munchen

Ved siden av Tysklands hovedstad Berlin, så er også München et populært reisemål for nordmenn. Byen er av mange regnet som den vakreste i Tyskland, og den byen som har flest arkitektoniske mesterverk. Samtidig er byen godt kjent for sin øl-kultur, og den årlige oktoberfestivalen tiltrekker seg turister og øltørste mennesker fra hele verden. Mange velger å reise hit på grunn av det historiske preget man får her som andre storbyer mangler.

Med sin nære beliggenhet til Alpene, så er ikke München sommerdestinasjon nummer en for solhungrige nordmenn. Temperaturene kan sammenlignes med sommeren på det norske Østlandet, og man reiser helst hit i perioden mai til september – med mindre man vil få med seg festivalen i oktober. Byen er hjemsted for nesten 1,5 millioner tyskere, og er følgelig den tredje største byen i landet.

Anbefalte hotell i München

  • Aloft MunichAloft Munich er et moderne og fint hotell med en perfekt plassering nær sentralstasjonen. Hotellet er forholdsvis nytt, med moderne inventar og god standard. Her får du mye for pengene.

 

  • Rocco Forte The Charles Hotel – Eksklusivt og elegant femstjerners hotell i München sentrum. Gode fasiliteter, inkludert spa med full service og badebasseng. Ønsker du å bo luksuriøst i München, er dette hotellet for deg. 

 

  • Platzl Hotel – Fint og sentralt hotell i gamlebyen av München. Gode tilbakemeldinger.

 

annonselenker

Ting å gjøre i München

annonse

Reise til München

I sommersesongen kan man ta seg til München med direktefly, og flyturen tar knappe to timer. Andre tider på året må man regne med mellomlanding, men med daglige avganger til og fra Frankfurt er det sjeldent noe problem å komme seg dit. Valutaen i Tyskland er som kjent euro.

Prisnivået i München vil ikke oppleves som spesielt billig, selv om det meste (og spesielt øl) er billigere enn i Norge. Dog er det en storby med mye turisme, og kan ikke sammenlignes med hovedstedene i Øst-Europa. Byen anses som trygg å ferdes i for turister, men man bør som vanlig være obs på lommetyver i de største turistområdene. Man kan drikke vannet fra springen i München.

 

Finn billige pakketurer til München her

annonse

 

Overnatte og spise i München

Som en tysk storby med flere millioner innbyggere i Bayern-regionen, så er det sjeldent noe problem å finne hotell i München. Men som storbyer flest, så er det beliggenheten som koster best. Skal du ha høy standard sentralt i byen, så må du regne med å betale opp mot norske priser. I området rundt jernbanestasjonen kan man finne en rekke billige hoteller og samtidig bo sentralt, men da må man gjerne ta til takke med noe dårligere standard.

Det tyske kjøkken skaper nok ikke vann i munnen hos de fleste, men det betyr ikke at man ikke skal spise godt i München. Om du ikke vil ha typisk tysk mat, som kjøtt, pølser med mye tilbehør, så finnes det flere gode restauranter her. Vil du spise skikkelig eksklusivt så har flere av restaurantene fått hele tre stjerner i Michelin-guiden. Og naturligvis må du bøtte innpå med øl, som er både velsmakende og billig i München.

Severdigheter i München

München er kanskje ikke den byen som er mest kjent for sine severdigheter og turistattraksjoner, men som en historisk storby i Sentral-Europa har den mange ærverdige bygninger og historiske monumenter. Og ikke minst en hel del moderne museer!

munchenMarienplatz

Marienplatz er selve sentrum og hjertet av München, der de fleste turister ferdes opptil flere ganger under oppholdet. Her er man omringet av ærverdige og historiske bygninger og landemerker, blant annet en historisk kirke og det bygget som fungerer som rådhuset i byen i moderne tid. Fra torget kan du ta deg til alt av severdigheter, butikker, restauranter og så videre til fots.

severdigheter i munchenFrauenkirche

Dette er den mest berømte kirken i byen, og definitivt den største. Den har plass til hele 20 000 mennesker samtidig! Det er også et av de høyeste byggene i byen, der du ved å klatre til topps i kirketårnet kan få en av byens beste utsikter.

den engelske hagen i munchenDen engelske hage

Trodde du Central Park i New York var stor? Da har du enda ikke vært i den engelske hagen i München, som er byens desidert største parkanlegg. Det ligger sentralt i byen og kan underholde deg for en hel dag. Her kan du spasere til fots eller leie en kano og padle i elvene. Det finnes også serveringssteder her, og aktiviteter for de minste.

Deutsches Museum munchenMuseer i München

München er absolutt en god museumsby, enten du er interessert i gammel eller ny historie. «Deutsches Museum» tar deg med på en teknologisk reise med alt fra den første elektriske dynamoen til den første bilen. Kunstinteresserte kan dra innom «The Alte Pinakothek», som er et av de eldste kunstmuseene i verden. Glem heller ikke det offisielle BMW-museet, der man ikke nødvendigvis må være alt for bilinteressert for å hygge seg.

øl hall i munchenFor voksne: Øl-hall

En av de sterkeste assosiasjonene nordmenn har til München, er øl. Derfor bør man oppsøke en lokal øl-hall, som minner mye om en pub, men som er bygget i et mye romsligere lokale. Her serverer de fleste øl som de selv har brygget, mens man diskuterer og koser seg til tradisjonell, tysk musikk.