Dette er de beste hotellene i Krakow

hotell Kraków

Er du usikker på hvor du bør overnatte når du besøker Krakow? Finn de beste hotellene i Krakow her.

Krakow har med årene blitt en svært populær by å besøke for nordmenn på weekendtur. Ikke bare er byen slående vakker, den er også en billig destinasjon sett med norske øyene.

Hotelltilbudet i byen er dessuten veldig bra, så her er det mulig å virkelig kose seg uten at det koster skjorta.

 

10 anbefalte hotell i Krakow

Her har vi plukket ut ti av de aller beste hotellene i Krakow. Felles for de alle er at de får gode tilbakemeldinger fra gjester, og at de ligger sentralt plassert i byen.

 

annonselenker

PURO Kraków Kazimierz

PURO Kraków Kazimierz - topp hotell i krakowPURO Kraków Kazimierz ligger i et stille og rolig område i det jødiske kvarteret Kazimierz. Fra hotellet bruker du cirka 20 minutter å gå til gamlebyen i Krakow. Syntes du det blir litt langt å gå, så tilbyr hotellet gratis sykkelutleie.

Hotellet er nytt og utrolig flott på alle områder. Rommene er store, og har et fresht og moderne design. I hotellets spa kan du nyte både steambad og badstu. De har også en egen restaurant, bar og flotte uteområder. 

Norske gjester som har bodd her tidligere gir hotellet nærmeste utelukkende svært gode omtaler. Her får du rett og slett mye igjen for prisen du betaler.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Unicus Palace

Hotel Unicus Palace - spa hotell i krakowØnsker du å bo sentralt i Krakow? Da er Hotel Unicus Palace hotellet for deg. Her bor du nemlig midt i gamlebyen, bare et par minutter unna byens mest kjente severdigheter.

Ikke bare er hotellet sentralt, det er også moderne, med fasiliteter i toppklassen. De har blant annet et nydelig spa, hvor de tilbyr en rekke behandlinger og massasje. Her har de også et fantastisk innendørs svømmebasseng, eget saltrom og boblebad. 

Hotellets 60 rom holder samme gode standard som resten av hotellet. Rommene er elegant og moderne innredet, med god plass både på rom og bad. Unicus Palace scorer høy på alle områder, og er etter vår mening et av de aller beste hotellene i Krakow.

 

BESTILL ROM HER

Balthazar Design Hotel

Balthazar Design Hotel - boutique hotell i krakowEr du av typen som har øye for interiør og stilig design? Da kan vi varmt anbefale boutique hotellet Balthazar Design Hotel som ligger i gamlebyen i Krakow.

Her er hotellrommene utrolig kule, med stilige detaljer og elegant interiør. Badene står godt i stil til resten av rommet, og holder forøvrig høy standard.

En natt på Balthazar Design Hotel er litt som en eventyrreise, perfekt for de som er lei den «tradisjonelle» hotellopplevelse. Beliggenheten er dessuten ypperlig for de som ønsker å utforske Krakow til fots.

 

BESTILL ROM HER

Sheraton Grand Krakow

Sheraton Grand Krakow - luksushotell i krakowStorslåtte Sheraton Grand Krakow ligger majestetisk plassert langs Vistulas elvebredde, like sør for gamlebyen. Hotellet ligger i et rolig område, med kort vei både til gamlebyen og Wawel-slottet.

Hotellet har et flott innendørs bassengområd, badstu og treningssenter, mens det på toppen av hotellet er en nydelig takterrasse. Fra takterrassen får du en fantastisk utsikt over elven Vistula og det majestetiske Wawel-slottet.

Rommene er lyse og komfortable, med god boltreplass. Noen av rommene har dessuten en flott utsikt mot elven og slottet. 

 

BESTILL ROM HER

Hotel Indigo Krakow

Hotel Indigo Krakow - hotell i krakow sentrumLike nord for gamlebyen, i den rolige bydelen Kleparz, ligger elegante Hotel Indigo Krakow.

