana er på mange vis det aller beste området å campere i når man er i Praha. I hvert fall om du vil føle mest mulig av byens historiske sus, ha kort avstand til gode restauranter, gangavstand til severdigheter og lignende.

 

Beste servicen du kan få

Hotellet er ikke store greiene, med kun 17 rom og et par suiter. Det gjør sitt til at du får ekstra oppmerksomhet fra de ansatte. The Golden Well forsyner seg grovt når det deles ut stjerner og poeng på nettsteder som Tripadvisor, og vinner en og annen kåring nå og da. Visstnok får alle som kommenterer hotellet på Tripadvisor, en hyggelig tilbakemelding fra hotellets direktør.

I skrivende stund har den kjente reisesiden over tusen kommentarer for dette hotellet. Samtlige uttrykker at de var storfornøyde med oppholdet sitt, minus en surpomp som klagde på noe merkelig. Romprisene er i øvre sjikt blant Prahas hoteller, avhengig av når du booker, men fortsatt langt rimeligere enn i Norge for tilsvarende oppvarting.

 

Flott utsikt fra restauranten og rommene

Både rommene og restauranten har en fantastisk bra utsikt. Når det er varmt i været, kan du innta alle måltider på restaurantens takterrasse, mens du nyter synet av byen og Mala Stranas røde hustak. Snur du deg andre veien, glaner du rett inn i foten av slottsområdet. Restauranten anses for øvrig som en av de beste i byen.

 

anbefalt hotell praha

Se flere bilder fra hotellet her

annonselenke

 

En slags dansk opprinnelse

Selve bygningen skal ha blitt oppført av Kongen av Bohemia, og resten av det noenlunde siviliserte Europa, Rudolf II i 1528. Huset var en gave til den danske astronomen og alkymisten Tycho Brahe. Danske Tycho bodde i bygningen mens han var tilknyttet hoffet, der han syslet med stjerner og forsøk på fremstilling av gull. Brahe døde forøvrig i Praha, sannsynligvis forgiftet av metallet i sin egen falske nese.

 

Hotell for romantikere

Om du vil bo skikkelig bra i rett strøk, og lommeboka tåler mer enn vandrerhjem-priser, er Golden Well Hotel i Praha et svært godt alternativ. Særlig hvis du er romantisk anlagt, setter pris på Renessanse-arkitektur, er historieinteressert, og verdsetter service på høyeste nivå.

Er det fullt på Golden Well, og du er ute etter et hotell med mange stjerner i samme sjanger, er Alchymist Grand Hotel et særdeles anstendig alternativ. Det ligger noen minutters gange fra The Golden Well, og rett ved den amerikanske ambassaden. Hotellet Aria, som er litt mer moderne enn Alchymist, er også et godt valg. Der vil du ha samme type utsikt og beliggenhet som Golden Well, takterrasse inkludert, men i litt mindre klassiske omgivelser.

 

Les vår reiseguide til Praha her