München

munchen

München regnes som en av de vakreste byene i Tyskland, og er dessuten viden kjent for sin Oktoberfest.

Ved siden av Tysklands hovedstad Berlin, så er også München et populært reisemål for nordmenn.

Samtidig er byen godt kjent for sin øl-kultur, og den årlige Oktoberfestivalen tiltrekker seg turister og øltørste mennesker fra hele verden. Mange velger å reise hit på grunn av det historiske preget man får her som andre storbyer mangler.

Med sin nære beliggenhet til Alpene, så er ikke München sommerdestinasjon nummer en for solhungrige nordmenn. Temperaturene kan sammenlignes med sommeren på det norske Østlandet, og man reiser helst hit i perioden mai til september – med mindre man vil få med seg festivalen i oktober. Byen er hjemsted for nesten 1,5 millioner tyskere, og er følgelig den tredje største byen i landet.

 

Anbefalte hotell i München

München er en stor by, så det kan være lurt å velge et hotell som ligger sentralt til. Det mest praktiske er å velge et hotell som ligger i Altstadt, eller like i nærheten.

Du er da innen gangavstand til de fleste severdighetene i byen, og blir dermed ikke avhengig av offentlig transport.

Trenger du tips til hvilket hotell du skal velge? Her har vi plukket ut tre hotell som vi mener er blant de aller beste i München. 

 

3 glimrende hotell i München

annonselenker

Mandarin Oriental Munich

Fantastiske Mandarin Oriental Munich ligger perfekt plassert i hjertet av München. Bare noen hundre meter fra hotellet finner handlegaten Maximilianstraße, og nydelige Marienplatz. Det er dessuten en rekke gode restauranter og barer like i nærheten av hotellet.

Dette er et femstjerners hotell, og fasilitetene lever virkelig opp til antall stjerner. På toppen av hotellet er det en fantastisk takterrasse med en overveldende utsikt over München. Her kan du ta deg et bad, eller bare slappe av med en god drink. 

Hotellrommene er store, og holder den standarden man forventer av et hotell i denne klassen. En natt på Mandarin Oriental Munich er ikke billig, men så bor du til gjengjeld på det som trolig er det aller beste hotellet i hele München.

 

BESTILL ROM HER

Marc München

Ønsker dere ro og komfort på tur, så er Marc München et sikkert valg. Hotellet ligger i et rolig område i München, og er dessuten kun for voksne. 

Her bor du sentralt, med kort vei både til togstasjon og sentrum. Fra hotellets hovedinngang bruker du bare cirka 10 minutter på å gå inn til hjertet av München.

Marc München er et moderne og elegant hotell, med god standard. Det er veldig god plass på hotellrommene, og de er rene og moderne. 

 

BESTILL ROM HER

Sofitel Munich Bayerpost

Sofitel sitt hotell i München ligger flott til, sentralt i sentrum av München. Fra hotellet er det lett å komme seg rundt i byen.

Ønsker du å ta spa når du besøke München, så bør du velge dette hotellet. I deres So SPA kan du nyte dampbad, badstu og massasje, eller bare slappe av i avslappingsrommene. De har også et flott innendørs svømmebasseng.

Hotellet har totalt 396 moderne og elegante rom, som holder femstjerners standard. Sofitel Munich Bayerpost er rett og slett et fantastisk hotell, til en overkommelig pris.

 

BESTILL ROM HER

 

Topp 10 ting å gjøre i München

annonse

 

Reise til München

I sommersesongen kan man ta seg til München med direktefly, og flyturen tar knappe to timer. Andre tider på året må man regne med mellomlanding, men med daglige avganger til og fra Frankfurt er det sjeldent noe problem å komme seg dit. Valutaen i Tyskland er som kjent euro.

Marienplatz Munchen

Prisnivået i München vil ikke oppleves som spesielt billig, selv om det meste (og spesielt øl) er billigere enn i Norge. Dog er det en storby med mye turisme, og kan ikke sammenlignes med hovedstedene i Øst-Europa.

Byen anses som trygg å ferdes i for turister, men man bør som vanlig være obs på lommetyver i de største turistområdene. Man kan drikke vannet fra springen i München.

 

Hotell i München

Som en tysk storby med flere millioner innbyggere i Bayern-regionen, så er det sjeldent noe problem å finne hotell i München. Som med storbyer flest, så er det de med sentralt beliggenheten som koster mest.

Skal du ha høy standard sentralt i byen, så må du regne med å betale opp mot norske priser. I området rundt jernbanestasjonen kan man finne en rekke billige hoteller og samtidig bo sentralt, men da må man gjerne ta til takke med noe dårligere standard.

 

Mat i München

Det tyske kjøkken skaper nok ikke vann i munnen hos de fleste, men det betyr ikke at man ikke skal spise godt i München. Besøker du München, eller Tyskland generelt, er det et «must» å spise den populære street fooden Currywurst.

mat i München currywurst

Om du ikke vil ha typisk tysk mat, som kjøtt, og pølser med mye tilbehør, så finnes det flere gode restauranter her. Vil du spise skikkelig eksklusivt så har flere av restaurantene fått hele tre stjerner i Michelin-guiden. Og naturligvis må du bøtte innpå med øl, som er både velsmakende og billig i München.

 

Severdigheter i München

München er kanskje ikke den byen som er mest kjent for sine severdigheter og turistattraksjoner, men som en historisk storby i Sentral-Europa har den mange ærverdige bygninger og historiske monumenter. Og ikke minst en hel del moderne museer!

 

Marienplatz

munchen

Marienplatz er selve sentrum og hjertet av München, der de fleste turister ferdes opptil flere ganger under oppholdet. Her er man omringet av ærverdige og historiske bygninger og landemerker, blant annet en historisk kirke og det bygget som fungerer som rådhuset i byen i moderne tid. Fra torget kan du ta deg til alt av severdigheter, butikker, restauranter og så videre til fots.

Frauenkirche

severdigheter i munchen

Dette er den mest berømte kirken i byen, og definitivt den største. Den har plass til hele 20 000 mennesker samtidig! Det er også et av de høyeste byggene i byen, der du ved å klatre til topps i kirketårnet kan få en av byens beste utsikter.

Den engelske hage

den engelske hagen i munchen

Trodde du Central Park i New York var stor? Da har du enda ikke vært i den engelske hagen i München, som er byens desidert største parkanlegg. Det ligger sentralt i byen og kan underholde deg for en hel dag. Her kan du spasere til fots eller leie en kano og padle i elvene. Det finnes også serveringssteder her, og aktiviteter for de minste.

Museer i München

Deutsches Museum munchen

München er absolutt en god museumsby, enten du er interessert i gammel eller ny historie. «Deutsches Museum» tar deg med på en teknologisk reise med alt fra den første elektriske dynamoen til den første bilen. Kunstinteresserte kan dra innom «The Alte Pinakothek», som er et av de eldste kunstmuseene i verden. Glem heller ikke det offisielle BMW-museet, der man ikke nødvendigvis må være alt for bilinteressert for å hygge seg.

For voksne: Øl-hall

øl hall i munchen

En av de sterkeste assosiasjonene nordmenn har til München, er øl. Derfor bør man oppsøke en lokal øl-hall, som minner mye om en pub, men som er bygget i et mye romsligere lokale. Her serverer de fleste øl som de selv har brygget, mens man diskuterer og koser seg til tradisjonell, tysk musikk.