Her bor du i et rolig område, samtidig som gamlebyen bare er fem minutters gange unna. Matmarkedet er nærmeste nabo, og det store shoppingsenteret Galeria Krakowska ligger like øst for hotellet.

Hotellet har 56 hotellrom, som alle er veldig lekkert innredet med flotte detaljer. Standardrommene er ikke så veldig store, så her kan det lønne seg å oppgradere rom om du er glad i ekstra plass. Liker du å bo i et stille område, samtidig som det er kort vei til det meste, er Hotel Indigo et strålende hotellvalg.

 

BESTILL ROM HER

Mercure Krakow Stare Miasto

Mercure Krakow Stare Miasto - moderne hotell i sentrum av krakowModerne og stilfulle Mercure Krakow Stare Miasto ligger svært sentralt til, like nord for gamlebyen. Her er har du kjøpesenteret Galeria Krakowska som nærmeste nabo, mens gamlebyen bare er en kort spasertur unna.

Hotellet er nytt og moderne, med høy standard på det meste. Rommene er dessuten romslige og komfortable, med kjempefine bad. Ankommer du Krakow med bil, så kan du enkelt parkere denne i hotellets parkeringshus mot et lite gebyr. 

Hotellet har også en egen restaurant med en veldig god frokostbuffet. Er du av de som ønsker å holde formen vedlike når du er på tur, så kan du gjøre dette i det innholdsrike treningssenteret som ligger i toppetasjen. De ansatte får også mye skryt for god service fra tidligere gjester. 

 

BESTILL ROM HER

Queen Boutique Hotel

Queen Boutique Hotel i krakowLike mellom Kazimierz og gamlebyen ligger behagelige Queen Boutique Hotel. Her har du kort vei både til Krakows gamleby, og den trendy bydelen Kazimierz. 

Hotellet er svært koselig, med nydelig innredning, og store, fine rom. Matelskere vil nok også kose seg i hotellets fantastiske restaurant Amarylis, som har en Michelin-stjerne.

Er dere på Krakow på kjærestetur, så er dette hotellet et glimrende valg. Her er stemningen lun og romantisk, perfekt for en romantisk weekend.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Legend

billig hotell i krakow - Hotel LegendLike utenfor østsiden av bymuren til Krakows gamleby, ligger Hotel Legend. Her bor du svært sentralt, med kort vei både til gamlebyen og til det jødiske kvarteret Kazimierz. 

Standarden er bra, med nyoppussede og fine rom. I hotellets restaurant serveres det god frokost, og i hotellbaren er det muligheter å kjøpe seg deilig drikke.

Hotel Legend er jevnt over et veldig bra hotell, med rolig og sentral beliggenhet. Her er det dessuten gunstige priser, perfekt for de som ønsker å bo billig i Krakow.

 

BESTILL ROM HER

The Loft Hotel – Adults Only

The Loft Hotel - Adults Only - hotell for voksne i krakowThe Loft Hotel er et firestjerners boutique hotel som ligger i sentrum av Krakow, litt utenfor gamlebyen. Fra hotellet bruker du knappe ti minutter å gå inn til det gamle bytorget Rynek Glowny.

Dette er et stilfult og elegant hotell, med høy standard. Rommene er store og fine, svært lekkert innredet, med fine og gjennomtenkte detaljer.

Servicen er dessuten upåklagelig. Her kan du forvente deg service fra øverste hylle, med mange gledelige overraskelser. Hotellet er bare for voksne, så dette er et perfekt hotellvalg for voksne på tur som vil kose seg i rolige omgivelser.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Bogoria

Hotel Bogoria - hotell i gamlebyen i krakowHotel Bogoria er et lite og lekkert hotell som ligger midt i hjertet av Krakow. Her bor du inne i Krakows gamleby, og du har naturlig nok kort vei til det meste.

Hotellrommene er staselig innredet, med klassisk og stilfult interiør. Her mangler det heller ikke på plass, verken på rommene eller på badet.

På toppen av hotellet finner du en rålekker takterrasse, med nydelig utsikt. En perfekt plass å bare slappe av med noe godt i glasset, mens man nyter utsikten over vakre Krakow.

 

BESTILL ROM HER

 

Hvor bør hotellet ligge i Krakow?

Hvor du bør bo i Krakow kommer mye an på du ønsker med turen til Krakow. Er du først og fremst ute etter å nyte byens historiske prakt, så anbefaler vi deg å bo i gamlebyen. Hotellene her er gjerne litt dyrere, men så bor du til gjengjeld midt i smørøyet.

Ønsker du å bo billig i Krakow, så er hotellene like utenfor gamlebyen et godt kompromiss. Disse hotellene er gjerne litt billigere, samtidig som du ikke bruker mange minuttene å gå til byens severdigheter. 

hotell i gamlebyen i krakow

Velger du et hotell i det gamle jødiske kvarteret Kazimierz, så får du oppleve bydelens spesielle atmosfære på nært hold. Du er samtidig ikke lenger unna gamlebyen enn at det går helt fint å gå inn dit. 

Krakow sentrum er uansett veldig kompakt, slik at mange av de mest kjente severdighetene vil være tilgjengelig til fots om du bor i sentrum. Det eneste du bør unngå er å velge et hotell i ytterkantene av Krakow, om du ikke har en spesiell grunn til dette.

Her har vi laget en liten guide til de mest populære bydelene i Krakow.

 

Stare Miastro – gamlebyen i Krakow

Stare Miastero, eller det som gjerne bare omtales som gamlebyen i Krakow, er den bydelen hvor de fleste turister velger å bo. Dette er selve sentrum av Krakow, og det er også her de fleste av byens severdigheter befinner seg. Dette er utvilsomt det mest praktiske området å bo i om du ønsker å utforske Krakow til fots.

 

Kazimierz – det jødiske kvarteret

Kazimierz er et av de kuleste nabolagene i Krakow, og er kjent som det gamle jødiske kvarteret i byen. Området syder med livlige kafeer, barer, gallerier og butikker. Ønsker du å utforske Krakow sin ungdommelige og bohemske side, så bor du velge et hotell i denne bydelen. Du bor heller ikke lengre unna gamlebyen enn at du fint går inn dit på 20 minutter.

 

Ludwinow

Ludwinow ligger ved elvebredden til elven Vistula, og blir ofte oversett av turister. Bydelen har en hipp stemning som vil appellere til noen. Reiser du til Krakow på budsjett, så kan du finner billige overnattinger i dette området. 

 

Podgorze

Sør for elven Vistula, og på andre siden av Kazimierz, ligger det store Podgorze distriktet. Området er først og fremst et boligområde for de lokale, men det fornyes stadig og tiltrekker seg gradvis flere turister. Velger du et hotell i dette området så unngår du de store folkemengdene, samtidig som du får kjenne litt på den lokale atmosfæren.

 

Kleparz

Kleparz er et rolig og avslappet boligområde nord for selve sentrum av Krakow. Her bor nært nok gamlebyen til at du enkelt kan glede deg over byens mest berømte severdigheter, men samtidig er du langt nok unna til at du unngår de store turistmengdene. Området er ideelt for de som reiser på familietur til Krakow, eller for de som ikke ønsker å bo midt i sentrum.

 

Prisnivå på hotell i Krakow

Polen er et billig feriemål for nordmenn, samtidig som standarden i landet jevnt over er høy. Her er det mulig å nyte god mat og drikke, og bo godt, uten at det koster mer enn det smaker.

Det er ingen underdrivelse å si at det er billig å bo på hotell i Krakow. Her kan man bo på femstjerners hotell, til priser godt under det du må betale for et vanlig norsk hotellrom.

Hotellprisene varierer naturlig nok litt etter sesong, og hvor sentralt du ønsker å bo, men det er fult mulig å finne et glimrende hotellrom som koster godt under tusenlappen per natt.

Ønsker du deg ekstra god standard når du besøker Krakow, så anbefaler vi deg å ta inn en titt på de forskjellige rommene hotellene tilbyr. Det er ofte mulig å få en suite eller et deluxe-rom til meget overkommelig priser i byen.

Les vår reiseguide til Krakow her.